Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
A wcale nie koniecznie. Patrz na Ciri. Ona ma dziewczynke i zachcianki. Je żelki i ma ogólnie apetyt czasami na coś. A ja to wcale nie mam apetytu i od poczatku ciąży nie mam zachcianek poza śledziami w 1 miesiącu:). Ogólnie to dzis jem dużo slonego bo jutro wizyta. Ubieram 2 pary jeansów bo schudlam i mi lekarz mowil ze jesli nie przytyje to mnie do szpitala na 2-3 dni poloza. Bez sensu. Nie wiem czemu. Jem normalnie:/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przez cala ciaze jedynym odchyleniem w badaniach moczu i krwi byla za wysoka glukoza na czczo. 92 na krzywej cukrowej i na tej zasadzie stwierdzono cukrzyce ciążową. Po godzinie przekroczylam o 2 a po 2 godzinach bylo ok. A tak wszystko idealnie w normach.
-
ciri22 wrote:A to ta temperatura przy antybiotyku potrafi byc przeklamana... ;( Ale spoko bedzie dobrze, wszytko ok to teraz tylko sie rozmnazac
Hejmam lekkiego doła. Wczoraj byłam na USG. Po podwójnej dawce clo mam tylko jeden pęcherzyk, który i tak jest za mały, w 12dc - 12mm. Lekarz mówi, że może jeszcze urośnie i sprawdzimy to w piątek, ale szanse są marne.
Trzymajcie się cieplutko -
nick nieaktualny
-
Little u mnie po podwójnej dawce w 14 dc miałam ovu ale weź pod uwagę ze pęcherzyk rośnie 2-3 mm na dzień także w ciągu dwóch- trzech dni podrośnie do odpowiednich rozmiarów.
Już nie jedna tu zasżła w ciąże bez szans albo bez owulacji)
Brałąś wcześniej ajkieś zastrzyki na pękniecie czy pękały same?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:05
littleladybird lubi tę wiadomość
-
ewi0808 wrote:Picja to ja jak Ty na początku tylko atak śledziowy a teraz to bym wogóle zapomniała najchętniej o jedzeniu.
Otrzymałam przesyłkę od Cb. Dziękuję za ekstra prezencik. zaparzam sobie właśnie tą herbatkę z mietą.
nie ma w nich liści maliny, ale jest slodka jeżyna- nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. W końcu malina to nie jeżyna. Nie wiem jak w Polsce o tym mówią -
Pozna owulacja nie jest zla
Moje dziecko ma juz 900 gram
I postaram się dostać do Endo na nfzet.
Ale starszy ma gorączkę i boli go brzuch -
nick nieaktualnySuper Baronowa! Duzy chłop
Ja wieczorem tez powiem ile moje ma. I nie dobrze ze mlody chory ale ta pogoda to tez suuuuper jest... u mnie mokro i wilgotno...
Co do mojej wneki dzieciecej:
jeszcze podloga do ogarniecia mi zostalo, swiatelko przy lozku i pozbycie sie tego obrazu...
A dzis byl u nas kominiarz i okazalo sie ze nasz okap to prowizorka...littleladybird, Magdziulla, ewi0808 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Zawsze wiecie jak podnieść na duchu :*
Zastrzyków nie brałam, w pierwszym cyklu z clo pękł sam, w drugim nie wiem, czy była owulacja, bo nie kontrolowałam tego na usg i nie mierzyłam temp. Był jeden dominujący na prawym jajniku.
Picja, u mnie to raczej jeszcze owu nie było, badałam estradiol wczoraj i wyszedł stanowczo za niski jak na czas okołoowulacyjny
Baronowa, oby starszakowi szybko przeszło :*
Ciri, ładnie to urządziłaś mimo ograniczonego miejscaciri22 lubi tę wiadomość
-
Eliza K.vel Picja wrote:nie ma w nich liści maliny, ale jest slodka jeżyna- nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. W końcu malina to nie jeżyna. Nie wiem jak w Polsce o tym mówią
jest kilka określeń jeżyna czernica.
Powiem Ci że mi smakuje) Na razie tą jedną wypiłam. Nie wzięłam sobie do pracy imbirowej ale wypróbuje popołudniu
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny
Noo jeszcze chcialam tam miec fotel zeby z mala posiedziec bo tak naprawde nie mam na czym z nia usiasc, ale G stwierdzil ze jesli stwierdzimy ze nam naprawde sie przyda (znaczy bedzie nam go brakowac) to kupimy. Poza lozkiem nie mam zadnego miejsca zeby z nia usiasc i np nakarmic czy cos.
A co do obrazu mnie sie tam on od poczatku nie podobalwolalabym cos innego w to miejsce
ewi0808 lubi tę wiadomość
-
Eliza K.vel Picja wrote:A t a pomaranczowa smakuje jak fanta bez cukru i gazu:)...p.s. Ksiądz po kolędzie zapytal nas czy planujemy myśleć o powiększeniu rodziny bo to juz 1,5 roku od ślubu...nie wiem...chyba myslal ze zjadłam obfity obiad
uu no fajny smaczek, lizaki tez beda chyba meganie wiedziałam nawet ze jest cos takiego jak lizak bez cukru.
I co mu odpowiedziałas?
-
Fotel to fajny pomysł, zawsze jakoś można wygodniej usiąść niż na łóżku
mi się marzy bujany
Jednak dużo zależy od pozycji, którą sobie z Liwią upatrzycie
może Wam się jednak nie przyda
Picja, poważnie? Ksiądz nie dowidzi?Ja rozumiem nie zauważyć wczesnej ciąży, ale tak zaawansowanej?