X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to najlepiej będzie chyba jak te co sie robi na początku cyklu to poproszę gina o skierowanie jak pójdę 28 a te co po ovu to teraz kumpele poproszę. tak chyba będzie najlepiej. ehhh z sie boje jak zobacze te wyniki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to dobry pomysl ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom bo nie chce az tak jej glowy zawracac. Mój skomentował to tak ehh Madzia dobrze ze Ty tak ogarniasz te hormony. A ja na to: ktoś musi ogarniać bo jak nie lekarze to kto...:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wiadomo.. Czasem lekarze mnie zalamuja. Mnie zapytal po co bete robilam (skoro 3 miesiace temu sam mi dal skierowanie by potwierdzic ze w ciazy nie jestem) i ze jak on nie zlecal to se w dupe za przeproszeniem ta bete moge wsadzic... O.o wiec jak samemu nie zrobisz to nikt nie zadba..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom masakra czasami...ciekawa jestem co ten gin powie jak zobaczy wyniki te stare i te co zrobię. ja mu nic sugerować nie będę ze mam torbiel czy podejrzewam za niski progesteron.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Bedziesz mogla chociaz go przetestowac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dobre określenie :D

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ciri poszperałam w necie trochę i znalazłam hormony których nigdy nie miałam badanych mimo problemu z zajściem w ciąże i poronieniem... mam w planie zbadać:

- Prolaktyna iprolaktyna z obciążeniem (miałam problem z prolaktyna i chce sprawdzic czy napewno ok wszystko)
    - Estradiol
    - Progesteron
    - THS, FT3, FT4, T3, T4
    - Testosteron
    - FSH
    - LH

Jest coś na liście co uważasz że jest zbędne lub czegoś tu brakuje? Pytam was bo nie będę się widziała z endo tylko kumpela załatwi mi skierowanie bo nie ma szans się wbić wcześniej na wizytę
    LH i FSH wiem że robi się 3-5 dzień cyklu a resztę mogę zrobić razem 7-8 dni po ovu?

Może się orientujesz?
    Ja bym dorzuciła antyTPO i antyTG - to są przeciwciała przeciwtarczycowe ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki nie bardzo mogę się połapać w artykułach w necie FT3, FT4, T3, T4 to są różne rzeczy? to nie są te same?

• ann_je Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh opisałam się jak to ja... epopeję prawie strzeliłam :D i zamiast wyślij kliknęłam anuluj...

dzień doberek :)

to może streszczę... moja bratowa po ciążach nie dość że laska 52kg przy 165cm wzrostu to jeszcze ani jednego pryszcza nie ma przez cały cykl a wcześniej miała problemy z utrzymaniem wagi (zawsze spore uda i pupa) i bolące syfy na plecach i wykwity na brodzie i czole. Tak więc jest szansa dla nas wszystkich ;)

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    oki dzięki nie bardzo mogę się połapać w artykułach w necie FT3, FT4, T3, T4 to są różne rzeczy? to nie są te same?

Nie :) tak samo jak testosteron i testosteron wolny to też nie to samo :) ja mam testosteron w normie, ale wolnego mam już trochę za dużo ;)

FT3, FT4 to sa wolne frakcje hormonów T3, T4 :)

ann_je a bratowa walczyła z tym jakoś? czy samo przeszło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ja tez tak chce ;D ja to sie boje ze po ciazy matrona bede...

• ann_je Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupełnie samo. w zasadzie w ostatniej ciąży przytyła sporo i wyglądała jakby jej brzuch miał pęknąć z wielkim hukiem ale wystarczyło dosłownie pół roku i wygląda jak przed ciążą :) a karmiła tylko 3 miesiące piersią

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird dzięki za info to teraz już chyba wszystko wiem :P

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te pryszcze? Tez same przeszły po ciążach?

• ann_je Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri też się właśnie tego boję :( do maleńkich nie należę eh... a co dopiero w ciąży.. no ale nic... :) mogę się poświęcić i mieć sylwetkę smukłej dyni ;) ale dzieciątko wszystko mi wynagrodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo kicha kicha.. Ja mam caly czas pryszcze. A teraz to juz w ogole jakas masakra wszystkir bola i sie nie goja... Caly czas podchodza... Noo i jeszcze terazniejsza nadwaga...wiec kupa..

• ann_je Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little same :) jedynie włosy ma trochę cieńsze tak mi się wydaje. no i cycki sobie zrobiła bo miała absolutny brak..

a ja dzisiaj byłam w RCKiK znów oddać honorowo krew i mi nie przyjęli eh :( morfologię mam okej ale przez euthyrox mnie odrzucili bo mogę zemdleć lub bardzo długo być osłabiona... tłumaczyłam że już oddawałam biorąc euthyrox i nic mi nie było i że potrzebują teraz mojej krwi i biorę to na siebie ale pani dr się uparła i nie pozwoliła eh. przekonała mnie w sumie tym, ze jakbym była teraz w ciąży - chociażby sam początek to mogłabym z hemoglobiną mieć przez całą ciążę i okres laktacji duże problemy i tak samo kazała dopiero pół roku po zakończeniu karmienia piersią przyjść i zarejestrować się do rejestru dawców szpiku (też chciałam dziś).
    szkoda bo naprawdę mało krwi teraz jest - lato, wypadki i choroby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzucili z powodu kamicy! I tez nie pomoglo ze mowilam ze juz oddawalan po wykryciu kamicy. Nie bo to za duze ryzyko dla pacjenta ze moze nawrocic... Masakra...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 0Rh- a przed ciaza nie zdarzyla. Oddac...

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ