X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa sliczny <3
    A mi brzuch zelzal, na razie jest ok zobacze co bedzie przez reszte dnia ;)

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękny syn Baronowa gratulacje

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa śliczny.
    Jesteście już w domu??

MI brzuch twardnieje jak długo siedzę.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie w plecach potrzykneło. leze i kwicze

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak siedze i leze na wznak:/
    Evi a co to robilas ze Cie postrzyknelo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 20:48

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ściagałam bluzke ;P

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi może delikatne rozciąganie? Mnie też często łapie na dole, chodzę wtedy jak staruszka i boli aż do pośladków. Czekam na zajęcia ze szkoły, coś tam ma takiego na nich być.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie pierdylneło koło łopatki ;/

No ja sie nie zapisałam do szkoły rodzenia i nie wiem czy to dobrze czy źle

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ogromną potrzebę, żeby pójść, tak psychicznie, dlatego musiałam się zapisać. Nie mam bladego pojęcia na temat porodu, dzieci i w ogóle. Moja mama daleko, teściowej nie chcę słuchać, bo oni mają bardzo dziwne metody i nie pasuje mi to. Dlatego chciałam, żeby mi to ktoś profesjonalnie wyjaśnił.

Wiecie co i ja miałam skurcze dziś. Delikatne takie jak mam gdy zbliża się @ w nocy mnie złapało, a potem przeszło. Zarażamy się przez forum. A co dziwne/powiązane? Mała tak wtedy zasuwała jak nigdy.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już chyba taki etap ciazy. Kubuś też jest mega aktywny w ostatnich dniach.
    Wczoraj to tak sie wypiął że jak dotknełam ręką brzuch to chyba czułam jakąś część jego ciała bo było takie twarde.

Teraz juz nie masz skurczy dobrze sie czujesz?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie tak z północy potrzymało, ale w między czasie zasnęłam, więc nie wiem dokładnie ile. I już. Tak poza tym w ogóle nie mam skurczy. A u Ciebie jak?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oprócz pleców to mi nic nie dolega.
    A i mam mega nerwe na pracownika- Boziu jak ja tego nie nawidze jak ktos wszystko poprzestawia. Normalnie mam ochote ją zatłuc heh

Musze siąść i spisać sobie co dokładnie mi brakuje w jakich ilościach. Bo tak kupuje jakies body, pajace a tak naprawde musze zweryfikować co i jak. Tak żebym w czerwcu mogła zagospodarować resztki oszczedności po zapłącie raty za dom w wybrawkę dla Kuby :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja muszę sobie rozpisać do listy wyprawkowej takie pierdoły jakieś smoczki, butelki, kosmetyki itp i poproszę Ciri o weryfikację:) duże rzeczy ogarnęłam, a te małe leżą. A z ubrankami też jestem w czarnej otchłani. Chyba poczekam na pierwszą wypłatę na l4 i zobaczę czy nie pomyliłam się w kalkulacjach. Teraz płaci mi zakład pracy, a po 33 dniach chyba zus, chyba, bo mam dużą firmę, ale wysokość powinna być taka sama prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pracownicą nie dziwię Ci się, bo też lubię mieć wszystko po swojemu, nie chciałam żeby mi ktoś pomagał ze sprzątaniem i przy dziecku też nie chcę. Tak już mam.
    Ale u Ciebie inna sytuacja...wiesz, że ważną cechą dobrego szefa jest umiejętność delegowania obowiązków?:) musisz się nauczyć tym bardziej jeśli firma mq się rozwijać.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powyżej 20 pracowników jest w firmie?
    Jeśli wiecej niż 20 pracowników to chorobowe wypłaca Ci nadal pracodawca, a on później sobie to odlicza na koniec roku powiedzmy "jako dodatkowe koszty"

Wysokość taka samam 100% wynagrodzenia- o ile masz na L4 kod B czyli zwolnienie ciążowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:19

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia, imię jeszcze nie wybrane, ale wczoraj mąż sam zaczął temat więc myślę, że wkrótce coś wybierzemy ;)

Mnie żadne skurcze nie męczą. Twardnieje mi brzuch tak jak Ciri: tylko przy wstawaniu z łóżka po nocy, albo jak dłużej poleżę w dzień. Jest to tylko chwilowe i mam wtedy wrażenie, że cała zawartość brzucha wraca na swoje miejsce i podporządkowuje się grawitacji ;)

Ja nie mam doświadczenia z kotami, więc nie pomogę. Kotka się zdenerwowała... każdy tak czasem ma, my też potrafimy "gryźć i drapać". Chociaż wolałabym uniknąć takiej sytuacji przy dziecku, ale zauważ, że kot zareagował na Twoje zachowanie. Czegoś jej zabraniałaś, więc pokazała, że jej się to nie podoba.

My mamy królika. Diabeł niemiłosierny. Jak był malutki nosiłam go na rękach, dużo do niego mówiłam. Lizał nas po rękach po dekolcie, noskiem domagał głaskania. W zeszłym roku zostawiliśmy go na tydzień u mojego brata i od tamtej pory zmienił się nie do poznania. Chyba miał jakieś traumatyczne przeżycia w tym czasie. Gryzie i drapie. nie da się go normalnie wziąć na ręce :( i też straszę go, że oddam go na wieś. Jednak z królikiem jest łatwiej, mamy go w klatce, a wybieg ma na balkonie. Nie będzie miał styczności z dzieckiem wcale.

Ciri, nie strasz mnie tymi mdłościami do 5. miesiąca :P znalazłam zloty środek na mdłości :) kakao :D oprócz tej zbawiennej mocy ma sporo żelaza, którego mi brakuje. Więc dwie pieczenie na jednym ogniu ;) szkoda tylko, że jeden kubek nie starcza na cały dzień :P

Baronowa, śliczne Twoje dziecię ;)

Evi, może więcej nie ściągaj bluzki sama :P niech mąż pomoże :D :D :D

Od wtorku jestem na L4 i ciągle do mnie wydzwaniają z pracy, bo albo czegoś szukają, albo coś muszą zrobić/napisać... Masakra. miałam odpocząć na zwolnieniu... I żałuję, bo strasznie wkurza mnie świadomość, że ktoś grzebie w moich uporządkowanych teczkach, wszystko przestawia i nie mam pewności, że załatwia sprawy poprawnie :P ale L4 jest jednak super :P

ewi0808 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi jestes lepsza niz ja z tym praniem pokrowca :D ale Little ma racje, co sie samma rozbierac bedziesz :D

No ja na zwolnieniu jestem juz chwile a szef nie dawal mi spokoju a teraz jak mam lezane to nic mi nie mowiac dal ogloszenie ze szuka pracownika :/ troche mnie wkurzyl bo mogl mi chociaz powiedziec ale no jakos to przezyje :D

Na kase z zusu czekam jak na zbawienie tez bym poszalala:D no ale jeszcze chwile :D

Tez musze zaczac tworzyc liste bo wszytsko tak z pamieci a potem sie pogubie:/

Dziewczynu nie wiem jak u was ale u nas rano byl przymrozek:/ no masakara:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dpbra widze ja tu nie mam o czym pisac ;p u was sie tyle dzieje a u mnie nudy ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jak nudy?? Masz malego bąbla nie mozesz sie nudzic:D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ