X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi taka wypowiedź wpadła w ręce niestety

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie ma norm Ewi. Oni mają program i wyliczają z kilku danych. To tak jakby lekarz liczyl wagę z samego obwodu brzuszka.

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki dziewcyny no to musze czekać cały tydzień :((

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pijcia za te linki podobają mi się te stanniki.
    Ewcia a kiedy idziesz do gin z tymi wynikami, bo Ty jeszcze usg musisz mieć wcześniej.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątek dopiero

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi nie stresuj się, poczekaj do wizyty :)
    mi lekarka powiedziała, że to badanie to i tak tlyko 70% szans na urodzenie zdrowego dziecka,99,9% dają testy inwazyjne, na które ciagle namawia mnie szefostwo, ale jak nie będę miała wskazań z usg i PAPY to nigdzie się nie wybieram :) jesteśmy młode trzeba być dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:04

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to poczekasz. Ale na pewno będę ok. Też zrobię te badania za miesiąc.

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Czytałam gdzies dzis artykuł. Ktos pisal ze miał Male ryzyko i urodzil dziecko chore a jej matka zaszla w ciaze późno, duże ryzyko i dziecko zdrowe. To loteria. Ale zawsze można sie przygotować psychicznie. Ewi. Co ma byc zle:) takie mdlosci to tylko zdrowa ryba może wydać:).

Super ze staniki Wan sie spodobaly. Calkiem fajny sklep. Bez problemu wymieniają. Właśnie pakuje koszulki i juro odesle bo za wielkie sa:(.

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle na nfz chyba nawet nie robią takich badań, bo ja chodze na dwa fronty to tlyko u prywatnego mam iśc na tą przeziernosć za dwa tyg,potem PAPA, a ten na nfz nic nie nabonknął nawet ;/

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo one sa na nfz jak kryteria spelniasz...ukonczone 35, albo zle wyniki kariotypow, albo obciążenia genetyczne w rodzinie itp

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza moje bezwymiotowe też będzie zdrowe:)
    Wszystkie dzieci z tego wątku będą zdrowe i będą przesypiały całą noc i robiły pachnące lawendą kupy;)

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha. Właśnie dzis zamowilam 5 kg lawendy. Karton jak po pralce. Dla klientek porobię woreczki i będą w gratisie:) ...no dziecko karmione cycem podobno kicha maslanymi buleczkami;)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no właśnie ..
    Madziulla masz absolutną rację :D
    i za to się trzeba modlić :D:))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri czy Ty brałaś wcześniej wit b6? Bo słyszałam dziś, że niektóre badania powiązują mdłości właśnie z niedoborem b6. A ja od kilku msc brałam duuużo b6, bo rodzinna mi kazała na niskie leukocyty. Hmm może to moja zagadka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam i na poczatku na mdlosci mi pomagla a potem jak mialam miec to mialam.

Witamina b6 i magnez na mdlosci pomaga. Ale mnie pomoglo w pierwszych tygodniach potem bralam a i tak wymiotowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie mam duży zapas w organizmie, bo brałam 4 tabletki dziennie, miałam brać 6, ale nie mogłam się zmobilizować. Albo będzie chłopak;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wielu znajomych gdzie byl chlopak a baby rzygaly cala ciaze albo przynajmniej polowe wiec yo tak nie dziala.

Tez mam wiele znajomych ktore nic nie braly oprocz kwasu i tez nigsy nie wymiotowaly w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore b6, rzygałam raz ale mdłosci mam cały czas;/ nie ma reguły :) ale piję tą herbatkę od Picji i wsumie od kilku dni czuję się lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości też mam, tylko, żebym uznała coś za objaw to musi mnie tak porządnie pogrzmotać;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri a jak tam Twoje krocze?:) boli dalej?

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ