X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa piłas herbatke z lisci malin? jesli tak to od kiedy?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam. Od 32tc pilam. Ale jesli masz celibat to najwczesniej po 36tygodniu mozesz zaczac pic. Czasem sie zdarza ze przedwczesne skurcze wywoluje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis pol dnia nie bylo ;D bylam na spotkaniu chustowym ale bylo super! ;)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam niestety celibat ale jak bedzie wszystko ok to po 36 tyg zamierzam zaczac wykorzystywac meza ;P bo potem zow bedzie post.

Dzieki Cirii za inf.

Fajnie ze masz do kogo wyjsc i pogadac w danym temacie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nawet na szkole dostaliśmy herbatki, położne chwaliły metodę. Od 37 tyg mówili. Ewi jak chcesz to wklejam link z mojej szkoły tak na końcu są wymienione zalecane produkty tego typu:
    http://polozna.lublin.pl/od-czego-zalezy-latwy-porod-cz-ii-przygotowanie-tkanek-miekkich-do-porodu/

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ale to zbiorcze spotkanie? Pogaduchy ogólne czy uczyłyście się czegoś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam to raczej gadanie o wszystkim i niczym. ;D
    I powiem wam ze tam tez poznalam dziewxzyny ktore bardzo przezywaly to ze mialy cesarke a nie urodzily naturalnie. Ciesze sie ze nie jestem jedyna wariatka. I spotkalam dziewczyne ktora ma 11miesiaczna corke i jest w ciazy w 11tyg ;D i tez jest po cesarce. Konsultowala swoj stan z 6 lekarzami i podobno w dzisiejszych czasach i przy rozrywaniu tkanek spokojnie przed uplywem roku mozna starac sie o kolejna ciaze ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ciri ale to zbiorcze spotkanie? Pogaduchy ogólne czy uczyłyście się czegoś?
    Uczylam sie a raczej wyprobowalam lilka chust i juz swojej nie lubie ;p a tak gadanie o wszystkim i niczym ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziecie się starali? Fajnie, zawsze się inaczej rozmawia z kimś kto to samo przeżywa. Ja na weselu poznałam dziewczynę w ciąży i kupę czasu przegadałyśmy, chociaż była tam moja znajoma, ale na zupełnie i innym etapie w życiu - imprezy itp i jakoś trudniej się było dogadać, chociaż ja nie męczę "tematem" bo wiem, że mało kogo to szczerze interesuje.

Próby wątrobowe chyba dobrze, mąż się uparł, żeby zrobić i wykluczyć to i w sumie się cieszę. Nie będę się nad tym zastanawiała, muszę rozkminić na co mam to uczulenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo za pierwszym razem jak bylam na tym spotkaniu to tam byla dziewczyna taka wszystkowiedzaca i przez to nie dalo sie z nikim pogadac, dzis byla super grupa, takich normalnych matek i bylo super :D I tez wlasnie jedna z mam mowi ze dopiero przy drugiej cesarce sie pogodzila z tym ze nie dane jej bylo naturalnie urodzic.

co do staran to wiesz ze u nas trudno, ale jak dostane okres nie zamierzam sie zabezpieczac a przez chwile mialam taka mysl zeby jednak uwazac lub uzywac prezerwatyw jesli by jednak kazali odczekac ten rok. Ale skoro ona byla u kilku lekarzy i kazdy zgodnie powiedzial ze mozna noo to mozna ;) tylko mialam miec na nfz kontrole blizny i ona mi powiedziala ze na nfz tp oni nic nie robia trzeba jednak pojsc prywatnie, wiec sobie wykupie usg u mojego gina u ktorego robilam usg ciazy i pojde jak wroci okres to od razu niech mi zrobi usg reszty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja się dziś tak zle czuje ze szok...mdli mnie tak ze prawie nic dziś nie jadlam. łamie w kościach, na zmiane uderzenia goraca i zimna. ciagniecie w brzuchu, bole jajników, bole glowy, sennsos....wiem to wszystko może być po dupku ale nigdy nie miałam tak mocno i z takim nasileniem... zwolniłam się z pracy pojechałam po testy..jutro z rana testuje...zmierzyłam temp pod pacha 38.10....pomimo iż na wykresie mam wyższe temp jak większość dziecznyn nie pamiętam kiedy miałam taka goraczke. jak jestem zdrowa czy chora zawsze mam w okolicy 37.10

co o tym sadzicie? czy przy ciąży może być taka temp? bo nie wiem czy brac jakies leki? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula a nie chcesz siuśnąć wieczorem?;> kiedy masz termin@?

Ciri tylko dopilnuj żeby Ci od środka sprawdzili bliznę, bo podobno nie zawsze tak robią. Ale już od razu byście się starali czy doczekasz 6-9msc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie chce się nakrecac. Miesiączkę ciężko powiedzieć kiedy bo dziś ostatniego dupka biore. @ powinna pojawić się od 2-7 dni po odstawieniu dupka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to niestety zmienia postać rzeczy. Ja miałam i tak, że mi spadała franca dopiero w dniu @, a.jeszcze dzień wwcześniej rosła okrutna. Piszę to, bo wiem, że najgorzej nakręcić się, a potem dostać z liścia, ale mam nadzieję, że to jednak co innego. I trzymam za to mocno kciuki. Wierzę, że już niedługo do Nas dołączysz!:)
    dupka nie brałam, więc.nie wiem jak z objawami.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Baronowa piłas herbatke z lisci malin? jesli tak to od kiedy?
    Skończony 35 i wiesiolka jadlam.

ewi0808 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomoge bo ja nie mialam objawow ciazy.

Magdziulla jak ja bede uprawiac seks jak do tej pory to wiesz to dziecko bedzie za 10 lat :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale skuteczność mieliście wysoką, szalenie wysoką;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez se dziwią siknelam na test bo jednak ta azalia mnie troche przeraża ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo bo glupi ma szczescie ;p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Hejka ja się dziś tak zle czuje ze szok...mdli mnie tak ze prawie nic dziś nie jadlam. łamie w kościach, na zmiane uderzenia goraca i zimna. ciagniecie w brzuchu, bole jajników, bole glowy, sennsos....wiem to wszystko może być po dupku ale nigdy nie miałam tak mocno i z takim nasileniem... zwolniłam się z pracy pojechałam po testy..jutro z rana testuje...zmierzyłam temp pod pacha 38.10....pomimo iż na wykresie mam wyższe temp jak większość dziecznyn nie pamiętam kiedy miałam taka goraczke. jak jestem zdrowa czy chora zawsze mam w okolicy 37.10

co o tym sadzicie? czy przy ciąży może być taka temp? bo nie wiem czy brac jakies leki? :(
    Temperatura pod pacha nijak ma sie do ciazy. Takze nie nakrecalabym się. Za to nie pilabym ze 4 h i najwyzej siknela dzisiaj, bo juz przeziębienie na początku ciazy to czesty objaw.

Mozna apap jak jest konieczność.

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ