Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kochana nie bardzo mogę pisaćo tym, ale chłopaki mają przewalone zresztą pod wieloma względami. To oficjalne, więc wkleić mogę (oczywiście nie muszę mówić, która wersja jest prawdziwa):http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,20458299,funkcjonariusze-podczas-sdm-beda-jedli-suchy-chleb-i-konserwe.html#Prze
    Ale to tylko jeden aspekt:/

Szlafrok ok, nie miałam wygórowanych wymagań.

Dziewczyny często czuję coś takiego jakbym była głodna, nawet zaraz po jedzeniu, tak kiedyś czułam początek @ - zawsze miałam problem, żeby rozpoznać czy to jakieś a la skurcze czy głód. To normalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kurde to niezle ;/
    Ale moz ejakos przetrwa to juz nie dlugi;)

I nie mialam takiego uczucia to nie pomoge:/

Ale kobitki zauwazylam bialy sluz, cos to moze wrozyc czy raczej standardowa sprawa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetrwa, przetrwa twardy jest, ale i tak się martwię.

Coś tu cicho ostatnio. I Ciri zniknęła.

Śluz ponoć normalny, ale dziewczyny by Ci z doświadczenia powiedziały.

W poniedziałek powinna przyjść do mnie paka z gemini i powoli zacznę pakować torbę do szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie swoja musze przepakowac a tak nie mam sil:(
    Dzis pol dnia przespalam:(
    Niiby wiedzialam co zabrac a teraz jestem przerazona:o
    W ogole martwi mnie ten szoital co to robuc:((
    Ze tez mnie to musialo spotkac eh:((

Fajtycznie Ciri chyba oducza sie zyc bez neta, moze przy niedzieli co naskrobie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie ogarniam torby, jak przyjdzie apteka będę wiedziała co ile zajmuje. Chcę jak najmniej. Tylko dupka z tym, że primo nie wiem gdzie ostatecznie wyląduje, drugie primo czy będę miała męża do dyspozycji. Chyba będę miała w domu torby awaryjne, najwyżej teściowa dowiezie.

Kochana w poniedziałek będziesz u tego lekarza to się może poradz go. Powiedz co i jak było.

Ja mam znowu ten dziwny ból, gdyby nie to, że jadłam to musiałabym, że jestem głodna.

Teraz jak czuję jakiś ból w brzuchu to sobie myślę "to Cię boli? To jak Ty poród przetrwasz słabiaku";)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja tak sibie mysle przy kazdym badaniu ginekologicznym:D nie nawidze tego a tu trzeba by wypchac jakies 2.5 kg ;D
    No wlasnie czekam na poniedzialek, stwierdzilam ze opowiem ordynatorowi o tym zajsciu niech mi doradza co robic ...nie bede zastraszona pacjentka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bądź! Twardym trzeba być nie mienkim;)
    Basiunia 2,5kg? A ja mały szczurek pewnie ze 3,5kg będę miała.
    I znowu tyje jak głupia. Chyba muszę zmienić dietę. Może za dużo słodkiego jem. Tzn. Nie słodycze, ale np chleb, bułka z serem i dżemem, miodem itp. Może to mnie gubi. A jeszcze tyle czasu na tycie.

A badanie też mnie boli, chyba jak tak do góry bierze, chyba szyjkę bada.

Jadę na imprezę u rodziny P będę reprezentować, nie chcę jak diabli, nie lubię ich ale trzeba. Mąż mi się nie odzywa:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja duzego nie urodze przez te leki na cisnienie:(
    Dzis nie spalam pol noct, skyrcze coraz czestsze i takie walenie serca przy kazdym, ale nie bolesne jeszcze..

Magdziulla maz zadzwoni izi:*
    Musza sie tam ogarnac:))
    A imprezy wspolczuje, tez nie lubie chodzic tam jak mi ktos nie pasuje :D

• Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak dziewczyny:)? Ewi- dwupak?

atdcj44jkiiobkzm.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldować sie ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze sie nei rozpakowałam ;/

Picja Twoje wróżba się nie spełniła.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja!
    A ja rozpakowałam, ale paczkę z Gemini. Ale co tam paczka, wiecie ile tam folii bąbelkowej dają?:D łooo całe mnóstwo:):)

Tak, tak i ja mam być poważną matką...yhy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cichosza.
    Mężu wraca:D:D!!!!!

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny Wasze maleństwa?

Musze się ogarnąć: przepakować torbę i przeorganizować szafę- a tak mi sie nie chce

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla. Ja zamowilam u nich 80 słoiczków. Pomyśl teraz ile mam folii do rozcinania:-)!

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół zamówienia to folia bąbelkowa :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie kot się folią cieszy:)
    Spakowałam torbę dla mnie i dla Małej. Jestem z siebie dumna:)
    Jeszcze te prześladujące mnie staniki muszę kupić, rożek, lampkę, pampersy z rossmanna i mam wszyściutko.

Dlaczego musisz przepakować Ewi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej;) my jednak w szpitalu, dzis dostalismy 1 dawke sterydu jutro 2...i nie mam pojecia co dalej, przebonkuja o cesarce ale nie wiem kiedy...takze czekamy a i mam "symboliczne"rozwarcie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rzeczy do szpitala to gadalam teraz z polozna to dla mnie potrzebne koszule i wkladki i majty poprodowe a dla babla pampersy chusteczki i ubranko na wyjscie:D
    Ale dodatkowo kaze mezowi wziac masc na suteczki nakladki i laktator bo nigdy nic nie wiadomo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo Basiunia! Serio?! Szczerze to trochę przeczuwałam, że tak może być.
    Lepiej wcześniej niż za późno. W którym szpitalu jesteś? Jak ciśnienie? Co ich skłania do tej decyzji?

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ