Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym czasem.
    Niby 3 tygodnie. A ja nadal nie znam mojego dziecka. Cos mi slabo idzie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko na tym etapie przeciez tak szybko sie rozwija ze poznanie go jest trudne. A do tego ono Ciebie tez poznaje. Do 6tyg tyle soe jeszcze zmieni. Potem bedzie w miare stabilizacja ale ja nadal mam w domu burdel bo nie umiem znalezc czasu ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja dalej nic nie mam nawet wiadomosci, u szefa nie byli i mnie nie byli a kasy nima :/
    Tez sie stresuje o co cho :/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nie wiem:/ czekam ma odpodwiedź:/ chyba, że policzyli mi do 28.05 bez 3 dni wtedy nawet by się zgadzało.

pewnie masz bez tych trzech dni.

No ja miałam zwolnienie od 1 do 27 pomimo że już dawno było wysłane kolejne L4 to i tak nie dostałam całych pieniędzy.

Jśli płai Ci ZUS to w tytule przelewu masz napisane za jaki okres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 19:19

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

A nie mowilam wam poznalam ojca bylej mojego G z ktorym jezdzi na ryby ;p

Ooo sorki, ale wcześniej byłam na tel. i nie odpisałam. I jak on? było dziwnie czy w porządku do Ciebie podszedł?
    Baronowa_83 wrote:
    Czemu niby zus placu?. Chyba ze ci się umowa konczy
    Ja dostaje wyplate normalnie jak wszyscy. Tyle ze juz 80%:|

No i tu jest zagadka jak to zrobili. Bo teoretycznie jeśli zatrudniają 20 ponad osób to powinni oni płacić, ale to mistrzowie w kombinacjach księgowych, więc może jakąś lukę znaleźli, nie wiem. Byłam pewna, że będzie tak jak u Ciebie. Dobrze, że mój P ma bliską osobę w zusie to może nie będzie problemów. A umowa mi się nie końcu mam jeszcze prawie do końca 2017.
    ewi0808 wrote:
    W nocy męczą mnie okropne skurcze łydek wrr.. takie że az mi sie płakać chce

Ewi a spróbuj Inkę z Magnezem. Nie wiem czy to tego zasługa, ale ja miałam wcześniej wstrętne skurcze, w środku nocy mnie łapało i gdzieś przeczytałam, piję co dziennie i skurczy nie ma. Nie wiem czy to to, czy samo przeszło, ale warto spróbować"
    ewi0808 wrote:
    pewnie masz bez tych trzech dni.

No ja miałam zwolnienie od 1 do 27 pomimo że już dawno było wysłane kolejne L4 to i tak nie dostałam całych pieniędzy.

Jśli płai Ci ZUS to w tytule przelewu masz napisane za jaki okres

No właśnie w tytule przelewu jest tylko "umowa o pracę 05/2016" to tak jakby sugeruje, że za cały maj.
    Wysłałam do tej dziewczyny moje wyliczenia, pewnie przekaże do ich kadrowej i czekam na odpowiedź. Na kasę poczekam, obym wiedziała, że będzie i dalej też tak będą liczyli, w końcu tu nie chodzi o 1 msc tylko do porodu, a potem rok. Ale tak się koszmarnie zestresowałam tym, ciśnienie mi skoczyło (akurat chwilę przed sparwdzeniem konta mierzyłam u teściów, a potem po i było do góry)

Baronowa spokojnie ja myślę, że potrzeba czasu, jestem pewna, że będę miała podobnie. Na pewno Maluchowi nic nie brakuje, a z czasem i złapiesz jego fale.

Basiunia do kiedy Cię zatrzymują i co z Tobą będą robili? Mają jakieś podejrzenia skąd Ci się to bierze?

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spoko facet. Smieszny. Ja do niego normalnie i on do mnie tez. Wpadl do nas nad wode na chwile. Postal pogadal i tyle i potem jeszcze ze dwa razy. Spoko bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to byliście gdzieś w jego okolicach? dobrze, że z córką nie wpadł;>;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On tez mieszka w wawie. Ale namiary na ta miejscowke on nam dal bo do miejscowosci obok jezdzi do znajomych a tam na rybki jezdzi tylko w troszke inne miejsce i akueat byl u najomych na 3 dni wiec do jas wpadl.

Wiesz nawet jakby z nia wpadl to chyba by mnie to nie ruszylo juz teraz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dobrze, fakt z pozoru dziwna relacja, ale może akurat złapali szczególne porozumienie.
    A Liwka jak się trzyma po wyjeździe doszła do Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam już zwisa z kim jeździ bardziej mnie denerwuje ze jak już jedzie to potem jest nie do uzytku i na pomoc z jego strony nie moge liczyć.

A Liwia średnio. Chyba nie chciała wracać ;p za gorąco w domu...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula jak CI pisze numer umowy to masz wypłacone przez proracodawce
    Przeczytaj dobrze co tam pisze w przelewie za chorobowe

Stanowczo jest za goraco a a co dopiero dla takiego malca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 21:16

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie musi się przestawić znowu i wejść w swoją rutynę.
    Basiunia a ile już czekasz na kasę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutyna jej sie nie zmienila bo w sumie to samo robilysmy a najwazniejsze jest to ze chodzila spac o tych samej co w domu. Bardziej chyba ten gorac. Przy cycu to za nim zjadla byla cala mokra. Cycek co godzina bo pic jej sie chce a jakos wody nie chciala mi dzis pic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:

nie, jest tylko to co napisałam "umowa o pracę 05/2016" . i tyle nic więcej.
    Mam jeszcze jedną hipotezę, ale nie do końca się pokrywa. W styczniu byłam 4 dni na l4 teraz miałam od 2 do 28.05 może zapłacili mi do 28.05 ale nie wiem co z resztą msc (bo to dalej nie jest 33dni) no i powinni mi zapłacić normalnę pensję za 1.05 (to był weekend przed zwolnieniem). Tj. powinni mi to jeszcze wyrównać, ale nie wiem czy dobrze kombinuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:

nie, jest tylko to co napisałam "umowa o pracę 05/2016" . i tyle nic więcej.
    Mam jeszcze jedną hipotezę, ale nie do końca się pokrywa. W styczniu byłam 4 dni na l4 teraz miałam od 2 do 28.05 może zapłacili mi do 28.05 ale nie wiem co z resztą msc (bo to dalej jest 33dni) no i powinni mi zapłacić normalnę pensję za 1.05 (to był weekend przed zwolnieniem). Tj. powinni mi to jeszcze wyrównać, ale nie wiem czy dobrze kombinuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze dzis mnie puszcza :)
    Do 11 musze poczekac na wyniki moczu, bole same ustapily wczoraj wieczorem ;)
    Nowia ze to macica i ze jak nie mam caly czas twardego brzucha to hest ok:)
    A kase powinnam dostac od nich zamaj dopiero ale dostalam pismo zemi wstrzymuja i nie wiadomo do kiedy bo nic nie robia:o

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ja mialam taka dziewczyne na oddziele. Miala stawianie brzucha i skurcze dosc silne na ketonalu byla.po tygodniowej obserwacji doszli do wniosku ze to ma tak silne skorcze przepowiasajace i wypuscili do domu z nakazem oszczedzania. I liczeniem skurczy. Powiedzieli ze czasem tak sie zdarza i nic na to nie poradza. Ale ze jeszcze nie rodzi. ;p

Ja po wizycie u pediatry. Mamy zielone swiatlo na basen ;) oczka podobno ok ale w razie W badanie moczu mozemy zrobic. I waga tez ok.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO to Cirii super że mała rozwija się dobrze :)

Madziulla a Ty dostałaś pismo z Zusu ze na konkretne konto bankowe zostana przelane pieniądze za chorobowe?

Jeśli nie to pracodawca Ci wypłacił to wynagrodzenie.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez mowia ze jest, i bez przeciwbolowych sie obeszlo, sam nagnezik pomogl ale w kroplowkach bo od miesiaca jem 6 tabletek dziennie i srednio to pomagalo:)
    Na razie jest okale czekam na info czy mnie puszczaja czy nie :)
    A oni maja czas powiedziec :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze po prostu w tabletkach nie przyswajasz dobrze? Moze tak jak zelazo potrzebujesz jakies o wolnym uwalnianiu czy cos?

Chce Liwii kupic prezent na dzien dziecka. Opaske ale jest taki wybor ze nie moge sie zdecydowac ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:42

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ