Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa czuję ogromną potrzebę, żeby pójść, tak psychicznie, dlatego musiałam się zapisać. Nie mam bladego pojęcia na temat porodu, dzieci i w ogóle. Moja mama daleko, teściowej nie chcę słuchać, bo oni mają bardzo dziwne metody i nie pasuje mi to. Dlatego chciałam, żeby mi to ktoś profesjonalnie wyjaśnił.
Wiecie co i ja miałam skurcze dziś. Delikatne takie jak mam gdy zbliża się @ w nocy mnie złapało, a potem przeszło. Zarażamy się przez forum. A co dziwne/powiązane? Mała tak wtedy zasuwała jak nigdy. -
nick nieaktualny
-
no oprócz pleców to mi nic nie dolega.
A i mam mega nerwe na pracownika- Boziu jak ja tego nie nawidze jak ktos wszystko poprzestawia. Normalnie mam ochote ją zatłuc heh
Musze siąść i spisać sobie co dokładnie mi brakuje w jakich ilościach. Bo tak kupuje jakies body, pajace a tak naprawde musze zweryfikować co i jak. Tak żebym w czerwcu mogła zagospodarować resztki oszczedności po zapłącie raty za dom w wybrawkę dla Kuby
-
nick nieaktualnyNo właśnie ja muszę sobie rozpisać do listy wyprawkowej takie pierdoły jakieś smoczki, butelki, kosmetyki itp i poproszę Ciri o weryfikację duże rzeczy ogarnęłam, a te małe leżą. A z ubrankami też jestem w czarnej otchłani. Chyba poczekam na pierwszą wypłatę na l4 i zobaczę czy nie pomyliłam się w kalkulacjach. Teraz płaci mi zakład pracy, a po 33 dniach chyba zus, chyba, bo mam dużą firmę, ale wysokość powinna być taka sama prawda?
-
nick nieaktualnyZ tą pracownicą nie dziwię Ci się, bo też lubię mieć wszystko po swojemu, nie chciałam żeby mi ktoś pomagał ze sprzątaniem i przy dziecku też nie chcę. Tak już mam.
Ale u Ciebie inna sytuacja...wiesz, że ważną cechą dobrego szefa jest umiejętność delegowania obowiązków? musisz się nauczyć tym bardziej jeśli firma mq się rozwijać. -
powyżej 20 pracowników jest w firmie?
Jeśli wiecej niż 20 pracowników to chorobowe wypłaca Ci nadal pracodawca, a on później sobie to odlicza na koniec roku powiedzmy "jako dodatkowe koszty"
Wysokość taka samam 100% wynagrodzenia- o ile masz na L4 kod B czyli zwolnienie ciążoweWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:19
-
Basiunia, imię jeszcze nie wybrane, ale wczoraj mąż sam zaczął temat więc myślę, że wkrótce coś wybierzemy
Mnie żadne skurcze nie męczą. Twardnieje mi brzuch tak jak Ciri: tylko przy wstawaniu z łóżka po nocy, albo jak dłużej poleżę w dzień. Jest to tylko chwilowe i mam wtedy wrażenie, że cała zawartość brzucha wraca na swoje miejsce i podporządkowuje się grawitacji
Ja nie mam doświadczenia z kotami, więc nie pomogę. Kotka się zdenerwowała... każdy tak czasem ma, my też potrafimy "gryźć i drapać". Chociaż wolałabym uniknąć takiej sytuacji przy dziecku, ale zauważ, że kot zareagował na Twoje zachowanie. Czegoś jej zabraniałaś, więc pokazała, że jej się to nie podoba.
My mamy królika. Diabeł niemiłosierny. Jak był malutki nosiłam go na rękach, dużo do niego mówiłam. Lizał nas po rękach po dekolcie, noskiem domagał głaskania. W zeszłym roku zostawiliśmy go na tydzień u mojego brata i od tamtej pory zmienił się nie do poznania. Chyba miał jakieś traumatyczne przeżycia w tym czasie. Gryzie i drapie. nie da się go normalnie wziąć na ręce i też straszę go, że oddam go na wieś. Jednak z królikiem jest łatwiej, mamy go w klatce, a wybieg ma na balkonie. Nie będzie miał styczności z dzieckiem wcale.
Ciri, nie strasz mnie tymi mdłościami do 5. miesiąca znalazłam zloty środek na mdłości kakao oprócz tej zbawiennej mocy ma sporo żelaza, którego mi brakuje. Więc dwie pieczenie na jednym ogniu szkoda tylko, że jeden kubek nie starcza na cały dzień
Baronowa, śliczne Twoje dziecię
Evi, może więcej nie ściągaj bluzki sama niech mąż pomoże
Od wtorku jestem na L4 i ciągle do mnie wydzwaniają z pracy, bo albo czegoś szukają, albo coś muszą zrobić/napisać... Masakra. miałam odpocząć na zwolnieniu... I żałuję, bo strasznie wkurza mnie świadomość, że ktoś grzebie w moich uporządkowanych teczkach, wszystko przestawia i nie mam pewności, że załatwia sprawy poprawnie ale L4 jest jednak super
ewi0808 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvi jestes lepsza niz ja z tym praniem pokrowca ale Little ma racje, co sie samma rozbierac bedziesz
No ja na zwolnieniu jestem juz chwile a szef nie dawal mi spokoju a teraz jak mam lezane to nic mi nie mowiac dal ogloszenie ze szuka pracownika troche mnie wkurzyl bo mogl mi chociaz powiedziec ale no jakos to przezyje
Na kase z zusu czekam jak na zbawienie tez bym poszalala:D no ale jeszcze chwile
Tez musze zaczac tworzyc liste bo wszytsko tak z pamieci a potem sie pogubie:/
Dziewczynu nie wiem jak u was ale u nas rano byl przymrozek:/ no masakara:/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny