Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zapytaj lekarza. Moj zawsze robi przez brzuch i waginalnie bo i tak mierzy szyjke. Wiec najpierw dopochwowo potem mnie przykrywa i przez brzuch.

Ja uzywam oliwki z babydream na rozstepy.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zdrowia psychicznego nas wszystkich moje dziecko powinno szybko wyzdrowieć i iść do przedszkola ;)

Ciekawe czy mi ktos mierzy szyjk. Bylam u 4 lekarzy i nikt sie o tym nie zająknął.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos bym zjadła, ale nie wiem co.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zjadła spaghetti.

dzieki za inf.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od usg mierzy wlasnie dopochowa rozdzka i mowi ile mam, a prowadzacy tylko palpacyjnie sprawdza ale podobno to nie daje zadnych konretnych info poza tym czy twarta i czy nie ma rozwarcia bo dlugosci nawet mniej wiecej nie mozna zmierzyc.

Hahah ja dopiero jadlam a juz mi w brzuchu burczy ;p i tez bym cos zjadla ale nie wiem co ;D

Mierze to cisnienie i mam miedzy 110-130 zawsze wiec spoko. A dolne max 80

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem płatki z mlekiem. Jak wcześniej mleko, jogurty fuuj to teraz ciągle bym jadła.

Ewi a ile miałaś usg do tej pory? Zastanawiam się czy następne też będę miała dopiero w 12 tyg

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja miałam juz trzy. bo poszłam juz w piatym tyg w sumie tylko po recepte na dupka a gin zrobił usg jeszcze cos tam zobaczył na lewym jajniku i kazał przyjsc za tydzien na kontrole i potem kolejne. ogólnie kaze mi przychodzic na wizyty co trzy tygodnie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie drażni ten ukryszony zab. Dobrze ze jutro dentysta.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mialam w szpitalu po wypadku, w 8tyg serducho, 14 tydzien prenatalne, polowkowe 22 tydzien, 34 tydzien, potem szpital i to tydzien temu usg ale dwa ostatnie to sila wyzdza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja miałam jedno. ja też tak chcę. Jutro idę z wynikami i zdjęciem usg zobaczymy co powie. Ale gin na usg mówił, że pewnie w 12 tyg się widzimy. Ja chcę wcześniej. Wyjdę na nienormalną będę go o to prosiła? Mam kartę, więc ani jego ani mnie nic to nie kosztuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A mnie drażni ten ukryszony zab. Dobrze ze jutro dentysta.
    Ja zaczne leczyc po ciazy. Ja mam taka traume i boje sie dentysty ze mimo ze zeby to zagrozenie to nie zaryzykuje pojscia bo dla mnie to taki stres ze przez tydzien rycze wygeyzam usta a dentyste potrafie pogryzc na fotelu.... Wiec zaczne leczenie po ciazy...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ooo ja miałam jedno. ja też tak chcę. Jutro idę z wynikami i zdjęciem usg zobaczymy co powie. Ale gin na usg mówił, że pewnie w 12 tyg się widzimy. Ja chcę wcześniej. Wyjdę na nienormalną będę go o to prosiła? Mam kartę, więc ani jego ani mnie nic to nie kosztuje.

Jak wszystko dobrze to nie ma potrzeby czesciej. ale hak ma Cie to uspokoic to sprobuj go zapytac o wczesniejsza wizyte.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla pamietaj ze jesli nie ma zagrozenia ciazy nie powinno sie robic czesciej niz co 4 tygodnie. Bo dla takieto dziecka czy zarodka to nie jest dobre bo jednak bombarduje tym ultrasonografem. Wiec wszystkir zrodla podaja ze jesli korzysci z usg nie sa wieksze niz zagrozenie z jego robienia to nie powinno sie robic czesciej. A u Ciebie teraz wypada wlasnie prenatalnr kolejne.

A w ogole dostalam jajko niespodzianke od G ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:52

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja zaczne leczyc po ciazy. Ja mam taka traume i boje sie dentysty ze mimo ze zeby to zagrozenie to nie zaryzykuje pojscia bo dla mnie to taki stres ze przez tydzien rycze wygeyzam usta a dentyste potrafie pogryzc na fotelu.... Wiec zaczne leczenie po ciazy...
    Oszalabym do tego czasu.
    Ja nie lubię płacić ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze ja sie tak boje ze zaden bol zeba mi nie straszny... Naprawde mam taka traume... To jest straszne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chałwe bym zjadla!!

littleladybird lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam chirurgicznie rozcinaną ósemkę. Gorzej raczej nie będzie ;)

Haa mam chipsy

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dlutowany zab na zywca w wieku 16 lat.

Zazdroszcze. Ja mam sernik, kielbase, kisiel i zjadlabym pistacje i chipsy tez.

Boze obzarstwo jak na okres mam... Jakas masakra...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie przypomnę ten dźwięk, to mnie telepie;). Bolu sie aż tak nie boję. Ale dźwięk mnie przeraża.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja mialam dlutowany zab na zywca w wieku 16 lat.

Zazdroszcze. Ja mam sernik, kielbase, kisiel i zjadlabym pistacje i chipsy tez.

Boze obzarstwo jak na okres mam... Jakas masakra...

Sama nie wiem co bym zjadła. Mrowi ten ząb i to chyba po to zeby przestał.
    Albo kiwi. Ooo duzo kiwi;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ