X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi taka wypowiedź wpadła w ręce niestety

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie ma norm Ewi. Oni mają program i wyliczają z kilku danych. To tak jakby lekarz liczyl wagę z samego obwodu brzuszka.

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki dziewcyny no to musze czekać cały tydzień :((

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pijcia za te linki podobają mi się te stanniki.
    Ewcia a kiedy idziesz do gin z tymi wynikami, bo Ty jeszcze usg musisz mieć wcześniej.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątek dopiero

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi nie stresuj się, poczekaj do wizyty :)
    mi lekarka powiedziała, że to badanie to i tak tlyko 70% szans na urodzenie zdrowego dziecka,99,9% dają testy inwazyjne, na które ciagle namawia mnie szefostwo, ale jak nie będę miała wskazań z usg i PAPY to nigdzie się nie wybieram :) jesteśmy młode trzeba być dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:04

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to poczekasz. Ale na pewno będę ok. Też zrobię te badania za miesiąc.

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Czytałam gdzies dzis artykuł. Ktos pisal ze miał Male ryzyko i urodzil dziecko chore a jej matka zaszla w ciaze późno, duże ryzyko i dziecko zdrowe. To loteria. Ale zawsze można sie przygotować psychicznie. Ewi. Co ma byc zle:) takie mdlosci to tylko zdrowa ryba może wydać:).

Super ze staniki Wan sie spodobaly. Calkiem fajny sklep. Bez problemu wymieniają. Właśnie pakuje koszulki i juro odesle bo za wielkie sa:(.

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle na nfz chyba nawet nie robią takich badań, bo ja chodze na dwa fronty to tlyko u prywatnego mam iśc na tą przeziernosć za dwa tyg,potem PAPA, a ten na nfz nic nie nabonknął nawet ;/

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo one sa na nfz jak kryteria spelniasz...ukonczone 35, albo zle wyniki kariotypow, albo obciążenia genetyczne w rodzinie itp

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza moje bezwymiotowe też będzie zdrowe:)
    Wszystkie dzieci z tego wątku będą zdrowe i będą przesypiały całą noc i robiły pachnące lawendą kupy;)

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha. Właśnie dzis zamowilam 5 kg lawendy. Karton jak po pralce. Dla klientek porobię woreczki i będą w gratisie:) ...no dziecko karmione cycem podobno kicha maslanymi buleczkami;)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no właśnie ..
    Madziulla masz absolutną rację :D
    i za to się trzeba modlić :D:))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri czy Ty brałaś wcześniej wit b6? Bo słyszałam dziś, że niektóre badania powiązują mdłości właśnie z niedoborem b6. A ja od kilku msc brałam duuużo b6, bo rodzinna mi kazała na niskie leukocyty. Hmm może to moja zagadka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam i na poczatku na mdlosci mi pomagla a potem jak mialam miec to mialam.

Witamina b6 i magnez na mdlosci pomaga. Ale mnie pomoglo w pierwszych tygodniach potem bralam a i tak wymiotowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie mam duży zapas w organizmie, bo brałam 4 tabletki dziennie, miałam brać 6, ale nie mogłam się zmobilizować. Albo będzie chłopak;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wielu znajomych gdzie byl chlopak a baby rzygaly cala ciaze albo przynajmniej polowe wiec yo tak nie dziala.

Tez mam wiele znajomych ktore nic nie braly oprocz kwasu i tez nigsy nie wymiotowaly w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore b6, rzygałam raz ale mdłosci mam cały czas;/ nie ma reguły :) ale piję tą herbatkę od Picji i wsumie od kilku dni czuję się lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości też mam, tylko, żebym uznała coś za objaw to musi mnie tak porządnie pogrzmotać;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri a jak tam Twoje krocze?:) boli dalej?

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ