X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little to faktycznie stresik, dobrze, że to nie wody!

Basiunia ja mam termin na 16.09, ciekawe, która się szybciej rozpakuje:)

Ciri Liwka doszła do siebie po szczepieniu? A jak z G?

Narobiłam się dziś jak głupia, ale już coraz bliżej końca ogarniania. Szafy jeszcze przede mną.
    I zrobiłam wyjątkowo pyszny obiad.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwia dobrze. G... Coz brak seksu w dalszym ciagu. W ten weekend w domu bez ryb bo pogoda srednia.

Ja tez sprzatam szafy... Bleee

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie szaf się nie tykam, może jutro mnie natchnie. Mam tego w cholerę i muszę wszystko przeorganizować, najgorzej ubrania.

Co jest z tym Twoim G:/. Mój łapie prawie każdą okazję. To ja mam nikłe chęci w tej ciąży, raz na jakiś czas mnie najdzie.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ogólnie u mnie dobrze, choć nadal rzygam i chodzę na mdłościach :P w poniedziałek miałam wizytę (nie pamiętam czy Wam pisałam) ;) będzie córa :D rośnie prawidłowo, szyjka i cała reszta w porządku.
    Oprócz tej dzisiejszej niespodzianki. I albo w poniedziałek lekarz nie zauważył, że mam grzybicę, albo pojawiła się chwile później :/ za to w szpitalu dokładnie mi małą pomierzyli i dostałam nawet ksero opisu usg :D mój doktorek też mierzy dokładnie za każdym razem, ale z jego skąpych zapisków w karcie ciąży nie mogę nic rozczytać :P wiem jedynie to, co zapamiętam. Lekarz mówi bardzo dużo, więc niestety wiele mi umyka :P

Ja mam zamiar sprzątać szafy :P i tak się z tym zamiarem mijam, ale teraz na L4 z nudów nadrobię zaległości. Co do seksu, na początku ciąży chciało mi się bardzo, teraz mniej, ale nadal mam z tego przyjemność, no i mój wygłodzony przez tydzień mąż chce nadrobić w weekend :) jest fajnie. Nie wyobrażam sobie mieć taki problem jak Ty, Ciri :(

Magdziulla, zazdroszczę pysznego obiadu. Ja nie mam kompletnie pomysłów na obiady, mało tego: nie mam ochoty na jedzenie, na nic szczególnego. Raz na jakiś czas wiem, co chciałabym zjeść. Tak jak dziś mam ochotę na placek drożdżowy, którego mąż nie może nigdzie znaleźć o tej porze :/

ciri22 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla nie przesadzaj z tym sprzatniem bo sie zalatwisz jak ja!!!
    Oszczedzaj sie ;)
    No tez jestem ciekawa ktora z nas pojdzie pierwsza :D
    Little czyli cora, super;)
    Imie juz jest?:))

Ciri a probowalas rozmawiac z G. ?
    No bo ile mozna poscic?
    Zmsczy ja teraz moge no ale ja mam hormony ale on??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez macie te skurcze Brakstona czy jakos tak?
    Bo ja od paru tgodni je mam, brzych sie wygina troche nawet boli sle trwa to okolo minuty i wraca na miejsce a od wczoraj w nocy od 11 jak mi stwardnial tak do teraz mam taki, lelarz na ostatniej wizycie powiedzial ze jak dluzej bedzie mi brzuch twardnial to mam sie zglosc:/ dodam ze biore po 6 magnezow dziennie, jest soe czym martwic??ktoras tak miala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 magnezów?! O matko i córko dlaczego, aż tyle? Ja tylko witaminy prentalane, wit d i kwas i tyle. No i oczywiście euthyrox.
    Ja albo nie mam tego albo nie zaobserwowałam, więc nie wiem.
    Brzuch mi tylko tak mega twardnieje po chwilach rozkoszy, ale szybko mija na szczęście.
    może dziewczyny coś doradzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po chwilach rozkoszy tojuz w ogole :D
    Dlatego unikam bo jest to bardzo nie przyjemne :/ ijak w ciagu dnia mi sie tak dzieje to az boli, ale szybko mija imowili ze to normalne.magnezow tyle dostalam jak sie z tymi bolami podbrzusza zglosilam i na wizycie teraz mialam tez twardy, w karcie mi wpisal ze macica wgotowosci i zagrozenie przedwczesnym porodem :(
    No i sie tak zastanawiam co robic?;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszla do lekarza. Na tym etapie tak nie powinno byc.

Mnie twardnial ale na minute jak wstawiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wydaje mi się to dziwne, ja tak nie mam w każdym bądź razie. Masz tel. do gin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz kiedys probowalam dzwonic w niedziele to zaden nie odebral:/
    Ale do poloznej zadzwonie i zobacze co powie:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No próbuj, daj znać co Ci powie.

Wiecie co się stało?:/
    Mąż wrócił w nocy, więc rano zamknęłam mu drzwi zabrałam kota, żeby go nie budziła. Tą nosiło z rana i w końcu stanęła pod jego drzwiami i miauczy, raz, drugi, trzeci ją zabrałam, a ona dalej, więc wkurzyłam się delikatnie klapsnęłam ją, a ona się na mnie rzuciła:/ przyssałam mi się do ręki, uderzałam ją żeby zdjąć, ale nie dało się, wczepiła się pazurami, tak mnie poharatała:/ rozcięła mi opuszkę, później jeszcze nq nogi się rzuciła:/. Oczywiście P się obudził, krew się leje, mega się przestraszyłam, on i tak cały czas mnie męczy, żeby kota do mojej mamy oddać, bo często hałasuje w nocy, a teraz to już całkiem się wściekł.
    nigdy jej się tak jeszcze nie zdarzyło:( już sama nie wiem co robić;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 10:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde:/ bez urazy ale koty wydaja sie mi takie falszywe:/ nienawidze kotow,boje sie ich bardziej jak psow:/
    Mysle ze powinnas ja oddac, ajak kiedys z zazdrosci nie daj Bog skoczy na dziecko??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem, mojej tez sie czasem zdarza ze wlasnie ze mna chce sie bawic i cala mnie potrafi pocharatac jak ja odganiam od czegos, ale u mnie to takie widoki wczoraj byly:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/783c23db9e69.jpg

ja bym kota nie oddala chyba ze od samego poczatku byla by w stosunku do mnie agresywna to wtedy tak bo balabym sie o dziecko a inaczej to nie. Zwierzak to zwierzak czasem nie wiadomo o co mu chodzi.
    Poobserwuj ja i tyle.

ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No załamałam się:/ jestem bardzo do niej przywiązana, a ona do Nas i na co dzień jest bardzo grzeczna. Za bardzo ją rozpuściłam może, brakuje jej przestrzeni. Nie wyobrażam sobie, żeby jej miało nie być. Zawsze mi mruczy do snu, mruczy do brzucha, ale nie wyobrażam sobie takich numerów z dzieckiem;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko zwierzak
    . kazde moze zrobic krzywde. Czy to pies czy kot czy nawet swinka morska. Mnie ugryzk tak krolik jak bylam dzieckiem ze blizne mam do tej pory. Wyszarpal mi kawalek miesa z reki.

Ale poczytaj o kotach i dzieciach. Koty to indywidualisci jak bedzie chciala sie z dzieckiem bawic to sie pobawi jak nie to odejdzie i tyle. Dziecko nie stanowi dla zwierzaka w zaden wpowob zagrozenia wiec nie atakuja dzieci. Tylko musisz zadbac o ta milosc na brzuchu a potem nie odpedzac od dziecka. Koty o wiele rzadziej atakuja dzieci niz psy. Bardzo ich pilnuja i sa bliskie. Ja uwazam ze nie ma co zwierzaka przekreslax po jednym inxydencie. W taki sposob to bym nigdy zadnego zwierzaka nie miala a to moj 7 kot.

Edit: Little ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok ;) ale te mdlosci i rzyganie moglo by Cir juz puscic. Choc kolezanka miala do konca 5 miesiaca ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 10:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi rodzice też próbują zasugerować, żeby oddać kota. Moja mama by ją bardzo chciała. Ale szybko ucinam, tylko P się mnie nie boi i jak tylko kot coś wywinie to zaraz teksty, że jedzie na wieś. Ale ona nie jest złośliwa, zawsze gdy coś się dzieje ma swoją przyczynę. Wręcz jest bardzo rozumna jak coś przeskrobie to przychodzi i przeprasza8. Jak zostawiamy ją na jakiś wyjazd u rodziców to potrafi cały ten czas za Nami płakać i cieszy się jak wracamy.
    Przelałam na nią mój instynkt macierzyński i to chyba był błąd:/
    Ciri chciałabym żeby było tak jak u Ciebie, już dawno postanowiłam, że dam jej szansę jak będzie z dzieckiem. Okrutnie mnie poharatała:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozlaki mogla by nie przezyc, jesli jest tak przywiazana. Mnie moj kot nie raz poharatal czy to w zabawie czy wlasnie przy podobnej sytuacji jak jej klapsy dalam a z dzieckiem moze sie wspoufala bo jeszcze jest za mala ale przychodzi waha ja, dotyka, daje sie glaskac ale czesto jest tez tak ze jak ja karmie mala to ona przychodzi i nigdy jej nie przeganiam, zawsze pozwalam jej byc przy dziecku zeby nie czula sie odtracona, jak jestem z G w domu i ja mam dziecko to ona czesto przychodzi do niego sie przytulac i na odwrot, widac ze jej troszke tej milosci braku ale staramy sie jej to rekompensowac, jest jej mniej ale wlasnie przede wszystkim nigdy nie zabraniamy i nie przeganiamy. I jak na razie jest dobrze.

Ja za to sie wychowywalam z podworkowa zaraza co nie nie jeden raz pogryzla moja mame czy babcie (rodzicie dostali kota w prezencie slubnym, bez uzgodnienia z nimi ktos im go dal. WTF?!) A mnie nigdy nie ruszyl mimo ze go ciagalam za ogon i cuda na kiju wyprawialam. Teraz tez mam wiele znajomych z kotami na glowie i z maly dziecmi i zwierzeta maja rozne charakterki ale zaden nie jest agresywny w stosunku do dzieci. Najwazniejsze to dobre podejsci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 11:01

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/783e16577be9.jpg

Dzień dobry

ciri22, basiunia, Magdziulla, ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochalam sie w jego ustach!! noo ma tak piekne :)

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ