Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie modlącą sie ale trzymam kciuki caly czas. Bardzo ci współczuję ze dzidziuś jest w innym szpitalu. Bedzie dobrze, musi być

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia na pewno będzie wszystko dobrze. Biedna masz stres i do.tego Maluch gdzie indziej. Trzymam kciuki i wszystkie myślikieruje do Was. Mimo, że się nie znamy to przeżywam to wszystko naprawdę. Szczerze wierzę, że to przejściowe ciężkie przejście. Trzymaj się, badz dzielna!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie trzymac bo mam dla kogo:(
    Wiem ze jest w dobrych rekach, nie ma nic lepszego od prokocimia, a lekarz fajny przyjechal od razu mu pomogli zrobili zabieg tutaj i zabrali go juz w dobrym stanie...
    Tylko mnie zeby nie cieli 2 raz zeby sie to zaczelo goic zebym mogla tam czuwac przy nin, czekam na obchod jak na szpilkach co stwierdza...
    Dziekuje dziewczyny...

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia wszystko będzie dobrze. Już zanieługo będziecie razem.
    :*

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyglada to strasznie krwiak poszedl na dol po wargach sromowych kazali przylozyc lod na razie i czrkamy do jutra az bedzie wiecej lekarzy i zadecyduja...
    Pytanie do Picji i Ciri czy po cieciu tez sie wam bolaca wstawalo z lozka? Bo nie wiem czy to przez ten krwiak, bo nie podnosze sie od razu tylko najpier nogi potrm podpieram sie na rekach i jakos sid podnosze bo taki bol ...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu, rozwarcie na trzy palce, czop odszedł całkowicie, czekać w domu :))

Basiunia :*

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko bolalo po cesarce. Najgorzej sie wstawalo. Jak sie czlo2iek rozruszal bylo lepiej. Ale ja to czasem na 3 razy wstawalam bo tak bolalo. Chodzilam przykurczona i zgieta w pol bo tak ciagnelo przy wyproscie. Ale jak juz sie rozruszalam to biegala. Do poki znow na dluzej nie usiadlam

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Wróciłam do domu, rozwarcie na trzy palce, czop odszedł całkowicie, czekać w domu :))

Basiunia :*
    Rozwarcie na 3 palce to 6cm bo palec to 2cm. Woec stawiam ze przepuszczasz 3palce bo inaczej by Cie nie wypuscili. Jak czop odszedl i jest takie tozwarcie to sie pecherz plodowy przeklowa bo latwo dojsc do infekcji w ktorej dziecko moze zachorowac a jak sie przebija pecherz to idzie akcja. Przy 6cm zaraz jest 7 i tz kryzys 7cm.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak lekarz powiedział rozwarcie na trzy palce. Ale w tym szpitalu z tego co mówiły dziewczyny trzy palce = 3 cm.

a trzy cm rozwarcie to nie tak dużo chyba...

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    no tak lekarz powiedział rozwarcie na trzy palce. Ale w tym szpitalu z tego co mówiły dziewczyny trzy palce = 3 cm.

a trzy cm rozwarcie to nie tak dużo chyba...
    No wiesz, 1/3 za tobą ;)
    Mi od 3 cm do pełnego poszlo w 2h, koleżance od 4 do porodu 3 tygodnie:D. Wiem nie pocieszylam. Delektuj sie niedzielą bo za tydzień może spędzisz go w łóżku z małym ssakiem ;). Trzymam kciuki.

Basiunia jak tam? Cos wiecej wiesz. Jak juz wszystko bedzie super a to będzie paskudnym wspomnieniem powinnaś ich skarżyć. Powinni ci byli te sterydy dać wczesniej jak bylas juz z zatruciem.

Ciri udanego urlopu. Pokaz jakies fotki

Jadę na poszukiwanie butów. Sama;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to moze trwac roznie dlatego wyslali mnie do domu bo z malym wszytko dobrZe,takze bez sensu byloby siedziec tam i sie nakrecac.

Zrobie sobie teraz do porodu czas wylacznie na relaks.

Baronowa to chwila tylko dla Cb na relaks zakupowy.

Basiunia Barinowa ma chyba racje spierdolili z tymi sterydami- no ja sie nie znam ale jak teraz bylam w sPitalu byla dziewczyma ktora jest w 29 tygodniu i miala jakies problemy z pepowina - zagrozona przedwczesnym porodem to na dzien dobry dali jej zastrzyki ze sterydow dla dziecka.

Ciri wlasnie jak tam wakacje?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z lata z radiem do domu bo mloda dziś ma bardzo zly dzień przez zeby... Ale za to slysze caly koncert przez okno.
    Kupilam leki przeciwbolowe w syropie i w razie czego bede dawac...

Poza tym moje dziecko nauczylo sie raczkowac:p podnosi dupe i lewa prawa lewa prawa synchronizacja rak z nozkami ale jeszcze dosc nisko sie trzyma i co jakis czas brzuchem ryje po podlodze.
    Pogoda superancka ale jutro juz ma byc gorzej. Pojdziemy na piechotke do jantaru i wrocimy kolejka waskotorowa.
    Zaraz poszukam jakie fotek to wam wrzuce ;)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widze ze wypad udany ;)) wypoczywajcie dalej

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po poprawinach już, zostało tyle jedzenia, że mam zapas już podzielony w zamrażarce. Ale najlepsze, że zostało mega dużo owoców, też dostaliśmy skrzynkę, cieszymy się z Karinką, bo ona uwilebia owoce.
    Wczoraj na weselu byłam do końca, dziś też. Nie wiem skąd te siły. Każdy się dziwił. Ale muszę przyznać w życiu tyle pochwał za wygląd nie dostałam. Chyba wystarczy mi na rok;)
    Dzięki za pomoc z wyborem -sukienka wyglądała bosko.

Basiunia jak u Ciebie. Na szkole mówili, że ból po cc jest duży i właśnie najgorzej ze wstawieniem. Radzili, że można pas sobie zamontować do pomocy. Jak Malutki?

Ewi ja jednak myślę, że długo to nie będzie u Ciebie trwało, tylko lada dzień urodzisz. Tak wszystko po kolei idzie.

Ciri daj foto. Widać ból nie przeszkadza jej w intensywnym rozwoju.

Baronowa jakie buty kupujesz? Mamowe cichobiegi czy strzelasz sobie szpile?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to już tyle osób mi mówiło, że opadł mi brzuch. Nawet obce jakieś ciotki Pana Młodego, że nisko jest i wygląda jakbym miała lada chwila rodzić. No i P ciocia - pielęgniarka ona mnje widuje regularnie od pierwszego spojrzenia, że opadł. Kurczę a ja mam jeszcze trochę czasu.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bylam sie przejść. Nic nie znalzlam:/.w szpilkach nie umiem chodzic to sie nie wyglupiam

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3b3aecfd40e8c92emed.jpg

f630a62901bfe43cmed.jpg

Magdziulla, Baronowa_83, ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jaki fajny kolorek włosów! Jak mi fryzjerka robiła fryz na wesele to powiedziała, że mam już trochę siwych z tyłu, więc chyba po ciąży pierwszy raz w życiu strzelę sobie kolor.

Baronowa ja wcześniej tylko w szpilach chodziłam, bo spotkania z klientami itp, potem zmieniłam pracę, gdzie szpile to raczej rzadki widok, a w ciąży całkiem i nie wiem czy łatwo będzie mi wrócić, jeszcze z dzieckiem do tego.

Przynajmniej jakąś przyjemność z tego wypadu miałaś czy tylko wkurzenie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten kolor ;D wracam do niego jak bumerang od kilku lat ;D

A to zdjecie mega mi sie podoba <3 nie moge sie napatrzec na nie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O załadowało m się to pierwsze! Jakie szczęście na twarzy:)

‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ