X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jelonekk;) Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:
    Progresteronu zazdroscilaby Ci nie jedna staraczka, także on jest książkowy wprost ciazowy.
    Co do torbieli to nie ma się czym na razie stresować. Moja przyjaciółka robila skan kręgosłupa bo ma problemy z plecami i na tym skanie wykryli jej torbiel, tak przypadkiem. Od razu zapisała się do ginekologa bo się wystraszyla a jej się wchlonela mega szybko bo na wizytę nie czekała dlugo a na usg już pokazalo ze jej nie ma.
    Także sprawdź to ale nie stresuj się, bo bardzo często się one wchłaniają.

Zorilla94 - nie wiedziałam że w dzisiejszych czasach to jeszcze mozliwe... to jest do zgloszenia! Żeby nikomu innemu się coś takiego nie stało bo serio moze to wywołać traumę .. I jakas młoda dziewczyna nie będzie dziala wrócić do ginekologa ...

Czy macie jakieś doświadczenie w stresujących sytuacjach które przełożyły wasza owulacje? Bo jestem jakoś tak chyba 3 dni przed owulka ale dziś miałam tak okropny dzień i stresujący - policja, karetka no wszystko się dziś działo ze boję się że to wpłynie na owulacje. A mam już czas na serduszkowanie znaleziony bo M. wyjezdza na kilka dni właśnie w dzień spodziewanej owulki. I boję się że mi się przesunie jakoś.

Wiem że stres ma wplyw na cykl tylko właśnie nie wiem czy może nie jest za blisko owulacji już?

Tylko wiecie co dziewczyny? Najbardziej martwi mnie to, że po prostu cały czas czuję ból podbrzusza i co jest najdziwniejsze, że z lewej strony, a torbiel wyszła na prawej.. Ponadto bolą mnie pachwiny i tył kręgosłupa, a tak raczej nie powinno być...
    Ale jak byłam u ginekologa kazał czekać i obserwować, więc może jakby było coś poważnego pewno kazał by od razu wdrożyć jakieś leczenie albo coś ? Jak myślicie? 🥺🥺🥺🥺

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28
  • Jelonekk;) Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:
    Progresteronu zazdroscilaby Ci nie jedna staraczka, także on jest książkowy wprost ciazowy.
    Co do torbieli to nie ma się czym na razie stresować. Moja przyjaciółka robila skan kręgosłupa bo ma problemy z plecami i na tym skanie wykryli jej torbiel, tak przypadkiem. Od razu zapisała się do ginekologa bo się wystraszyla a jej się wchlonela mega szybko bo na wizytę nie czekała dlugo a na usg już pokazalo ze jej nie ma.
    Także sprawdź to ale nie stresuj się, bo bardzo często się one wchłaniają.

Zorilla94 - nie wiedziałam że w dzisiejszych czasach to jeszcze mozliwe... to jest do zgloszenia! Żeby nikomu innemu się coś takiego nie stało bo serio moze to wywołać traumę .. I jakas młoda dziewczyna nie będzie dziala wrócić do ginekologa ...

Czy macie jakieś doświadczenie w stresujących sytuacjach które przełożyły wasza owulacje? Bo jestem jakoś tak chyba 3 dni przed owulka ale dziś miałam tak okropny dzień i stresujący - policja, karetka no wszystko się dziś działo ze boję się że to wpłynie na owulacje. A mam już czas na serduszkowanie znaleziony bo M. wyjezdza na kilka dni właśnie w dzień spodziewanej owulki. I boję się że mi się przesunie jakoś.

Wiem że stres ma wplyw na cykl tylko właśnie nie wiem czy może nie jest za blisko owulacji już?

A robisz testy owulacyjne ? Może spróbuj zrobić, wtedy będziesz wiedzieć czy owulacja się czasem nie przesunęła ☺️☺️

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28
  • suzume Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekać na co? Az bedzie bardziej boleć skoro już boli?
    Może warto skonsultować się z jeszcze jednym ginekologiem? Moze miałby troszke inne doświadczenia z takimi objawami?

ona 💁🏼‍♀️ 31 | on 🙋‍♂️ 56
    ❤️ bez zapezpieczenia od 2021
    Świadome starania od 04/24

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

✖️ USG - policystyczne jajniki

Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻
  • Jelonekk;) Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co robić... Bylam już u tylu ginekologów (ze względu na te infekcje), że chciałam w końcu trzymać się jednego, a to podobno (z opinii znajomych, jak i z internetu) bardzo dobry lekarz 🥺

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj rano pozytywny PIK , wieczorem ❤️i dzisiaj rano serduszkowalismy i nie wiem czy jeszcze dzisiaj wieczorem próbować czy już jest możliwość duża że coś z tego bedzie

snieżka lubi tę wiadomość

• suzume Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodzi zaserduszkowac jeszcze jutro. Jeśli owulka może być nawet 36h po piku :)

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

• Monia97 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wasze samopoczucie? Ja mam wrażenie,że zaraz dostanę @, chociaż powinnam dostać ok. 28/29.12.

Brzuch boli typowo okresowo ;( trochę się tym podłamałam. Zaraz święta i myślałam, że sprawie sobie najlepszy prezent. Jajniki też ciągle pobolewają. Ahh, może u was lepszy dzień?

• snieżka Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem podłamana :( Mam spore problemy z żołądkiem, często ostatnio wymiotuję. Dowiedziałam się, że mam SIBO i od dzisiaj biorę antybiotyk. Z tego względu musiałam odpuścić starania w tym cyklu :(

👩🏻 28 👦🏻 32

🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬05.24:ANA1 (dodatni) ❌️, ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9☑️,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(w trakcie antybiotykoterapii) - czekam na zielone światło na starania 😢

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Xifaxan
  • suzume Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 - jeśli mówisz że okres za jakieś 10-11 dni to moze ten okresowy bol brzucha to na owulacje? Moze dzis masz?

Śnieżka - ojej współczuję ☹️ ile będzie trwało leczenie? Powiem szczerze że nie słyszałam o sibo teraz dopiero googlowalam.

Ja dziś owulacja, moj M. ma urodziny ale niestety wyjechał na 3 dni, więc też za dużych nadzieji z tym cyklem zwiazanych nie mam.
    Okres wychodzi mi dokładnie 1 stycznia. Piekny byłby początek roku z dwoma kreskami ale chyba nie wyjdzie ☹️

Monia97 lubi tę wiadomość

• snieżka Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:
    Monia97 - jeśli mówisz że okres za jakieś 10-11 dni to moze ten okresowy bol brzucha to na owulacje? Moze dzis masz?

Śnieżka - ojej współczuję ☹️ ile będzie trwało leczenie? Powiem szczerze że nie słyszałam o sibo teraz dopiero googlowalam.

Ja dziś owulacja, moj M. ma urodziny ale niestety wyjechał na 3 dni, więc też za dużych nadzieji z tym cyklem zwiazanych nie mam.
    Okres wychodzi mi dokładnie 1 stycznia. Piekny byłby początek roku z dwoma kreskami ale chyba nie wyjdzie ☹️

Na razie przez 2 tygodnie muszę brać antybiotyk, ale nie wiadomo co będzie potem, bo często antybiotyk nie pomaga za pierwszym razem :( Też na pewno będę musiała trzymać się diety, ale to jestem w stanie zrobić.

Suzume zawsze jest nadzieja i szansa, że nowy rok przyniesie coś dobrego :)

👩🏻 28 👦🏻 32

🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬05.24:ANA1 (dodatni) ❌️, ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9☑️,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(w trakcie antybiotykoterapii) - czekam na zielone światło na starania 😢

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Xifaxan
  • Monia97 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:

Wzięłam taką ewentualność pod uwagę i ją wykorzystałam 🫦❤️‍🔥 zobaczymy

Wiecie co u mnie jest najgorsze? Jestem niecierpliwa i jak pomyślę, że trzeba czasu żeby zrobić test lub poczekać na okres to już bym chciała coś zadziałać, ale nie mogę nic zrobić tylko czekać🥲

• suzume Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snieżka to trzymam kciuki żeby pomogl za pierwszym razem! ❤️❤️

Monia Takie bezczynne czekanie jest najgorsze ...! a prowadzisz jakis wykres? Mierzysz temperature, robisz testy czy coś?

snieżka, Monia97 lubią tę wiadomość

• Monia97 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:
    Snieżka to trzymam kciuki żeby pomogl za pierwszym razem! ❤️❤️

Monia Takie bezczynne czekanie jest najgorsze ...! a prowadzisz jakis wykres? Mierzysz temperature, robisz testy czy coś?

Prowadziłam wcześniej przez ok. 4 miesiące. Testy cały czas pokazywały owulację ,a temperatura codziennie 36,6, a następnego dnia 36,8, na kolejny znowu 36,6 i potem znowu 36,8. Wkurzyłam się i przestałam monitorować.

Poszłam z tym do lekarza, który stwierdził, że owulację mam, ale podejrzewa też PCOS lub inne zaburzenia hormonalne, bo mam nieregularne miesiączki. Powiedział, że w moim przypadku może być ciężkie wypatrzenie kiedy mam owulację oprócz monitoringu.

Zazdroszczę kobietom, które mają regularny okres, który mogą monitorować, ale w moim przypadku to nie zdaje rezultatu. Taka chyba moja uroda.

• Monia97 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment poczekamy z partnerem jeszcze 3-4 miesiące i jak dalej się nic nie uda to zgłosimy się do kliniki leczenia niepłodności. Może tam podejdą do nas, jak do ludzi i nas dobrze zdiagnozują.

Ten czas tak szybko leci, zaraz po nowym roku mam 28 lat i ponad rok starań. Z każdym kolejnym miesiącem łudzę się, czy coś z tego będzie. Nie da się nie przejmować:(

Tym razem czuje, że też nic z tego i czekam na @. Zbliża się wielkimi krokami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 12:21

• zorilla94 Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, 21 dc ale raczej się nie udało. W ogóle bardzo szybko wyłapało mi pik bo już 9dc. Od 18 dc jestem na Duphastonie, bo mój prog 7 dpo ostatnio to było niecałe 9….
    No cóż, pozostaje czekać do 🐒

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    5 cs o pierwsze 👶🏼
    TSH 1.02
    AMH 3.08
    Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml
    Podwyższona prolaktyna ❌
    Podwyższony androstendion ❌
  • Monia97 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aktualizacja. Ból jajników. Dzisiaj przytulanki, śluzu dużo, a do @ około 7/10 dni. Podtarłam się śluzem z jasnoróżową krwią. Co o tym sądzicie? Dzisiaj po pracy spałam około 2h, a jak wstałam to dziwnie się czułam, tak jakby brała mnie choroba. Temperatura 36,9 i delikatny ból podbrzusza. Jestem ciekawa,czy rozkręca się małpa, czy to dobry znak.

• suzume Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale sluz plodny czy nieplodny?
    Zorilla94 ile trwa u Ciebie lutealna?

Planujecie robić jakieś testy czy czekacie do miesiaczki? 🤗

• zorilla94 Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:

Ja planuję czekać do miesiączki, wszystkie cykle testowałam dzień przed, już nie chcę się denerwować.
    Owulacja wypada mi mniej więcej 12-13 dc, okresy mam co 28 dni więc lutealna trwa jakieś 15 dni około :)

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    5 cs o pierwsze 👶🏼
    TSH 1.02
    AMH 3.08
    Podwyższona prolaktyna ❌
  • Monia97 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:

Ja chyba dostałam już @. Sama nie wiem podcieram się z krwią i brzuch boli. Pewnie jutro lub po jutrze się rozkręci menda i nie ma na co liczyć.

Kamcia97 lubi tę wiadomość

• zorilla94 Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    Ja chyba dostałam już @. Sama nie wiem podcieram się z krwią i brzuch boli. Pewnie jutro lub po jutrze się rozkręci menda i nie ma na co liczyć.
    I jak Monia? Przyszła 🐒?
    U mnie 24dc, okres za 4 dni, jestem na duphastonie do dzisiaj. Rano miałam lekkie plamienie na brązowo czyli w moim przypadku zwiastun okresu, nie podejrzewam kompletnie niczego innego…

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    5 cs o pierwsze 👶🏼
    TSH 1.02
    AMH 3.08
    Podwyższona prolaktyna ❌
‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ