X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze mamy nie choruja ale na to chyba bede chora. Od wczoraj rana glowa boli a dzis jeszcze bardziej glowa i mdlosci.. Masakra. Do tego mloda juz w dzien nie spi nic poza drzemka 15min przy cycu...

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia. Do aktualnie uzywanego łóżeczka Stoke- razem z łózeczkiem w 3kiwi we Wrocławiu. Mają i stacjonarny i interneowy 3kiwi.pl. Materac Feretti we Wrocławiu w hurtowni Bajka (polecam)- mamy konkretnie ten. Jest dwustronny. Z jednej strony bardziej twardy. Ma silikonowany kokos i siatke wentylujacą. Pokrycie rozpinasz na 2 części dzięki czemu pierzesz tylko jedną część- te osiusianą lub ulaną. mmy konkretnie ten:
    https://www.e-feretti.it/materac-baby-climate-aloe-vera,3,2339,2218

U moich rodziców natomiast mamy Badum kupiony w sklepie Bobas w Zielonej górze.
    http://sklepbobas.pl/prdid4269,badum_premium_materac_dwustronny_aero_3d_optima.html

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zrobic liste jak Ciri i jak znajde chwile to Wam napiszę co z kolei u mnie sie sprawdziło a co nie:)

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri może w ciąży jesteś;);)
    a mamy chorują i wtedy trzeba tatusia angażować.

Madziulla właśnie widziałam, od razu weszłam. Zaciskam, wysyłam moje wirusy.

Basiunia ja wszystko przekładam na zwolnienie, cały risercz, jeszcze niecałe 3 tygodnie! Nic nie wiem o materacykach.

Idę niedługo podglądać Bąbla, mam nadzieję, że pokaże co ma między nogami:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam, że ten materacyk w tym moim zestawie to piankowy czyli dupiasty, tak? Można kupić sam stelaż, a do tego materacyk oddzielnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Magdziulla daj znać po wizycie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam, dam:) Basiunia a Ty jesteś na zwolnieniu, wybierasz się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla mozna same lozka kupiwac bez materaca. Jak wejde na kompa to znajde jaki ja mam. Tez dwustronny kazda strona inna a miedzy nimi kokos.

Ja mam taki materac;
    https://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/rodzaj_materaca/materac_lateksowy_z_kokosem_i_visco_piotrus.html?wariant=18891&OfertyStandard

Chcialabym ciaze ale na jeszcze sie nie seksilam po tej ostatniej ;p jeszcze nie skonczylam plamic. A ostatnio nawet znow mi intensywniejsze wraca plamienie.

A co do rzeczy ktore sie sprawdzily a ktore nie to podgrzewacz do butelek to moje cudo ktore uzywam do wielu rzeczy ;p chodzi w kolko ;) a ma ta funcje trzymania ciepla wiec np mam w nim rumianek zaparzony i trzymajacy cieplo do przemywania buzi i dupki czy tez ostatnio na szybko mleko do ciasta podgrzewalam bo mialam z lodowki a do drozdzy potrzebowalam ;p a ze dziecko to wlalam do szklanki i do podgrzewacza i nie musialam sie martwic ze mi sie przypali ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 17:49

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za to ja mam zjazd formy dzisiaj. Znowu chce gryźć

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa ja tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj tak. Wszystko co możliwe w wysokim natężeniu: ból głowy, mdłości, wymioty, senność nie do życia.
    Ciri daj znać co to za podgrzewacz ja nie mam mikrofali przyda się.

Ja po usg, najważniejsze, że wszystkie pomiary książkowo, wszystko się idealnie rozwija. Ale moje uparte dziecko wypięło się pupą i nie chciało pokazać co tam ma. Potrząsanie, kaszel nic nie pomogło. Acz miałam wrażenie, że Pani dr ma na myśli bardziej dziewczynkę, ale może to moja wyobraźnia, ponoć siurdolek albo się schował albo go nie ma. Muszę poczekać msc.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla super ze wszystko ok ;) no no uparte to Twoje małe. To muszę oszczędności uzbroić się w cierpliwość. :) ale najważniejsze że zdrowe :)

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Piankowy nie dupiasty:). Tylko zalezy jaki:)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CIRI.ja za to się seksilam a tu 13 dni po seksie okres...nie sądziłam ze tak szybko wróci. Pewnie baabym sie bardziej gdybym wiedziała:p

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taki to dupiasty? Atest jakiś ma:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5545939827&reco_id=0ccbe4db-e81e-11e5-ac58-02dc9f0d2bc7&ars_rule_id=201
    ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    CIRI.ja za to się seksilam a tu 13 dni po seksie okres...nie sądziłam ze tak szybko wróci. Pewnie baabym sie bardziej gdybym wiedziała:p
    A macice masz na pewno oczyszczona? jesli cycem karmisz to mnie powiedziala polozna ze takie "okresowe" krwawienia jednorazowe (czytaj jeden dwa dni) moga wystepowac przez 3 miesiace od porodu i z okresem nie maja nic wspolnego, znaczy ma, powoli sie przygotowuje do owulacji :)

Ja np od 3 tygodnia po porodzie mialam zolte plamienie i juz myslalam ze bedzie po wszystkim a sa takie dni ze mega czuje jeszcze macice (i wcale nie przy karmieniu) i pojawia sie ciemniejsza krew w wiekszej ilosci, tak dwa dni i znow do plamien mi wraca z dniami gdzie jest calkiem czysto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam się bać dzisiejszego spadku temp?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A taki to dupiasty? Atest jakiś ma:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5545939827&reco_id=0ccbe4db-e81e-11e5-ac58-02dc9f0d2bc7&ars_rule_id=201
    ?

mysle ze bedzie spoko ale przygotuj sie na to ze bedziesz musiala kupic nowe lozeczko i materac mniej wiecej po roku czasu. Dziecko roczne ma ok 70cm dlugosci. zasada jest taka ze lozeczko powinno byc minimum 20cm dluzsze od dziecka. po 10 cm (jak sie nie myle bo cos mi sie zdaje ze 20cm ogolnie albo po 20cm z kazdej strony) od doly i gory musi zostac. Wiec jedynie sie na to szykuj bo to lozeczko ma 90cm.

Ja akurat na samym lozeczku tak sie nie skupialam jak na materacyku. Ja mam 15 letnie lozeczko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Dziewczyny mam się bać dzisiejszego spadku temp?
    Niestety lecz jesli nie odbije jutro albo nie bedzie sie trzymac na danym poziomie to raczej nikle szanse, ale tez kazdy organizm jest inny wiec wcale nie musisz miec jakis nie wiadomo jakich temperatur jesli sie uda. Jednej dziewczynie na innym watku wyszedl test pozytywnie dopiero 16dpo a do tego temperatury miala takie z dupy (przy samej czerwonej lini) ze w zyciu bym nie powiedziala ze jest w ciazy, a rodzi za ok 2tyg :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dodało mi to trochę skrzydeł ale nastawiam się powoli ze dupa blada żeby nie było mega rozczarowania.

‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ