X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/avent-zestaw-startowy-dla-noworodkow-natural.html
    No myślałam o tym ;)

W sumie butelka zawsze się przyda:)
    I zaczelam kompletowac wlasnie szpital, mam w koszyku w tej aptece ale jakbym sie jutro dobrze czula to mize bym wypadla do rosmana ;)
    A masz jakas liste ze szpitala?
    Ja tak na czuja co mi znajomi podpowiadaja bo liste tam naja dosc spora a kol mowia ze pol rzeczy sie nie przydaje :D

Kupilabym od razu wszystko ale ja nawet nie wiem kuedy mi wyplaca, ponic maja 3 muechy czasu na zbieranie dokumentacji i cos czuje ze do konca macierzynskiego bede sie z nimi meczyc:/

Baronowa obczaje go sobie;)
    To super jak mozna tylko wyparzyc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 22:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos czuje ze u mnie te 5 butemek bedzie lezec nieuzywanych ;p uzywam dwoch i juz ucze z kubka eiec mala szansa ;p

Wiec nie mow ze butelki zawsze sie przydadza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no kolezanka ma dwojke 4 lata i 4 miesiace i tych butelek w obiegu w pizdu:D
    Zreszta jak podziele na dwa domy to mi wyjda po dwie takze myske ze spoko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 23:13

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 30 tygodniu

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 29 :D
    Ciri a czym sie roznia te z avent id tej krotej ciagle uzywasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim;p
    Butelka habetman sklada sie z butelki, smoczka i takiego zawodka ktory sie na butelke naklada i smoczkiem dokreca. Na smoczku jest taki przycisk uwalniajacy zaworek do napelniania calego smoczka napojem. Jak go juz napelnisz to napoj nie wyplywa Ci ani przez dziurke w smoczku ani nie wraca z powrotem do butelki co sprawia ze sie totalnir odpowietrzony i dziecko nie jest wstanie nalykac sie powietrza ze smoczka. Czym samym masz efekt amtykplkowy.

Avant to zwykla butelka ze smoczkiem. Ale nie leci z niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 08:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w sobotę 11 czerwca, za oknem słonecznie i bezchmurnie, 12 stopni, po miłej pobudce...;);)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby ale my nakupili:D jak maz zlozy lozeczko to Wam pokazee ;)
    Zrobilam pierwsze zakupy w rosmann prosze o wskazowki co by sie jeszczze przydalo:
    1.podklady babydream
    2.zel do mycia babydream taki z pompka
    3.pampersy 30 szt babydream 1
    4.2 pieluchy flanelowe
    5.3 pieluchy tetrowe ale zamowie wiecej na gemini bo nie bylo
    6.2 paczki chusteczek nawilzanych tami (bo sroka poleca a babydream juz nie bylo):D
    7.podklady poporodowe 1 paczka
    8.woreczki na zuzyte pampersy

Co do mycia mi trzeba jeszcze? Jakis emoilent? Do smarowania to sudocrem i co jeszcze? Cos do ciala trzeba?
    Na twaez cos ochronnego jak pojde na spacer?

;:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kapieli ja nic wiecej nie uzywam oprocz tego zelu bo on juz natluszcza delikatnie skorke, jak dziecko mi oblaziolo (bo zawsze po porodzie oblazi) smarowalam olejem kokosowym albo oliwa z oliwek (najlepsze dla takich maluchow), emolientow nie lubie bo dziecko sie na rekach bardzo slizga i dla nie wprawnych rak to nie jest fajne.

Po sudokremie mloda miala jeszcze wieksze odpazenia (sudoktem jest z cynkiem ktory wysusza w duzej ilosci, nie zaleca sie uzywania u noworodkow bo przesusza skore i niestety wieksze odpazenia moga wystapic,dopiero mozna u niemowlat).

Na twarz kup sobie z rossmana krem ochronny z baby dream i z filtrem 50. Nie wiadomo jaka bedzie pogoda. (Jak byla pogoda taka ze bylo male slonce a jeszcze chlodno i wialo ja uzywalam kremu z serii Linuś bobo ochronnego z witamina a i e)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa juz sobie notuje :))
    Ogarnelam tez ta Twoja butelke i uczytalam opinie i powiedz mi czy Liwi nie bylo si€ coezko przestawiac z cyca na nia bo laski pisaly ze ma dlugi cycek ta butelka i mialy potem problem przy piersi:%

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadnych problemow a nawet po niej lepiej lapala. Bo musi mocniej ssax niz w piersi i cale usta przylozyc. A w okresie noworodkowym to przez 3 tygodnie ciagiem uzywala. Bardzo lubi ta butelke. I od razu zalapala. Co prawda dla wczesniakow raczej nie bedzie dobra.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam randkę z laktatorem;) Władziu nie chce cycka:/. A mleko mam bo co odciąga to 100 jest.

Wieczorem mialam randke z mężem. Trzeba mięśnie kegla zsczac ćwiczyć regularnie :/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super ze masz mleko ale leniuszek z Twojego syna.

Noo to zazdrosc co do cwiczen. My niby bysmy chcieli (nawet chlop zaczyna wykazywac checi) ale normalnie sie mijamy. W dzien nie ma kiedy bo od kilku dni moje dziecko w dzien nie spi (poza drzemkami 15minutowymi po cycu) a wymaga dosc duzo uwagi pod tytulem siedz ze mna spiewaj gadaj i patrz caly czas na mnie inaczej placz a w nocy to albo ja padam jak pies pluto a G nie m a. serca mnie budzic albo on wraca z pracy kapie mala i za nim ja ja zdarze nakarmic to on juz chrapie. ;/ 2 dwa razy jak juz prawie to dziecko nam przeszkodzilo.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wczoraj padlam ale jakos jak pospalam 2 h to sie wyspalam. A mi maz jeszcze nie pracuje to sie nie mijamy.

A co do ćwiczę to ja musze ćwiczyć. Dwa porody sn zrobily swoje:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdroscic cwiczen ;))

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyslam sie bo wiem jak moja mama narzeka po naszej 3. Ogolnie mowi ze jesli faceta teraz znajdzie na stale to idzie na operacje bo wargi ma tak rozciagniete ze seks po prostu sprawia jej bol bo wszystko jej sie zawija. Choc w srodku mowi ze jest w miare po naszej 3 (ona zawsze miala silne i ani nie miala problemow z nietrzymaniem moczu)

To jest chyba jedyny plus jaki znalazlam w cc... Ale i tak moja psycha jest glupia bo od zawsze bylam przygotowywana na sn i dalej sie czuje jakby mi cos zostalo odebrane... Masakra.. Mowie wam...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cie najdą takie głupie myśli to popatrz na Liwie- mogloby jej nie być gdyby nie cc. Albo ciebie. Takze cos ci dano nie odebrano

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem...

A zmieniajac temat kurde musze czekac do 9 az otworza sklep bo nie mam cebuli a chce mi sie jajecznicy!

I chyba obrobie bank bo chce chuste! Jedna jedyna ale chce. Chlop niby mowi zebym sobie z macierzynskiego odlozyla ale jak mam to zrobic jak samochod trzeba naprawic i splacic kredyt i inne takie.

Baronowa a jak tam w ogole maz? Juz szuka pracy czy ma jeszcze wakacje?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszcze zmienei temat : linomag maść czy krem :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do pupy? Tylko masc ;)

ewi0808 lubi tę wiadomość

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ