Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyewi0808 wrote:OO to Cirii super że mała rozwija się dobrze
Madziulla a Ty dostałaś pismo z Zusu ze na konkretne konto bankowe zostana przelane pieniądze za chorobowe?
Jeśli nie to pracodawca Ci wypłacił to wynagrodzenie. -
nick nieaktualnyach no i pomijając fakt, że wcześniej dostałam od nich błędne dane, bo dostawałam tabelkę z wypłatami brutto z wypisaną na każdy msc podstawą do zasiłku i teraz okazuje się, że były błędne, bo obrali inne kwoty, a ja na ich podstawie liczyłam sobie zasiłek;/
-
http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/wozki-dzieciece-wielofunkcyjne/bebetto-holland-3w1-z-fotelikiem_p_1340.html
http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki-3w1/2731-adamex-pajero-fotelik.html
którybyścei wybrały? Czy jeszcze jakiś inny model polecacie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Z tych dwoch bralabhm bebetto mniej awaryjna firma i lepsza polityka reklamacji i wymian gdyby cos.
Magdziulla ale to w koncu Ci to wyrownaja?
Brzuch mnie boli, ciągle mnie bierze na wymioty, okropnie się tym zestresowałam;/. Wygląda na to, że mi tego nie policzą. Nie wiem, czekam jeszcze na odpowiedź na maila z głównej księgowości. Ja tego tak nie zostawię, bo to wygląda tak jakby mnie oszukali, policzyli mi prowizje z 11 msc, a nie 12;/. Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, żeby to sprawdzić czy powołać się, ale moim zdaniem nie mogli mi tak zrobić. -
nick nieaktualnyA moim mogli. Jesli zus placa od prowizji za maj w kolejnym miesiacu tak przykladowo nie razem z wyplata za maj to ona jakby do zusu nie trafila wiec podstawa jest inna. Jeszcze jest opcja ze prowizja w ogole jest nie ozusowana.(kolezanka na innym watku miala taka sytuacje nie kazda doplata, prowizja czy co tma musi byc ozusowane) to wtedy podstawa prawna do wyplaty zusu jest nizsza
-
nick nieaktualnyJa np mialam tak ze za pazdzietnik od ktorego bylamteoretycznie ubezpieczona kase dostalam w grudniu i na zusowskim pismie mialam od grudnia odprowadzane skladki i jak pytalam pania w zusie to mowila ze miesiace skladek od grudnia mi sie licza. Wiec wtedy u Cirbie tez by bylo bez tej prowizji.
-
nick nieaktualnypłacą od prowizji to na pewno, mam wszystko oskładkowane, tylko jak dla mnie jeśli nie policzyli tej za kwiecień, bo wpłynęła w maju, to w takim razie analogicznie rok temu za marzec powinni mi policzyć do kwietnia (bo za marzec wpłynęła w kwietniu) wtedy jest ok. Co prawda kwotowo jest różnica, bo w kwietniu miałam wyższą niż rok temu w marcu, ale tę różnicą przeboleję, ale nie żeby mi w ogóle nie policzyli;/
chyba dziś dziecku zaszkodziłam, ale jestem w takim amoku, że nawet o tym nie potrafię myśleć, taka ze mnie matka;/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBasiunia to oby Cię już wypisali. Ja wcześniej Ewi pisałam, że mi skurcze przeszły po Ince z Magnezem, ale nie wiem czy to tego zasługa, chociaż nic innego nie zmieniłam tylko to.
A no i piję Muszyniankę albo Muszyną one też są z magnezem.
Ciri ale Ty i tak dostajesz ten tysiak nie? Bo to jak Ci policzyli nie miało znaczenia do wysokości zasiłku?
aaa nie bo Ty nie dostałaś chorobowego tak? już mi się wszystko miesza;/
pomijając kwestie tego miesiąca z prowizji i tak wpłynęło mi ok 80 zł za mało, nawet moja mama to liczyła, a ona co prawda budżetówkę rozlicza, ale akurat to wie jak liczyć. No nic czekam na wyrok, może mi dziś odpisze kobieta.
-
nick nieaktualnyJa pytalam wczesniej jeszcze za nim w ciaxy bylam bo musialam wiedziec kiedy moge sie starac bo na zasilku trzeba miec 3 miesiace skladek zeby chorobowe dostac.
Ale teraz tak dostaje 1000zl ale jakny tej ustawy nie podpisali to tez pytalam o te skladki jakby to bylo. -
nick nieaktualnydostałam całe wypracowanie od nowej firmy, która ich rozlicza. No i wyszło na to, że poprzednie ich biuro rachunkowe rozliczało prowizje w danym miesiącu, a oni wliczają prowizję w następnym miesiącu (delikatnie zasugerowali, że poprzednia firma robiła to błędnie) no ale w związku z tym nie mogą mi policzyć prowizji z 12 msc tylko z 11:/ a dodatkowo za 1.05 maja też mi nie zapłacą, bo to było święto, a co ma piernik do wiatraka nie ma stawki godzinowej tylko normalne wynagrodzenie za cały msc.
Oczywiście wszystko poszło jeszcze do Prezesa.
Ustalam po znajomości z księgowymi, które znam czy to w ogóle zgodne z prawem jest. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWypuscili mnie ale juz w drodze zaczelo bolec :o ale skoro oni mowia ze jest to sie nie stresuje, jak sie rozkreci bardziej to wroce ale moze nie;)
Ciri nie wiem wlasnie czy z tabletek sie mniej przyswaja czy co?
Ale z szyjka wporzadku takze to cieszy:)
Magdziulla przeraband z tymi wyplatami:/ i w takim razie jz zostanie tak jak teraz?
Evi maz jak ogladal na zywo bebetty a adamexy to od razu rzuca sie w oczy jakosc i adamexa mi nie pozwolil kuoic a zastanawialam sie wlasnie w entliczku bylam bo sliczne sa:Dewi0808 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasiunia jest to bardzo prawdopodobne. W końcu jakby tak nie bylo w szpitalu by dawali w tabletkach. Może warto zapytac gina?
Kurde dziś został założony watek mar owek 2017. Kurde to już rok minął a 23 czerwca w dzień ojca wyszczalam dwie krechy jej ale cudownieMagdziulla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasiunia uważaj na siebie. Naprawdę oszczędzaj się. Mi się Bebetty podobają, no ale tak jak pisałam wiele razy ja wybrałam Lupo, bo cudnie się wypina, a w Bebetto miałam z tym problem.
Chyba tak zostanie, mam taki żal, bo to ich wina, że tak wyszło, ja ani nie mogłam o tym wiedzieć, ani nic z tym zrobić, a ciężko na to pracowałam. Powinni mi uczciwie oddać te pieniądze, ale nie ma co na uczciwość liczyć. -
nick nieaktualnyciri22 wrote:Basiunia jest to bardzo prawdopodobne. W końcu jakby tak nie bylo w szpitalu by dawali w tabletkach. Może warto zapytac gina?
Kurde dziś został założony watek mar owek 2017. Kurde to już rok minął a 23 czerwca w dzień ojca wyszczalam dwie krechy jej ale cudownie
Leci jak nie wiem co. Ja pamiętam jaki był szok jak wyszedł u Ciebie pozytyw, ile czasu minęło zanim ja zobaczyłam 2 krechy, a już mi się kurczy czas do porodu, a Liwka ma 3 miesiące:)