Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeszcze dygresja odnie ciuszkow. Nie wiem jak oni je szyja ale moja Liwia urodzila sie 57cm. W 56 wchodzi w niektore ciuchy do tej pory mimo ze ma juz 59/60cm. Za to niektore 62 sa tak wielkie ze sie w nich topi... Za to kombinezon 56 jest na nia 10 razy za duzy i lapki i nozki jej sie w nim topia.
-
nick nieaktualny
-
Skoro gorączki nie ma to organizm zwalczyl infekcje. Dalej to pij wszystkie te mikstury. Zreszta pij dużo zeby wydzielina byla rzadsza. Jak ci cos zalega to musisz to wykaszkec i tyle. Możesz tez na noc wysoarowac sie cieplym maslem . To stosowaly babcie i mamy jak jeszcze nie bylo cudnych maści typu vick.
Co do syropu sie nie wypowiadam bo ja ogólnie uznaje tylko sinecod, sinupret i od biedy herbapect -
Na ulotce napisane ze należy sie skonsultować co znaczy ze można . Jakby nie można to by pisali ze nie można, albo ze stosować jesli pozytywne efekty sa korzystniejsze niz podejmowane ryzyko
ewi0808 lubi tę wiadomość
-
Intestwny kaszel może do skurczów doprowadzić dlatego trze z nim walczyć.
Powies sobie mokre ręczniki zmniejsz temperaturę w domu. I walcz z paskuda. W pierwszej ciąży prawie dorobilam sie zapalenia płuc. 3 tygodnie pluca wypluwalam i nic dziecku nie bylo. Takze spokojnie. Jak cie kaszel atakuje to sie skul zeby nic nie naciągać w brzuchu . Ja ta mam przy kichaniu jak wiem ze zaraz kichnę 5 czy 10 razy;) -
nick nieaktualny
-
Dobrze. We wtorek wizyta. Wyglada na to ze dopegyt w ilości 3x2 daje rade.
Z imieniem poczekamy do porodu pewnieewi0808 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bylam. Kazał zwiększyć ilość dopegytu.
Zamula mnie strasznie. Ale jeszcze tylko kilka tygodni;). -
nick nieaktualnyDomyslam sie bo mnie 6x1 to doprowadzala do stanu spac, spac, spac i co wy ludzie do mnie mowicie ;p
A ten dopegyt moge Ci juz wyslac jak chcesz bo juz od 2 tygodni mam idealne cienienie wiec nie sadze zeby cos mialo sie wydarzyc w przeciagu najblizszych 2 tyg. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Basiunia byłąm przedwczoraj w sumie u dwóch lekarzy i na razie kazali leżeć w w wyrku stosować domowe sposoby doraźnie w przypadku wysokiej temp paracetamol noi kupiłam syrop dzis syrop na kaszel ale sobie go póki co daruje i mam tabletki do ssania na gardło prenalen. no zobaczymy jak coś to jutro pójde jeszcze do lekarki
Madziulla jakbyś mi też mogła podesłać liste będe mega wdzięczna )