X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrz w aptekach tez sa promocje. Mnie czeka wyzwanie musze kupic cos przeciwko owadom ale dla Liwii. Malo jest dobrych produktow odpowiednich dla takich sliniakow co zjadaja raczki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez na razie nic nie ma :D tez sie ludze ze mnie to ominie :D alle no makwazniejsze zeby bąbel byl caly i zdrowy;)
    A ja zaluje ze nie popralam w tamtym tyg teraz juz musze czekac na sobote az maz ogarnie temat:/
    Ale mysle ze sobie poradzi:D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia, trzymam kciuki. A śniadanka to niech ci mąż szykuje.
    W szpitalu leżała dziewczyna 6 tygodni. Mogłą chodzić tylko siku i raz na dwa dni się szybko umyć. musiała leżeć plackiem cały czas, w łożku z podłozonymi pod nogi łóżka takimi klockami
    Także nie szalej, żebyś końcówki ciązy tak nie spędziła.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie lekarka mi wczoraj mowila ze w szpitalu podkladaja pod lozko no w domu nie mam jak :/
    I w ogole od wczoraj tak mnie boli podbrzusze jak sie przekrecam albo wstaje i w srodku w szyjce mam wrazenie ze zaraz tam wszystko peknie:o chyba dzwonie do poloznej :(
    Na razie pod tylek podlodylsm jaska i cos lepiej kurde boje sieee

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna kazala jechac do szpitala, czekam na meza i jedziemy :/
    Trzymajcie kciuki zeby bylo dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia trzymam, daj znać, oby było dobrze!

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ;*

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac co ci powiedzieli

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie ktos cos o Basiunii?

Kupowac dla małego kołderke czy lepiej jakis spiworek do spania?

Baronowa co tam u Was?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nowego. Walczymy ;).
    Chociaż chyba wiecej mleka jest. Ale dalej wypija po cyckaniu 60 ml.
    Wazylismy go dzisiaj. Ladnie przybiera.

ciri22, littleladybird, ewi0808 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiworek! Moja sie mega rozkopuje i kpldre dopiero na zime rozwazamy zakup. A tak to tylko spiwor u niej zdaje egzamin. Teraz spi w takim bawelnianym z dlugim rekawemn i z dziura na nogi i juz nie przykrywamy.

Baronowa to super ze przybiera choc pewnie nie chce mu sie cycka tak ciagac skoro butlw dostaje do tego...

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia, mizianie brzmi niesamowicie, ale i przerażająco. Niech Fifi siedzi w brzuchu jak najdłużej <3
    Jeśli chodzi o pessar, to koleżanka miała zakładany w 33tc, więc chyba wiek ciąży nie ma znaczenia. Może stan szyjki?

Mam nadzieję, że mnie ominie przymusowe leżenie. Męża mam tylko weekendowego, kto mnie nakarmi i napoi? ;)

Ciri, a moze Międzywodzie? My byliśmy, było super :) i blisko są Międzyzdroje ;)

ej, a smarowanie piersi i brzucha kremem przeciw rozstępom jest zakazane? ;)

Wiem, że właśnie dlatego nie zaleca się smarowania/masowania brzucha w I trym, bo może doprowadzić do poronienia poprzez skurcze. To samo ze stymulacją sutków, zalecana jest pod koniec ciąży, ponoć przyspiesza poród.

I słyszałam, że rozstępy mogą pojawić się nawet po porodzie ;) :P mój brzuch i piersi to się pewnie rozstąpią jak morze czerwone :P wcale mnie to nie martwi, najwyżej pożegnam się na zawsze z bikini ;)

Baronowa, super, że Władek przybiera ;)

Nadrobiłam co nieco.

Basiunia, odezwij się kobieto. Mam nadzieję, że wszystko w porządku.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, zyje ale mnie zostawili na oddziale:/ szyjka sie ciut skrocila i Fifiemu w niej dobrze ale jakies skurcze chyba mam i temu bolalo bo mi magnez juz dozylnie daja. Ogolnie nie postraszyli mnirle jak ta wczoraj, ale no trzeba lezec i jakos to bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że się odezwałaś, bo odświeżałam kątem oka stronę. Dobrze, że nie ma jakiegoś zagrożenia, a na ile Cię zostawią?

Ciri a poza śpiworkiem to w czym śpi Liwia, w luźniejszych pajcykach czy coś innego.

Chleb się udał, a dosłownie chwila pracy.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o rytmiczne mizianie i dłuższe. Jak sie raz macniecie po przychu czy szybko wklepiecie krem nic nie będzie

Basiunia, lez plackiem. Lepiej przesadzac i byc badgorliwym niz potem plakac. Trzymam kciuki, zeby sie wyciszylo

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dalam rady wczesniej bo tak mi wenflon wbila ze zgiac reki nie moglam:/

Nie mowili na ile ale podejrzewam ze nie krocej jak 5 dni(zeby im nfz zaplacil):D
    Kazali mi liczyc ruchy 3 razy dziennie po h:o liczylam teraz wyszlo mi 80 :D zzalony ale dostal powera:D

Maagdziulla rez pieklam chleb ale kad jestem w ciazy nie mige naa niego patrzec i przestalam:/
    A robusz na drozdzach czy na zakwasie??

I cuesze sie ze Was mam :* tak jakos razniej:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia Ty to masz przejścia. Trzymaj się i odpoczywaj, w domu później też! Na pewno Cię do tych 5 dni przetrzymają oby nie było potrzeby dłużej. Z drugiej strony zapoznasz się ze szpitalem, położonymi:)
    Wcale nie żartuję, to nie żart z perspektywy osoby, która nigdy w szpitalu nie leżała.

Na razie z drożdży, bo to moje początki, ale przymierzam się do zakwasu. Bułki już robię w mgnieniu oka, dzisiejszy chleb to też chwila, no poza wyrastaniem, ale to poza mną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chleb, a obok bułeczka mleczna, parę dni temu robiłam i zamroziłam, żeby było na śniadania.
    f764ffd5aecf3374med.jpg

basiunia, ewi0808, ciri22, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jak dzis jechalismy to sie zastanawialsmy czy nowy targ czy zako, w nt niby lepsi specjalisci ale w zako juz bylam i czuje sie swobodniee i jednak ty orzyjechalam, polozne od razu mnie poznaly fajnie tak:)
    Oj teraz to maxymalne oszczedzanie sie wlaczone ;)

Chlebek super i buleczki;)
    Jak mozesz to podeslij przepisik zrobie meza rekami:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 20:28

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ