Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to jak nie to nie. Nic na sile. Choc moze z drugiej strony warto mu dac szanse? Musisz przemyslec sprawe...wiem ze to trudna decyzja szczegolnie ze na tym etapie nie wiadomo jak to wszystko sie potoczy...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomyśli się nad tym wszystkim .. mam czas do 16 :D

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi trzymam kciuki! Zeby bylo jak dawniej. Basiunia- za dużo szarżowałaś znowu? Ciri- my tez juz rozszerzamy jednak. A maly to żarłok. Pol sloika a przedtem jeszcze cyc normalnie. Aha. Polecam niekapek MAM. Idealnie prosty do utrzymania w czystości i naprawde sie trzeba namęczy by leciało. Maly sam juz z niego pije bez mojej pomocy.

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie:) jednak dali mi w zyle bo sie podniesc nie moge tak w krzyzu rypie:/
    Hmm czy szarzowalam? Przejechalam w samochodzie 40 km bo mnie maz wiozl do rodzicow tyle...
    I mam miec konsultacje internistyczna bo kaszle boli mnie gardlo i kicham:/

Evi trzymam kciuki, moze sobie pogadacie w koncu jak nalezy;)

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie tygodnie to wcale nie mogłam jeździć:( dzis przechodziliśmy w tuli 3 godziny z przerwą na przewijanie w urzędzie miasta;)maly zachwycony a ja obśliniona. Mąż pojechał na uczelnie a ja siedzę i zachodzę w głowę czy studenta nie podrywa:P

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :))
    brak mi sił... ide spać pogoda mnie wykańcza

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi. Leń się póki możesz:)! Ja teraz zaluje ze gotowalam i prowadziłam bogate życie towarzyskie przed porodem:) zamiast leżeć i czytać! Maly jest aniołem i nikt mi nie wierzy ale i tak zaluje ze nie odpoczywalam. I ze nie wyslugiwalam sie innymi po porodzie tylko 4 dni po wyjściu ze szpitala juz byly przyjęcia:P

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w człowieku odzywa sie chec wysprztania ugotowania przygotowania wszystkiego na tip top.
    A po porodzie pewnei chce sie robic wszystko samemu bo przeciez trzreba pokazac jaka jest sie silna kobieta.

Hrabia wyszedł wcześniej z pracy i mnie nawiedził. ide sie ogarnąć bo zaprasza na miasto na obiad!

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilę, bo jadę na cały.dzień do.teściów. Basiunia trzymaj się tam!
    Ewi no no może się wykaże, dobrze, że.się szybko.ogarnął.

Zrobiłam.dziś badania ciekawa jestem czy coś w moczu wyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi czekamy na relacje :D

Ja po jednej kroplowce i bole minely...I LOVE MAGNES :D

Internistka byla, plucka czyste a kaszle bo kaszle sucho, refluks i musze sie przemeczyc:/

Magdziulla tez mialam dzis badania ale wyniki za 3 tyg jak mi zrobia wypis haha :D

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia, lubisz podgrzewać atmosferę, prawda? :D poczekaj aż Ewi urodzi, a potem będzie twoja kolej :P
    Ewi, przyjemności na obiedzie.
    Magdziulla, kciuki za wyniki ;)
    Ciri, bo dziecko wie najlepiej, kiedy czas na rozszerzanie diety :D to są wbrew pozorom bardzo mądre istotki, mądrzejsze od nas :P
    Eliza, człowiek mądry po fakcie, ale pewnie wtedy bardziej myślałaś: muszę ze wszystkim zdążyć przed porodem, później nie będzie na to czasu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 15:30

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little podgrzana to ja bylam wczoraj jak mi wywalilo to cisnienie :/
    Zas mi dali teraz magnez jestem w szoku, bo to by wychodzilo ze az 3 na dobe a dwa spokojnie by wystarczyly:/

Ale oni wiedza lepiej :/

Se mysle ze jak mnie tak namagnezuja to urodze wtedy co Ty :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny białko w moczu panikować jest 6mg/dl? No i glukoza w moczu 100mg/dl? Oczywiście erytrocyty i hemoglobina, hematokryt leży, ale to już poczeka na lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej, Magdziulla nie mam pojecia co wtedy:/
    Nigdy nie mialam...
    Kiedy wizyta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek. Nie wiem co o tym myśleć:/ do tego chyba mam skurcze dalej, myślałam, że to niestrawność, ale to już prawie 3 dzień trwa:/
    nie wiem czy ta ilość białka powinna mnie martwić

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no do piatkku jest troche czasu:/
    Ja panikara pewnie bym poszla od razu ale niech sie wypowie ktos bardziej doswiadczony:)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobrze pobierasz mocz? Podmyta i środkowy mocz?. Jesli nie tak to możesz mieć infekcje dowcipna i zle pobralas mocz. Jutro bym powtorzyla wynik.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Baronowa, podmyłam się i środkowy mocz, pilnuję tego. Zastanawiam się czy jutro zawracać tyłek ginowi i dzwonić do niego czy poczekać do pt. Planuję w czwartek powtórzyć.

Ale wiecie czy przy tej ilości to nic istotnego jakieś zapalenie czy martwić się gestozą?

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, a możesz do swojego lekarza napisać/zadzwonić?
    Cukier w moczu u ciężarnej to nic nadzwyczajnego (chociaż nie orientuję się do jakiej wartości jest norma). Białka raczej nie powinno być, ale to pewnie też jest dyskusyjne.

edit: Dzień dobry :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 06:59

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:D
    Musze Wam opowiedziec o dziewczynie z sali, przyjechalysmy tu w pon o tej samej porze obie z cisnieniem tylko ona 37 tydz.mi spadlo a jej dawali ten doperzyt po kilka tabletek ale nic nie spadalo, wczoraj dostala sterydy i powiedzieli jej ze dzis cesarka a tą o 3 zebieralo skurczy dostala o 5 juz urodzila i to naturalnie :D ale fajnie :)

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ