Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/jak-rozwija-sie-dziecko-w-lonie-matki-1-5-tydzien-ciazy_34895.html

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/jak-rozwija-sie-dziecko-w-lonie-matki-7-11-tydzien-ciazy_35020.html

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/jak-rozwija-sie-dziecko-w-lonie-matki-12-17-tydzien-ciazy_35117.html

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/jak-rozwija-sie-dziecko-w-lonie-matki-18-22-tydzien-ciazy_35251.html

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/jak-rozwija-sie-dziecko-w-lonie-matki-24-27-tydzien-ciazy_35310.html

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/jak-rozwija-sie-dziecko-w-lonie-matki-30-35-tydzien-ciazy_35338.html

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/jak-rozwija-sie-dziecko-w-lonie-matki-36-38-tydzien-ciazy-i-porod_35414.html

To masz tak pokolei linki do kolejnych tygodni :)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No:) ja juz to czytałam.fajne:) ale mam trz aplikacje na komórkę i pięknie mnie informuje codziennie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No:) ja juz to czytałam.fajne:) ale mam trz aplikacje na komórkę i pięknie mnie informuje codziennie:)
    Podaj podaj!!!

Ej siedze to czytam i rycze... te hormony sa masakryczne, ja jestem twarda baba :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Ciri ;)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Musze wam sie poskarzyc na kible w pracy... Najblizsze kilka miesiecy to bedziee dla mnie trauma...

Ja w pracy kibla nie dotykam, jadę na Małysza zawsze. Niby są zadbane, ale ile osób przede mną tam siedziało?
    wiewiórka17 wrote:
    kurde coś mnie pobolewa podbrzusze tak jakby na @ , ale przecież to za wcześnie na @ ;/
    Trzymam kciuki :D
    ciri22 wrote:
    blahaha :D ale moj lekarz tak mi powiedzial ze jak sie raz owulka spozni (gdy ma sie cykle przypuscmy 28 dni a mialo sie cykl 38) to kolejny cykl bedzie krotszy mniej wiecej o tyle dni a potem wroci do normy, przynajmniej powinien :)
    A to ciekawe, nie slyszałam jeszcze tego, ale też nie mogłam sprawdzić w praktyce, skoro moje cykle wszystkie bezowulacyjne ;) no prawie wszystkie :P
    Paulette wrote:
    Ciri łatwo Ci powiedzieć :P ja tego nie odróżniam jaka ona jest :D

Madziulla a myślałam, że jestem sama :P :)
    Ja też nie bardzo potrafię :)
    ciri22 wrote:
    Pochwale wam sie co dostalam dzis od siostry :D
    3 książecki o dzierganiu na drutach:
    1. wszystko dla maluszka -zabawki, ubranka i rozne gadzety
    2. zabawne czapeczki
    3. robotki na drutach w 30 minut
    :D
    kiedys troszke si uczylam robic ale ogolnie wtedy mialam dwie szkoly i prace wiec nie mialm czasu ale na zwolnenie bedzie idealne :D
    Uwielbiam robótki ręczne :D tylko nie mam czasu na to :/
    ann_je wrote:
    Śmiać może nie bo by dostał w czuprynę ale uśmieszek szyderczy lekko miał :D
    mój to kompletnie nic się nie zna i nie pyta nawet :D
    nieźle się uśmiałam jak położyłam mu na półce pojemnik na lekarstwa jak dla mojej babci i w środku androvit, witamina D3 i kwasy omega gold a on (nigdy żadnych leków poza zyrtekiem na alergię nie bierze) zapytał tylko czy musi, zobaczył moją minę, wyciągnął i zjadł tabletki a na koniec stanął na baczność i powiedział "no... od razu się czuję lepiej... chyba działa" :D

Żartowniś :P

No powiedzmy, ze delikatnie Was nadrobiłam. Kurcze, pół dnia mnie tylko nie było :P

Witaj Paulette :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 20:45

Paulette lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Podaj podaj!!!

Ej siedze to czytam i rycze... te hormony sa masakryczne, ja jestem twarda baba :P
    Aplikacja polskiej firmy podpasek bella. Na windowsa do pobrania ze sklepiku w telefonie za darmo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kibli tez nie dotykam ale rzyganie (ktore czasem sie zdarza) i biegunka nie pomagaja w omijaniu kibli.... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Aplikacja polskiej firmy podpasek bella. Na windowsa do pobrania ze sklepiku w telefonie za darmo:)
    A to jakos sie nazywa? Ja mam androida ale nazwy zwykle maja te same jesli sa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird - trochę się na ciułało tego do nadrobienia :D

littleladybird lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    was nadrobić to nie sposób

siedzę piję wino i jem migdały. Pewnie na moje endo nic to nie da, ale przynajmniej mi smacznie

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    was nadrobić to nie sposób

siedzę piję wino i jem migdały. Pewnie na moje endo nic to nie da, ale przynajmniej mi smacznie

Najbardziej chodzi o przyjemność ;) smakuje? jest dobrze? to najważniejsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana da da :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze anansa, gdyby jedna owu już była
    lol jestem przygotowana na wszystkie możliwości

PS; podpaskę w torebce też noszę :D

ann_je lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=rJ-CfITtDC4

Mnie zachwycił ten filmik, tylko była szybsza wersja na 4 minuty. Nie mogę jej teraz znaleźć. Pięknie wszystko pokazane :D Wyścig plemników najlepszy :D
    Szkoda tylko, że jakość kiepska :/

Picja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu cale opakowanie podpasek zaraz po owu kupila i to duze :P bedzie sobie mam nadzieje czekac (a G mowil zebym nie kupowala bo nie wiadomo czy sie przyda )

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=rJ-CfITtDC4

Mnie zachwycił ten filmik, tylko była szybsza wersja na 4 minuty. Nie mogę jej teraz znaleźć. Pięknie wszystko pokazane :D Wyścig plemników najlepszy :D
    Szkoda tylko, że jakość kiepska :/
    jakosc mega kiepska :( buuuu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam na wystawie tam byly takie malenkie plody on mniej wiecej 6 tygodnia, takie ciupenkie do narodzin... mega wrazenie na mnie wywarly

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to była za wystawa?

idę walczyć z ananasem :D

2r8rqps6ohlhosuf.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The Human Body Exhibition

o tej wystawie mówisz? Zawsze chciałam pójść ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ta ale szczerze ogolnie byla mega chujowa za przeproszeniem... jako osoba powiazana z medycyna od zawsze bylam baaaardzo zawiedziona i cieszylam sie ze szkola i unia zafundowala mi ta wycieczke bo jakbym miala 60 czy 80zl wydac na pojscie na nia to bym zalowala. ciala wygladaly jak woskowe lalki a nie jak prawdziwe ciala do tego bez wspanialego przewodnika nic bym z niej nie wyniosla (mlody chlopak student medycyny naprawde z pasja opowiadal i mozna bylo wiele sie od niego dowiedziec i wspolnie sie informacjami i wiedza wymienialismy)
    i wlasnie sala z plodami zrobila na mnie najwieksze wrazenie :)

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ