X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A macice masz na pewno oczyszczona? jesli cycem karmisz to mnie powiedziala polozna ze takie "okresowe" krwawienia jednorazowe (czytaj jeden dwa dni) moga wystepowac przez 3 miesiace od porodu i z okresem nie maja nic wspolnego, znaczy ma, powoli sie przygotowuje do owulacji :)

Ja np od 3 tygodnia po porodzie mialam zolte plamienie i juz myslalam ze bedzie po wszystkim a sa takie dni ze mega czuje jeszcze macice (i wcale nie przy karmieniu) i pojawia sie ciemniejsza krew w wiekszej ilosci, tak dwa dni i znow do plamien mi wraca z dniami gdzie jest calkiem czysto.
    Bylam u giną:) okres jak nic:) mam to po mamie:) to przez karmienie na żądanie i 6godzinną przerwę nocną:) a nie regularne karmienie co 2-3 godziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 09:34

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja mama tez tak nas karmila a z kazdym miala ok pol roku przerwy od okresu :P

Ja tez tak karmie i zobaczymy kiedy wroci :) mam nadzieje ze ze 3 miesiace bedzie spokoj :)

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo to wygodne:) choc nie powiem...2 tyg bez ani jednej kropki i choćby malej wkladki to luksus byl:P

ciri22 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    No bo to wygodne:) choc nie powiem...2 tyg bez ani jednej kropki i choćby malej wkladki to luksus byl:P
    To sie mozecie juz starac o rodzenstwo dla synka :D
    Ja licze, ze z rok spokoju bede miec, jak przy pierwszym. Chociaz inne ssanie jest, ale na zadanie max co 4h.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uznaliśmy z mężem ze ja juz swoje dzieci urodzilam :-).

majamia lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprawdzam pozniej te matetacyki;)
    Ciri to jaki masz wymiar łóżeczka?
    Magdziulla ja już na zwolnieniu :-D wstalam o 10 ah :-D
    I tez w pon mialam wizyte, gosc rozwalony z rekami za glowa i lekarz jezdzi glowica po tej dupie ale nic noe widac:D czekam na polowkowe za 3 tyg :)
    Moze sie ujawni :D

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszny obiad na dzis! Zapraszam ja. Mięso z udek kurczaka bez kości i skory. Pieczone. I sałatka: Roszponka, mango, mieszanka ziaren- pini dynia słonecznik. Grzanki, pikantny winegret. Mmm.mm.mm.mm

ciri22 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lozeczko standard to 120x60 lub 140x70

Magdziulla mam taki najtanszy podgrzewacz

http://m.ceneo.pl/Click/Offer/?e=xzxPs_vl_H9o4kUUuzcMCOhwS7FWWm3qyV_3pO-_Uf7DAn1YQSUFJK0Sx8moqbrF1mfK_0ivvKcLqSyWElo5pml2XfmGVfijq8xvJPRpBdDpIvcpfnOboo7g5KwAnArjy18DseD7POaYB1GXvrM0-0dUA1ewvl0hExJmQq02-zaFgtoYFts3vdWBNxFx-jpPpVBMwlkFDd0-xarwB1c26w%3d%3d

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jak szybko podgrzewa sloiczki? Szukamy czegos tańszego do rodziców. Ja robiłam próbę moim to w kilka sekund wode podgrzewa parą ale nie wiem jak mleko bo tylko raz karmilam z butelki. A malutka pije Ci z butelki czy woli cycek:)? Ciekawe jak zacznę małemu dawać z butelki albo dawać wode albo herbatki czy nie dostanie furii:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:11

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ja też muszę czekać teraz. Uparciuchy z naszych dzieci;)
    Ciri nie spojrzałam na wymiary, tam są różne...doradź jaki byłby najlepszy proszę!
    Ja czuję, że mi szybko @ wróci, ale pożyjemy zobaczymy.

Zgrzeszyłam jedząc trochę fety?

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s. Chusta to najlepszy wynalazek ever! Mama pierze i odkurza a maluch spi w najlepsze i trzyma sie za kolano a druga ręką materiał:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:13

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Basiunia ja też muszę czekać teraz. Uparciuchy z naszych ;
    Ciri nie spojrzałam na wymiary, tam są różne...doradź jaki byłby najlepszy proszę!
    Ja czuję, że mi szybko @ wróci, ale pożyjemy zobaczymy.

Zgrzeszyłam jedząc trochę fety?
    Jesli nasza polska to nie bo ona z pasteryzowanego;). Wiem ze pytanie do Ciri ale ja bym radzila 60x120. Bez trudu znajdziesz przescieradla materace i nakladki na materace. To standardowe i najbardziej uniwersalne:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja tez z chusty korzystam :P Juz bylam na spacerze :) Uwielbiam ja :D

Wiesz co ja swojej mleka z butelki nie podawalam, ona dostaje koper z butelki i wode (zalecane przy refluksie) Wiec cyc to mleko a koper i woda to butelka, dopiero pod koniec miesiaca bedziemy sprawdzac jak mi podgrzeje mleko. Ogolnie zalezy od temperatury wyjsciowej. Czy z lodowki czy temperatura pokojowa i ilosci pokarmu.

Magdziulla zalezy kiedy chcesz zmieniac na inne, wiadomo ze im wieksze (czyli 140x70) tym dluzej posluzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Jesli nasza polska to nie bo ona z pasteryzowanego;). Wiem ze pytanie do Ciri ale ja bym radzila 60x120. Bez trudu znajdziesz przescieradla materace i nakladki na materace. To standardowe i najbardziej uniwersalne:)
    Na 140x70 tak samo bo to drugi uniwersalny rozmiar :D

Aaaa i jeszcze nie kupuj w ikei wypelnienia (koldry i poduszki) bo one maja niestandardowe rozmiary i tylko ich posciel pasuje na to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny bardzo przydają się Wasze sprawdzone rady.
    Jak będę na zwolnieniu biorę się poważnie za dokończenie rozpiski, ale już widzę, że będą korekty:)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. U nas wicie gniazda. Czyli w tej chwili wyglada jak po wybuchu bomby ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha mialam tak przez miesiac za nim ogarnelam. A po atomowce tydzien :D

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to ominelo:) jak wyszłam ze szpitala juz wszystko bylo:) my w chuście tylko po domu:) nie wejdzie mi pod płaszcz:) na szczęście odpada mi wiązanie:P

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiaze i pod bluze mojego G wkladam. Ale pod domu to u mnie masakra. Bo mam 25stopni w mieszkaniu i jak Liwia sie przytuli i pojdzie spac to potem cala buzia w potowkach. Ale u nas to rodzinne

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście maly jeszcze nie miał potowek ani nic. Ciri a mam takie pytanie. Czemu dajesz malej wode i koperek? Malo masz pokarmu?

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ