X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu nie daje narazie spac w chuście. Czasem pól godziny się zdrzemnie jak sprząta a tak to nie zasypia ani na rękach ani w wózku. Choc pewnie by chcial:p

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wode na ulewanie, bo zgage ma potem jak jej sie ulewa, szczegolnie wieczorem, lekarz zalecil...

A koper zeby nie miala problemow z brzuszkiem jak zjem duzo cebuli, czy innych wzdymajacych rzeczy. Ja jem wszystko i czasem w mega duzych ilosciach i profilaktycznie dostaje wieczorkiem jak sie najem czegos.

• majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak. Chusta jest mega :) ja mam otulacz, wiec nie musze wiekszego swetra miec :)
    Ehm... musze moje chusty powyciagac z pudel, bo do przeprowadzki byly pakowane.
    U nas potowki od pampersa... wietrzenie slabo pomaga...

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Ja mojemu nie daje narazie spac w chuście. Czasem pól godziny się zdrzemnie jak sprząta a tak to nie zasypia ani na rękach ani w wózku. Choc pewnie by chcial:p
    Moja tylko spi w chuscie albo w wozku na spacerze inaczej mam 11 godzin czuwania, minus w sumie jedna godzine spania przy cycu. bo tak przy kazdym karmieniu max 15 minut spi.
    ale u mnie to rodzinne, moja mama tez mowi ze ja nie spalam w ogole w dzien...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    O tak. Chusta jest mega :) ja mam otulacz, wiec nie musze wiekszego swetra miec :)
    U mnie dalo wietrzenie 6 godzinne. Moj G wtedy pilnowal dziecka i zmienial tetre po kazdym siusiu i kupie + linomag do pampersa jak juz zalozylam pieluch na grubo tak zeby osiusianie nie wymylo. 2 dni i brak zaczerwienienia, odparzen i potowek

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie śpi. Na szczęście mamy co robic i dzis nawet upieklismy sernik:) on jest świetny. Tak sluuucha i patrzy na wszystko:). O to nie wiedziałam o tej wodzie. Nam zapisał na ulewanie zageszczacz z humany ale maly przestał ulewac jak tylko przestaliśmy go odbijać po jedzeniu:) tuz po realizacji recepty;)no nasz tez na spacerze kima:) ale co to jest 3 godziny na caly dzień.

Ja w ogóle jestem w szoku jak to wszystko organizuje. Balam sie jak to będzie po porodzie a tu nie dość ze organizacja mi sie poprawila to jeszcze samodzielnons level 10 :). I ugotuje posprzątam wypiorę i z kolezanka kawę wypije. I na jogę pójdę i sklep ogarne choc ciągle sie bije ze mi wózek ukradną jak na pocztę idziemy;) bo na pocztę nie da sie wejść z wózkiem. A wczoraj byliśmy na wycieczce autem do parku:) maly byl testowany na dluzszej trasie bo jedziemy nad morze na weekend majowy i nie wiem czy nie ma lokimocyjnej. Musze się przygotować.

Ja tam pierdziele te cale wzdymanie to ściema. Wpadli mi w ręce naukowe opracowanie ze nie ma biologicznej możliwości zeby wzdecie matki przeszlo do dziecka. Smak ok. Alergeny czy ciezkostrawnosc ok k. Ale nie wzdecie. Choc nie sprawdzalam bo pozostalam na cukrzycowej diecie:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja tez slucha i gada i sie smieje, ale potrzebuje takiej uwagi zeby bezpodrednio do niej mowic. i czesto mimo tego ze stawiam ja sobie obok siebie jak gotuje czy cos to jej sie nie podoba ze jestem do niej tylem i jest marudzenie, a przeciez przy samej kuchni jej nie postawie, oczywiscie robie wszystko i sobie radzimy ale czasem jak gorszy dzien ma corka a ma charakterek po mnie juz widze to juz jest kiepsko.

Noo mojej sie ulewa ale i tak jest lepiej.
    Co do wzdec ja przetetowalam na kilku rzeczach i bylo roznie, a jak kolejnym razem dalam jej te 30ml nic sie nie dzialo. Ale tez moze to byc dlatego ze dziecko jednak z kazdym dniem jest starsze :P

A co do wyjazdow moja uwielbia jezdzic samochodem :D ale to juz w brzuchu lubila :D A tez na majowke sie wybieramy dalej wiec zobaczymy jak bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kiedy bede miala decyzje o macierzyńskim....

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Kąp w nadmanganie potasu

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a co do dlugosci noszenia w chuscie u nas zwykle jest to godzina. Poniewaz w dzien zwykle je co 2 godziny a nigdy nie wkladam jej zaraz po jedzeniu. Noo i raz dziennie ja nosze.
    Raz bylysmy na zewnatrz w chuscie bo akurat byl wypadekz wozkiem a musialam wyjsc zalatwic sprawy...

• majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Kąp w nadmanganie potasu
    Aaa. Rzeczywiscie. Cos pamietam przy pierwszym, zeby uzywac. Albo krochmal. Dzieki :)

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze w lato tak kapalam i sie potowki albo nie robily albo szybko zasychaly.

ciri22, majamia lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas czytam Wasze posty. Zapisuje notatki i zasuwam w pracy.
    Wyprawki jeszcze nie robie, zaczne w maju na spokojnie.

Zrobiło mi sie kilka rozstępów na jednej piersi ;/

Picja, Baronowa, Ciri dzięki za rady :)

Madziulla trzymam kciuki i wysyłam wiruski ******

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:21

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ciekawe kiedy bede miala decyzje o macierzyńskim....
    30 dni od wplaty składki zus po urodzeniu dziecka. Jak placilam zus 9 lutego a maly urodził sie 10 lutego to liczą od składki z marca czyli do 10kwietnia mam decyzje. Ale na infolinii juz Ci powiedzą czy przyznano i ile

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek zlozylam 16 marca a dzies dostalam pismo ze przekazali do realizacji do innego zusu. A placilam skladke 15 marca. Czyli do 15 kwietnia maja czas?

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak by wynikalo

ciri22 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś na pasku ne BellyBest Freind 50% ciąży.

Miłego dnia. Zmykam do pracy. Może z rana ogarnę conieco zanim ludziska zaczną przychodzić :D

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little wywoluje Cie ;) prosze sie odhaczyc ze wszystko ok u Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 10:16

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi. To juz z górki. Ja drugiej polowy nie pamiętam:). A my w niedziele będziemy miec 2 miesiące i dzis sami przeturlalismy sie na brzuch:)

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze taki sam agent jak moja, Liwii sie juz dwa razu udalo ale z brzucha na plecy :D

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ