X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrz w aptekach tez sa promocje. Mnie czeka wyzwanie musze kupic cos przeciwko owadom ale dla Liwii. Malo jest dobrych produktow odpowiednich dla takich sliniakow co zjadaja raczki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez na razie nic nie ma :D tez sie ludze ze mnie to ominie :D alle no makwazniejsze zeby bąbel byl caly i zdrowy;)
    A ja zaluje ze nie popralam w tamtym tyg teraz juz musze czekac na sobote az maz ogarnie temat:/
    Ale mysle ze sobie poradzi:D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia, trzymam kciuki. A śniadanka to niech ci mąż szykuje.
    W szpitalu leżała dziewczyna 6 tygodni. Mogłą chodzić tylko siku i raz na dwa dni się szybko umyć. musiała leżeć plackiem cały czas, w łożku z podłozonymi pod nogi łóżka takimi klockami
    Także nie szalej, żebyś końcówki ciązy tak nie spędziła.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie lekarka mi wczoraj mowila ze w szpitalu podkladaja pod lozko no w domu nie mam jak :/
    I w ogole od wczoraj tak mnie boli podbrzusze jak sie przekrecam albo wstaje i w srodku w szyjce mam wrazenie ze zaraz tam wszystko peknie:o chyba dzwonie do poloznej :(
    Na razie pod tylek podlodylsm jaska i cos lepiej kurde boje sieee

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna kazala jechac do szpitala, czekam na meza i jedziemy :/
    Trzymajcie kciuki zeby bylo dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia trzymam, daj znać, oby było dobrze!

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ;*

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac co ci powiedzieli

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie ktos cos o Basiunii?

Kupowac dla małego kołderke czy lepiej jakis spiworek do spania?

Baronowa co tam u Was?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nowego. Walczymy ;).
    Chociaż chyba wiecej mleka jest. Ale dalej wypija po cyckaniu 60 ml.
    Wazylismy go dzisiaj. Ladnie przybiera.

ciri22, littleladybird, ewi0808 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiworek! Moja sie mega rozkopuje i kpldre dopiero na zime rozwazamy zakup. A tak to tylko spiwor u niej zdaje egzamin. Teraz spi w takim bawelnianym z dlugim rekawemn i z dziura na nogi i juz nie przykrywamy.

Baronowa to super ze przybiera choc pewnie nie chce mu sie cycka tak ciagac skoro butlw dostaje do tego...

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia, mizianie brzmi niesamowicie, ale i przerażająco. Niech Fifi siedzi w brzuchu jak najdłużej <3
    Jeśli chodzi o pessar, to koleżanka miała zakładany w 33tc, więc chyba wiek ciąży nie ma znaczenia. Może stan szyjki?

Mam nadzieję, że mnie ominie przymusowe leżenie. Męża mam tylko weekendowego, kto mnie nakarmi i napoi? ;)

Ciri, a moze Międzywodzie? My byliśmy, było super :) i blisko są Międzyzdroje ;)

ej, a smarowanie piersi i brzucha kremem przeciw rozstępom jest zakazane? ;)

Wiem, że właśnie dlatego nie zaleca się smarowania/masowania brzucha w I trym, bo może doprowadzić do poronienia poprzez skurcze. To samo ze stymulacją sutków, zalecana jest pod koniec ciąży, ponoć przyspiesza poród.

I słyszałam, że rozstępy mogą pojawić się nawet po porodzie ;) :P mój brzuch i piersi to się pewnie rozstąpią jak morze czerwone :P wcale mnie to nie martwi, najwyżej pożegnam się na zawsze z bikini ;)

Baronowa, super, że Władek przybiera ;)

Nadrobiłam co nieco.

Basiunia, odezwij się kobieto. Mam nadzieję, że wszystko w porządku.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, zyje ale mnie zostawili na oddziale:/ szyjka sie ciut skrocila i Fifiemu w niej dobrze ale jakies skurcze chyba mam i temu bolalo bo mi magnez juz dozylnie daja. Ogolnie nie postraszyli mnirle jak ta wczoraj, ale no trzeba lezec i jakos to bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że się odezwałaś, bo odświeżałam kątem oka stronę. Dobrze, że nie ma jakiegoś zagrożenia, a na ile Cię zostawią?

Ciri a poza śpiworkiem to w czym śpi Liwia, w luźniejszych pajcykach czy coś innego.

Chleb się udał, a dosłownie chwila pracy.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o rytmiczne mizianie i dłuższe. Jak sie raz macniecie po przychu czy szybko wklepiecie krem nic nie będzie

Basiunia, lez plackiem. Lepiej przesadzac i byc badgorliwym niz potem plakac. Trzymam kciuki, zeby sie wyciszylo

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dalam rady wczesniej bo tak mi wenflon wbila ze zgiac reki nie moglam:/

Nie mowili na ile ale podejrzewam ze nie krocej jak 5 dni(zeby im nfz zaplacil):D
    Kazali mi liczyc ruchy 3 razy dziennie po h:o liczylam teraz wyszlo mi 80 :D zzalony ale dostal powera:D

Maagdziulla rez pieklam chleb ale kad jestem w ciazy nie mige naa niego patrzec i przestalam:/
    A robusz na drozdzach czy na zakwasie??

I cuesze sie ze Was mam :* tak jakos razniej:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia Ty to masz przejścia. Trzymaj się i odpoczywaj, w domu później też! Na pewno Cię do tych 5 dni przetrzymają oby nie było potrzeby dłużej. Z drugiej strony zapoznasz się ze szpitalem, położonymi:)
    Wcale nie żartuję, to nie żart z perspektywy osoby, która nigdy w szpitalu nie leżała.

Na razie z drożdży, bo to moje początki, ale przymierzam się do zakwasu. Bułki już robię w mgnieniu oka, dzisiejszy chleb to też chwila, no poza wyrastaniem, ale to poza mną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chleb, a obok bułeczka mleczna, parę dni temu robiłam i zamroziłam, żeby było na śniadania.
    f764ffd5aecf3374med.jpg

basiunia, ewi0808, ciri22, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jak dzis jechalismy to sie zastanawialsmy czy nowy targ czy zako, w nt niby lepsi specjalisci ale w zako juz bylam i czuje sie swobodniee i jednak ty orzyjechalam, polozne od razu mnie poznaly fajnie tak:)
    Oj teraz to maxymalne oszczedzanie sie wlaczone ;)

Chlebek super i buleczki;)
    Jak mozesz to podeslij przepisik zrobie meza rekami:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 20:28

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ