X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze nie moglam sie zalatwiac poza domem. Az w koncu przez miesiac nie robilam kupy. Od tamtej pory zalatwiam sie w publicznych miejscach ale poza ciaza czestotliwosc moich wyproznien to 1 na 3 dni a teraz mnie dopadlo na wyjezdzie. Na polu w dolek.... Eh... Masakra.

Ale dobrze ze okresu nie dostalam ;D a myslalam ze przyjdzie.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam z mężem nad solina, takna spontana pojechaliśmy do teściów bo domek wynajmowali -są na urlopie więc skorzystaliśmy z darmowego noclegu :)

Trochę mnie opaliło :)
    Po za tym dopadła mnie alergia i prawie nic na oczy nie widze :/

To był już ostatni nasz yjazd pomimo częstych przerw w trakcie jazdy, rozłożonego fotela poduszek po dplecami to myślałam ze już nie dojadę- a to tylko jakieś 150 km

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dalej walczymy z cyckiem i kupami :D

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to co nie tak z kupami?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to ja jezdzilam juz w ciazy z wiekszym brzuchem tak daleko i bylo spoko ;p

Baronowa widze ze juz jest usmiech czyzby coraz lepiej?

Ja Liwii nie dopilnowalal i ma lekko spalony nosek i policzki. A normalnie w polcieniu rano siedziala, pod drzewem jeszcze tylem do slonca a kapeluszu i na tej wysokosci co kapelusz sie konczyl ma czerwony nosek i policzki a doslownie siedziala moze 5-10min za nim sie ogarnelam i krem przynioslam (a stopni bylo max 18)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiatrem, ciepłem ją opaliło, to musisz czymś schłodzić panthenol- ale nei wiem czy dziecku można

Pewnie jakoś Mały uciskał na plecy i przez to bolalą.

W nocy męczą mnie okropne skurcze łydek wrr.. takie że az mi sie płakać chce

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlekiem z cycka sie smaruje ;p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    a to co nie tak z kupami?
    Z kupami nic. Tyle ze robi 3 duże i 10 malych. Wiec jak nie karmie to przebieram :P

Nie jest lepiej. Dalej dokarmiam. Nie mam jak z domu wyjść. Mam syf.
    Ale co tam. Kiedys ogarnę ;)

ewi0808 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet takie chwile sa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/545c063e5580.jpg

ciri22, ewi0808, littleladybird, Magdziulla lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jeszcze zostawili:/ zas zaczelo podbrzusze bolec,zaczelo sie sikanie i musze zostac :o
    Ale szyjka w porzadku;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera jestem wściekła i załamana;(:/
    dostałam zasiłek i jest parę stówek niższy niż jak liczyłam:/
    a nawet byłam dziś wwcześniej w firmie i mówiłam, że dziewczyna od rozliczeń bbyła dla mnie mega dziwna, nie dało się o nic zapytać. No i parę h później taka lipa.
    napisałam do niej ma niby dopytać kadrową, ale płakać mi się chce;(
    A do tego mimo, że duuuzo osob zatrudniają.nie płacą później oni tylko zus, a ponoć os 20os powinien płacić pracodawca i potem rozliczać się z zusem:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla a Ty jestes od 1 na zwolnieniu czy od polowy miesiaca?

Bo ja jak bylam od polowy miesiaca to na wyplate czekalam o miesiac dluzej niz wszys cy dostawali wyplate za dany miesiac a wytownanie dopiero w kolejnym dostalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie miałam od 2.05 do 28.05 dziewczyna od rozliczeń sama wysłała mi tabelkę z podstawą brutto do zasiłku od tego odliczyłam 13,71 czyli to co odprowadzam i odjęłam 18% podatku no i oczywoscie czy msc 30/31 dni. Ona tak liczyła i w necie tez piszą, żeby tak liczyć i wychodzi mi ok 300 zł więcej, no dla mnie to dużo:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to co kadrowa nawalila?

Edit; Baronowa jak pupa Wladka?

A nie mowilam wam poznalam ojca bylej mojego G z ktorym jezdzi na ryby ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem:/ czekam ma odpodwiedź:/ chyba, że policzyli mi do 28.05 bez 3 dni wtedy nawet by się zgadzało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mozliwe. A donioslas juz zwolnienie dalsze? Jak nie to na 99% tak masz policzone.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pupa juz git. Bepanthen juz pomogl i woda. A robiona maść to juz w ogóle cudo. To jest jednak najlepsze na odpazenia

ciri22 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu niby zus placu?. Chyba ze ci się umowa konczy
    Ja dostaje wyplate normalnie jak wszyscy. Tyle ze juz 80%:|

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doniosłam dziś, a po tym dziś był przelew robiony. Jeszcze wcześniej dzwoniła zapytać mnie na jakie dni mam następne zwolnienie.
    wysłałam jej maila z pytaniem wprost czy to za okres 31 dni, ale ona nie wie, ma dopytać kadrowej.
    Mam nadzieję, że.tak jest:/
    jestem u teściów, odezwę się później, bo z tego napięcia tel mi pada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze tak jest bo oni maja 7 dni na doniesienie do zusu a sami tez jakos tam czas na wyplate tego.

Edit: Baronowa to super ;) dobrzr zd po wszystkim. Kurcze dzis spojrzalam na Twoj suwaczek i to juz 3 tyg. Jeszcze chwila i juz bedziesz miala niemowlaka w domu a nie nowododka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 16:45

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ