Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa od zawsze nie moglam sie zalatwiac poza domem. Az w koncu przez miesiac nie robilam kupy. Od tamtej pory zalatwiam sie w publicznych miejscach ale poza ciaza czestotliwosc moich wyproznien to 1 na 3 dni a teraz mnie dopadlo na wyjezdzie. Na polu w dolek.... Eh... Masakra.
Ale dobrze ze okresu nie dostalam a myslalam ze przyjdzie. -
a ja byłam z mężem nad solina, takna spontana pojechaliśmy do teściów bo domek wynajmowali -są na urlopie więc skorzystaliśmy z darmowego noclegu
Trochę mnie opaliło
Po za tym dopadła mnie alergia i prawie nic na oczy nie widze
To był już ostatni nasz yjazd pomimo częstych przerw w trakcie jazdy, rozłożonego fotela poduszek po dplecami to myślałam ze już nie dojadę- a to tylko jakieś 150 km
-
nick nieaktualnyEwi to ja jezdzilam juz w ciazy z wiekszym brzuchem tak daleko i bylo spoko ;p
Baronowa widze ze juz jest usmiech czyzby coraz lepiej?
Ja Liwii nie dopilnowalal i ma lekko spalony nosek i policzki. A normalnie w polcieniu rano siedziala, pod drzewem jeszcze tylem do slonca a kapeluszu i na tej wysokosci co kapelusz sie konczyl ma czerwony nosek i policzki a doslownie siedziala moze 5-10min za nim sie ogarnelam i krem przynioslam (a stopni bylo max 18) -
nick nieaktualny
-
ewi0808 wrote:a to co nie tak z kupami?
Nie jest lepiej. Dalej dokarmiam. Nie mam jak z domu wyjść. Mam syf.
Ale co tam. Kiedys ogarnęewi0808 lubi tę wiadomość
-
Nawet takie chwile sa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/545c063e5580.jpgciri22, ewi0808, littleladybird, Magdziulla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCholera jestem wściekła i załamana;(
dostałam zasiłek i jest parę stówek niższy niż jak liczyłam:/
a nawet byłam dziś wwcześniej w firmie i mówiłam, że dziewczyna od rozliczeń bbyła dla mnie mega dziwna, nie dało się o nic zapytać. No i parę h później taka lipa.
napisałam do niej ma niby dopytać kadrową, ale płakać mi się chce;(
A do tego mimo, że duuuzo osob zatrudniają.nie płacą później oni tylko zus, a ponoć os 20os powinien płacić pracodawca i potem rozliczać się z zusem:/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZwolnienie miałam od 2.05 do 28.05 dziewczyna od rozliczeń sama wysłała mi tabelkę z podstawą brutto do zasiłku od tego odliczyłam 13,71 czyli to co odprowadzam i odjęłam 18% podatku no i oczywoscie czy msc 30/31 dni. Ona tak liczyła i w necie tez piszą, żeby tak liczyć i wychodzi mi ok 300 zł więcej, no dla mnie to dużo:/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pupa juz git. Bepanthen juz pomogl i woda. A robiona maść to juz w ogóle cudo. To jest jednak najlepsze na odpazenia
ciri22 lubi tę wiadomość
-
Czemu niby zus placu?. Chyba ze ci się umowa konczy
Ja dostaje wyplate normalnie jak wszyscy. Tyle ze juz 80% -
nick nieaktualnyDoniosłam dziś, a po tym dziś był przelew robiony. Jeszcze wcześniej dzwoniła zapytać mnie na jakie dni mam następne zwolnienie.
wysłałam jej maila z pytaniem wprost czy to za okres 31 dni, ale ona nie wie, ma dopytać kadrowej.
Mam nadzieję, że.tak jest:/
jestem u teściów, odezwę się później, bo z tego napięcia tel mi pada.
-
nick nieaktualnyMysle ze tak jest bo oni maja 7 dni na doniesienie do zusu a sami tez jakos tam czas na wyplate tego.
Edit: Baronowa to super dobrzr zd po wszystkim. Kurcze dzis spojrzalam na Twoj suwaczek i to juz 3 tyg. Jeszcze chwila i juz bedziesz miala niemowlaka w domu a nie nowododkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 16:45