X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba pierwsze kilka razy dam sloik a potem jak zobacze ze wszystko ok bede wprowadzac z bazaru od siebie i zobaczymy ;) tak chyba bedzie najbezpieczniej. A ja nie mam zadnej mrozonki w domu ;] noo nic dzieki ;)

Basiunia ta butelka ma tylko taki rozmiar i nie ma to znaczenia bo dziecko i tak do reki nie bierze butelki bo za male a jak bedzie wiejsze to sobie poradzi. ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak karmisz piersią to poczekaj. Przy kp to sie po5 /miesiacu rozszerza

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kilka szkol jest. My powoli juz teraz bedziemy rozszerzac. Z pania doktor ostatnio rozmawialam to powiedziala ze mozna kolo 4 miesiaca byle to byl jeden posilek dziennie przez miesiac. Cycek ma byc glownym pokarmem do 6 miesiaca.

Edit; chce zaczac wczesniej zeby miec choc ten jeden posilek na wyjezdzie normalny a nie tylko cycek. Tam jest tyle ludu na festivalu ze nawet ciezko mozs byc znalezc lawke by usiasc i spokojnie nakarmic dziecko cyckiem...

Edek2: polozna mi mowila zeby sie kierowac ta strona jesli chodzi o karmienie
    http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywienia-dziecka/0-6-miesiecy/karmienie-piersia/30-pierwsze-posilki-czy-to-juz-czas#
    To tak jak patrzec na to to za tydzien juz moge dac a te wszystkir "objawy" juz mloda ma. Najgorsze jest to ze wlasnie zaczela sie budzic w nocy i domavac cycka a wczesniej nie potrzebowala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 21:43

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies czytałam żę jak dziecko w nocy zaczyna domagac sie piersi to jest to skoko rozwojowy bo mleko w nocy jest bardziej tłuste i ma wiecej jakichs kwasów. czy cos takiego.

A przy karmieniu piersia dawałyscie cos do picia. Ciri chyba herbatki

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odciągnęłam 160 :) fakt że po długiej przerwie, ale i tak jestem wzruszona ;D

ciri22, ewi0808, basiunia lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadnych herbatek tylko czysty koper (czytaj herbatka koprowa w saszetkach nie zadne granulki) i milka razy wode (z powodu ulewania i potem upalow, bo ja i tak karmie co 1,5-2 godziny wiec wywalac cyca co 15 minut zeby sie napila dwa lyki to bym zwariowala) i tak wiem ze cycek dziecku wystarcza.

Co do skoku owszem ale nie tylko wtedy je w nocy sa tez inne "objawy" ktorych ona nie ma. Za to wszystko sie zgadza z tym co jest napisane pod tym linkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    odciągnęłam 160 :) fakt że po długiej przerwie, ale i tak jestem wzruszona ;D
    Super! Czyli jednak sie rusza ;) juz 100 ml ktore wczesniej odciagalas to bardzo dobry wynik. Ja tyle odciafalam na 3 razy

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no taki koper w saszetkach.. tylko mi sie to zawsze z herbatka koperkowa kojarzy a tam jest koper sam czysty.

Baronowa super!!

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole to juz powinnam miec 6 karmien na dobe a mam ok 10. Powoli juz swira dostaje bo powinno sie zmiejszac a tu ona by tylko zarla cycka... Dlatego tez bede probowac choc jedno karmienie zastapic "ludzkim" jedzeniem... Jak jeszcze nie bedzie gotowa to przedune to w czasie o jakies dwa tygodnie. Ale mowie na wyjazd chce zeby jadla choc jeden posilek inny.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na jaki festiwal jedziecie?

jak myslicie moge juz wyprać wszystkie rzeczy dla małego czy to za wcześnie?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ostrody na festival reeggae ;) 4 dni imprezy! ;)
    Ja bym kolo 34tc wyprala. Jeszcze nie będziesz taka barylka bez siły a przynajmniej dluzej będą swieze. Ja te rzeczy ktore wczesniej pralam miałam ochote odswiezyc po porodzie.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to poczekam, kurde tylko nie wiem czy wytrzymam :P

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to wypierz raz a potem drugi ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa przyszla ta sukienka dla coreczki cioci. Cudna! Oraz opaska dla niej.

Jeszcze dziś ide odebrac prezent dla jej brata ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już częśc wyprałam :D kocyki posiecl i takie rzeczy bez prasowania to przed samym porodem mąż wypierze :D żeby były świeżunie :)

Baronowa super :) mi się wydaję , ze dlatego tyle odciągasz bo masz elektryczną dojarkę, czytałam, że ręczną cięzko tyle na raz;/

Miałam dziś sen...w pokoju trojaczki, dwie dziewczynki i chłopczyk (wniskuje że Fifi) :D no i zaczełam karmienie no i dizewczynki elegancko z cyca a ten a ni z cyca ani z butelki, oby to nie był proroczy sen :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tylko pierwsze pranie wyprasowalam
    Teraz już tego nie robię

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się też nie będzie chciało :D

ogólnie staram się tak pranie rozwieszac zeby bylo jak najmniej pomięte :D

nie lubie prasowac :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri pokażesz sukieneczkę ?

A Ciri nosi rozmiar 68? mam spadkową sukieneczkę mi się nie przyda a dla Liwi byłaby chyba fajna

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia robie to samo ;p i nie daje G wieszac bo potem trzeba prasowac ;p

A to pokazywalam wam ta sukienke co wybralam. Ale moge zrobic zdjecie "na zywo" jak wyglada jak chcecie ;)

Ewi noo nosi 68 ale moze zostaw sobie dla drugiego jesli planujecie ;) moze bedzie dziewczynka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d3b234e84114e813med.jpg

ewi0808, basiunia, littleladybird lubią tę wiadomość

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ