X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba pierwsze kilka razy dam sloik a potem jak zobacze ze wszystko ok bede wprowadzac z bazaru od siebie i zobaczymy ;) tak chyba bedzie najbezpieczniej. A ja nie mam zadnej mrozonki w domu ;] noo nic dzieki ;)

Basiunia ta butelka ma tylko taki rozmiar i nie ma to znaczenia bo dziecko i tak do reki nie bierze butelki bo za male a jak bedzie wiejsze to sobie poradzi. ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak karmisz piersią to poczekaj. Przy kp to sie po5 /miesiacu rozszerza

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kilka szkol jest. My powoli juz teraz bedziemy rozszerzac. Z pania doktor ostatnio rozmawialam to powiedziala ze mozna kolo 4 miesiaca byle to byl jeden posilek dziennie przez miesiac. Cycek ma byc glownym pokarmem do 6 miesiaca.

Edit; chce zaczac wczesniej zeby miec choc ten jeden posilek na wyjezdzie normalny a nie tylko cycek. Tam jest tyle ludu na festivalu ze nawet ciezko mozs byc znalezc lawke by usiasc i spokojnie nakarmic dziecko cyckiem...

Edek2: polozna mi mowila zeby sie kierowac ta strona jesli chodzi o karmienie
    http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywienia-dziecka/0-6-miesiecy/karmienie-piersia/30-pierwsze-posilki-czy-to-juz-czas#
    To tak jak patrzec na to to za tydzien juz moge dac a te wszystkir "objawy" juz mloda ma. Najgorsze jest to ze wlasnie zaczela sie budzic w nocy i domavac cycka a wczesniej nie potrzebowala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 21:43

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies czytałam żę jak dziecko w nocy zaczyna domagac sie piersi to jest to skoko rozwojowy bo mleko w nocy jest bardziej tłuste i ma wiecej jakichs kwasów. czy cos takiego.

A przy karmieniu piersia dawałyscie cos do picia. Ciri chyba herbatki

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odciągnęłam 160 :) fakt że po długiej przerwie, ale i tak jestem wzruszona ;D

ciri22, ewi0808, basiunia lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadnych herbatek tylko czysty koper (czytaj herbatka koprowa w saszetkach nie zadne granulki) i milka razy wode (z powodu ulewania i potem upalow, bo ja i tak karmie co 1,5-2 godziny wiec wywalac cyca co 15 minut zeby sie napila dwa lyki to bym zwariowala) i tak wiem ze cycek dziecku wystarcza.

Co do skoku owszem ale nie tylko wtedy je w nocy sa tez inne "objawy" ktorych ona nie ma. Za to wszystko sie zgadza z tym co jest napisane pod tym linkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    odciągnęłam 160 :) fakt że po długiej przerwie, ale i tak jestem wzruszona ;D
    Super! Czyli jednak sie rusza ;) juz 100 ml ktore wczesniej odciagalas to bardzo dobry wynik. Ja tyle odciafalam na 3 razy

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no taki koper w saszetkach.. tylko mi sie to zawsze z herbatka koperkowa kojarzy a tam jest koper sam czysty.

Baronowa super!!

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole to juz powinnam miec 6 karmien na dobe a mam ok 10. Powoli juz swira dostaje bo powinno sie zmiejszac a tu ona by tylko zarla cycka... Dlatego tez bede probowac choc jedno karmienie zastapic "ludzkim" jedzeniem... Jak jeszcze nie bedzie gotowa to przedune to w czasie o jakies dwa tygodnie. Ale mowie na wyjazd chce zeby jadla choc jeden posilek inny.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na jaki festiwal jedziecie?

jak myslicie moge juz wyprać wszystkie rzeczy dla małego czy to za wcześnie?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ostrody na festival reeggae ;) 4 dni imprezy! ;)
    Ja bym kolo 34tc wyprala. Jeszcze nie będziesz taka barylka bez siły a przynajmniej dluzej będą swieze. Ja te rzeczy ktore wczesniej pralam miałam ochote odswiezyc po porodzie.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to poczekam, kurde tylko nie wiem czy wytrzymam :P

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to wypierz raz a potem drugi ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa przyszla ta sukienka dla coreczki cioci. Cudna! Oraz opaska dla niej.

Jeszcze dziś ide odebrac prezent dla jej brata ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już częśc wyprałam :D kocyki posiecl i takie rzeczy bez prasowania to przed samym porodem mąż wypierze :D żeby były świeżunie :)

Baronowa super :) mi się wydaję , ze dlatego tyle odciągasz bo masz elektryczną dojarkę, czytałam, że ręczną cięzko tyle na raz;/

Miałam dziś sen...w pokoju trojaczki, dwie dziewczynki i chłopczyk (wniskuje że Fifi) :D no i zaczełam karmienie no i dizewczynki elegancko z cyca a ten a ni z cyca ani z butelki, oby to nie był proroczy sen :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tylko pierwsze pranie wyprasowalam
    Teraz już tego nie robię

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się też nie będzie chciało :D

ogólnie staram się tak pranie rozwieszac zeby bylo jak najmniej pomięte :D

nie lubie prasowac :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri pokażesz sukieneczkę ?

A Ciri nosi rozmiar 68? mam spadkową sukieneczkę mi się nie przyda a dla Liwi byłaby chyba fajna

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia robie to samo ;p i nie daje G wieszac bo potem trzeba prasowac ;p

A to pokazywalam wam ta sukienke co wybralam. Ale moge zrobic zdjecie "na zywo" jak wyglada jak chcecie ;)

Ewi noo nosi 68 ale moze zostaw sobie dla drugiego jesli planujecie ;) moze bedzie dziewczynka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d3b234e84114e813med.jpg

ewi0808, basiunia, littleladybird lubią tę wiadomość

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ