Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcale nie koniecznie. Patrz na Ciri. Ona ma dziewczynke i zachcianki. Je żelki i ma ogólnie apetyt czasami na coś. A ja to wcale nie mam apetytu i od poczatku ciąży nie mam zachcianek poza śledziami w 1 miesiącu:). Ogólnie to dzis jem dużo slonego bo jutro wizyta. Ubieram 2 pary jeansów bo schudlam i mi lekarz mowil ze jesli nie przytyje to mnie do szpitala na 2-3 dni poloza. Bez sensu. Nie wiem czemu. Jem normalnie:/

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyniki masz ok?
    Ja nie wymiotuję, jem więcej, a waga stoi, a nawet ciut spadła. Ale przez euthyrox mam lepsze trawienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku chcialam chlopca a po tescie od razu wiedzialam ze baba mimo ze wszyscy mowili ze chlopiec.

Dla mnie to nie ma reguly ile kobiet tyle ciaz. Nie ma dwoch takich samych...

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez cala ciaze jedynym odchyleniem w badaniach moczu i krwi byla za wysoka glukoza na czczo. 92 na krzywej cukrowej i na tej zasadzie stwierdzono cukrzyce ciążową. Po godzinie przekroczylam o 2 a po 2 godzinach bylo ok. A tak wszystko idealnie w normach.

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja to ja jak Ty na początku tylko atak śledziowy a teraz to bym wogóle zapomniała najchętniej o jedzeniu.

Otrzymałam przesyłkę od Cb. Dziękuję za ekstra prezencik. zaparzam sobie właśnie tą herbatkę z mietą.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A to ta temperatura przy antybiotyku potrafi byc przeklamana... ;( Ale spoko bedzie dobrze, wszytko ok to teraz tylko sie rozmnazac :P

Hej :) mam lekkiego doła. Wczoraj byłam na USG. Po podwójnej dawce clo mam tylko jeden pęcherzyk, który i tak jest za mały, w 12dc - 12mm. Lekarz mówi, że może jeszcze urośnie i sprawdzimy to w piątek, ale szanse są marne.

Trzymajcie się cieplutko <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu bedziesz miala pozna owulacje ;D mowie Ci. Zreszta juz nie raz lekarze mowili ze nie ma szansy i co? I jest ciaza ;p

littleladybird lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little u mnie po podwójnej dawce w 14 dc miałam ovu ale weź pod uwagę ze pęcherzyk rośnie 2-3 mm na dzień także w ciągu dwóch- trzech dni podrośnie do odpowiednich rozmiarów.

Już nie jedna tu zasżła w ciąże bez szans albo bez owulacji :))

Brałąś wcześniej ajkieś zastrzyki na pękniecie czy pękały same?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:05

littleladybird lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Picja to ja jak Ty na początku tylko atak śledziowy a teraz to bym wogóle zapomniała najchętniej o jedzeniu.

Otrzymałam przesyłkę od Cb. Dziękuję za ekstra prezencik. zaparzam sobie właśnie tą herbatkę z mietą.

nie ma w nich liści maliny, ale jest slodka jeżyna- nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. W końcu malina to nie jeżyna. Nie wiem jak w Polsce o tym mówią

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Po prostu bedziesz miala pozna owulacje ;D mowie Ci. Zreszta juz nie raz lekarze mowili ze nie ma szansy i co? I jest ciaza ;p
    no tak...w 9 i 11 dniu cyklu nie było nic...ale nie było JUŻ :P

littleladybird, ewi0808 lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozna owulacja nie jest zla ;)

Moje dziecko ma juz 900 gram ;)
    I postaram się dostać do Endo na nfzet.
    Ale starszy ma gorączkę i boli go brzuch

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Baronowa! Duzy chłop :) Ja wieczorem tez powiem ile moje ma. I nie dobrze ze mlody chory ale ta pogoda to tez suuuuper jest... u mnie mokro i wilgotno...

Co do mojej wneki dzieciecej:
    e991d86fed08a90dmed.jpg

b3d3f5145fcf6e5dmed.jpg

jeszcze podloga do ogarniecia mi zostalo, swiatelko przy lozku i pozbycie sie tego obrazu...

A dzis byl u nas kominiarz i okazalo sie ze nasz okap to prowizorka...

littleladybird, Magdziulla, ewi0808 lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Zawsze wiecie jak podnieść na duchu :*

Zastrzyków nie brałam, w pierwszym cyklu z clo pękł sam, w drugim nie wiem, czy była owulacja, bo nie kontrolowałam tego na usg i nie mierzyłam temp. Był jeden dominujący na prawym jajniku.

Picja, u mnie to raczej jeszcze owu nie było, badałam estradiol wczoraj i wyszedł stanowczo za niski jak na czas okołoowulacyjny ;)

Baronowa, oby starszakowi szybko przeszło :*

Ciri, ładnie to urządziłaś mimo ograniczonego miejsca ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    nie ma w nich liści maliny, ale jest slodka jeżyna- nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. W końcu malina to nie jeżyna. Nie wiem jak w Polsce o tym mówią

jest kilka określeń jeżyna czernica.
    Powiem Ci że mi smakuje :)) Na razie tą jedną wypiłam. Nie wzięłam sobie do pracy imbirowej ale wypróbuje popołudniu

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładniutko. A co do obrazu to fajny :) dodaje takiego ciepła pokoikowi

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A t a pomaranczowa smakuje jak fanta bez cukru i gazu:)...p.s. Ksiądz po kolędzie zapytal nas czy planujemy myśleć o powiększeniu rodziny bo to juz 1,5 roku od ślubu...nie wiem...chyba myslal ze zjadłam obfity obiad

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) Noo jeszcze chcialam tam miec fotel zeby z mala posiedziec bo tak naprawde nie mam na czym z nia usiasc, ale G stwierdzil ze jesli stwierdzimy ze nam naprawde sie przyda (znaczy bedzie nam go brakowac) to kupimy. Poza lozkiem nie mam zadnego miejsca zeby z nia usiasc i np nakarmic czy cos.

A co do obrazu mnie sie tam on od poczatku nie podobal :P wolalabym cos innego w to miejsce :D

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    A t a pomaranczowa smakuje jak fanta bez cukru i gazu:)...p.s. Ksiądz po kolędzie zapytal nas czy planujemy myśleć o powiększeniu rodziny bo to juz 1,5 roku od ślubu...nie wiem...chyba myslal ze zjadłam obfity obiad

uu no fajny smaczek, lizaki tez beda chyba mega ;) nie wiedziałam nawet ze jest cos takiego jak lizak bez cukru.

I co mu odpowiedziałas?

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotel to fajny pomysł, zawsze jakoś można wygodniej usiąść niż na łóżku ;) mi się marzy bujany :D Jednak dużo zależy od pozycji, którą sobie z Liwią upatrzycie :) może Wam się jednak nie przyda ;)

Picja, poważnie? Ksiądz nie dowidzi? :P Ja rozumiem nie zauważyć wczesnej ciąży, ale tak zaawansowanej? :D

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ