X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tak:) ordynator dzis pobadal, wszytsko ok:) mowi ze jutro jak sie nic nie podzieje to domek:)
    Brzusio tez mi sie zaokragla ale kurde noe bedzie pilki, idzie tak na boczki:D no ale co zrobic :)
    A lezy ze mna laska w 35 tyg, no jakby miala pilke do nogi wlozona pod koszulke, az jej zdjecia robilysmy tak mega wyglada :D z tylu chudziusienka a z boku jakby miala cos wlozone :D mega :D

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochodzilabym w ciąży...

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo przynajmniej poszalaa z tymi ziołami, zelami, owulacjami i testami

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    noo pochwale sie ze moja byla firma znow nawalila
    To chyba reguły takie ze jak firma jest do d...y to cale życie może się ciągnąć cos. Tez tak mam. Raz bylam na stażu z UP. 20 lat temu...no...17...nie ważne.bylam tam tydzien. A do tej pory jakies zaległości w papierach w up i wydzwaniają regularnie

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri co Twoja firma zrobiła? Mam nadzieję, że zasiłek normalnie dostaniesz.

Basiunia dobrze, że już do domu. Ja bym chyba w szpitalu oka nie zmrużyła.

Zamiast leżeć poszłam farby kupić, ale już mam do wszystkich pokoi. Mam nadzieję, że dobrze wybraliśmy.

Brzuch pobolewa w ten sam sposób, ale dużo, dużo słabiej. Na razie nie dzwoniłam do lekarza, nie chcę mu głowy zawracać, w sumie to jeszcze nigdy nie dzwoniłam do niego, ale nr mi dał. Wydaje mi się, że jakieś ruchy malucha są, więc mam nadzieję, że z nim wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla to dobrze ze jest lepiej, moze akurat rozciaganie macicy albo cos bylo, przemeczylas albo inne takie, jak cos to pamietaj o nospie, najlepszy srodek zeby uniknac paniki.

Noo na razie mam wstrzymana wyplate a mialam miec pierwsza jutro... A chodzi o to ze firma w ktorej pracowalam od wrzesnia nie wyrejestrowala mnie z ubezpiecznia noo i tam sie pokomplikowaly sprawy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę co za ludzie i co teraz? Wypłacą Ci?
    Nawet nie wiem czy mam no spę w domu.
    Ale fakt nie oszczędzałam się ostatnio, ale ja nie umiem tak na tyłku siedzieć, załamałabym się jakbym miała nakaz leżenia.
    Biorę się za obiad, trochę ogarnę i kładę się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nfirma naprawi swoj blad to dostane pod koniec miesiaca :p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie masz pojęcia ile firm ma zaległości w wyrejestrowywaniu. A ZUS ma to w dupie.
    Także trzymam kciuki, żeby się szybko ogarnęli

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Ale wyszlo ze troche to moja wina a troche firmy. Bo jak rezygnowalam z roboty to dzwonilam do nich i pytalam czy mam orzyjezdzac podpisywac jakied papiery. Powiedzieli ze nie bo juz i tak nie mam umowy wiec nie pracuje dla nich i takie ta. A teraz okazuje sie ze to zamieszanie dlatego ze nie napisalam rezygnacji i ona nie trafila do kadr. Noo ale to juz sami ogarneli.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ja w tym nie widzę Twojej winy. Skoro pytałaś, czy z Twojej strony to wszystko, to firma mogła się wcześniej ogarnąć. Najważniejsze, że wszystko się wyprostuje ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek nie boli, idę do pracy, ale już nie mogę się doczekać zwolnienia.

Miłego dnia Wam życzę!

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula uważaj na siebie! Jak ja Wam zazdroszczę. Tej ciąży, tych wykresow:)...wczoraj wieczorem zostalam zakwalifikowana wstępnie do operacji oczu:) to raz. Dwa: Przyszla t a wanienka. Jest fantastyczna. Taka wlasnie chcialam.zajmuje maly kartonik. Jest mocna i dobrze wykonana.z korkiem. I tylko niecale 10 zl drozsza od tych chińskich najtańszych. Trzy: Od rana czekam na kuriera...przywiezie małemu pierwsza torbe podrozna:-) hahaha...jedziemy dzis na weekend nad jezioro. Syn z ojcem będzie wędkować a mama skończy obrus:)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie plany na wakacje? My oszczędnie. Tydzien u moich rodziców i tydzien u rodziców Męża...na krzywy r*j ;). Jedni na wsi nad jeziorami. Drudzy w duzym miescie- nadrobimy teatry i kina! i jeden weekend u siostry męża, ktora mieszka w Gdańsku niemal tuz przy morzu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:25

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO no to fajnie Picja u CB dużo się dzieje ale same pozytywy więc ekstra.

hmm moje plany na wakacje to przygotować wyprawkę synkowi, pójść na dwa wesela, urodzić Bąbelka a potem sie im zajmować :DD

A i coś zacząć sprzątać dom po budowlańcach i wyrównać teren koło domu po wszelkich wykopach- ale to mąż będzie robił ja tam będę mu towarzyszyć :P

Planujemy wyjazd w weekend majowy, trochę go przedłużymy tak do tygodnia i będzie ekstra.

P.S. dziś USG połówkowe- trochę się stresuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:52

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, kciuki :D
    Magdziulla, oszczędzaj się :*
    Picja, super pomysł z wakacjami. Wy zaoszczędzicie a dziadkowie będą wniebowzięci z wizyty wnuka :)

My lecimy do Bułgarii, rezerwację mamy już od listopada zeszłego roku, a po rozmowie z lekarzem utwierdziłam się, że nie ma co się bać samolotu ;) Póki ciąża będzie się rozwijać prawidłowo, a ja będę czuć się dobrze, to nie zrezygnujemy z wakacji, tym bardziej, że będę dopiero w 27tc (po 30tc na pewno już bałabym się lecieć) ;) na majówkę jedziemy nad jezioro z moim bratem i jego połówką, a tydzień później zjeżdżają się nasi znajomi, we wrześniu mamy wesele a po drodze gdzieś jeszcze będą chrzciny u mojego szwagra, więc plany towarzyskie mamy dość bogate w tym roku :D

Miłego dnia ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi trzymam kciuki :*
    Ja czekam na wypis :D i lece na szoping :D
    Plany na wakacje mialam, marzyla nam sie Madera ale z moim organizem nie ruszam sie nigdzie :d
    W czerecu moze uderzymy na weekend do tej warszawy, reszte zaczynamy budowe domu, musze ogarnac wyprawke urodzic :D zaliczyc dwa wesela teoretycznie, praktycznie pewnie jedno bo drugie jest tydzien po moim terminie :D
    I generalnie nima co planowac bo w kazdej chwili sie moze posypac :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Bułgaria ekstra.

Basiunia duży dom budujecie i jaki projekt?

A dziś znów kupiłam dla małego pare rzeczy i krótkie spodenki dla siebie na lato :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi parterowy z poddaszem uzytkowym ok.114m pow.uzytkowej, z wbudowanym garazem :)
    Wzorowalismy sie na projekcie z archonu dim w rododendronach 15n :)
    A wy?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia, a braliście kredyt, z dofinansowaniem czy za gotówę?
    Też mi się domek marzy, ale póki co mieszkanie to świetne rozwiązanie i uwielbiam je:)

A ja póki co nic a nic nie kupuję. Zrobię wyprawkę to będę kupowała...racjonalnie...yyy jasne;) już teraz wiem, że to kłamstwo.

Wlasnie oglądałam wczoraj wanienki i sa za ok 90zl 70zl i całkiem ok za 20 zł i nie widzę większej różnicy w funkcji. Czy ma to znaczenie?

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ