Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little niski ten progesteron wiec wiesz jak to jest ale najwazniejsze ze owulka byla i zeby coraz ladniejsze byly ;)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi smutno, ale tragedii nie ma ;) i mam nadzieję, że w tym cyklu będzie ładniejsza i dużo wcześniej :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Trochę mi smutno, ale tragedii nie ma ;) i mam nadzieję, że w tym cyklu będzie ładniejsza i dużo wcześniej :D

:))

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) ja dosłownie na chwilę tylko się przywitać i przeprosić za swoją nieobecność. Właśnie wróciłam od fryzjera, a za niedługo jadę ciocię zawieźć do lekarza, bo mnie prosiła, a wieczorem jadę na kabaret. Postaram się jeszcze wieczorkiem wpaść zobaczyć co u Was, ale nie obiecuję ...
    A u mnie dziś znowu jakoś tak śluzowo bardzo i jak siedziałam u fryzjera i rano bolał mnie brzuch tak jakbym zaraz @ miała dostać... Trądzik jeszcze większy niż wczoraj :/ i jak tu się facetowi podobać o.O
    Miłego dnia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facetowi nawet z pryszczami bedziesz sie podobac ;) wiem co mowie bo ja najpierw bylam wysypana po odstawieniu tabletek a teraz bo ciaza. ;p

Ale widze ze temperatura lekko w gore. ;)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktualnie wykres się powiela tak samo (w sensie wygląd) jak wyglądał w ostatnim cyklu co miałam tą owulkę opóźnioną. no zobaczymy jak to będzie :)
    ja to od dawna mam zmore z trądzikiem, już i silne antybiotyki brałam i na mnie nic nie działa. owszem trochę lepiej to wygląda, ale jeden lekarz mi powiedział, że tego już sie nie da wyleczyć. ewentualnie albo antykoncepcja, albo może ciąża pomoże. I tak się męczę pół życia z tym :P

• olencja Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jezdem i tu:D ale poki co za bardzo nie mam czasu na forum wiec sie witam i zmykam:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antykoncepcja nie pomaga. Ona pomaga na chwile a jak odstawisz mam jeszcze gorzej. Przynjamniej u mnie tak bylo. Owulacja przychodzila a ja pryszcz na pryszczu. Ale po ciazy moze sie zmienic ale nie musi. Ale czym sie przejmujesz? Najwazniejsze ze dla swojego faceta jestes najpiekniejsza na swiecie ;)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też anty nie pomagała na trądzik a walczę też z nim. :P raz lepiej raz gorzej jest. Może jak zbadam wszystkie możliwe hormony teraz to ukaże mi się powód problemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rodzinne to masz? Czy raczej nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja? nie raczej nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to moze zeczywiscie hormony

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri poszperałam w necie trochę i znalazłam hormony których nigdy nie miałam badanych mimo problemu z zajściem w ciąże i poronieniem... mam w planie zbadać:

- Prolaktyna iprolaktyna z obciążeniem (miałam problem z prolaktyna i chce sprawdzic czy napewno ok wszystko)
    - Estradiol
    - Progesteron
    - THS, FT3, FT4, T3, T4
    - Testosteron
    - FSH
    - LH

Jest coś na liście co uważasz że jest zbędne lub czegoś tu brakuje? Pytam was bo nie będę się widziała z endo tylko kumpela załatwi mi skierowanie bo nie ma szans się wbić wcześniej na wizytę
    LH i FSH wiem że robi się 3-5 dzień cyklu a resztę mogę zrobić razem 7-8 dni po ovu?

Może się orientujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esradiol w okolicy owulki z tego co sie orientuje. Reszte rob razem w 3-5po owu. Jak bedziesz miala jedno skierowanie to najlepiej zrob je wszystkie na poczatku cyklu. Progesteron najtanszy jest wiec cos to jego rob 7-8dpo. To bez skierowania mozesz robic. Mysle ze to chyba wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki kurczę myślałam że większość będę mogła po ovu będę mogła zrobić żebym miała na 28 lipca na wizytę

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz zrobic po owu to nie ma znaczenia. Raczje chodzilo mi o to zebys miala wszystko bezplatne to chyba az 3 skierowania musisz miec. Jedno na estradiol drugie na lh i fsh a trzecie na reszte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Mozesz zrobic po owu to nie ma znaczenia. Raczje chodzilo mi o to zebys miala wszystko bezplatne to chyba az 3 skierowania musisz miec. Jedno na estradiol drugie na lh i fsh a trzecie na reszte.

Nie nie będę aż tak zawracać głowy kumpeli :P więc na 1 skierowaniu będę wszystko miała

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to osobno Ci nie beda mogli ich zrobic z jednego skierowania. Bedziesz musiala zaplacic. Przynajmniej mnie tak tlumaczyli w przychodni. Ze na kazdy dzien musze miec osobne skierowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no tak to faktycznie poproszę żeby mi to podzieliła

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chcesz miec calkiem zadarmo to nie ma innego wyjscia...

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ