X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście polecam zaczekać. Na pewno dziecka na początku nie zostawisz samego a jak z laktacja będziesz miała problem w szpitalach można wypożyczyć laktator a i tak najlepiej ręką kasować i odciagac na początku ;)

Edit; u mnie upał zakończył się wczoraj oskarżeniem stóp.. A nie mam innych butów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 11:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopy niewinne;);)
    ja teraz ciągle pomykam w swoich balerinkach i świetnie się sprawdzają.
    Kup sobie nowe buty, musisz się troszkę rozpuścić!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupia autokorekta...

Właśnie to są nowe buty. A nie mam kasy na kolejne...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ciśnienie z dupy. Kurde niech oni cos wymyślą konkretnego

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa a jaki byś chciała scenariusz?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Baronowa a jaki byś chciała scenariusz?
    Dostaje skurczy, okazuje sie ze jest 5 cm. Robią lewatywę, jest 10.
    Urodzilam ;)

Ciśnienie wraca do normy.

Fajny plan, nie?

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Tylko szkoda ze tak sie nie da na zawolanie ;p chyba ze moze Ci sie uda nam sie zaprzesz ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej tą lewatywę to zawsze robią?! Nie wiedziałam o tym jak zachodziłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rzadanie. Ale lewatywa nie jest straszna i pomaga w szybszym rozwarciu. Jak masz za duzo stolca potrafi blokowac glowke dziecka i porod dluzej trwa. Przy planowanej cesarce zawsze robia przed.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck to mnie przeraziłyście. Ja mam ostatnio problemy z hemoroidami to ciekawe czy to ma znaczenie.
    Baronowa życzę Ci żebyś dostała skurczy patrzą hop już dziecko gotowe do wyjścia, chwilka rodzisz i już:) no co? Może się zdarzyć;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja lepiej poczekac do porodu i sie zobaczy jaka bedzie sytuacja;) bo kupimy a potem sie okaze ze byl zbedny:))
    Baronowa trzymam kciuki za Twoj scenariusz :D
    A co do lewatywy to chyba fajna sprawa tak sobie przeczyscic jelitka z dziadistwa:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Ciebie byloby lepiej jakbys zazyczyla sobie lewatywe. Po porodzir ciezej sie wyproznic to raz a jak bedziesz "pusta" to bedzie Ci latwiej. Dwa przy skurczach partych mozesz sie wyproznic dla hemoroidow to nie jest dobre... Moga sie poglebic jesli jelsito nie bedzie puste. Po 3 jak mowilam latwiej urodzic z pustym jelitem wiec parcia moga byc krotsze wiec lepiej dla zylakow. Ale najlepiej pogadaj ze swoim ginekologiem.

Mam znajoma ktora przez hemoroidy musiala miec cesarke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ja mam problemy z wyproznianiem od zawsze i jak przed operacja mnie wyczyscili to bylam mega szczealiwa. Mega lekka i tez problem z kupa zniknal na troche. Podobno kazdy co jakis czas powinien sobie zrobic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak, ale ja szpitalna dziewica jestem i wszystko co robią w szpitalu mnie przeraża, a to już w ogóle, póki co nie myślę o tym. Muszę się w końcu zmusić do zadzwonienia do szkoły rodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmus bo moze juz nie byc miejsc u mnie juz nie bylo na ten 28 tydzien zeby sie zalapac.

Co do lewatywy mozna sobie wlewke w domu zrobic. A moze tka byc ze Cie dobrze przeczysci w domu przed porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wstyd się przyznać, ale nie gadałam jeszcze z gin na ten temat. Następnym razem powiem na pewn!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie rzeczy z polozna sie zalatwia ;D nfz ma to do siebie ze wiecej spedzasz czasu u poloznej niz u lekarza ;p i fajne rozmowy mozna tam przeprowadzic.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewatywa sama w sobie jest fuj;) ale bez przesady, sa gorsze rzeczy.

Jakos trudniej mi sobie wyobrazić gastroskopie :D

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez ;D bleeeee.

Ja tam lewatywy wcale zle nie wspominam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja odpukac zadnych problemow z wyproznianiem nie mam i oby mi tak zostalo:D
    Ale o lewatywe musze podpytac bo dla zdrowia bym sobie zrobila a ze nada soe darmowa okazja to czemu nie skorzystac:D
    Gastroskopie tez przezylam no szalu nima ale da sie wytymac:D

Wlasnie dzwonilam do szkoly rodzenia jedna nie odbiera a druga dopiero moze za miesiac bedzie miec nowa grupe wiec musze czekac:/

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ