X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:
    Antonina33 - robiłaś bete?
    Snieżka - trzymam kciuki żeby zdrówko od stycznia wróciło ❤️
    Jelonek, zorilla - mi się wydaje że dołączam do was od stycznia :) jeszcze mam 5 dni do okresu, ale wykres bardzo przypomina mi moj wrześniowy więc chyba się nie nastawiam za bardzo

Nie ma już po co bo raczej @ dostałam

• AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Ja ten cykl spisuje na straty bo niby się staraliśmy, ale człowiek jest tak wyczerpany od pracy zwłaszcza teraz w okresie przedświątecznym, że pewnie i tak nic z tego nie będzie
    Także dwa tygodnie i wszystko się okaże
    Pozytywny test owu miałam 11 dc ,a 12 dc mocny ból więc pewnie wtedy owu była
    A staraliśmy się 9 i 11 dc kiedy był śluz plodny
    Dziś 13 dc
    Cześć! Aż muszę się tu odezwać…
    Przeczytałam cały wątek i bardzo trzymam za Ciebie kciuki. Aż do ostatniej strony wątku liczyłam, że napiszesz, że się udało…
    Nie będę Ci pisała rzeczy typu „wyluzuj”, „napijcie się wina przed” bo nie wierzę w takie sformułowania. Wydaje mi się, że to po prostu zależy jakiego kto ma „farta”.
    Ale do brzegu - czy twój mąż się zbadał? Wtrąciłam się w wątek, ponieważ bliska mi koleżanka miała taki sam problem jak Ty. Poniekąd sama mnie zachęciła, żebym zaczęła się starać „bo to nie jest tak łatwo”. Mi się udało odrazu… i wtedy właśnie koleżanka zmusiła męża do badań. Co się okazało, miał on prawie w ogóle nie ruchliwe plemniki. Wystarczył MIESIĄC z lekarstwami i udało im się.
    Może warto namówić męża? Może niepotrzebnie się zamartwiasz…
    Mam też drugą sytuację - koleżanka z pracy prawie rok się starała bez skutku. Poszła do endokrynologa i wykupiła pakiet badań pod ciążę. Endokrynolog dobrał leki, żeby unormować wyniki i też się udało.

Mam nadzieję, że będzie to dla ciebie pokrzepiające.

Zasługujesz na bycie mamą i jestem pewna, że nią zostaniesz. Po prostu to czuję.
    Trzymaj się!!!!

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Didi97 Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam puregon data ważności do lutego.Lek przechowuje w lodówce.
    Udało się zajść w ciążę po 5 latach staran!

Kamcia97 lubi tę wiadomość

• Monia97 Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    I jak Monia? Przyszła 🐒?
    U mnie 24dc, okres za 4 dni, jestem na duphastonie do dzisiaj. Rano miałam lekkie plamienie na brązowo czyli w moim przypadku zwiastun okresu, nie podejrzewam kompletnie niczego innego…

Niestety menda pojawiła się 23.12, ale bardzo skąpa i dalej delikatnie podcieram się bladoróżową krowią. Czuję, że coś jest nie tak i znowu się rozregulowało 😭😭 po nowym roku idę do nowego ginekologa i zobaczę co powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 12:11

• Lovi25 Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie staraczki! :)

U mnie aktualnie okres po pierwszym poronieniu i zaczynamy starania od stycznia 🤞
    Ale najpierw jeszcze wizyta po Nowym Roku u gina.

Tak się tylko chciałam odmeldować :P Mam nadzieję, że spotkamy się wszystkie w styczniowym wątku dzidziuchowym!! 👶💝

Kamcia97, Jelonekk;), Bubu2024 lubią tę wiadomość

Starania od wrzesien 2024

20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
  • Jelonekk;) Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2024, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już nie mogę doczekać dni płodnych 🥹🥹
    Chciałabym, żeby się udało! A wy jak tam dziewczyny? Pozytywnie nastawione? 😍

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28

Styczeń - 2 cs
    Podwyższona prolaktyna
    Wysoki progesteron 7dp (27ng/ml)
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelonekk;) wrote:
    Ja się już nie mogę doczekać dni płodnych 🥹🥹
    Chciałabym, żeby się udało! A wy jak tam dziewczyny? Pozytywnie nastawione? 😍
    Też się doczekać nie mogę, teoretycznie mam za tydzień 😅 ale już tracę nadzieję bo leci 4 miesiąc a myślałam że to jednak szybko pójdzie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 23:08

26l💁🏻‍♀️& 29l🙋🏻‍♂️ & 😺Melka
    05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na luzie: 09.24r.
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
    🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛
  • zorilla94 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam żeby sobie odpuścić w tym cyklu, teoretycznie za 4 dni dni płodne, ale ja już zaczynam wariować, stresować się i wszystko analizować i może potrzebuję przerwy… nie wiem jak mój Mąż to wytrzymuje 😅

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    6 cs o pierwsze 👶🏼

Badania z 10/2024:
    4dc:
    TSH 1.02
    FT4 18.2 pmol/l
    Prolaktyna 520 mu/l ❌
    Estradiol 170.7 pmol/l
    FSH 6.47 lU/l
    LH 11.80 lU/l ❌
    Testosteron wolny 2.10 pg/ml
    DHEAS 269 ug/dl
    Androstendion 1.71 ng/ml ❌
    AMH 3.08
    SHBG 42.8 nmol/l
    17-OH-Prog 0.910 ng/ml
    Witamina D 30.8 ng/ml

Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml
  • Monia97 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim,

Ja zaczynam nowy rok z nowym nastawieniem. Odpuszczam na 2-3 miesiące nie będę o tym wszystkim myśleć, zapisywać współżyć, czy wyliczać dni płodnych. Pójdziemy na żywioł.

Zaczynam o siebie dbać na 110% i się nie poddawać, aby spełnić swoje największe marzenie, jakie jest zostać mamą.

Życzę wszystkim powodzenia <3

Odezwę się za jakiś czas. Trzymam za was wszystkie kciuki.

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w 2025 <3

Też się tu chwilę udzielałam, bliżej środka roku, trochę wtedy przerażona nieudaną stymulacją, przed badaniem drożności Potem było tylko gorzej, bo złe diagnozy dawały nam z buta po twarzy raz po raz: endometrioza, stan zapalny endometrium, oligospermia, stres oksydacyjny nasienia, niedrożność lewego jajowodu.... no i póki co, udało się. Pierwsza beta powyżej 5 była 31.12 :) Pierwszy w życiu widok ⏸️ już w obecnym roku. Naturalnie, tuż przed wizytą u Dr, na której pewnie rozważalibyśmy 3 podejścia do IUI, a potem pewnie już tylko in vitro.

Co będzie dalej - nie mam pojęcia, może być różnie (biorę pod uwagę też smutne zakończenia, włącznie z takim, że jednak będzie potrzebne IV), ale warto dociekać, walczyć o siebie, zmieniać lekarzy, jeśli nie pasują i zabierają tylko czas.. Piszę Wam to w ramach przekazania nadziei na lepsze <3 🍀 i że trochę dobrych decyzji, szczypta mądrych lekarzy i cały worek przypadkowych zbiegów okoliczności, farta może dużo zmienić na przestrzeni już jednego roku. Oczywiście życzę Wam, żeby Wasze marzenia zmieniły się w rzeczywistość jak najszybciej <3

Kamcia97, zorilla94, snieżka lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
  • zorilla94 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Witajcie w 2025 <3

Też się tu chwilę udzielałam, bliżej środka roku, trochę wtedy przerażona nieudaną stymulacją, przed badaniem drożności Potem było tylko gorzej, bo złe diagnozy dawały nam z buta po twarzy raz po raz: endometrioza, stan zapalny endometrium, oligospermia, stres oksydacyjny nasienia, niedrożność lewego jajowodu.... no i póki co, udało się. Pierwsza beta powyżej 5 była 31.12 :) Pierwszy w życiu widok ⏸️ już w obecnym roku. Naturalnie, tuż przed wizytą u Dr, na której pewnie rozważalibyśmy 3 podejścia do IUI, a potem pewnie już tylko in vitro.

Co będzie dalej - nie mam pojęcia, może być różnie (biorę pod uwagę też smutne zakończenia, włącznie z takim, że jednak będzie potrzebne IV), ale warto dociekać, walczyć o siebie, zmieniać lekarzy, jeśli nie pasują i zabierają tylko czas.. Piszę Wam to w ramach przekazania nadziei na lepsze <3 🍀 i że trochę dobrych decyzji, szczypta mądrych lekarzy i cały worek przypadkowych zbiegów okoliczności, farta może dużo zmienić na przestrzeni już jednego roku. Oczywiście życzę Wam, żeby Wasze marzenia zmieniły się w rzeczywistość jak najszybciej <3

Jak cudownie czytać takie rzeczy, dajesz dużą nadzieję nam tu wszystkim! Życzę Ci nudnej ciąży i żeby ta mała fasolka rosła z dnia na dzień ❤️

Deyansu lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    6 cs o pierwsze 👶🏼

Badania z 10/2024:
    4dc:
    TSH 1.02
    FT4 18.2 pmol/l
    Prolaktyna 520 mu/l ❌
    Estradiol 170.7 pmol/l
    FSH 6.47 lU/l
    LH 11.80 lU/l ❌
    Testosteron wolny 2.10 pg/ml
    DHEAS 269 ug/dl
    Androstendion 1.71 ng/ml ❌
    AMH 3.08
    SHBG 42.8 nmol/l
    17-OH-Prog 0.910 ng/ml
    Witamina D 30.8 ng/ml

Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym roku.
    Ja aktualnie czekam na okres ,ale mam nadzieję że ten rok będzie też dla nas szczęśliwy.

Deyansu, AgaKa800, Jelonekk;) lubią tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Jelonekk;) Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Witam w Nowym roku.
    Ja aktualnie czekam na okres ,ale mam nadzieję że ten rok będzie też dla nas szczęśliwy.
    Kamcia97 jak u Ciebie ? 🥹🥹

Kamcia97 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28

Styczeń - 2 cs
    Podwyższona prolaktyna
    Wysoki progesteron 7dp (27ng/ml)
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelonekk;) wrote:
    Kamcia97 jak u Ciebie ? 🥹🥹

Teraz kończy mi się @ ,na dniach idę do ginekologa zobaczyć czy wszystko jest dobrze I zaczniemy znów starania aż do skutku

Starania od 06.24
‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ