X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi dzieki temu filmikowi poznalam nowe funkcje mojego wozka :D

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa to jaka wanienke mialas ze Tadek z niej korzystal jakas chyba 110cm?

Magdziulla duza ta wanienka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to 86cm bo jeszcze takie widzę, ale to nie będzie za mała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie znam. Ta z ikei jest mniejsza. I jak na razie jest spoko. Dziecko i tak podczas kapieli jest w pozycji zabki z podkurczonymi nogami wiec mi starcza bo ma jeszcze sporo miejsca. A potem mysle ze jak usiadzie to i tak duza miske po prostu kupie zeby pod prysznic sie zmiescila i w niej na siedzaco bede Liwie kapac.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100. Przynajmniej mogl siedzieć w wodzie po pachy za każdym razem :D

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/posciel-100x135cm-poszewki-ochraniacz-modulowy-i5550840910.html co myślicie o poduszkach wiązanych do szczebelek jako otulacz tak jak na aukcji??

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odradzam. Mala cyrkulacja powietrza i wieksza szansa ze dziecko jak przez sens zacznie sie wiercic to moze glowe do tego przutulic. Duzo kurzu zbiera. Ale to moja osobista opinia. Ja w ogole nie kupuje ochraniacza na szczebelki.

Ale to moje zdanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przeanalizowałam kwestię ochraniaczy i na razie nie kupuję. Generalnie coraz więcej jest głosów specjalistów, którzy odradzają ochraniacze, ale musisz sama poczytać. Natomiast nie wykluczam, że dokupię jak dziecko podrośnie.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki noi w sumie w nocy gorzej popatrzeć na dziecko

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie wlasnie zastanawialm ale nad takim zwyklym plaskim, trzeba przemyslec temat;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam i uzywalam i sobie chwalilam
    Mialam taki wyższy ze trzeba troche pod materac podlozyc. Przynajmniej młody nie walił Glowa w szczeble.
    Władziu tez juz sie zaczyna odpychać :/

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nad taka cieniutka szmata z ikei zastanawialam. Ale na razie nie zamierzam kupowac. Mloda czesto sie budzi przy szczebelkach ale na razie zadnej groznej sytuacji nie bylo wiec nie zamierzam. I wlasnie tak jak dziewczyny mowia nie widzialabym dziecka. Wiec moze pozniej.ale dla takiego malucha nie ma sensu

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na razie nie kupuej jak będzie się obijał to kupie :)

jakich kosmetyków używacie do mycia i pielęgnacji dziecka?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko baby dream 2w1 zel do mycia z pompka.
    Ma w sobie jakis olejek wiec fajnie nawilza a dziecko nie jest tluste. Do suchej skorki Olej kokosowy albo oliwa z oliwek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj sobie u sroki ;)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam ale zgłupiec mozna ;)

zastanawiam sie nad kupnem : podgrzewacza do butelek, elektrycznej niani, laktatora, bujaczka lezaczka.

i ile kupic pieluch jednorazowych na start

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewzcz ja sobie chwale. Nianie to chyba dopiero jak zamieszkacie u siebie? Bo teraz nie widze sensu. Chyba ze zamiast niani monitor oddechu. Z laktatorem bym poczekala i kupowala uzywany jesli juz. Bujaczek najwaxnjensza rzecz u mnie w domu ;)

Ja z tych kosmetykow babydream jestem bardzo zadowolona.

Co do pieluch DUUZO. Tych jedynek spokojnie 5 opakowan jak nie wiecej.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki za pomoc, jutro zawitam do rossmana.
    I większość rzeczy będe już miałą :D
    Na wózek musze poczkać około 4 tygodni.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja podgrzewacz kupię, tym bardziej, że to nieduży koszt,a mikrofali nie mam, nie używam. Nad monitorem ciągle myślę, zobaczę pewnie jak z kasą będę stała, niania to w mieszkaniu chyba bez sensu ja nie chcę, bujaczek mam i jest cudny,a laktator mam wybrany, ale nie wiem czy kupię po porodzie czy przed zostawiam to na ostatnią chwilę.
    Zakupy jednak idą?:)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak duzo nie ma co bo może sie okazać ze dziecko masz np. 4 kg i jedynki ci nie potrzebne. Ale paczke do szpitala trzeba i mężowi pokazac jak będziesz szpitalu zeby kupił. Jak dziś kolo 3 kg to spokojnie na 3 tygodnie zapas może byc. Te 5 paczek to zejdzie bez problemu.

Bujaczek tez mamy. Teraz mate bede chciała kupic.
    Do kąpieli mam tylko plyn z Rossmana. Niczym innym nie smaruje.
    Na pupę teraz mamy maść na receptę. To jest witaminowa maść. Każdy pediatra to może przepisać, mega pudelko 9 zl ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ