X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little- no to jeszcze troche i kolejne forumowe bejbi przywitamy :-). Ewi. Pamiętam o leżaku. Jak tylko go przywiozę od razu wysyłam!

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little a jak sie czujesz ??
    To jeszcze tylko Madziulla i juz beda wszystkoe :))

A Magdziulla co u Ciebie? Jak mala? Brzuszek ulżyl??

Wysłany: 26 września 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia nas wszystkie z Rossmanna uczulily:/ jak llvela Ci odpowiada nie ma co zmieniać:) tak tylko pytam bo nas podraznial. U nas najlepiej się dzidziuś sprawdza. Cenowo super. Platki kydlane masz dzidziuś albo barwa. Rpzpuszczasz w cieplej wodzie i do pralki jak plyn:)

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, Basiunia dzięki za pamięć. Czytam na bieżąco przy karmieniu, ale do pisania brakuje trzeciej ręki;)

Co do brzuszka to sama nie wiem, chyba troszkę lepiej. Daję jej Delicol, doraźnie Espumisan, codziennie masuję brzuszek. Niestety dalej dużo płacze. Ale więcej jest sukcesów. Śpi grzecznie w łóżeczku, udało mi się wypracować w miarę regularne godziny spania i karmienia. Jeszcze czasami walczymy zwłaszcza wieczorem, ale jest ok. Miłość mnie zalewa jak na nią patrzę. Jest cudowna.

Współczuję problemów ze skórką. U Nas na szczęście nie ma tfu tfu.

Co do kolejnego dziecka to po pierwsze cc przesądza, ale nawet jeśli nie to to i tak zmieniłam zdanie. Chcę wrócić do pracy tzn. mam zamiar znaleźć nową, a kolejny dziedzic za jakieś 3 lata najwcześniej. Po pierwsze potrzebuję tego chybq nie jestem osobą, która realizuje się w domu, a po drugie chce poświęcić Małej tyle odwagi ile potrzebuje.

Pijcia a będziecie dalej działać?

Ewi ja kąpie w kranowie i trochę cieplejszej, bo zauważyłam, że Mała ma jak ja, że woli ciepłą, a twarz w przegotowanej. Generalnie wg tego filmiku podpasował mi:
    https://m.youtube.com/watch?v=KpUIka9iys4

Ja piorę w Lovelli i uwielbiam jej zapach.

Ach myślę o chuście, chociaż ze strachem ogromnym i dużym dystansem. Jednak nie mam raczej wyboru, bo okazało się, że mieszkanie stało się moim więzieniem. Nie jestem w stanie znieść gondoli z Małą w środku z 4p musi być mąż. Dramat:/ i kombinuję.

A jak Wasze potworzaki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie cykl na straty. dzis rano jedna kreska... :( pisalabym tu czesciej ale wiadomo mi jako ostatniej staraczce ciezko pisac jak tu mamusiowe tematy. ale jestem z wami i podczytuje was.

OO Litle to juz zaraz??? jak ten czas zasowa.

Ciri, Baronowa trzymajcie sie kochane! moze jednak czasem zajrzycie do nas? :)

co u Was?

Wysłany: 27 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziullavnam w tej sytuacji pomogla TULA. Małego siup i wózek sprowadzalam. Na dile małego do wózka a nosidlo do kosza. I z 6 dali rade:)

atdcj44jkiiobkzm.png

Wysłany: 27 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula. A ja? Ja tez staraczka

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ta tula jest dla starszych dzieci, niby są wkładki dla mniejszych, ale ja jakoś w to nie wierzę. A ponoć w chuście można takie małe bobo.

Madziula a jaki macie plan działania na teraz? Fakt zrobiło się tu typowo dzieciowo, więc nie dziwię Ci się, ale trzymam kciuki, żebyś w końcu zobaczyła swój cud na teście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Madziula a jaki macie plan działania na teraz? Fakt zrobiło się tu typowo dzieciowo, więc nie dziwię Ci się, ale trzymam kciuki, żebyś w końcu zobaczyła swój cud na teście.

dzialamy do grudnia na mozliwie najwiekszym luzie a przełom roku do kliniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza vel Picja wrote:
    Madziula. A ja? Ja tez staraczka

ooo to gdzies mi ta info na watku umknela... sorki moze dlatego ze jedno malenstwo masz i masz tutaj o czym pisac. ja pewnie tez tak szybko wroce do staran o drugie

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia, czuję się dobrze :) śpię trochę więcej niż dotychczas, mam uderzenia gorąca - na początku myślałam, że mnie coś łapie, bo czułam się jakbym miała gorączkę, ale temp w normie, więc to nie to :)

Madziulla, czas leci strasznie szybko :) mam nadzieję, że Tobie też szybko śmignie do pozytywnego testu :*
    Ja mam w planach przejść od razu do starań o drugie :) mam nadzieję, ze kolejne pójdzie nam sprawniej.

Magdziulla, my też mieszkamy na 4 piętrze i przede wszystkim z tego względu kupiłam chustę, na szybkie wyjścia z domu np. do sklepu jak znalazł :) a wózek będę miała chyba w aucie :)

Eliza, nie mogę się tego doczekać :D podnieca mnie myśl o porodzie :P już tak niewiele zostało do tulenia mojego szkraba w ramionach :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 27 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little. Jak pomysle ile sie w ten rok zmienilo. Rok temu jeszcze brzuch byl
    ...my w tuli nosimy od 2,5 miesiąca :-) sa tez chusty gotowe.wallabooo takie robi. Tez się sprawdza. Od razu zawiazana

atdcj44jkiiobkzm.png

Wysłany: 27 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa jeszcze świetne nosidla Fidella (nowość na tublu.pl a znane od dawna w Niemczech) miałam okazje testować na targach. Jest ekstra. Zrobione z chusty wiec nadaje sie od pierwszych dni:)

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little no to czekamy na dzidziusia.
    ledwo żyje mały ma kolki cały dzień płakał i noc. ;//
    teraz śpi.

ja zamówie sobie w wypożyczalni fidella.
    W co ubierałyście albo planujecie ubrac swoje maluchy do chrztu?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja będę chrzcić w maju, więc pewnie już fajna kiecka dla 8 miesięcznego dziecka. A Ty teraz?

Wypożyczasz? Opłaca się tak? Ja ciągle myślę, ale mam już dwie znajome, które oferują pomoc z chustą, chyba się przełamię.

Wysłany: 28 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz byl w mam Cie na muszce od Nonino
    http://nonino.shopshood.com/komplet-niemowlecy-mam-cie-na-muszce-prod256396.htm

Buty na rzep z allegro.

Tylko kamizelki nie miał bo byl skwar i po kościele spodnie zmieniliśmy na krótkie granatowe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 09:42

atdcj44jkiiobkzm.png

Wysłany: 28 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swiece personalizowana i szatke zamowilam na e-prezenty.pl jest piekna

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bedzie za zimno na taki strój musi miec jakas kurteczke czy cos.
    Picja sliczne ubranko.. tez zamówie na e-prezent swieczke i szatke.

chrzest 9.10

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 28 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi. Spodenki są zrobione z bawelny ale po spodem takiej misiowej wiec spodenki sa cieple. Musielibyście pokombinować sweterek na to. Na h&m jest dużo kardiganow, które nadają sie na chrzest:) życzę Wam ladnej pogody:)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 11:58

atdcj44jkiiobkzm.png

Wysłany: 28 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o body świetne bawelniane z ekonawelny. z kołnierzykiem robi nanaf organic. Body jest super. Bo czasem sprzedają takie body ale to sztywne. Drapie. I ogolnie nie dla noworodka normalnie. No i nie jest na jeden raz. Bo potem tez można nosic. Nie ma guzików. Latwo zapiac. Jedno wyslalam B a siuni. Nie wiem czy juz nosili. Zapytaj ją może jak ona to widzi.

atdcj44jkiiobkzm.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ