X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Loraa Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelonekk;) wrote:
    Tylko wiecie co dziewczyny? Najbardziej martwi mnie to, że po prostu cały czas czuję ból podbrzusza i co jest najdziwniejsze, że z lewej strony, a torbiel wyszła na prawej.. Ponadto bolą mnie pachwiny i tył kręgosłupa, a tak raczej nie powinno być...
    Ale jak byłam u ginekologa kazał czekać i obserwować, więc może jakby było coś poważnego pewno kazał by od razu wdrożyć jakieś leczenie albo coś ? Jak myślicie? 🥺🥺🥺🥺
    W których dniach cyklu czujesz ból podbrzusza?

Ja też mam tak, też z lewej strony. Od owulacji do @. Lekarz dopiero w styczniu

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs ⌛

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Panna_M Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 32dc i okresu brak. Kilka dni temu bolało mnie podbrzusze jak na okres - to u mnie normalne przed miesiączką. Wczoraj i przedwczoraj z rana robiłam testy i negatywne :( myślicie, ze jest jeszcze nadzieja czy już się nie łudzić?

👧 29 👨31

•podejrzenie PCOS
    •macica dwurożna

Wyniki:
    •TSH 2,3
    •Ferrytyna 28,3
    •Prolaktyna 15,6
    •żelazo 121
    •kwas foliowy 7,37

Zalecenia: prenatal primo
  • suzume Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna M - a wiesz kiedy miałaś owulacje? Masz regularne cykle?
    Bo jeśli miesiaczka ci się spoznia a wiesz kiedy była owulacja to jeszcze nadzieja jest. Czasami dziewczynom pozytywny test wychodzi 15-16ego dnia dopiero. :) także nadzieja jest aż do miesiaczki! :)

ona 💁🏼‍♀️ 31 | on 🙋‍♂️ 56
    ❤️ bez zapezpieczenia od 2021
    Świadome starania od 04/24

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

✖️ USG - policystyczne jajniki

Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻
  • patience Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Mam pytanie.
    Czy beta wyjdzie dzien przed miesiączką, jesli test wyszedł negatywny?

• snieżka Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patience wrote:
    Hej dziewczyny !
    Mam pytanie.
    Czy beta wyjdzie dzien przed miesiączką, jesli test wyszedł negatywny?

Jest taka szansa. Hormon beta-hCG najpierw pojawia się we krwi, a dopiero potem w moczu.

patience lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👦🏻 32

🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬05.24:ANA1 (dodatni) ❌️, ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9☑️,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(w trakcie antybiotykoterapii) - czekam na zielone światło na starania 😢

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Xifaxan
  • patience Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Jest taka szansa. Hormon beta-hCG najpierw pojawia się we krwi, a dopiero potem w moczu.

Dziekuje bardzo :)

• Panna_M Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:
    Panna M - a wiesz kiedy miałaś owulacje? Masz regularne cykle?
    Bo jeśli miesiaczka ci się spoznia a wiesz kiedy była owulacja to jeszcze nadzieja jest. Czasami dziewczynom pozytywny test wychodzi 15-16ego dnia dopiero. :) także nadzieja jest aż do miesiaczki! :)

Raczej regularne -29/30 dni. Nie miałam monitoringu owulacji, po śluzie oceniam, ze była równo 14 dni temu. Jeszcze się łudzę, ze się udało

👧 29 👨31

•podejrzenie PCOS
    •macica dwurożna

Wyniki:
    •TSH 2,3
    •Ferrytyna 28,3
    •Prolaktyna 15,6
    •żelazo 121
    •kwas foliowy 7,37

• suzume Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mozliwe! Zatestuj jutro :) trzymam kciuki!!

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

• Panna_M Debiutantka

Wysłany: 23 grudnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni brzuch w ogóle nie boli- to już 33dc jak na moje długości to już sporo. Dzisiaj nie wytrzymałam i pobiegłam na betę, późnym popołudniem ma być wynik.

👧 29 👨31

•podejrzenie PCOS
    •macica dwurożna

Wyniki:
    •TSH 2,3
    •Ferrytyna 28,3
    •Prolaktyna 15,6
    •żelazo 121
    •kwas foliowy 7,37

• Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi testy owu pokazały pozytyw 14 grudnia teraz czekam kiedy zacząć testować czy udało się , za 8 dni okres.
    Wczoraj mnie strasznie rwał dół brzucha.

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten cykl spisuje na straty bo niby się staraliśmy, ale człowiek jest tak wyczerpany od pracy zwłaszcza teraz w okresie przedświątecznym, że pewnie i tak nic z tego nie będzie
    Także dwa tygodnie i wszystko się okaże
    Pozytywny test owu miałam 11 dc ,a 12 dc mocny ból więc pewnie wtedy owu była
    A staraliśmy się 9 i 11 dc kiedy był śluz plodny
    Dziś 13 dc

Jelonekk;) lubi tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy razem może akurat się wszystko uda.
    Taki prezent na Nowy Rok

Kamcia97 lubi tę wiadomość

• suzume Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też w tym cyklu nic. Temperatury jakies takie niskie że w ogóle nie wiem czy owulacja byla. Także 1 stycznia okres I mam nadzieje ze 2026 przyniesie nam niespodziankę jakas ❤️

Dziewczyny które poszły na bete - dajcie znać jak tam ❤️ ja trzymam za was mocno kciuki ❤️

• Jelonekk;) Debiutantka

Wysłany: 23 grudnia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    W których dniach cyklu czujesz ból podbrzusza?

Ja też mam tak, też z lewej strony. Od owulacji do @. Lekarz dopiero w styczniu

Ja tak samo, od owulacji do @... Znaczy ten cykl i tak miałam spoko, bo w ogóle nie odczuwam PMS, ale poprzedni to był dramat. Więc sama nie wiem co myśleć 🤷‍♀️ ten cykl niestety spisaliśmy na straty, ponieważ miałam infekcję...

Ale dziewczynki !! Miejmy nadzieję, że Nowy Rok przyniesie nam pozytywne zmiany i że każda z nas będzie w upragnionej ciąży 😍🥹🥹🤰🤰
    Tego z całego serca nam wszystkim życzę ❤️

snieżka lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28
  • Jelonekk;) Debiutantka

Wysłany: 23 grudnia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Ja ten cykl spisuje na straty bo niby się staraliśmy, ale człowiek jest tak wyczerpany od pracy zwłaszcza teraz w okresie przedświątecznym, że pewnie i tak nic z tego nie będzie
    Także dwa tygodnie i wszystko się okaże
    Pozytywny test owu miałam 11 dc ,a 12 dc mocny ból więc pewnie wtedy owu była
    A staraliśmy się 9 i 11 dc kiedy był śluz plodny
    Dziś 13 dc

Będę trzymać kciuki! Może akurat zaskoczy ! 🥹

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28
  • Antonina33 Znajoma

Wysłany: 23 grudnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do nowego roku może pyknie
    Ból miesiączkowy była w tamtym tygodniu ale miasteczko brak okres się spóźnia 8 dni dziś
    Więc może może mam jeszcze nadzieję z synem test wyszedł w 5 tygodniu dopiero

• Plapart Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ;)
    Od jutra zaczynami nasz 8cs po poronieniu w maju … i dalej nic nie wychodzi .. w pierwszych staraniach udało się zajść w 4cs teraz zaraz będzie 8cs i nic … nie będę kłamać jestem okropnie tym załamana … :(
    Myślicie że kiedy zgłosić się go ginekologa w związku z niepowodzeniami ? 10cs cze łudzić się i czekać do 12cs ?

👩 28 | 🧔32

👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc
  • suzume Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym radziła zrobić podstawowe badania już teraz. Zbadać hormony, zrobić usg. A nóż coś znajdziesz wtedy od razu możesz do lekarza z tym isc

‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ