X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zaczęło padać, ale nie burzowo. Już prawie ogranęłam pierdolety, posegregowane. Jeszcze znaleźć im mirjsce, pochować i ogarnąć w całości pokój o jeden byłby z głowy.

Co myślicie o takim szumisiu:
    http://allegro.pl/showitem/description/6184113346.html. ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli masz nadmiar pieniedzy ;p
    Mnie jedna z Wiedzm powiedziala madrze. Najpierw urodz a potem wlacz yt i sprawdz czy ktorys dzwiek na Twoje dziecko dziala.
    Na moje dziala szum ale zaden z szumisiow bo zupelnie inny jej podpadl do gustu. Jeden jedyny z 50 przejrzanych. I kupilam glownik mp3 i na razie go wlaczam a ktoregos dnia musze usiasc i sama zrobic szumisia.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekstra wody w domu nie mam !! a niech mi ktoś powie jak sie ogranąc do lekarza na wizyte heh

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zobaczę co z tym szumisiem. Póki co to jedyna zabawka, którą planowałam kupić.

Jestem teraz kosmita:) zrobiłam maseczkę z algami na brzuch, cycki i twarz:) planuję to regularnie powtarzać. Nic tak nie nawilża jak domowej roboty maeczka z alg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiac do dwoch po porodzie nie bedziesz wiedziec co kupowax. Dziecko zaczyna sie interesowax zabawkami a za male zeby mu dac garnki do zabawy czy lyzeczke (choc ja dalam to sie pacnela w czolo :p]

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Evi przechodzialam to latem :/ wiem co czujesz:/ łączę si€ z Toba w bólu :D

Magdziulla ja naciram teraz olejem ze slodkich migdalow:D o algach nie slyszalam ale poczytam:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wszystko dobrze. Szyjka sie trzyma a moze nawet ciut sie wydłużyła. Wód mam dalej za duzo ale to juz tak zostanie pewnie. na 100% cłopak.
    Pierwszy raz pokazał twarz

19d80de06f4765cfmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 08:21

ciri22, Magdziulla, basiunia, Baronowa_83, littleladybird lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi piękny ;) ale obiecałas jeszcze brzuszek ;p

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jak miło zaczęłaś dzień:) śliczny i nie wiem czy to możliwe, ale z rysów twarzy widzę, że to chłopak:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy tak mówią że to chłopak po samym zdjęciu i w dodatku jeszcze strasznie podobny do mojego męża cały tatuś.
    A to obiecany brzuszek :)

c916f391a57764bemed.jpg

b033048e9bd9ff06med.jpg

ciri22, Magdziulla, littleladybird lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po rysach wladnie pomydlalam ze chlopak.

Moja Liwia za to cala ja ze zdjecia 3d polowkowego ;)

Duzy brzuezek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że z mojego połówkowego chociaż mam tylko profil nie w 3/4d ale też ma moje rysy Mała.

Ewi na kiedy Ty masz termin?

Właśnie kiedy ewentualnie warto zrobić 3/4d?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na polowkowym. Max do 30 tc ale u mnie juz byla wcisnieta nisko i w ogole buzi nie bylo widac.

Edit: Ewi pisalam do Ciebie na priv jakbedziesz miala chwilke to zajrzyj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi śliczności:)))
    U mnie moi ginekolodzy nie maja 3d a szkoda mi 200 zl i isc do ordynatora i zrobic :D jakos moze przezyje:))

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do mojego gin już tyle chodze ze 3d zrobił mi w gratisie :) tyle zeo prywatnie i juz sporo kasy zawsze do nieg u niego zostawiłam.

Termin z OM na 22.08, a z USG na 15.08.

No brzuszek mam spory ale to przez nadmierną ilość tych wód płodowych. Ale szyjka sie trzyma nawet moze sie ciut wydłużyła ( najważniejsze ze sie nie skróciła) więc jest dobrze.

Dzięki dziewczyny

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to u mnie z OM 5.09 a z usg 11.09 już mi się przesunęło, a na początku dośc tak się pokrywało :)

ale też idzie lekarzem jak kto mierzy:) bo doładny pomiar jest niemożliwy :)także nastawiam się na dwa tyg przed 5.09 lub dwa po :P

bo w terminie ponoć rodzi 5% kobiet:P

ale juz tak sie doczekać nie mogę...tak mi się cofa teraz żołądek, bije się z myślami czy zażyć mój lek na to czy się męczyć, a to tak boli;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 12:02

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Dobrze kojarzę, ze Magdziulla pisała coś o nadmiernej wydzielinie z pochwy, bardzo obfitej i mega wodnistej? No to ja miałam dziś małą przygodę :/
    Ukucnęłam rano przy pralce i w jednej sekundzie byłam cała mokra. Jeszcze tyle wydzieliny jak woda nie widziałam. Byłam jeszcze w piżamie - wszystko do prania. Pierwsze co przyszło mi do głowy, że to wody płodowe... Obudziłam męża i pędem na IP. Okazało się, że to tylko grzybica. Z małą wszystko w porządku, wymiary ma idealne, szyjka prawidłowa, wody płodowe też. Masakra. Z nerwów do teraz boli mnie głowa... Cieszę się, że pojechałam. Lekarz sprawdził wszystko i teraz jestem spokojniejsza.
    W myśl zasady: "Lepiej odwiedzić szpital kilka razy za dużo, niż raz za mało".

A papierki lakmusowe już pędzą do mnie kurierem :)

Miłego <3

Edit: Evi, piękny brzusio :) i synuś też <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 13:03

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    Dobrze kojarzę, ze Magdziulla pisała coś o nadmiernej wydzielinie z pochwy, bardzo obfitej i mega wodnistej? No to ja miałam dziś małą przygodę :/
    Ukucnęłam rano przy pralce i w jednej sekundzie byłam cała mokra. Jeszcze tyle wydzieliny jak woda nie widziałam. Byłam jeszcze w piżamie - wszystko do prania. Pierwsze co przyszło mi do głowy, że to wody płodowe... Obudziłam męża i pędem na IP. Okazało się, że to tylko grzybica. Z małą wszystko w porządku, wymiary ma idealne, szyjka prawidłowa, wody płodowe też. Masakra. Z nerwów do teraz boli mnie głowa... Cieszę się, że pojechałam. Lekarz sprawdził wszystko i teraz jestem spokojniejsza.
    W myśl zasady: "Lepiej odwiedzić szpital kilka razy za dużo, niż raz za mało".

oooooo o takim objawie nie słyszałam, mnie tlyko swędziało;/
    bardzo dobrze, że pojechałaś :)
    cieszę się, ze wszytsko ok :))
    a dostałaś jakieś globulki ?

A papierki lakmusowe już pędzą do mnie kurierem :)

Miłego <3

Edit: Evi, piękny brzusio :) i synuś też <3

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam clitrimazol dopochwowo. Ja to w ogole jestem nietypowa. Wszelkie infekcje przechodze zazwyczaj bez pieczenia, swedzenia czy bolu i dowiaduje sie o nich przez przypadek :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little dobrze ze pojechalas przynajmniej wiesz ze wszystko ok ;D

A poza Tym co tam u Ciebie?

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ