X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ewi. W moim labor.podają normę do 5. Ja mam 1,5 ale ostatnio miałam 0,9

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam na DOZ za 200 zl i nic nie dostałam. Nawet próbki wczoraj:/

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam na doz zamawiac ale w koncu zamowilam w cefarm i dostalam butelke i tez za 200zl zamowienie poszlo

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wyznaczania terminu to z ust wyszlo ze jest 25 2 dni. Takze ten lekarz tez wyznacza wedle owulacji;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jak samopoczucie? Ciri, jak sol i waga? Ja dzis na 18.20 do gin. Jestem o silach wiec idę do gabinetu.

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na gazeta.pl jest artykuł o tym co bierze się na porodowke w różnych krajach świata. Obejrzyjcie sobie:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja daj znac po wizycie ;)

U mnie waga 2tyg +0,5kg. Wiec spoko byle by do poniedzialku sie tak utrzymalo. Wszystko przez to ze troche diete zaniedbalam i mialam dzien obzarstwa. Z sola nie wyszlam ponad normy ale duza ilosc jedzenia doprowadzily do kilogramow ktore sie utrzymaly. Ale nie dramatyzuje bo w pon na wizycie nie powinnam miec wiecej niz 3kg na plusie a do tego to dojde tylko jesli codziennie bede w siebie smieci wrzucac.

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec byle do wizyty:)!

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieje ze moja waga nie klamie i ze nie pojde do lekarza a tam 10kg na plusie ;p

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory dzialala ok to czemu miałaby sie zepsuć:)?

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie dobrze bez porónania do ostatnich tygodni. rano sucharek z bananem w łóżku chwile poleżę, ogarnuję sie do pracy , w pracy na dzięń dobry zaparzam sobie Twoja herbatkę i jeest super już drugi dzień nie muszę biec do łazienki żeby zwymiotować i mdłości są dużo mniejsze. mogę normalnie pracować no chyba ze poczuje jakiś masakryczny zapach mega mnie to drażni.
    I stwierdzam ze po tych herbatkach zaparcia i wdęcia mi zeszły.
    Chyba musze sobie poszukać i gdzieś zamówić chociażby w DE hehe. Zdziałała cuda i ponadto mega mi smakuje mogłabym chyba cały dzień ją pić.

Koniecznie daj znać po wizycie i może Ty dodasz pięne zdjęcie synka bo córeczka Cirii nie pochwaliła się całokształtem :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za herbatka cud?? Ja tez chce!! Zapisze sobie to bede miala na wrazie W przy kolejnej ciazy :P

• Baletka Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Mam nadzieję, że przygarniecie mnie na forum. To moje/nasze 3 podejście do maluszka. W 2014 dwa razy straciłam maleństwo, a teraz udało się zajść w ciążę po roku starań, choć przyznam, że się tego zupełnie nie spodziewałam :) Jestem hashimotką, mam uregulowaną tarczycę (przede mną jutrzejsze badania tsh, ft4 i beta) i...najprawdopodobniej mam niezdiagnozowanego Aspergera. W poniedziałek przyśnił mi się dziwny sen, a potem mnie tknęło, żeby zrobić test, choć w tym m-cu marniutko było z bliskością. No i mam z wczoraj 3 testy ze słabymi, ale widocznymi kreskami :)

ewi0808, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Co to za herbatka cud?? Ja tez chce!! Zapisze sobie to bede miala na wrazie W przy kolejnej ciazy :P

Schwangerchafts Tee 1

https://www.bad-heilbrunner.de/shop/schwangerschaftstee-1-im-pyramidenbeutel/

Jest tez na drugą część ciązy. Równie pyszna :P Sprawdziłam pomyłkowo

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baletka wrote:
    Cześć Dziewczyny. Mam nadzieję, że przygarniecie mnie na forum. To moje/nasze 3 podejście do maluszka. W 2014 dwa razy straciłam maleństwo, a teraz udało się zajść w ciążę po roku starań, choć przyznam, że się tego zupełnie nie spodziewałam :) Jestem hashimotką, mam uregulowaną tarczycę (przede mną jutrzejsze badania tsh, ft4 i beta) i...najprawdopodobniej mam niezdiagnozowanego Aspergera. W poniedziałek przyśnił mi się dziwny sen, a potem mnie tknęło, żeby zrobić test, choć w tym m-cu marniutko było z bliskością. No i mam z wczoraj 3 testy ze słabymi, ale widocznymi kreskami :)

No to Gratulację i pędź na bete :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Stanowczo duzo bardziej wolę walczyć ze wszami z przedszkola niż z goraczka. 39,9 po podaniu leków powoduje panikę

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Schwangerchafts Tee 1

https://www.bad-heilbrunner.de/shop/schwangerschaftstee-1-im-pyramidenbeutel/

Jest tez na drugą część ciązy. Równie pyszna :P Sprawdziłam pomyłkowo
    Dzieki :) Zapisalam sobie :D juz teraz to mi sie nie oplaca kupowac :P Ale w razie czego na nastepna ciaze to sobie zalatwie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Bry. Stanowczo duzo bardziej wolę walczyć ze wszami z przedszkola niż z goraczka. 39,9 po podaniu leków powoduje panikę

A co Mlody sie buntuje? Czy zle reaguje na leki?

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi. C ooo Ty mówisz. Ona jest okropna w smaku! Lawende toleruje tylko na grillu. W herbacie jest okropna:P na problemy zoladkowe faktycznie jest super:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tm dla mnei super, nie czuje tej lawendy,głównie miete i ten słodkawi taki posmak heh. Uwielbiam ja :D

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ