X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie.szpitale poloznicze maja zwykle na dole recepcje i jest znaczek ze na izbe przyjec ginekologia i poloznoctwo w dana strone (zwykle jest na parterze, nie spotkalam sie zeby gdzies bylo na pietrze) Idziesz do rejestracji i sie rejestrujesz i czekasz az cie wywolaja.
    Sor zwykle jest w zupelnie innym miejscu. Lepiej sie przejedz wczesniej i zobacz co i jak bo potem w netwach ciezko ci bedzie znalezc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri a coś brać zs sobą? Piżamę, klapki? Ostatnie badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie obczaj sobie za wczasu:)
    U mnie idziesz na sor ale tam tylko dzwonia na gore i od razu wysylaja na gonekologie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam dopiero po 34tc. To normalnie cala torbe szpitalna. Czyli wszystko. Badania i tak dalej. Wczesniej nic nie bralam oprocz karty ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 09:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karte ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najlepiej jechać do szpitala, w którym chcę rodzić? Tam nie ma soru, generalnie na położnictwie jest mało miejsc. Ale jestem ciemna masa:/ mam też szpital dosłownie parę minut od bloku, ale tam mniej bym chciała rodzić masówka i bida z nędzą tj. wojewódzki taki.
    5 ruchów godzina właśnie mija:/

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedż tam gdzie chcesz rodzić. Przynajmniej poznasz szpital w razie czego.
    Spakuj sobie rzeczy jakbyś miała być ze 2 dni w szpitalu - kosmetyczka, piżama, coś do jedzenia i karta ciąży z badaniami. Jak coś to mąż ci dowiezie jeśli będą cię chcieli poobserwować. Albo zrobią ktg i usg i stwierdzą, ze tak leży że nie czujesz.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jedz tam gdzie chcesz rodzic;) ja sie teraz duzo kepiej czuue psycicznoe jak juz wiem co jak i gdzie :) i gdziekolwiek nie trafisz to Cie pokieruja na odpowiednie pietro izi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje przynajmniej już wiem jak to ugryźć. Wczoraj mąż się nakręcił, żeby jechać, a ja nawet nie wiedziałam gdzie i co. Teraz już cokolwiek wiem. W sumie tak myślę, że każda z Was była w szpitalu przed porodem, a ja myślałam, że mnie to ominie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz jesli chodzi o dziedko lepiej przesadzac niz potem miec do siebie pretensje ze cos zostalo niedopatrzone.wazne tez jest zeby poznac swoje dziecko i to co dla jednego jest normalne (np ze poltora dnia dziecko sie "nie rusza") dla innego jest juz powodem do niepokoju bo wie ze jego dziecko zawsze wieczorem ma godzine aktywnosci.czesto to cotez jest przed porodem odbija sie na tym co jest po. Np moja przed porodem potrafila sie nie ruszac przez 2 dni bo pogoda byla badziewna i ja bylam spiaca i ona tez byla niemrawa i teraz jest tak samo.

Ej chwale sie! Moje dziecko raczki wyciaga jak do niej podchodze i chce byc przytulona ;D

A taka sukienke jej kupilam:
    d4b3fe8179d0a045med.jpg

Magdziulla, ewi0808, Baronowa_83, basiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękna:) też chcę taką, Moja latem będzie miała 9 msc to już takich malutkich nie pozakładam.
    Wiem, wiem, że lepiej dmuchać na zimne. W następną środę będę u gin i co zawsze jestem szybko i prawie o nic nie pytam to tym razem go wymęczę. Niech mi powie jak mam się zachować w takich awaryjnych sytuacjach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodzisz dam Ci namiary. Babka to robi na zamowienie ;) (akurat moja jest z licytacji ale mozna zamowic sobie samemu)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka jest śliczna.
    Madziulla jedź, same plusy mogą z tego wyniknąć, uspokoisz sie poznasz szpital a jak cos to będziesz pod opieką.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jak będzie coś się działo to pojadę.
    Jutro idę do kardiologa, też trochę temat zaniedbałam, bo niby miałam co rok chodzić na kontrolę, a nie przyznam się kiedy byłam ostanio. No ale muszą sprawdzić czy nie będę miała wskazań do cc, raczej nie, no ale żeby nie było.
    No i w sobotę w końcu krzywa.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie pochwalę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b621d7cb529e.jpg

Magdziulla, basiunia, ciri22, ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa kurczę jak te dzieci rosną!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super synek ;D

my w weekend zaczynamy albo od marchewki albo ziemniaczka jedzenie i bedziemy mloda obserwowac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ostatnio na chwile bylo tak:

0c29e4ba3e065d1dmed.jpg

ewi0808, Magdziulla, Baronowa_83, littleladybird lubią tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te Wasze dzieciaczki są kochane i rosną że hoho

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wyglądał Tadek
    8599a6f2edf4203dgen.jpg

ciri22, ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ