X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lozyczko super bo takie miałam ;)
    Ten opuszczamy bok jest świetny, nie trzeba się tak schylać

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada super baaardzo mi sie podoba ;D ale moze jeszcze sie coa trafi.. Choc z drugiej strony jesli to polowa ceny nowego to i tak dobrze.

Moze jak w okolicy warto obejrzec je na zywo ;D

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula, ketony to nie cukrzyca:) ketony oznaczają ze albo zjadasz Malo węglowodanów i organizm zamiast czerpac energie z węgli to czerpie z tluszczyku. Z jedzenia albo twojego własnego. Ketony sa tez na diecie bialkowej. Jak organizm dostaje więcej bialka:) przed badaniem wieczorem zjedz białe pieczywo i pól szklanki mleka i ketonow nie będzie:) ja mam ketony jak chudnę:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie lekarz i polozna mowili ze wystepuja wlasnie szczegolnie przy poczatkach cukrzycy ale jak jest ich znacznie wiecej to trzeba cukier zbadac i insuline. Bo moga wystepowac przy za niskim cukru jak i za wysokim. Ale to jak sa znacznie podwyzszone.

A mala ilosc to w sumie nie wiem co oznacza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 18:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Eliza tzn, że jem nieodpowiednio? Bo jem dużo tzn. Więcej niż wcześniej. Wcześniej bardzo rzadko jadłam kolację. Możliwe, że jem za tłusto? Bo faktycznie może tak być ostatnio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę w środę u gin to zobaczę co powie porównując też inne moje wyniki.

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro juz wizyta... strasznie sie boje bo dzis tyle na plusie mam kilogramow... dzis ograniczylam spozycie napoi i naprawde malo soli jadlam, wypilam sobie te ziolka... kurde zobaczymy co powie.... Meeega sie boje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A ja jutro juz wizyta... strasznie sie boje bo dzis tyle na plusie mam kilogramow... dzis ograniczylam spozycie napoi i naprawde malo soli jadlam, wypilam sobie te ziolka... kurde zobaczymy co powie.... Meeega sie boje...
    Ej to też nie może tak być, że oni Cię tak stresują, bo Ty bardziej się stresujesz reakcją niż samą sytuacją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie stresuje wizja cesarki :P wiesz to tak jak Ty sie stresowalas wizyta na usg to tak samo dziala, ja juz usg sie nie stresuje bo wiem ze jest dobrze ale poniewaz idzie porod to trzeba inny teraz punkt stresu obrac.

Ale ide jutro przed tym wszyskim do fryzjera a potem do okulisty, mam nadzieje ze mnie zbada, a potem wizyta. Musze pamietac o papierach bo musze wziac popiery do urzedu o wieku ciazy do tego by G mogl zostac uznany juz teraz ojcem Liwii, i musze jeszcze papiery do becikowego wziac bo potem jak odbiore akt urodzenia nie bedzie mi sie chcialo przez cala wawe jechac tylko po ten papier... bez sensu... i boje sie ze z tego wszystkiego zapomne o tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Ale pewnie jutro staniesz na wadze i będzie ok. A tych papierów nie możesz pobrać z neta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to lekarz ma jakies tam swoje druki i na nich musi wypisac, pytalam juz dziewczyn ktore to zalatwialy wiec niby w necie jest wzor ale lekarze na swoich troche innych wypisuja. Jestem ciekawa tak w ogole czy on bedzie chcial sie ze mna jeszcze umawiac, i czy zdarzę w ogole jeszcze pojsc na jakas wizyte do niego :P

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze ketony jak mam za dlugi odstęp miedzy kolacja a mierzenien na czczo. Jesli cukier Ci na to pozwala to zjedz cos godzinę przed snem. Polecam sucharka:) mam tez ketony jak cukier za często mi spada i wtedy Diabetolog wie ze się lekko glodze. Z tego co pamiętam to one ogólnie tworzą sie jak organizm spala tluszcz lub bialko i rezerwy. A nie biezaca energie z węgli. Brat jest trenerem i często wie po badaniu swoich juniorków kto bialko pompuje albo jest na dukanie:p jak ja jadłam dużo bialka i tłuszczu a Malo węgli to miałam ketony. Dziewczyny z bellybestfriend z tematu o cukrzycy na pewno Ci wyjaśnia. Mi sie wydaje ze masz za dluga przerwę miedzy kolacja a śniadaniem lub mierzenien na czczo i cukier Ci mocno spadl i palisz rezerwy:)

ciri22 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm dobrze wiedziec :) Bo ja tylko raz mialam ketony dosc wysoko ale powiedziel lekarz to co wczesniej napisalam a juz wiecej sie nie pojawily. Ciekawe jak teraz bedzie z wynikami.

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa razy ale to na laboratorium. Mam paski do ketonow i kilka razy miałam jak odpuscilam kolacje i spalam do 8:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!
    jak tam po weekendzie?
    dziś zaliczyłam pierwsze żyganko od tygodnia. a już myślalam że już po ale to pewnei przez to że nie zjadłam nic w łóżku i się obudziłam zestresowana troszke bo maskrycznie zaspaliśmy z mężem

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;) ja w ogóle swoje pierwsze zaliczłam w sobotę :D
    teraz siędzę w pracy i smaruję się po żoładku ;/ ale przetrwamy to :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dzięki Eliza możesz mieć rację, bo budzę się strasznie głodna mimo, że jem kolacje, pewnie jakościowo są złe muszę nad tym popracować, ale nie mam pomysłu.

Ja dziś do pracy po prawie tygodniowym wolnym, jestem zestresowana, bo po pierwsze będzie kupę pracy, pewnie będę cały dzień głodna, a po drugie kierownik będzie się mścił za 4dniowe l4. No, ale nic trzeba jakoś przeżyć.
    Ewi ja dalej nie wymiotuje, mdłości są, ale nie wymiotuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dzis ta wizyta, waga srednio wyglada... mam nadzieje ze na wadze w przychodni nie przekrocze tych magicznych 3kg...

Za to poleniuchowalam wczoraj wreszcie :) Po tym tygodniu bylo mi to potrzebne.

Jem teraz sniadanko, posiedze w domu, potem fryzjer, okulista, lekarz i do mamy jade.

Wystawilam faktury za styczen... byl tak chujowy ze dochod mamy zerowy ;/ ale spoko damy rade :P

ewi0808 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja do fryzjera umówiłam sie na poniedziałek przed cesarką. Mam nadzieje ze zdążę;)jeju. Trzeci dzień z rzędu piekę chleb. Mam juz dość:)ciągle jacyś goście chca mnie zobaczyć chyba póki zyje:P jeszcze 18 dni I bede miec synka...a w czwartek pelne 37 tygidni I ciaza donoszona. Ech:) ale zlecialo. A Ewi jaka juz zaawansowana ciezarowa:)

Magdziulla, ewi0808 lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom styczeń w każdej branży jest marny :/ Taki martwy sezon a wydatków sporo heh.

Madziulla się ciesz ze nei wymiotujesz. mdłosci to Cie wystarczająco męczy jak jesteś w pracy

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ