X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    OO to Cirii super że mała rozwija się dobrze :)

Madziulla a Ty dostałaś pismo z Zusu ze na konkretne konto bankowe zostana przelane pieniądze za chorobowe?

Jeśli nie to pracodawca Ci wypłacił to wynagrodzenie.
    Ewi nie o to chodzi. Mi wypłacił pracodawca to wiem, tylko kwestia tego, że w złej wysokości. Od rana to wyjaśniam, no i właśnie się okazało, że nie policzyli mi prowizji za ostatni miesiąc tj. kwiecień, a wpłynęła ona do mnie już w maju. Ja miałam tak płacone zawsze, że do końca msc podstawa, a do 10 następnego msc prowizja za poprzedni msc. No i zrobili tak, że nie policzyli mi ostatniej prowizji za przepracowany msc kwiecień, ale też żeby pogrzebać nie policzyli też w zamian za to za marzec poprzedniego roku (która to wpłynęła w kwietniu) A powinni chociaż jedną policzyć, moim zdaniem kwietniową 2016 a tak jestem w plecy o tą kwotę. I tu są moje brakujące pieniądze. Wszystko się zgadzało do stycznia z nowym rokiem zmienili księgowość i od stycznia są rozjazdy;/ powiem Wam, że jestem tak wściekła, że mi się wszystkiego odechciewa wszystkiego, rozpłakałabym się, ale mam makijaż...;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach no i pomijając fakt, że wcześniej dostałam od nich błędne dane, bo dostawałam tabelkę z wypłatami brutto z wypisaną na każdy msc podstawą do zasiłku i teraz okazuje się, że były błędne, bo obrali inne kwoty, a ja na ich podstawie liczyłam sobie zasiłek;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/wozki-dzieciece-wielofunkcyjne/bebetto-holland-3w1-z-fotelikiem_p_1340.html

http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki-3w1/2731-adamex-pajero-fotelik.html

którybyścei wybrały? Czy jeszcze jakiś inny model polecacie?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych dwoch bralabhm bebetto mniej awaryjna firma i lepsza polityka reklamacji i wymian gdyby cos.

Magdziulla ale to w koncu Ci to wyrownaja?

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Z tych dwoch bralabhm bebetto mniej awaryjna firma i lepsza polityka reklamacji i wymian gdyby cos.

Magdziulla ale to w koncu Ci to wyrownaja?

Brzuch mnie boli, ciągle mnie bierze na wymioty, okropnie się tym zestresowałam;/:/. Wygląda na to, że mi tego nie policzą. Nie wiem, czekam jeszcze na odpowiedź na maila z głównej księgowości. Ja tego tak nie zostawię, bo to wygląda tak jakby mnie oszukali, policzyli mi prowizje z 11 msc, a nie 12;/. Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, żeby to sprawdzić czy powołać się, ale moim zdaniem nie mogli mi tak zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim mogli. Jesli zus placa od prowizji za maj w kolejnym miesiacu tak przykladowo nie razem z wyplata za maj to ona jakby do zusu nie trafila wiec podstawa jest inna. Jeszcze jest opcja ze prowizja w ogole jest nie ozusowana.(kolezanka na innym watku miala taka sytuacje nie kazda doplata, prowizja czy co tma musi byc ozusowane) to wtedy podstawa prawna do wyplaty zusu jest nizsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mialam tak ze za pazdzietnik od ktorego bylamteoretycznie ubezpieczona kase dostalam w grudniu i na zusowskim pismie mialam od grudnia odprowadzane skladki i jak pytalam pania w zusie to mowila ze miesiace skladek od grudnia mi sie licza. Wiec wtedy u Cirbie tez by bylo bez tej prowizji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    płacą od prowizji to na pewno, mam wszystko oskładkowane, tylko jak dla mnie jeśli nie policzyli tej za kwiecień, bo wpłynęła w maju, to w takim razie analogicznie rok temu za marzec powinni mi policzyć do kwietnia (bo za marzec wpłynęła w kwietniu) wtedy jest ok. Co prawda kwotowo jest różnica, bo w kwietniu miałam wyższą niż rok temu w marcu, ale tę różnicą przeboleję, ale nie żeby mi w ogóle nie policzyli;/
    chyba dziś dziecku zaszkodziłam, ale jestem w takim amoku, że nawet o tym nie potrafię myśleć, taka ze mnie matka;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam zaszkodzilas nic nienzaszkodzilo nie takie stresy kobiety w ciazy przezywaja

Ja mialam podobne problemy w ciazy i wieksze bo rodzinne w je sie gorzej przechodzi i nic sie nie stalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia to oby Cię już wypisali. Ja wcześniej Ewi pisałam, że mi skurcze przeszły po Ince z Magnezem, ale nie wiem czy to tego zasługa, chociaż nic innego nie zmieniłam tylko to.
    A no i piję Muszyniankę albo Muszyną one też są z magnezem.

Ciri ale Ty i tak dostajesz ten tysiak nie? Bo to jak Ci policzyli nie miało znaczenia do wysokości zasiłku?
    aaa nie bo Ty nie dostałaś chorobowego tak? już mi się wszystko miesza;/

pomijając kwestie tego miesiąca z prowizji i tak wpłynęło mi ok 80 zł za mało, nawet moja mama to liczyła, a ona co prawda budżetówkę rozlicza, ale akurat to wie jak liczyć. No nic czekam na wyrok, może mi dziś odpisze kobieta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytalam wczesniej jeszcze za nim w ciaxy bylam bo musialam wiedziec kiedy moge sie starac bo na zasilku trzeba miec 3 miesiace skladek zeby chorobowe dostac.

Ale teraz tak dostaje 1000zl ale jakny tej ustawy nie podpisali to tez pytalam o te skladki jakby to bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam całe wypracowanie od nowej firmy, która ich rozlicza. No i wyszło na to, że poprzednie ich biuro rachunkowe rozliczało prowizje w danym miesiącu, a oni wliczają prowizję w następnym miesiącu (delikatnie zasugerowali, że poprzednia firma robiła to błędnie) no ale w związku z tym nie mogą mi policzyć prowizji z 12 msc tylko z 11:/:/ a dodatkowo za 1.05 maja też mi nie zapłacą, bo to było święto, a co ma piernik do wiatraka nie ma stawki godzinowej tylko normalne wynagrodzenie za cały msc.
    Oczywiście wszystko poszło jeszcze do Prezesa.
    Ustalam po znajomości z księgowymi, które znam czy to w ogóle zgodne z prawem jest.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robie zakupy , jaki materacyk kupowałyscie/ lub zamierzacie kupic?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ten co Ciri z materace dla Ciebie link powinnaś mieć w wyprawce, którą wysyłałam. Mi się podoba, wydaje się porządny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypuscili mnie :D ale juz w drodze zaczelo bolec :o ale skoro oni mowia ze jest to sie nie stresuje, jak sie rozkreci bardziej to wroce ale moze nie;)
    Ciri nie wiem wlasnie czy z tabletek sie mniej przyswaja czy co?
    Ale z szyjka wporzadku takze to cieszy:)

Magdziulla przeraband z tymi wyplatami:/ i w takim razie jz zostanie tak jak teraz?
    Evi maz jak ogladal na zywo bebetty a adamexy to od razu rzuca sie w oczy jakosc i adamexa mi nie pozwolil kuoic a zastanawialam sie wlasnie w entliczku bylam bo sliczne sa:D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    ja ten co Ciri z materace dla Ciebie link powinnaś mieć w wyprawce, którą wysyłałam. Mi się podoba, wydaje się porządny.

Kupie własnie chyba taki sam jak Ty:)

Kupie Bebetto holand 2 w 1 plus fotelik maxi cosi czy cos takiego

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia jest to bardzo prawdopodobne. W końcu jakby tak nie bylo w szpitalu by dawali w tabletkach. Może warto zapytac gina?

Kurde dziś został założony watek mar owek 2017. Kurde to już rok minął a 23 czerwca w dzień ojca wyszczalam dwie krechy ;) jej ale cudownie ;D

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia uważaj na siebie. Naprawdę oszczędzaj się. Mi się Bebetty podobają, no ale tak jak pisałam wiele razy ja wybrałam Lupo, bo cudnie się wypina, a w Bebetto miałam z tym problem.
    Chyba tak zostanie, mam taki żal, bo to ich wina, że tak wyszło, ja ani nie mogłam o tym wiedzieć, ani nic z tym zrobić, a ciężko na to pracowałam. Powinni mi uczciwie oddać te pieniądze, ale nie ma co na uczciwość liczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Basiunia jest to bardzo prawdopodobne. W końcu jakby tak nie bylo w szpitalu by dawali w tabletkach. Może warto zapytac gina?

Kurde dziś został założony watek mar owek 2017. Kurde to już rok minął a 23 czerwca w dzień ojca wyszczalam dwie krechy ;) jej ale cudownie ;D

Leci jak nie wiem co. Ja pamiętam jaki był szok jak wyszedł u Ciebie pozytyw, ile czasu minęło zanim ja zobaczyłam 2 krechy, a już mi się kurczy czas do porodu, a Liwka ma 3 miesiące:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas czybko mija niestety- bo tylko jak jest dobrze to szybko leci.

http://sklepbobas.pl/prdid3963,bebetto_holland_2w1_gratisy.html
    jaki kolor wybrałybyscie, bo ja juz zgupiałam

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ