Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lozyczko super bo takie miałam
Ten opuszczamy bok jest świetny, nie trzeba się tak schylaćciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdziula, ketony to nie cukrzyca:) ketony oznaczają ze albo zjadasz Malo węglowodanów i organizm zamiast czerpac energie z węgli to czerpie z tluszczyku. Z jedzenia albo twojego własnego. Ketony sa tez na diecie bialkowej. Jak organizm dostaje więcej bialka:) przed badaniem wieczorem zjedz białe pieczywo i pól szklanki mleka i ketonow nie będzie:) ja mam ketony jak chudnę
-
nick nieaktualnyA mnie lekarz i polozna mowili ze wystepuja wlasnie szczegolnie przy poczatkach cukrzycy ale jak jest ich znacznie wiecej to trzeba cukier zbadac i insuline. Bo moga wystepowac przy za niskim cukru jak i za wysokim. Ale to jak sa znacznie podwyzszone.
A mala ilosc to w sumie nie wiem co oznacza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 18:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:A ja jutro juz wizyta... strasznie sie boje bo dzis tyle na plusie mam kilogramow... dzis ograniczylam spozycie napoi i naprawde malo soli jadlam, wypilam sobie te ziolka... kurde zobaczymy co powie.... Meeega sie boje...
-
nick nieaktualnyJa sie stresuje wizja cesarki
wiesz to tak jak Ty sie stresowalas wizyta na usg to tak samo dziala, ja juz usg sie nie stresuje bo wiem ze jest dobrze ale poniewaz idzie porod to trzeba inny teraz punkt stresu obrac.
Ale ide jutro przed tym wszyskim do fryzjera a potem do okulisty, mam nadzieje ze mnie zbada, a potem wizyta. Musze pamietac o papierach bo musze wziac popiery do urzedu o wieku ciazy do tego by G mogl zostac uznany juz teraz ojcem Liwii, i musze jeszcze papiery do becikowego wziac bo potem jak odbiore akt urodzenia nie bedzie mi sie chcialo przez cala wawe jechac tylko po ten papier... bez sensu... i boje sie ze z tego wszystkiego zapomne o tym. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNoo to lekarz ma jakies tam swoje druki i na nich musi wypisac, pytalam juz dziewczyn ktore to zalatwialy wiec niby w necie jest wzor ale lekarze na swoich troche innych wypisuja. Jestem ciekawa tak w ogole czy on bedzie chcial sie ze mna jeszcze umawiac, i czy zdarzę w ogole jeszcze pojsc na jakas wizyte do niego
-
Ja mam zawsze ketony jak mam za dlugi odstęp miedzy kolacja a mierzenien na czczo. Jesli cukier Ci na to pozwala to zjedz cos godzinę przed snem. Polecam sucharka:) mam tez ketony jak cukier za często mi spada i wtedy Diabetolog wie ze się lekko glodze. Z tego co pamiętam to one ogólnie tworzą sie jak organizm spala tluszcz lub bialko i rezerwy. A nie biezaca energie z węgli. Brat jest trenerem i często wie po badaniu swoich juniorków kto bialko pompuje albo jest na dukanie:p jak ja jadłam dużo bialka i tłuszczu a Malo węgli to miałam ketony. Dziewczyny z bellybestfriend z tematu o cukrzycy na pewno Ci wyjaśnia. Mi sie wydaje ze masz za dluga przerwę miedzy kolacja a śniadaniem lub mierzenien na czczo i cukier Ci mocno spadl i palisz rezerwy:)
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry! Dzięki Eliza możesz mieć rację, bo budzę się strasznie głodna mimo, że jem kolacje, pewnie jakościowo są złe muszę nad tym popracować, ale nie mam pomysłu.
Ja dziś do pracy po prawie tygodniowym wolnym, jestem zestresowana, bo po pierwsze będzie kupę pracy, pewnie będę cały dzień głodna, a po drugie kierownik będzie się mścił za 4dniowe l4. No, ale nic trzeba jakoś przeżyć.
Ewi ja dalej nie wymiotuje, mdłości są, ale nie wymiotuję. -
nick nieaktualnyJa za to dzis ta wizyta, waga srednio wyglada... mam nadzieje ze na wadze w przychodni nie przekrocze tych magicznych 3kg...
Za to poleniuchowalam wczoraj wreszciePo tym tygodniu bylo mi to potrzebne.
Jem teraz sniadanko, posiedze w domu, potem fryzjer, okulista, lekarz i do mamy jade.
Wystawilam faktury za styczen... byl tak chujowy ze dochod mamy zerowy ;/ ale spoko damy radeewi0808 lubi tę wiadomość
-
No, ja do fryzjera umówiłam sie na poniedziałek przed cesarką. Mam nadzieje ze zdążę;)jeju. Trzeci dzień z rzędu piekę chleb. Mam juz dość:)ciągle jacyś goście chca mnie zobaczyć chyba póki zyje:P jeszcze 18 dni I bede miec synka...a w czwartek pelne 37 tygidni I ciaza donoszona. Ech:) ale zlecialo. A Ewi jaka juz zaawansowana ciezarowa:)
Magdziulla, ewi0808 lubią tę wiadomość