Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz balon to dobra sprawa. Zastanawialam sie wlasnie do z domowych rzeczy moze robic za zabawke i nic mi nie przychodzilo do glowy (znaczy przychodzilo ale wiekszosc dla troche starszego siedzacego dziecka)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera kolejna nieprzespana noc:/ już nie wiem co mam robić, żeby nie rozbudzać się po siku, a Mała w brzuchu bryka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam suka a nie matka ;p mnie brykanie nic nie przeszkadzalo i spalam. Czasem G mowil ze jak sie do niego przytulalam to on nie mogl spac bo mloda go po nerach kopala a ja smacznie sobie spalam ;D ale coz taki okres ja to noce jakos kolo 34 tc zaczelam przesypiac ladnie jak brzuch mi sie obnizyl.

Wsciekla jestem na swoja wage bo nie wim gdzie te kilogramy sie kryja. Ostatnio sie mierzylam to wychodzi ze z dupy mi spadlo kilka centymetrow a waga stoi...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mnie kopie ale tez mnie to nie rusza w nocy. ;)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie przeszkadza kopanie :D
    Bardziej bol zoladka jak spie na wznak a potem sie probuje przekrecic na bok, matkp co za bol:/ ale juz nie dlugo :D

Ciri a pomalu to przyzwyczajaj małą do jakiego tableta albo komorki:D widze ze juz coraz mniejsze bable dostaja i zaczyna mnie to przerazac:o

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na mame sie wkurzylam bo jak byla pokazala mlodej jak zdjecia trzeba przerzucac e telefonie. Ale ogolnie dzieci maja smykalkr do elektroniki. Ja tez do telefonu ciagnie,do pilota i do innych takich.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn na urlopie jest. To tez nie dzwoni tylko pisze smsy ;). Ja nie wiem co on w szkole bedzie robil

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie tez napatrze na kuzynostwo czy w jakichs poczekalniach to dajcie spokoj :) matka chcac sobie z kims pogadac da telefon i zajmuj sie soba dwulatku:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postep technologii tego nie da sie uniknac.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade do lekarza mam jakieś dziwne jakby skurcze

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi moze przepowiadajace? To juz ten czas na takie skurcze (ja ich nie mialam ale dziewczyny na marcowkach myslaly ze rodza) Daj znac jak sie czegos dowiesz, skontroluj ze wzgledu na szyjke.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam znać.
    jakby to były tylko skurczo bym poleżała i poczekała ale od wzoraj strasznie mnie łupie w kroczu - tam w środku i tak sie zastanawiam co to. a co sie bede stresować...

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje. Czekamy na wiesci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też kopanie nie budzi i nie boli, tylko stwierdzam, że jak się ja budzę w nocy ona też zaczyna brykać i tak jej może zostać po drugiej stronie.

Ewi dawaj znać co tam.

Ciri mówię Ci spróbuj brzuszki robić.

Przez te pieprzone ataki zaczynam co raz bardziej martwić się o Męża na ŚDM:/ mam jechać do mamy, ale nie wiem czy to dobra myśl, bo będę daleko od szpitala, a pewnie będę mega zestresowana:/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem,
    szyjka sie skróciła 1,45cm. ale zamknieta.
    mam dużo leżeć żeby przetrzymać jeszcze z tydzień, żeby minoł 36 tydzień. Mały juz ułożony tak że gotowy do porodu.

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla- no mieliśmy w okolice Nicei jechać z małym na wakacje do znajomych:/ Ewi- wytrzymaj! Juz nie mogę się doczekać:) od poczatku wiedziałam ze chłopczyk:). Nasz malutki ma juz 74 cm i wazy 8,4 kg:-)Basiunia- jak przygotowania:)? Mam nadzieje ze się wylegujesz i odpoczywasz!
    Ciri- u nas sprawdzila sie butelka w środku z wodą, olejem i brokatem:)

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a ile Ty tej szyjki miałaś? Kurczę to możliwe, że niedługo się rozpakujesz. Kurczę niepotrzebne Ci te wszystkie stresy. Powinnaś teraz odpoczywać i fizycznie i psychicznie. Oby wszystko było dobrze i Mały poczeka. Bo faktycznie mąż by się zdziwił, że kilka dni, a dziecko na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 11:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja kochana co u Ciebie?? Jak sie czujesz? Cos powiedzieli? Pomogli??
    A co do przygotowan to juz wszystko wyprasiwane, torbe tylko musze skompletowac do porodu bo na razie mam taka jakby zas trzeba bylo na magnez jechac :D a reszte nie wiem co moge jeszcze zrobic :D

Evi kurcze przetrzymaj jeszcze troche:* ja mam krotsza szyjke i delikatne rypanie w krzyzach jak wstane ale leze bo ja musze jeszcze ze 3 tyg wytrzymac:) a w szpitalu jestes czy Cie puscili?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla tez jestem przerazona tymi atakami a jesli chodzi o sdm to mam tak blisko ale w zyciu bym nie pojechala za duzo sie teraz dzieje:/
    Ale polski sie boja takze mysle ze wszystko przebiegnie sprawnie i poboznie;)

• Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tydzien przed porodem zaczelo uciskac na dole. Siku mi sie ciągle chciało. Bylo jakby ciężko na spojeniu. Jakby mi naciskal..i czułam dyskomfort. Niewygodę...uklucia. Basiunia. Potwierdzili przypuszczenia ze choroba meniera. Uszkodzony blednik lewy 44%. Prawy ok. I ubytek sluchu. No nic. Trzeba żyć dalej ale prawo jazdy idzie w kąt

atdcj44jkiiobkzm.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ