X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym czasem.
    Niby 3 tygodnie. A ja nadal nie znam mojego dziecka. Cos mi slabo idzie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko na tym etapie przeciez tak szybko sie rozwija ze poznanie go jest trudne. A do tego ono Ciebie tez poznaje. Do 6tyg tyle soe jeszcze zmieni. Potem bedzie w miare stabilizacja ale ja nadal mam w domu burdel bo nie umiem znalezc czasu ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja dalej nic nie mam nawet wiadomosci, u szefa nie byli i mnie nie byli a kasy nima :/
    Tez sie stresuje o co cho :/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nie wiem:/ czekam ma odpodwiedź:/ chyba, że policzyli mi do 28.05 bez 3 dni wtedy nawet by się zgadzało.

pewnie masz bez tych trzech dni.

No ja miałam zwolnienie od 1 do 27 pomimo że już dawno było wysłane kolejne L4 to i tak nie dostałam całych pieniędzy.

Jśli płai Ci ZUS to w tytule przelewu masz napisane za jaki okres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 19:19

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

A nie mowilam wam poznalam ojca bylej mojego G z ktorym jezdzi na ryby ;p

Ooo sorki, ale wcześniej byłam na tel. i nie odpisałam. I jak on? było dziwnie czy w porządku do Ciebie podszedł?
    Baronowa_83 wrote:
    Czemu niby zus placu?. Chyba ze ci się umowa konczy
    Ja dostaje wyplate normalnie jak wszyscy. Tyle ze juz 80%:|

No i tu jest zagadka jak to zrobili. Bo teoretycznie jeśli zatrudniają 20 ponad osób to powinni oni płacić, ale to mistrzowie w kombinacjach księgowych, więc może jakąś lukę znaleźli, nie wiem. Byłam pewna, że będzie tak jak u Ciebie. Dobrze, że mój P ma bliską osobę w zusie to może nie będzie problemów. A umowa mi się nie końcu mam jeszcze prawie do końca 2017.
    ewi0808 wrote:
    W nocy męczą mnie okropne skurcze łydek wrr.. takie że az mi sie płakać chce

Ewi a spróbuj Inkę z Magnezem. Nie wiem czy to tego zasługa, ale ja miałam wcześniej wstrętne skurcze, w środku nocy mnie łapało i gdzieś przeczytałam, piję co dziennie i skurczy nie ma. Nie wiem czy to to, czy samo przeszło, ale warto spróbować"
    ewi0808 wrote:
    pewnie masz bez tych trzech dni.

No ja miałam zwolnienie od 1 do 27 pomimo że już dawno było wysłane kolejne L4 to i tak nie dostałam całych pieniędzy.

Jśli płai Ci ZUS to w tytule przelewu masz napisane za jaki okres

No właśnie w tytule przelewu jest tylko "umowa o pracę 05/2016" to tak jakby sugeruje, że za cały maj.
    Wysłałam do tej dziewczyny moje wyliczenia, pewnie przekaże do ich kadrowej i czekam na odpowiedź. Na kasę poczekam, obym wiedziała, że będzie i dalej też tak będą liczyli, w końcu tu nie chodzi o 1 msc tylko do porodu, a potem rok. Ale tak się koszmarnie zestresowałam tym, ciśnienie mi skoczyło (akurat chwilę przed sparwdzeniem konta mierzyłam u teściów, a potem po i było do góry)

Baronowa spokojnie ja myślę, że potrzeba czasu, jestem pewna, że będę miała podobnie. Na pewno Maluchowi nic nie brakuje, a z czasem i złapiesz jego fale.

Basiunia do kiedy Cię zatrzymują i co z Tobą będą robili? Mają jakieś podejrzenia skąd Ci się to bierze?

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spoko facet. Smieszny. Ja do niego normalnie i on do mnie tez. Wpadl do nas nad wode na chwile. Postal pogadal i tyle i potem jeszcze ze dwa razy. Spoko bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to byliście gdzieś w jego okolicach? dobrze, że z córką nie wpadł;>;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On tez mieszka w wawie. Ale namiary na ta miejscowke on nam dal bo do miejscowosci obok jezdzi do znajomych a tam na rybki jezdzi tylko w troszke inne miejsce i akueat byl u najomych na 3 dni wiec do jas wpadl.

Wiesz nawet jakby z nia wpadl to chyba by mnie to nie ruszylo juz teraz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dobrze, fakt z pozoru dziwna relacja, ale może akurat złapali szczególne porozumienie.
    A Liwka jak się trzyma po wyjeździe doszła do Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam już zwisa z kim jeździ bardziej mnie denerwuje ze jak już jedzie to potem jest nie do uzytku i na pomoc z jego strony nie moge liczyć.

A Liwia średnio. Chyba nie chciała wracać ;p za gorąco w domu...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula jak CI pisze numer umowy to masz wypłacone przez proracodawce
    Przeczytaj dobrze co tam pisze w przelewie za chorobowe

Stanowczo jest za goraco a a co dopiero dla takiego malca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 21:16

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie musi się przestawić znowu i wejść w swoją rutynę.
    Basiunia a ile już czekasz na kasę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutyna jej sie nie zmienila bo w sumie to samo robilysmy a najwazniejsze jest to ze chodzila spac o tych samej co w domu. Bardziej chyba ten gorac. Przy cycu to za nim zjadla byla cala mokra. Cycek co godzina bo pic jej sie chce a jakos wody nie chciala mi dzis pic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:

nie, jest tylko to co napisałam "umowa o pracę 05/2016" . i tyle nic więcej.
    Mam jeszcze jedną hipotezę, ale nie do końca się pokrywa. W styczniu byłam 4 dni na l4 teraz miałam od 2 do 28.05 może zapłacili mi do 28.05 ale nie wiem co z resztą msc (bo to dalej nie jest 33dni) no i powinni mi zapłacić normalnę pensję za 1.05 (to był weekend przed zwolnieniem). Tj. powinni mi to jeszcze wyrównać, ale nie wiem czy dobrze kombinuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:

nie, jest tylko to co napisałam "umowa o pracę 05/2016" . i tyle nic więcej.
    Mam jeszcze jedną hipotezę, ale nie do końca się pokrywa. W styczniu byłam 4 dni na l4 teraz miałam od 2 do 28.05 może zapłacili mi do 28.05 ale nie wiem co z resztą msc (bo to dalej jest 33dni) no i powinni mi zapłacić normalnę pensję za 1.05 (to był weekend przed zwolnieniem). Tj. powinni mi to jeszcze wyrównać, ale nie wiem czy dobrze kombinuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze dzis mnie puszcza :)
    Do 11 musze poczekac na wyniki moczu, bole same ustapily wczoraj wieczorem ;)
    Nowia ze to macica i ze jak nie mam caly czas twardego brzucha to hest ok:)
    A kase powinnam dostac od nich zamaj dopiero ale dostalam pismo zemi wstrzymuja i nie wiadomo do kiedy bo nic nie robia:o

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ja mialam taka dziewczyne na oddziele. Miala stawianie brzucha i skurcze dosc silne na ketonalu byla.po tygodniowej obserwacji doszli do wniosku ze to ma tak silne skorcze przepowiasajace i wypuscili do domu z nakazem oszczedzania. I liczeniem skurczy. Powiedzieli ze czasem tak sie zdarza i nic na to nie poradza. Ale ze jeszcze nie rodzi. ;p

Ja po wizycie u pediatry. Mamy zielone swiatlo na basen ;) oczka podobno ok ale w razie W badanie moczu mozemy zrobic. I waga tez ok.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO to Cirii super że mała rozwija się dobrze :)

Madziulla a Ty dostałaś pismo z Zusu ze na konkretne konto bankowe zostana przelane pieniądze za chorobowe?

Jeśli nie to pracodawca Ci wypłacił to wynagrodzenie.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez mowia ze jest, i bez przeciwbolowych sie obeszlo, sam nagnezik pomogl ale w kroplowkach bo od miesiaca jem 6 tabletek dziennie i srednio to pomagalo:)
    Na razie jest okale czekam na info czy mnie puszczaja czy nie :)
    A oni maja czas powiedziec :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze po prostu w tabletkach nie przyswajasz dobrze? Moze tak jak zelazo potrzebujesz jakies o wolnym uwalnianiu czy cos?

Chce Liwii kupic prezent na dzien dziecka. Opaske ale jest taki wybor ze nie moge sie zdecydowac ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:42

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ