Zaczynam starania w 2024 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:Na opóźnienie @ to mogłoby dużo czynników, ja bym nawet zwaliła ma ostatnie upały, sama miałam cykl przesunięty o 7 dni poprzednio ;/
No właśnie też tak pomyślałam. Tym bardziej że beta dwa dni po terminie @ już coś powinna pokazać prawda? -
No po terminie tak, myślę, że by już coś pokazało a ile dni masz ten obecny cykl ?33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Iwoniasta785 wrote:Cześć kochane.
Czy któraś z was miała polipa endometrialnego ?
Czytałam różne historie odnośnie tego że lekarz pomyli polipa że wszesna ciaza, lub zasugerował wczesna ciaze a to okazał się polip.
Ja miałam usuwane dwa dwa lata temu (powiedziano mi wtedy że może utrudniać starania o ciążę) i na ostatniej wizycie u ginekologa znów wyszedł na badaniu USG mały polip ale tym razem lekarz nie widzi w tym problemu.starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS? - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
FSH - 15,64
kariotyp, CFTR, usg - ok
2022 - histeroskopia (polipy)
2024 - polipektomia
10.2024 - decyzja o IVF
11.2024 - punkcja: ❄️❄️❄️❄️ -
A witamy witamy i kciuki trzymamy 😁33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Cześć... od czerwca 2023 ciągle się staramy.. raz bardziej raz mniej. Pilnujemy 'tych' dni i nie pilnujemy... I co miesiąc to samo - jedna kreska 🥲
Aktualnie spóźnia mi się okres 3ci dzień, ale u mnie to w sumie nic nowego bo z moim okresem to są różne schematy... przez pół roku co do dnia,później totalnie cykle rozwalone i tak wkolo.
Nie wytrzymałam,przed chwilą zrobiłam test, wyszedł negatywny ale nadal nie daje mi to spokoju bo jakoś dziwnie boli mnie brzuch, inaczej niż zawsze na @, nie bolą mnie piersi a zawsze bardzo bolały na @ czuje jakbym miała początek infekcji pecherza🫣 ogólnie jakaś czuje się napeczniala i pewnie sobie coś wkręcam ale no... szukam chyba zrozumienia i ludze się ze to to...
Tez tak macie że mimo 1 kreski dalej sobie wmawiacie że może trzeba zrobić kolejny i kolejny i kolejny? 🙈
Stosuje miovelia nac +pregna start od 3 miesiecy, partner zażywa parenton pierwszy miesiącOlkaO lubi tę wiadomość
👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 zaplanowana wizyta u lekarza -
shaylen wrote:Cześć... od czerwca 2023 ciągle się staramy.. raz bardziej raz mniej. Pilnujemy 'tych' dni i nie pilnujemy... I co miesiąc to samo - jedna kreska 🥲
Aktualnie spóźnia mi się okres 3ci dzień, ale u mnie to w sumie nic nowego bo z moim okresem to są różne schematy... przez pół roku co do dnia,później totalnie cykle rozwalone i tak wkolo.
Nie wytrzymałam,przed chwilą zrobiłam test, wyszedł negatywny ale nadal nie daje mi to spokoju bo jakoś dziwnie boli mnie brzuch, inaczej niż zawsze na @, nie bolą mnie piersi a zawsze bardzo bolały na @ czuje jakbym miała początek infekcji pecherza🫣 ogólnie jakaś czuje się napeczniala i pewnie sobie coś wkręcam ale no... szukam chyba zrozumienia i ludze się ze to to...
Tez tak macie że mimo 1 kreski dalej sobie wmawiacie że może trzeba zrobić kolejny i kolejny i kolejny? 🙈
Stosuje miovelia nac +pregna start od 3 miesiecy, partner zażywa parenton pierwszy miesiąc
Wiesz może się owu przesunęła i wyjdą dwie kreski za dzień dwa dopiero? Może sobie wkręcasz a może coś jest loteria trochę 😅 zatestuj jak @ nie przyjdzie za dzień dwa i zobaczysz 😁33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Komanuss wrote:A mierzysz temp albo robisz testy owu? I zazwyczaj są regularne?
Zawsze regularne, teraz dwa cykle wlasmke takie dziwne dłuższe..
Mierzylam temperaturę, robilam testy ale zrezygnowałam z tego jakoś. Chyba bede musiała wrócić do tego. Chociażby do temperatury -
shaylen wrote:Cześć... od czerwca 2023 ciągle się staramy.. raz bardziej raz mniej. Pilnujemy 'tych' dni i nie pilnujemy... I co miesiąc to samo - jedna kreska 🥲
Stosuje miovelia nac +pregna start od 3 miesiecy, partner zażywa parenton pierwszy miesiąc
Hej. Ja mam podobnie. I w zasadzie teraz czułam się tak jak Ty, brałam 7 dni po owulacji duphaston. W 34dc poszłam na betę i okazało się, że nie ma wzrostu. Duphaston opóźnił mi miesiączkę. Nie wiem dlaczego ginekolog kazała mi przyjmować do dopiero 7 dni po owulacji
-
Witajcie. Chciałabym do was dołączyć. To jest mój pierwszy cykl starań. Zbliżenie mieliśmy w 9dc a cykl u mnie trwa 28 dni. Mam nadzieję,że uda się za pierwszym razem. Bardzo pragniemy tego dziecka. Chyba tak jak każda z nas tutaj. Dziś jest 12 dc i już się nie mogę doczekać testowania.
OlkaO lubi tę wiadomość
-
Miłka24 wrote:Witajcie. Chciałabym do was dołączyć. To jest mój pierwszy cykl starań. Zbliżenie mieliśmy w 9dc a cykl u mnie trwa 28 dni. Mam nadzieję,że uda się za pierwszym razem. Bardzo pragniemy tego dziecka. Chyba tak jak każda z nas tutaj. Dziś jest 12 dc i już się nie mogę doczekać testowania.
Hej! Ja też jestem nowa aczkolwiek starania mam od 9msc i niestety jeszcze nie udało się.
Życzę powodzenia i wspieram całym 🩷Komanuss lubi tę wiadomość
-
Nie . Byłam w grudniu na monitoringu to lekarze powiedział żeby się starać a jak nie to najpierw badanie nasienia trzeba będzie zrobić. Tak więc umówiłam się do tego lekarza na wizytę zobaczę co zaproponuje , umiałam nas na badanie nasienia , mam skierowanie na badania hormonalne ale to w 3-5 dc. A ty ?
OlkaO lubi tę wiadomość
-
Komanuss wrote:Nie . Byłam w grudniu na monitoringu to lekarze powiedział żeby się starać a jak nie to najpierw badanie nasienia trzeba będzie zrobić. Tak więc umówiłam się do tego lekarza na wizytę zobaczę co zaproponuje , umiałam nas na badanie nasienia , mam skierowanie na badania hormonalne ale to w 3-5 dc. A ty ?
Okay czyli nie wiadomo co mogłoby być przyczyną. A niepokoi Ciebie ten czas?
My jesteśmy po badaniach wszelkich hormonalnych i badaniu nasienia. Te pierwsze wszystkie w porządku ale nasienie ciut słabiej. I stosujemy fertilON.
Ja miałam po tym cyklu trochę złamanie. Dostałam lamette w pierwszych dniach cyklu, później piękne 2 pęcherzyki i brałam progesteron 7 dni po owulacji. W 34 dc myślałam, że udało się. To był czas by zrobić test i niestety negatywny. Dużo przepłakałam -
Darrika wrote:Wiesz może się owu przesunęła i wyjdą dwie kreski za dzień dwa dopiero? Może sobie wkręcasz a może coś jest loteria trochę 😅 zatestuj jak @ nie przyjdzie za dzień dwa i zobaczysz 😁
Testowałam i nadal negatywny, 7 dni spóźnienia, 39dc. Już wiem że cykl stracony wiec zamówiłam kolejne opakowanie miovelii i czekam na okres 🤷♀️ Stwierdziłam że trzeba może bardziej się przyłożyć do kolejnego cyklu...wiec ...powiecie mi o co chodzi z tym mierzeniem temperatury? Akurat jeśli o to chodzi to totalnie nie wiem co i z czym 😅 Jak to robić,kiedy, od kiedy 🙈 i co oznacza🫣👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 zaplanowana wizyta u lekarza