X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:
    Antonina33 - robiłaś bete?
    Snieżka - trzymam kciuki żeby zdrówko od stycznia wróciło ❤️
    Jelonek, zorilla - mi się wydaje że dołączam do was od stycznia :) jeszcze mam 5 dni do okresu, ale wykres bardzo przypomina mi moj wrześniowy więc chyba się nie nastawiam za bardzo

Nie ma już po co bo raczej @ dostałam

• AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Ja ten cykl spisuje na straty bo niby się staraliśmy, ale człowiek jest tak wyczerpany od pracy zwłaszcza teraz w okresie przedświątecznym, że pewnie i tak nic z tego nie będzie
    Także dwa tygodnie i wszystko się okaże
    Pozytywny test owu miałam 11 dc ,a 12 dc mocny ból więc pewnie wtedy owu była
    A staraliśmy się 9 i 11 dc kiedy był śluz plodny
    Dziś 13 dc
    Cześć! Aż muszę się tu odezwać…
    Przeczytałam cały wątek i bardzo trzymam za Ciebie kciuki. Aż do ostatniej strony wątku liczyłam, że napiszesz, że się udało…
    Nie będę Ci pisała rzeczy typu „wyluzuj”, „napijcie się wina przed” bo nie wierzę w takie sformułowania. Wydaje mi się, że to po prostu zależy jakiego kto ma „farta”.
    Ale do brzegu - czy twój mąż się zbadał? Wtrąciłam się w wątek, ponieważ bliska mi koleżanka miała taki sam problem jak Ty. Poniekąd sama mnie zachęciła, żebym zaczęła się starać „bo to nie jest tak łatwo”. Mi się udało odrazu… i wtedy właśnie koleżanka zmusiła męża do badań. Co się okazało, miał on prawie w ogóle nie ruchliwe plemniki. Wystarczył MIESIĄC z lekarstwami i udało im się.
    Może warto namówić męża? Może niepotrzebnie się zamartwiasz…
    Mam też drugą sytuację - koleżanka z pracy prawie rok się starała bez skutku. Poszła do endokrynologa i wykupiła pakiet badań pod ciążę. Endokrynolog dobrał leki, żeby unormować wyniki i też się udało.

Mam nadzieję, że będzie to dla ciebie pokrzepiające.

Zasługujesz na bycie mamą i jestem pewna, że nią zostaniesz. Po prostu to czuję.
    Trzymaj się!!!!

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Didi97 Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam puregon data ważności do lutego.Lek przechowuje w lodówce.
    Udało się zajść w ciążę po 5 latach staran!

Kamcia97 lubi tę wiadomość

• Monia97 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    I jak Monia? Przyszła 🐒?
    U mnie 24dc, okres za 4 dni, jestem na duphastonie do dzisiaj. Rano miałam lekkie plamienie na brązowo czyli w moim przypadku zwiastun okresu, nie podejrzewam kompletnie niczego innego…

Niestety menda pojawiła się 23.12, ale bardzo skąpa i dalej delikatnie podcieram się bladoróżową krowią. Czuję, że coś jest nie tak i znowu się rozregulowało 😭😭 po nowym roku idę do nowego ginekologa i zobaczę co powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 12:11

• Lovi25 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie staraczki! :)

U mnie aktualnie okres po pierwszym poronieniu i zaczynamy starania od stycznia 🤞
    Ale najpierw jeszcze wizyta po Nowym Roku u gina.

Tak się tylko chciałam odmeldować :P Mam nadzieję, że spotkamy się wszystkie w styczniowym wątku dzidziuchowym!! 👶💝

Kamcia97, Jelonekk;), Bubu2024 lubią tę wiadomość

👩31 👨33

OM 24.01
    20.02 ⏸️
    14.04 I prenatalne: 5,3 cm bejbika 🍀
    16.06 II prenatalne
    04.09 III prenatalne 1919 g dziewczyny 🩷
    __
    20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
  • Jelonekk;) Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już nie mogę doczekać dni płodnych 🥹🥹
    Chciałabym, żeby się udało! A wy jak tam dziewczyny? Pozytywnie nastawione? 😍

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28

Styczeń - 2 cs
    24.01.2025 ⏸️ 🥹
    13.02 pierwsza wizyta 🤍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelonekk;) wrote:
    Ja się już nie mogę doczekać dni płodnych 🥹🥹
    Chciałabym, żeby się udało! A wy jak tam dziewczyny? Pozytywnie nastawione? 😍
    Też się doczekać nie mogę, teoretycznie mam za tydzień 😅 ale już tracę nadzieję bo leci 4 miesiąc a myślałam że to jednak szybko pójdzie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 23:08

• zorilla94 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam żeby sobie odpuścić w tym cyklu, teoretycznie za 4 dni dni płodne, ale ja już zaczynam wariować, stresować się i wszystko analizować i może potrzebuję przerwy… nie wiem jak mój Mąż to wytrzymuje 😅

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀

Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
    11.06 ⏸️
    12.06 beta 882 mln/ml
    prog 59.80 ng/ml
    16.06 beta 4073 mln/ml
    20.06 beta 17047 mln/ml
    26.06 mamy dwa 💕
    10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
    18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
    8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
    21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
    15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
    24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵

preg.png
  • Monia97 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim,

Ja zaczynam nowy rok z nowym nastawieniem. Odpuszczam na 2-3 miesiące nie będę o tym wszystkim myśleć, zapisywać współżyć, czy wyliczać dni płodnych. Pójdziemy na żywioł.

Zaczynam o siebie dbać na 110% i się nie poddawać, aby spełnić swoje największe marzenie, jakie jest zostać mamą.

Życzę wszystkim powodzenia <3

Odezwę się za jakiś czas. Trzymam za was wszystkie kciuki.

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w 2025 <3

Też się tu chwilę udzielałam, bliżej środka roku, trochę wtedy przerażona nieudaną stymulacją, przed badaniem drożności Potem było tylko gorzej, bo złe diagnozy dawały nam z buta po twarzy raz po raz: endometrioza, stan zapalny endometrium, oligospermia, stres oksydacyjny nasienia, niedrożność lewego jajowodu.... no i póki co, udało się. Pierwsza beta powyżej 5 była 31.12 :) Pierwszy w życiu widok ⏸️ już w obecnym roku. Naturalnie, tuż przed wizytą u Dr, na której pewnie rozważalibyśmy 3 podejścia do IUI, a potem pewnie już tylko in vitro.

Co będzie dalej - nie mam pojęcia, może być różnie (biorę pod uwagę też smutne zakończenia, włącznie z takim, że jednak będzie potrzebne IV), ale warto dociekać, walczyć o siebie, zmieniać lekarzy, jeśli nie pasują i zabierają tylko czas.. Piszę Wam to w ramach przekazania nadziei na lepsze <3 🍀 i że trochę dobrych decyzji, szczypta mądrych lekarzy i cały worek przypadkowych zbiegów okoliczności, farta może dużo zmienić na przestrzeni już jednego roku. Oczywiście życzę Wam, żeby Wasze marzenia zmieniły się w rzeczywistość jak najszybciej <3

Kamcia97, zorilla94, snieżka lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • zorilla94 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Witajcie w 2025 <3

Też się tu chwilę udzielałam, bliżej środka roku, trochę wtedy przerażona nieudaną stymulacją, przed badaniem drożności Potem było tylko gorzej, bo złe diagnozy dawały nam z buta po twarzy raz po raz: endometrioza, stan zapalny endometrium, oligospermia, stres oksydacyjny nasienia, niedrożność lewego jajowodu.... no i póki co, udało się. Pierwsza beta powyżej 5 była 31.12 :) Pierwszy w życiu widok ⏸️ już w obecnym roku. Naturalnie, tuż przed wizytą u Dr, na której pewnie rozważalibyśmy 3 podejścia do IUI, a potem pewnie już tylko in vitro.

Co będzie dalej - nie mam pojęcia, może być różnie (biorę pod uwagę też smutne zakończenia, włącznie z takim, że jednak będzie potrzebne IV), ale warto dociekać, walczyć o siebie, zmieniać lekarzy, jeśli nie pasują i zabierają tylko czas.. Piszę Wam to w ramach przekazania nadziei na lepsze <3 🍀 i że trochę dobrych decyzji, szczypta mądrych lekarzy i cały worek przypadkowych zbiegów okoliczności, farta może dużo zmienić na przestrzeni już jednego roku. Oczywiście życzę Wam, żeby Wasze marzenia zmieniły się w rzeczywistość jak najszybciej <3

Jak cudownie czytać takie rzeczy, dajesz dużą nadzieję nam tu wszystkim! Życzę Ci nudnej ciąży i żeby ta mała fasolka rosła z dnia na dzień ❤️

Deyansu lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀

Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
    11.06 ⏸️
    12.06 beta 882 mln/ml
    prog 59.80 ng/ml
    16.06 beta 4073 mln/ml
    20.06 beta 17047 mln/ml
    26.06 mamy dwa 💕
    10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
    18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
    8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
    21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
    15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
    24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵

preg.png
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym roku.
    Ja aktualnie czekam na okres ,ale mam nadzieję że ten rok będzie też dla nas szczęśliwy.

Deyansu, AgaKa800, Jelonekk;) lubią tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Jelonekk;) Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Witam w Nowym roku.
    Ja aktualnie czekam na okres ,ale mam nadzieję że ten rok będzie też dla nas szczęśliwy.
    Kamcia97 jak u Ciebie ? 🥹🥹

Kamcia97 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28

Styczeń - 2 cs
    24.01.2025 ⏸️ 🥹
    13.02 pierwsza wizyta 🤍
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelonekk;) wrote:
    Kamcia97 jak u Ciebie ? 🥹🥹

Teraz kończy mi się @ ,na dniach idę do ginekologa zobaczyć czy wszystko jest dobrze I zaczniemy znów starania aż do skutku

Starania od 06.24
‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ