Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam razem bo dane obu badan szly w jednej kopercie do interpretacji do warszawy.

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem... Na pewno osoba ktora Cie bada musi miec uprawnienia i byc po jakis kursach i miec certyfikaty zeby porownac usg i wyniki z krwi. Mysle ze najlepiej w jednym miejscu robic.

Kiedys na marcowkach laski wrzucily li ka gdzie byli wypisani wszyscy lekarze europejscy z tymi certyfikatami. Jak chcesz moge poszukac tego. Bo nie kazdy ktory robi usg to z ocena przeziernosci karkowej ma uprawnienia do prenatalnych badan. Wiem ze moj ma.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja nie wiem... Na pewno osoba ktora Cie bada musi miec uprawnienia i byc po jakis kursach i miec certyfikaty zeby porownac usg i wyniki z krwi. Mysle ze najlepiej w jednym miejscu robic.

Kiedys na marcowkach laski wrzucily li ka gdzie byli wypisani wszyscy lekarze europejscy z tymi certyfikatami. Jak chcesz moge poszukac tego. Bo nie kazdy ktory robi usg to z ocena przeziernosci karkowej ma uprawnienia do prenatalnych badan. Wiem ze moj ma.
    Super też s[próbuje poszukać jabyś znalazla to bede mega wdzięczna :)

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja wiem ze zaczelabym sie zastanawiac ze mnie na to nie stac i bym zaczela sie zastanawiac czy nie usunac a wiem ze moglabym to zrobic z powodow finansowych bo nasze panstwo nie pomaga. Wole byc postawiona przed faktem dokonany bo lepiej sobie radze jesli musze cos wymyslic bo jest ciezko niz myslec przyszlosciowo bo to mnie w depresje i w wiele problemow wpedza i popadam w stan ze nie dam rady... A jak sie mnie wrzuci na gleboka wode zawsze jakos potrafie z tego wybrnac

A co do macierzynskiego to ide ale po porodzie. Poniewaz zatrudniam mojego G to zwolnienia nie wykorzystuje i po porodzie skladam o macierzynski. A co?
    A nic tak tylko pytam bo chciałam iść teraz na 5 tyg macierzyńskiego. Za jakieś 2 tygodnie. Bo w sumie więcej mi nie trzeba i sie zastanawiam czy w ogóle iść czy to olać bo nie mam czasu na formalności a pewnie papierów jest pelno:/ i nie wiem czy mi sie opłaca na ten miesiąc tak zalatwiac

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi zaraz poszukam. Moze mam na kompie bo ja sprawdzalam sobie tego swojego lekarza.

Picja mysle ze raczej Ci sie nie oplaca zalatwiania jest sporo z tym wczesniejszym potem donoszenie jakis papierow wiec bez sensu. Ale ogolnie zalatwiania po narodzinach dziecka jest mniej niz przed z tego co sie orientowalam. Wiem tylko ze sie oplaca na macierzynski tylko pod tym wzgledem isc ze sie nie placi ktorejs skalki albo chorobowej albo zdrowotnej.

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tej niższej:) no właśnie. No to wytrzymam. Myślałam ze będzie łatwiej i tylko akt doniosę ale tak jak myślałam pewnie jeszcze więcej formalności...

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze dziewczyny przechodzily na wczesniejszy tylko dlatego zeby miec macierzynski na starych zasadach te co rodza w 2016r ale ogolnie to mowily ze strasznie zus czepialski wiele sprawdza i w ogole... Zreszta teraz jak przepisy sie zmienily to w ogole chyba jesli bierzesz macierzynski to musisz tam iles tych tygodni wykorzystac. Tylko nie pamietam ile tych tygodni jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi! Znalazlam ;) łapaj ;p

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

O to z calego swiata jest nie tylko z europy, cos mi sie pokickalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 18:14

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem, ale mimo wszystko chyba pojde na wcześniejszy. Po 1 zeby luty na starych zasadach to będzie ladny zastrzyk gotówki a zus to do niczego mi sie niw przyczepi bo mam ciaze powiklana cukrzyca, krążek na szyjce i prace z dzwiganiem i pchaniem kartonie, polkami i cosziennym chodzeniem na pocztę z paczkami i do paczkomaty. I brak możliwości pracy w domu wiec mogą mnie pocałować w nos bo duży zus place od 5 lat

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja nie mowie ze beda cos mieli tylko tak ze pieprzenia sie z tym ;p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Nie chce mi sie pisać.
    Takze tylko melduje ze mocz wyszedł ok. Takze jedno z glowy.
    Jutro rano mam wizytę z nfzet. W środę prywatnie. I jak by co to wcisnę sie zamiast mojej mamy na jej wizytę endokrynoliga. Takze w tym tygodniu 400 zl nie po lekarzach i wynikach. ....
    Takze wiecie rozumiecie nie chce mi sie gadać

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dobrze ze chociaz mocz dobrze wyszedl. Moze to chwilowe bylo.
    Daj znac jak po wizycie. Ja mam jutro tez na nfz usg.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ewi! Znalazlam ;) łapaj ;p

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

O to z calego swiata jest nie tylko z europy, cos mi sie pokickalo.

Dzieki. Mój gin tez jest na tej liscie ;)) super

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chipsy siedza w piekarniku ;D boze jak mi sie chcialo chipsow.

G zlozyl lozeczko i przewijak... Niestety juz popsul farbe ;p noo nic trudno sie mowi ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze Baronowa!
    Ciri chipsy z ziemniaków czy jakieś owocowe?
    Pokaż loże!
    Ja zaliczyłam dziś pierwszy wymiot. Zwolnienie mam do pt żeby wyleczyć chorubsko. Wiecie, że to moje pierwsze zwolnienie w życiu, ciągle się waham czy skorzystać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz i nie patrz. ;D musisz wylezecz bo konsekwencje niedoleczonej choroby moga byc nie mile.

Dzis sa ziemniaczane bo mam tylko jablko ale ostatnio mam faze na jabluszko z cynamonem i jogurtem wiec mi szkoda na chipsy.

A pokaze wam jutro jak ogarne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:43

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie tak chce owoców:(:(:(:(

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spałam 13 h z małymi przerwami , dzis nadal mega ból głowy i mdłosci od rana. chyba wezne sobie wolne ;/

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi Ty bardzo ciężko przechodzisz ten czas. Ja mam w porównaniu do Ciebie raj. Jeśli okaże się w czwartek, że wszystko ok to będę się cieszyć, a póki co Ci zazdroszczę.
    Jak masz mozliwosc to weź wolne może potrzebujecie z Bąblem odpocząć.
    Ja mam tydzień zwolnienia, dziwnie mi z tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej może się pochwalić o 2.10 w nocy zostałam po raz 5 ciocia ;D

littleladybird lubi tę wiadomość

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ