X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny bardzo dobre wiadomości!
    Basiunia ważne, że zdrowi! Też chcę to usłyszeć 10cm to już kawał Bąbla.

Ciri nie wiedziałam, że da się dostać refundację na tą szczepionkę. Ona jest mega droga chyba.

Ciekawe co z Ewi.
    5w1kosztuje 100 za szczepienie.
    Drogie to sa meningokoki i pneumokoki - po 300 za szczepienie a szczepi sie w 3 dawkach:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla tez nie wiedzialam ze mozna miec refundowana. Wiedzialam ze wczesniaki maja refundowane ale ta babeczka dzis powiedziala ze z zalecenia neurologicznego mam dac kartke do mojego pediatry i z nia bede miala za te 3 tygodnie refundowana szczepionke 5w1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pneumokoki bede szczepila przed pojsciem do przedszkola to wtedy jest 2 dawkowa kazda 250-300zl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ktoś mówił, że jak jest w jednym to drogo, a jak w kilku to nie. Ale ja nic a.nic się nie znam:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, górne drogi czyste. jakas wirusówka bo tez wymiotowałam. dostałam paracetamol na temperature.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij duuuuzo.
    Oklady zrób na miejsca gdzie zyly sa widoczne,lydki, kark, pod kolanami
    Kapiel może byc o pól stopnia nizsza niz temperatura i powoli jeszcze dodajesz chlodnej wody
    I leżenie. Organizm musi to zwalczyć.
    Czosnek w dużych ilościach zeby bakteryjne cos sie nie zrobilo.
    Duzo zdrowia.

ewi0808 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Tola93 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj kolejny wynik beta hcg wyszedl 25,9 czyli mniej jak ostatnio (27,3)
    Bardzo zle sie czuje. Mam mega twardy brzuch i odczuwam klocie w podbrzuszu. Do tego non stop bole glowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 21:07

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro lekarz ale inny. Powinnaś może dostać skierowanie do szpitala.
    Doszlo do zapłodnienia, ale to niestety ciaza biochemiczna. Tzn w testach krwi wychodzi a na usg nie będzie widać.
    W każdym razie trzeba przypilnowac zeby organizm sie oczyścił. Zeby na pewno bylo potwierdzenie ze to nie pozamaciczna. Takze za kilka dni znowu betę musisz zrobić. Póki nie będzie 0.
    Antykoncepcja tutaj nie pomoże

Tola93 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odraczamy szczepienia. Mieliśmy szczepić ale póki co się wstrzymujeny

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola zgadzam się z Baronowa w 100%. Idź do innego ginekologa i nie daj się namówić na żadne anty!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie brzuch w diabły boli, wydaje mi się, że to niestrawność, ale nie potrafię odróżnić. Chyba póki nie ma skurczy to jest ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla brzuch czy żołądek ???;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    My odraczamy szczepienia. Mieliśmy szczepić ale póki co się wstrzymujeny

a czemu tak? Jeśłi można zapytac?!

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Magdziulla brzuch czy żołądek ???;/
    No właśnie nie wiem. Tak lewa strona przede wszystkim. Stawiam na niestrawność po dużym obiedzie u teściowej, bo wczoraj mieliśmy małą imprezę. Póki co doczołgałam się do pracy i piję miętę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera nie mija mi ten ból:/:/, jeszcze 2h i zacznę się martwić. Myślicie, że dobrym pomysłem jest chwilę się przegłodzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm..no ja mam ciągle ból więc Cię rozumiem, a czujesz nadety brzuch??
    mi czasem siemie lniane pomaga jescze;/
    a głód odczuwasz?

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    a czemu tak? Jeśłi można zapytac?!
    Ewi, chcemy wykluczyć wszystko co można zanim zaszczepimy. Sprawy neurologiczne czy trawienne lubią sie po szczepieniu umocnić lub wyklarować w tą złą stronę. Nasz lekarz powiedzial nam ze lepiej odroczyć niz szczepić za szybkio. No chyba ze to pneumo lub meningokoki to polecił jak najszybciej bo często podróżujemy. Maly ma alergie i dodatkowo bakterie w przewodzie pokarmowym. Poczekamy aż sobie pójdzie i wtedy zaszczepimy. Jak zbadamy czy to na pewno aergia a nie problem z wchlanianiem.

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie brzuch w ogóle nie boli dlatego tak reaguję. Ale jest lepiej o niebo po 3 mięcie. Pewnie niestrawność gorsza.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Ewi, chcemy wykluczyć wszystko co można zanim zaszczepimy. Sprawy neurologiczne czy trawienne lubią sie po szczepieniu umocnić lub wyklarować w tą złą stronę. Nasz lekarz powiedzial nam ze lepiej odroczyć niz szczepić za szybkio. No chyba ze to pneumo lub meningokoki to polecił jak najszybciej bo często podróżujemy. Maly ma alergie i dodatkowo bakterie w przewodzie pokarmowym. Poczekamy aż sobie pójdzie i wtedy zaszczepimy. Jak zbadamy czy to na pewno aergia a nie problem z wchlanianiem.

To zdrówka dla Was kochana

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla jak się czujesz?

Picja zdrowka dla synka i nie dziwie sie ze odroczyliscie szczepienia tez bym tak zrobila.

Co u reszty dziewczyn?

‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ