X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    OO to Cirii super że mała rozwija się dobrze :)

Madziulla a Ty dostałaś pismo z Zusu ze na konkretne konto bankowe zostana przelane pieniądze za chorobowe?

Jeśli nie to pracodawca Ci wypłacił to wynagrodzenie.
    Ewi nie o to chodzi. Mi wypłacił pracodawca to wiem, tylko kwestia tego, że w złej wysokości. Od rana to wyjaśniam, no i właśnie się okazało, że nie policzyli mi prowizji za ostatni miesiąc tj. kwiecień, a wpłynęła ona do mnie już w maju. Ja miałam tak płacone zawsze, że do końca msc podstawa, a do 10 następnego msc prowizja za poprzedni msc. No i zrobili tak, że nie policzyli mi ostatniej prowizji za przepracowany msc kwiecień, ale też żeby pogrzebać nie policzyli też w zamian za to za marzec poprzedniego roku (która to wpłynęła w kwietniu) A powinni chociaż jedną policzyć, moim zdaniem kwietniową 2016 a tak jestem w plecy o tą kwotę. I tu są moje brakujące pieniądze. Wszystko się zgadzało do stycznia z nowym rokiem zmienili księgowość i od stycznia są rozjazdy;/ powiem Wam, że jestem tak wściekła, że mi się wszystkiego odechciewa wszystkiego, rozpłakałabym się, ale mam makijaż...;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach no i pomijając fakt, że wcześniej dostałam od nich błędne dane, bo dostawałam tabelkę z wypłatami brutto z wypisaną na każdy msc podstawą do zasiłku i teraz okazuje się, że były błędne, bo obrali inne kwoty, a ja na ich podstawie liczyłam sobie zasiłek;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/wozki-dzieciece-wielofunkcyjne/bebetto-holland-3w1-z-fotelikiem_p_1340.html

http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki-3w1/2731-adamex-pajero-fotelik.html

którybyścei wybrały? Czy jeszcze jakiś inny model polecacie?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych dwoch bralabhm bebetto mniej awaryjna firma i lepsza polityka reklamacji i wymian gdyby cos.

Magdziulla ale to w koncu Ci to wyrownaja?

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Z tych dwoch bralabhm bebetto mniej awaryjna firma i lepsza polityka reklamacji i wymian gdyby cos.

Magdziulla ale to w koncu Ci to wyrownaja?

Brzuch mnie boli, ciągle mnie bierze na wymioty, okropnie się tym zestresowałam;/:/. Wygląda na to, że mi tego nie policzą. Nie wiem, czekam jeszcze na odpowiedź na maila z głównej księgowości. Ja tego tak nie zostawię, bo to wygląda tak jakby mnie oszukali, policzyli mi prowizje z 11 msc, a nie 12;/. Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, żeby to sprawdzić czy powołać się, ale moim zdaniem nie mogli mi tak zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim mogli. Jesli zus placa od prowizji za maj w kolejnym miesiacu tak przykladowo nie razem z wyplata za maj to ona jakby do zusu nie trafila wiec podstawa jest inna. Jeszcze jest opcja ze prowizja w ogole jest nie ozusowana.(kolezanka na innym watku miala taka sytuacje nie kazda doplata, prowizja czy co tma musi byc ozusowane) to wtedy podstawa prawna do wyplaty zusu jest nizsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mialam tak ze za pazdzietnik od ktorego bylamteoretycznie ubezpieczona kase dostalam w grudniu i na zusowskim pismie mialam od grudnia odprowadzane skladki i jak pytalam pania w zusie to mowila ze miesiace skladek od grudnia mi sie licza. Wiec wtedy u Cirbie tez by bylo bez tej prowizji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    płacą od prowizji to na pewno, mam wszystko oskładkowane, tylko jak dla mnie jeśli nie policzyli tej za kwiecień, bo wpłynęła w maju, to w takim razie analogicznie rok temu za marzec powinni mi policzyć do kwietnia (bo za marzec wpłynęła w kwietniu) wtedy jest ok. Co prawda kwotowo jest różnica, bo w kwietniu miałam wyższą niż rok temu w marcu, ale tę różnicą przeboleję, ale nie żeby mi w ogóle nie policzyli;/
    chyba dziś dziecku zaszkodziłam, ale jestem w takim amoku, że nawet o tym nie potrafię myśleć, taka ze mnie matka;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam zaszkodzilas nic nienzaszkodzilo nie takie stresy kobiety w ciazy przezywaja

Ja mialam podobne problemy w ciazy i wieksze bo rodzinne w je sie gorzej przechodzi i nic sie nie stalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia to oby Cię już wypisali. Ja wcześniej Ewi pisałam, że mi skurcze przeszły po Ince z Magnezem, ale nie wiem czy to tego zasługa, chociaż nic innego nie zmieniłam tylko to.
    A no i piję Muszyniankę albo Muszyną one też są z magnezem.

Ciri ale Ty i tak dostajesz ten tysiak nie? Bo to jak Ci policzyli nie miało znaczenia do wysokości zasiłku?
    aaa nie bo Ty nie dostałaś chorobowego tak? już mi się wszystko miesza;/

pomijając kwestie tego miesiąca z prowizji i tak wpłynęło mi ok 80 zł za mało, nawet moja mama to liczyła, a ona co prawda budżetówkę rozlicza, ale akurat to wie jak liczyć. No nic czekam na wyrok, może mi dziś odpisze kobieta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytalam wczesniej jeszcze za nim w ciaxy bylam bo musialam wiedziec kiedy moge sie starac bo na zasilku trzeba miec 3 miesiace skladek zeby chorobowe dostac.

Ale teraz tak dostaje 1000zl ale jakny tej ustawy nie podpisali to tez pytalam o te skladki jakby to bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam całe wypracowanie od nowej firmy, która ich rozlicza. No i wyszło na to, że poprzednie ich biuro rachunkowe rozliczało prowizje w danym miesiącu, a oni wliczają prowizję w następnym miesiącu (delikatnie zasugerowali, że poprzednia firma robiła to błędnie) no ale w związku z tym nie mogą mi policzyć prowizji z 12 msc tylko z 11:/:/ a dodatkowo za 1.05 maja też mi nie zapłacą, bo to było święto, a co ma piernik do wiatraka nie ma stawki godzinowej tylko normalne wynagrodzenie za cały msc.
    Oczywiście wszystko poszło jeszcze do Prezesa.
    Ustalam po znajomości z księgowymi, które znam czy to w ogóle zgodne z prawem jest.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robie zakupy , jaki materacyk kupowałyscie/ lub zamierzacie kupic?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ten co Ciri z materace dla Ciebie link powinnaś mieć w wyprawce, którą wysyłałam. Mi się podoba, wydaje się porządny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypuscili mnie :D ale juz w drodze zaczelo bolec :o ale skoro oni mowia ze jest to sie nie stresuje, jak sie rozkreci bardziej to wroce ale moze nie;)
    Ciri nie wiem wlasnie czy z tabletek sie mniej przyswaja czy co?
    Ale z szyjka wporzadku takze to cieszy:)

Magdziulla przeraband z tymi wyplatami:/ i w takim razie jz zostanie tak jak teraz?
    Evi maz jak ogladal na zywo bebetty a adamexy to od razu rzuca sie w oczy jakosc i adamexa mi nie pozwolil kuoic a zastanawialam sie wlasnie w entliczku bylam bo sliczne sa:D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    ja ten co Ciri z materace dla Ciebie link powinnaś mieć w wyprawce, którą wysyłałam. Mi się podoba, wydaje się porządny.

Kupie własnie chyba taki sam jak Ty:)

Kupie Bebetto holand 2 w 1 plus fotelik maxi cosi czy cos takiego

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia jest to bardzo prawdopodobne. W końcu jakby tak nie bylo w szpitalu by dawali w tabletkach. Może warto zapytac gina?

Kurde dziś został założony watek mar owek 2017. Kurde to już rok minął a 23 czerwca w dzień ojca wyszczalam dwie krechy ;) jej ale cudownie ;D

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia uważaj na siebie. Naprawdę oszczędzaj się. Mi się Bebetty podobają, no ale tak jak pisałam wiele razy ja wybrałam Lupo, bo cudnie się wypina, a w Bebetto miałam z tym problem.
    Chyba tak zostanie, mam taki żal, bo to ich wina, że tak wyszło, ja ani nie mogłam o tym wiedzieć, ani nic z tym zrobić, a ciężko na to pracowałam. Powinni mi uczciwie oddać te pieniądze, ale nie ma co na uczciwość liczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Basiunia jest to bardzo prawdopodobne. W końcu jakby tak nie bylo w szpitalu by dawali w tabletkach. Może warto zapytac gina?

Kurde dziś został założony watek mar owek 2017. Kurde to już rok minął a 23 czerwca w dzień ojca wyszczalam dwie krechy ;) jej ale cudownie ;D

Leci jak nie wiem co. Ja pamiętam jaki był szok jak wyszedł u Ciebie pozytyw, ile czasu minęło zanim ja zobaczyłam 2 krechy, a już mi się kurczy czas do porodu, a Liwka ma 3 miesiące:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas czybko mija niestety- bo tylko jak jest dobrze to szybko leci.

http://sklepbobas.pl/prdid3963,bebetto_holland_2w1_gratisy.html
    jaki kolor wybrałybyscie, bo ja juz zgupiałam

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ