X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A macice masz na pewno oczyszczona? jesli cycem karmisz to mnie powiedziala polozna ze takie "okresowe" krwawienia jednorazowe (czytaj jeden dwa dni) moga wystepowac przez 3 miesiace od porodu i z okresem nie maja nic wspolnego, znaczy ma, powoli sie przygotowuje do owulacji :)

Ja np od 3 tygodnia po porodzie mialam zolte plamienie i juz myslalam ze bedzie po wszystkim a sa takie dni ze mega czuje jeszcze macice (i wcale nie przy karmieniu) i pojawia sie ciemniejsza krew w wiekszej ilosci, tak dwa dni i znow do plamien mi wraca z dniami gdzie jest calkiem czysto.
    Bylam u giną:) okres jak nic:) mam to po mamie:) to przez karmienie na żądanie i 6godzinną przerwę nocną:) a nie regularne karmienie co 2-3 godziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 09:34

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja mama tez tak nas karmila a z kazdym miala ok pol roku przerwy od okresu :P

Ja tez tak karmie i zobaczymy kiedy wroci :) mam nadzieje ze ze 3 miesiace bedzie spokoj :)

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo to wygodne:) choc nie powiem...2 tyg bez ani jednej kropki i choćby malej wkladki to luksus byl:P

ciri22 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    No bo to wygodne:) choc nie powiem...2 tyg bez ani jednej kropki i choćby malej wkladki to luksus byl:P
    To sie mozecie juz starac o rodzenstwo dla synka :D
    Ja licze, ze z rok spokoju bede miec, jak przy pierwszym. Chociaz inne ssanie jest, ale na zadanie max co 4h.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uznaliśmy z mężem ze ja juz swoje dzieci urodzilam :-).

majamia lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprawdzam pozniej te matetacyki;)
    Ciri to jaki masz wymiar łóżeczka?
    Magdziulla ja już na zwolnieniu :-D wstalam o 10 ah :-D
    I tez w pon mialam wizyte, gosc rozwalony z rekami za glowa i lekarz jezdzi glowica po tej dupie ale nic noe widac:D czekam na polowkowe za 3 tyg :)
    Moze sie ujawni :D

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszny obiad na dzis! Zapraszam ja. Mięso z udek kurczaka bez kości i skory. Pieczone. I sałatka: Roszponka, mango, mieszanka ziaren- pini dynia słonecznik. Grzanki, pikantny winegret. Mmm.mm.mm.mm

ciri22 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lozeczko standard to 120x60 lub 140x70

Magdziulla mam taki najtanszy podgrzewacz

http://m.ceneo.pl/Click/Offer/?e=xzxPs_vl_H9o4kUUuzcMCOhwS7FWWm3qyV_3pO-_Uf7DAn1YQSUFJK0Sx8moqbrF1mfK_0ivvKcLqSyWElo5pml2XfmGVfijq8xvJPRpBdDpIvcpfnOboo7g5KwAnArjy18DseD7POaYB1GXvrM0-0dUA1ewvl0hExJmQq02-zaFgtoYFts3vdWBNxFx-jpPpVBMwlkFDd0-xarwB1c26w%3d%3d

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jak szybko podgrzewa sloiczki? Szukamy czegos tańszego do rodziców. Ja robiłam próbę moim to w kilka sekund wode podgrzewa parą ale nie wiem jak mleko bo tylko raz karmilam z butelki. A malutka pije Ci z butelki czy woli cycek:)? Ciekawe jak zacznę małemu dawać z butelki albo dawać wode albo herbatki czy nie dostanie furii:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:11

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ja też muszę czekać teraz. Uparciuchy z naszych dzieci;)
    Ciri nie spojrzałam na wymiary, tam są różne...doradź jaki byłby najlepszy proszę!
    Ja czuję, że mi szybko @ wróci, ale pożyjemy zobaczymy.

Zgrzeszyłam jedząc trochę fety?

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s. Chusta to najlepszy wynalazek ever! Mama pierze i odkurza a maluch spi w najlepsze i trzyma sie za kolano a druga ręką materiał:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:13

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Basiunia ja też muszę czekać teraz. Uparciuchy z naszych ;
    Ciri nie spojrzałam na wymiary, tam są różne...doradź jaki byłby najlepszy proszę!
    Ja czuję, że mi szybko @ wróci, ale pożyjemy zobaczymy.

Zgrzeszyłam jedząc trochę fety?
    Jesli nasza polska to nie bo ona z pasteryzowanego;). Wiem ze pytanie do Ciri ale ja bym radzila 60x120. Bez trudu znajdziesz przescieradla materace i nakladki na materace. To standardowe i najbardziej uniwersalne:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja tez z chusty korzystam :P Juz bylam na spacerze :) Uwielbiam ja :D

Wiesz co ja swojej mleka z butelki nie podawalam, ona dostaje koper z butelki i wode (zalecane przy refluksie) Wiec cyc to mleko a koper i woda to butelka, dopiero pod koniec miesiaca bedziemy sprawdzac jak mi podgrzeje mleko. Ogolnie zalezy od temperatury wyjsciowej. Czy z lodowki czy temperatura pokojowa i ilosci pokarmu.

Magdziulla zalezy kiedy chcesz zmieniac na inne, wiadomo ze im wieksze (czyli 140x70) tym dluzej posluzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Jesli nasza polska to nie bo ona z pasteryzowanego;). Wiem ze pytanie do Ciri ale ja bym radzila 60x120. Bez trudu znajdziesz przescieradla materace i nakladki na materace. To standardowe i najbardziej uniwersalne:)
    Na 140x70 tak samo bo to drugi uniwersalny rozmiar :D

Aaaa i jeszcze nie kupuj w ikei wypelnienia (koldry i poduszki) bo one maja niestandardowe rozmiary i tylko ich posciel pasuje na to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny bardzo przydają się Wasze sprawdzone rady.
    Jak będę na zwolnieniu biorę się poważnie za dokończenie rozpiski, ale już widzę, że będą korekty:)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. U nas wicie gniazda. Czyli w tej chwili wyglada jak po wybuchu bomby ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha mialam tak przez miesiac za nim ogarnelam. A po atomowce tydzien :D

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to ominelo:) jak wyszłam ze szpitala juz wszystko bylo:) my w chuście tylko po domu:) nie wejdzie mi pod płaszcz:) na szczęście odpada mi wiązanie:P

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiaze i pod bluze mojego G wkladam. Ale pod domu to u mnie masakra. Bo mam 25stopni w mieszkaniu i jak Liwia sie przytuli i pojdzie spac to potem cala buzia w potowkach. Ale u nas to rodzinne

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście maly jeszcze nie miał potowek ani nic. Ciri a mam takie pytanie. Czemu dajesz malej wode i koperek? Malo masz pokarmu?

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ