Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ewi. W moim labor.podają normę do 5. Ja mam 1,5 ale ostatnio miałam 0,9

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam na DOZ za 200 zl i nic nie dostałam. Nawet próbki wczoraj:/

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam na doz zamawiac ale w koncu zamowilam w cefarm i dostalam butelke i tez za 200zl zamowienie poszlo

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wyznaczania terminu to z ust wyszlo ze jest 25 2 dni. Takze ten lekarz tez wyznacza wedle owulacji;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jak samopoczucie? Ciri, jak sol i waga? Ja dzis na 18.20 do gin. Jestem o silach wiec idę do gabinetu.

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na gazeta.pl jest artykuł o tym co bierze się na porodowke w różnych krajach świata. Obejrzyjcie sobie:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja daj znac po wizycie ;)

U mnie waga 2tyg +0,5kg. Wiec spoko byle by do poniedzialku sie tak utrzymalo. Wszystko przez to ze troche diete zaniedbalam i mialam dzien obzarstwa. Z sola nie wyszlam ponad normy ale duza ilosc jedzenia doprowadzily do kilogramow ktore sie utrzymaly. Ale nie dramatyzuje bo w pon na wizycie nie powinnam miec wiecej niz 3kg na plusie a do tego to dojde tylko jesli codziennie bede w siebie smieci wrzucac.

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec byle do wizyty:)!

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieje ze moja waga nie klamie i ze nie pojde do lekarza a tam 10kg na plusie ;p

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory dzialala ok to czemu miałaby sie zepsuć:)?

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie dobrze bez porónania do ostatnich tygodni. rano sucharek z bananem w łóżku chwile poleżę, ogarnuję sie do pracy , w pracy na dzięń dobry zaparzam sobie Twoja herbatkę i jeest super już drugi dzień nie muszę biec do łazienki żeby zwymiotować i mdłości są dużo mniejsze. mogę normalnie pracować no chyba ze poczuje jakiś masakryczny zapach mega mnie to drażni.
    I stwierdzam ze po tych herbatkach zaparcia i wdęcia mi zeszły.
    Chyba musze sobie poszukać i gdzieś zamówić chociażby w DE hehe. Zdziałała cuda i ponadto mega mi smakuje mogłabym chyba cały dzień ją pić.

Koniecznie daj znać po wizycie i może Ty dodasz pięne zdjęcie synka bo córeczka Cirii nie pochwaliła się całokształtem :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za herbatka cud?? Ja tez chce!! Zapisze sobie to bede miala na wrazie W przy kolejnej ciazy :P

• Baletka Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Mam nadzieję, że przygarniecie mnie na forum. To moje/nasze 3 podejście do maluszka. W 2014 dwa razy straciłam maleństwo, a teraz udało się zajść w ciążę po roku starań, choć przyznam, że się tego zupełnie nie spodziewałam :) Jestem hashimotką, mam uregulowaną tarczycę (przede mną jutrzejsze badania tsh, ft4 i beta) i...najprawdopodobniej mam niezdiagnozowanego Aspergera. W poniedziałek przyśnił mi się dziwny sen, a potem mnie tknęło, żeby zrobić test, choć w tym m-cu marniutko było z bliskością. No i mam z wczoraj 3 testy ze słabymi, ale widocznymi kreskami :)

ewi0808, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Co to za herbatka cud?? Ja tez chce!! Zapisze sobie to bede miala na wrazie W przy kolejnej ciazy :P

Schwangerchafts Tee 1

https://www.bad-heilbrunner.de/shop/schwangerschaftstee-1-im-pyramidenbeutel/

Jest tez na drugą część ciązy. Równie pyszna :P Sprawdziłam pomyłkowo

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baletka wrote:
    Cześć Dziewczyny. Mam nadzieję, że przygarniecie mnie na forum. To moje/nasze 3 podejście do maluszka. W 2014 dwa razy straciłam maleństwo, a teraz udało się zajść w ciążę po roku starań, choć przyznam, że się tego zupełnie nie spodziewałam :) Jestem hashimotką, mam uregulowaną tarczycę (przede mną jutrzejsze badania tsh, ft4 i beta) i...najprawdopodobniej mam niezdiagnozowanego Aspergera. W poniedziałek przyśnił mi się dziwny sen, a potem mnie tknęło, żeby zrobić test, choć w tym m-cu marniutko było z bliskością. No i mam z wczoraj 3 testy ze słabymi, ale widocznymi kreskami :)

No to Gratulację i pędź na bete :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Stanowczo duzo bardziej wolę walczyć ze wszami z przedszkola niż z goraczka. 39,9 po podaniu leków powoduje panikę

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Schwangerchafts Tee 1

https://www.bad-heilbrunner.de/shop/schwangerschaftstee-1-im-pyramidenbeutel/

Jest tez na drugą część ciązy. Równie pyszna :P Sprawdziłam pomyłkowo
    Dzieki :) Zapisalam sobie :D juz teraz to mi sie nie oplaca kupowac :P Ale w razie czego na nastepna ciaze to sobie zalatwie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Bry. Stanowczo duzo bardziej wolę walczyć ze wszami z przedszkola niż z goraczka. 39,9 po podaniu leków powoduje panikę

A co Mlody sie buntuje? Czy zle reaguje na leki?

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi. C ooo Ty mówisz. Ona jest okropna w smaku! Lawende toleruje tylko na grillu. W herbacie jest okropna:P na problemy zoladkowe faktycznie jest super:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tm dla mnei super, nie czuje tej lawendy,głównie miete i ten słodkawi taki posmak heh. Uwielbiam ja :D

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ