Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNoo wiadomo.. Czasem lekarze mnie zalamuja. Mnie zapytal po co bete robilam (skoro 3 miesiace temu sam mi dal skierowanie by potwierdzic ze w ciazy nie jestem) i ze jak on nie zlecal to se w dupe za przeproszeniem ta bete moge wsadzic... wiec jak samemu nie zrobisz to nikt nie zadba..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madziulla wrote:Ciri poszperałam w necie trochę i znalazłam hormony których nigdy nie miałam badanych mimo problemu z zajściem w ciąże i poronieniem... mam w planie zbadać:
- Prolaktyna iprolaktyna z obciążeniem (miałam problem z prolaktyna i chce sprawdzic czy napewno ok wszystko)
- Estradiol
- Progesteron
- THS, FT3, FT4, T3, T4
- Testosteron
- FSH
- LH
Jest coś na liście co uważasz że jest zbędne lub czegoś tu brakuje? Pytam was bo nie będę się widziała z endo tylko kumpela załatwi mi skierowanie bo nie ma szans się wbić wcześniej na wizytę
LH i FSH wiem że robi się 3-5 dzień cyklu a resztę mogę zrobić razem 7-8 dni po ovu?
Może się orientujesz?ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ehh opisałam się jak to ja... epopeję prawie strzeliłam i zamiast wyślij kliknęłam anuluj...
dzień doberek
to może streszczę... moja bratowa po ciążach nie dość że laska 52kg przy 165cm wzrostu to jeszcze ani jednego pryszcza nie ma przez cały cykl a wcześniej miała problemy z utrzymaniem wagi (zawsze spore uda i pupa) i bolące syfy na plecach i wykwity na brodzie i czole. Tak więc jest szansa dla nas wszystkich -
Madziulla wrote:oki dzięki nie bardzo mogę się połapać w artykułach w necie FT3, FT4, T3, T4 to są różne rzeczy? to nie są te same?
Nie tak samo jak testosteron i testosteron wolny to też nie to samo ja mam testosteron w normie, ale wolnego mam już trochę za dużo
FT3, FT4 to sa wolne frakcje hormonów T3, T4
ann_je a bratowa walczyła z tym jakoś? czy samo przeszło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
little same jedynie włosy ma trochę cieńsze tak mi się wydaje. no i cycki sobie zrobiła bo miała absolutny brak..
a ja dzisiaj byłam w RCKiK znów oddać honorowo krew i mi nie przyjęli eh morfologię mam okej ale przez euthyrox mnie odrzucili bo mogę zemdleć lub bardzo długo być osłabiona... tłumaczyłam że już oddawałam biorąc euthyrox i nic mi nie było i że potrzebują teraz mojej krwi i biorę to na siebie ale pani dr się uparła i nie pozwoliła eh. przekonała mnie w sumie tym, ze jakbym była teraz w ciąży - chociażby sam początek to mogłabym z hemoglobiną mieć przez całą ciążę i okres laktacji duże problemy i tak samo kazała dopiero pół roku po zakończeniu karmienia piersią przyjść i zarejestrować się do rejestru dawców szpiku (też chciałam dziś).
szkoda bo naprawdę mało krwi teraz jest - lato, wypadki i choroby. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny