Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie wiem... Na pewno osoba ktora Cie bada musi miec uprawnienia i byc po jakis kursach i miec certyfikaty zeby porownac usg i wyniki z krwi. Mysle ze najlepiej w jednym miejscu robic.
Kiedys na marcowkach laski wrzucily li ka gdzie byli wypisani wszyscy lekarze europejscy z tymi certyfikatami. Jak chcesz moge poszukac tego. Bo nie kazdy ktory robi usg to z ocena przeziernosci karkowej ma uprawnienia do prenatalnych badan. Wiem ze moj ma.ewi0808 lubi tę wiadomość
-
ciri22 wrote:Ja nie wiem... Na pewno osoba ktora Cie bada musi miec uprawnienia i byc po jakis kursach i miec certyfikaty zeby porownac usg i wyniki z krwi. Mysle ze najlepiej w jednym miejscu robic.
Kiedys na marcowkach laski wrzucily li ka gdzie byli wypisani wszyscy lekarze europejscy z tymi certyfikatami. Jak chcesz moge poszukac tego. Bo nie kazdy ktory robi usg to z ocena przeziernosci karkowej ma uprawnienia do prenatalnych badan. Wiem ze moj ma.
-
ciri22 wrote:Ja wiem ze zaczelabym sie zastanawiac ze mnie na to nie stac i bym zaczela sie zastanawiac czy nie usunac a wiem ze moglabym to zrobic z powodow finansowych bo nasze panstwo nie pomaga. Wole byc postawiona przed faktem dokonany bo lepiej sobie radze jesli musze cos wymyslic bo jest ciezko niz myslec przyszlosciowo bo to mnie w depresje i w wiele problemow wpedza i popadam w stan ze nie dam rady... A jak sie mnie wrzuci na gleboka wode zawsze jakos potrafie z tego wybrnac
A co do macierzynskiego to ide ale po porodzie. Poniewaz zatrudniam mojego G to zwolnienia nie wykorzystuje i po porodzie skladam o macierzynski. A co? -
nick nieaktualnyEwi zaraz poszukam. Moze mam na kompie bo ja sprawdzalam sobie tego swojego lekarza.
Picja mysle ze raczej Ci sie nie oplaca zalatwiania jest sporo z tym wczesniejszym potem donoszenie jakis papierow wiec bez sensu. Ale ogolnie zalatwiania po narodzinach dziecka jest mniej niz przed z tego co sie orientowalam. Wiem tylko ze sie oplaca na macierzynski tylko pod tym wzgledem isc ze sie nie placi ktorejs skalki albo chorobowej albo zdrowotnej. -
nick nieaktualnyWiem ze dziewczyny przechodzily na wczesniejszy tylko dlatego zeby miec macierzynski na starych zasadach te co rodza w 2016r ale ogolnie to mowily ze strasznie zus czepialski wiele sprawdza i w ogole... Zreszta teraz jak przepisy sie zmienily to w ogole chyba jesli bierzesz macierzynski to musisz tam iles tych tygodni wykorzystac. Tylko nie pamietam ile tych tygodni jest...
-
nick nieaktualny
-
No wiem wiem, ale mimo wszystko chyba pojde na wcześniejszy. Po 1 zeby luty na starych zasadach to będzie ladny zastrzyk gotówki a zus to do niczego mi sie niw przyczepi bo mam ciaze powiklana cukrzyca, krążek na szyjce i prace z dzwiganiem i pchaniem kartonie, polkami i cosziennym chodzeniem na pocztę z paczkami i do paczkomaty. I brak możliwości pracy w domu wiec mogą mnie pocałować w nos bo duży zus place od 5 lat
-
nick nieaktualny
-
Hello. Nie chce mi sie pisać.
Takze tylko melduje ze mocz wyszedł ok. Takze jedno z glowy.
Jutro rano mam wizytę z nfzet. W środę prywatnie. I jak by co to wcisnę sie zamiast mojej mamy na jej wizytę endokrynoliga. Takze w tym tygodniu 400 zl nie po lekarzach i wynikach. ....
Takze wiecie rozumiecie nie chce mi sie gadać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBierz i nie patrz.
musisz wylezecz bo konsekwencje niedoleczonej choroby moga byc nie mile.
Dzis sa ziemniaczane bo mam tylko jablko ale ostatnio mam faze na jabluszko z cynamonem i jogurtem wiec mi szkoda na chipsy.
A pokaze wam jutro jak ogarne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:43
-
nick nieaktualnyEwi Ty bardzo ciężko przechodzisz ten czas. Ja mam w porównaniu do Ciebie raj. Jeśli okaże się w czwartek, że wszystko ok to będę się cieszyć, a póki co Ci zazdroszczę.
Jak masz mozliwosc to weź wolne może potrzebujecie z Bąblem odpocząć.
Ja mam tydzień zwolnienia, dziwnie mi z tym. -
nick nieaktualny