X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Zapomniałam zrobić rano progesteron :/ a mam 8dpo... ale ze mnie ciemna masa :D

I wiecie co? Dziś czuję wewnętrznie, że ten cykl to nie zaciążony cykl... ale jakoś się wcale nie przejmuję... I nawet nie kupuję testu ciążowego bo wewnętrznie wiem, że za te 5-6 dni dostanę okres. Taki mega wewnętrzny spokój czuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo:) a zobacz jaki miałam fajny plaski wykres tuz przed owulacja w szczęśliwy cyklu;)

Ann i ten mega spokój;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie rob poczekaj ;D ale spokoj to suprr uczucie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam szanse juz teraz pojsc co domu... Koncze o 17.. Ale jak bede chciala to mnie teraz puszcza ale mam placone za godzine wiec kicha noo i nie wiem co zrobic.

• ann_je Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja, kochana, ale my raczej nawet nie trafiliśmy z <3 w owulację. A przytulanka tuż przed i tuż po były takie na szybciora i od razu prysznic a nie leżenie z nóżkami do góry :D

Ciri i faktycznie spokój to super uczucie... mam nadzieję, że w przyszłym cyklu tez się nie będę spinać :)chociaż w okolicach owulacji miałam kilka dni takich jak to mówi mój mąż "podjarana Anka" i wtedy nawet kupiłam testy owulacyjne a kilka dni później patrzyłam w jakiej cenie są w Rossmanie testy ciążowe... ale przeszło mi :)

Wczoraj wieczorem sprawdzałam termometr czy działa :D i chyba działa bo pod pachą inny wynik pod językiem inny wynik i u męża jeszcze inny wynik a mój wykres jest prawie całkowicie płaski... cóż to za wahania temperatury jak zmiana jest tylko o 0.1 stopnia...

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czułam mega spokój. Byłam tak uradowana faktem, że owulacja była, że nie myślałam o możliwej ciąży. Dopiero wczoraj się okazało jak podświadomie jednak na to liczyłam.
    A nogi w górze może pomagają, ale do zaciążenia wcale nie są niezbędne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 13:04

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri a jak się czujesz? jak się dobrze czujesz to kasa Ci się teraz przyda ;) ale samopoczucie i zdrówko są najważniejsze ;)

• ann_je Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little nic się nie martw ;) ważne że owulacja jest :) teraz troszkę szczęścia, dużo przytulania i później tylko łzy radości ;)

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolałabym wcześniej niż później :P ale ok, poczekam :D
    Właśnie Ciri, jeśli nie czujesz się na siłach jedź do domu. Kasa ważna, ale nie najważniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Picja, kochana, ale my raczej nawet nie trafiliśmy z <3 w owulację. A przytulanka tuż przed i tuż po były takie na szybciora i od razu prysznic a nie leżenie z nóżkami do góry :D

Ciri i faktycznie spokój to super uczucie... mam nadzieję, że w przyszłym cyklu tez się nie będę spinać :)chociaż w okolicach owulacji miałam kilka dni takich jak to mówi mój mąż "podjarana Anka" i wtedy nawet kupiłam testy owulacyjne a kilka dni później patrzyłam w jakiej cenie są w Rossmanie testy ciążowe... ale przeszło mi :)

Wczoraj wieczorem sprawdzałam termometr czy działa :D i chyba działa bo pod pachą inny wynik pod językiem inny wynik i u męża jeszcze inny wynik a mój wykres jest prawie całkowicie płaski... cóż to za wahania temperatury jak zmiana jest tylko o 0.1 stopnia...

Oj oj. Ja nigdy w zyciu nie lezalam z nogami do góry a tydzień owulacyjny kochaliśmy się nie dość ze kilka r w zy dziennie to zawsze w wannie bo testowaliśmy nową hahahaha. Nigdy nie mów nigdy

ann_je lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo kasa sie przyda szczegolnie ze to sie do mojego maxierzynskiego liczy...
    Anna to ja tez dziecko zrobilam z pozycji na jezdzca zaraz potem prysznic i bieg do pracy na rowerze a do tego jeszcze gwalt ;p chyba ze lekarz powie ze ciaza starsza ;p

• ann_je Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może taki spokój i brak oczekiwania na @ a w zasadzie na jej brak mam dlatego, że pod koniec sierpnia mam mega wieczór panieński kuzyna nażeczonej a we wrześniu ich ślub i weselicho ;) pasuje przecież dobrze pożegnać stan wolności a później dobrze opić ich szczęście na nowej drodze życia ;P

ciri22 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj, ze w życiu zawsze na opak :D kto wie, może nie będziesz mogła jednak dobrze opić ich szczęścia, ewentualnie wodą :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja urodziny, imieniny...rocznice.opilam sobie....pikolo...a miałam w rocznice ubrac suknie slubna...a rocznica we wrześniu to juz będzie za mala:). Dziewczyny mam mega dylemat. Musze Was o poradę zapytać. A le to jak będę na kompie bo pisac na komórce to szok. A spokoju nam to nie daje

• ann_je Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja to czekamy na powrót do domu i pytanko ;)

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezent na roczek dla dziewczynki? Dodam, że jestem chrzestną ;) i mam problem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...a rodzice nie chca czegos wiekszego kupic i kasiurki nie zmieraja? Bo u mnie w rodzinie to zwykle rodzice na roczek zmieraja kase i jakis duzy wspolny prezent kupuja.

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie. Rowerek itp rzeczy odpadają, bo już ma. W ostateczności dam kopertę i nie będę się martwić. Podpytam jeszcze chrzestnego co wymyślił, albo też rodziców małej zapytam wprost, czy chcieliby coś konkretnego ;) jak coś jeszcze wymyślicie to piszcie :) ja zmykam do domu, koniec pracy w tym tygodniu :D jutro mam wolne i lecę do endo ;) pa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papa. Ja mysle ze najlepiej pytac rodzicow bo moze cos akurat im potrzeba ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

My tez zawsze dajemy zrobiazg dla malucha. Misia albo książeczkę i kopertę:)

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ