Zaczynam starania w 2024 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwoniasta785 wrote:Dzięki za odpowiedź
No właśnie tylko się zastanawiam jak tu wyluzować i o tym nie myśleć jak wszystkie przyjaciółki w ciazy albo właśnie urodziły i ciągle temat dzieci najlepiej byłoby wyjechać na Bali na miesiąc
No nie jest lekko, u mnie kilka sąsiadek dopiero co urodziło, jedna na dniach rodzi no ale co zrobic 😅 chociaż taki wyjazd na bali na miesiąc, wow przydałoby się 🤭33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Iwoniasta785 wrote:Dzięki za odpowiedź
No właśnie tylko się zastanawiam jak tu wyluzować i o tym nie myśleć jak wszystkie przyjaciółki w ciazy albo właśnie urodziły i ciągle temat dzieci najlepiej byłoby wyjechać na Bali na miesiąc
Widzisz ja teraz przez 3 miesiące mocno się starałam, testy owu, temperatura itd itd i nic z tego, przez taka już ogromną chęć posiadania dziecka wpadłam w takie złe myśli i tylko się stresowalam...a to jeszcze gorsze
W tym miesiącu mierze temp ,ale wrzuciłam na luz i co będzie to będzie, muszę też chyba odetchnąć na przynajmniej dwa miesiące bo ślub we wrześniu.OlkaO lubi tę wiadomość
-
Hej! Chętnie i ja dołączę do Was miesiąc temu skończyłam 33 lata, jesteśmy 3 miesiące po ślubie, obecnie 4 cykl starań. Nie ukrywam, że moja głowa mocno pracuje nie koniecznie z korzyścią dla mnie- bo wiek, bo może już za późno, bo już trzy razy nic nie wyszło. Wizyta u ginekologa tez już odhaczona
-
Cześć! Aktualnie 2 miesiąc starań, mój obecny cykl się wydłużył, niestety najprawdopodobniej się nie udało, bi wczorajsza beta wykluczyła ciążę. Kochane jak się przygotować do nowej roli - jaka suplementacja? Przyznam że jestem podłamana, wiem że to bardzo krótki czas jeżeli chodzi o starania, ale w głowie zaczynają się zbierać dziwne myśli…
-
My mamy za sobą na razie 3 cs, teraz sobie zamowilam z apteki chrom complex (chrom, b6,cynk, niacyna i inulina, dvitum forte max z k2 4000 i naturell folian plus jeszcze biotebal bo mam słabe włosy i pazury no i zobaczymy, jeszcze może selen dokupię bo pamiętam w ostatnim cyklu poprzednich staran jak zaczęłam suplemenotwac to też brałam, ale to bardziej chyba zaskoczyło wtedy bo wyeliminowałam stres niż przez suple
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 13:40
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
U mnie chyba nici z tego cyklu:(. Wszystko było pięknie- płodny rozciągliwy śluz, bóle jajników. Śluz od soboty kremowy z moich obserwacji owulacja była w czwartek/piątek. Mierzę temperaturę i nie drgnęła może odrobinę z 36,10 na 36,20 ale nie rośnie a to już powinien być 3 dzień wyższej temperatury. wykres jest płaski:( nie wiem czy prawidłowo mierzę temperaturę albo cykl bezowulacyjny.
A jak u was ?
Ja odpuszczam wszystkie analizy w przyszłym cyklu 😊 -
Ja odpuszczam też, miałam zacząć mierzyć temperaturę, ale nie mogę znaleźć termometru a nie chce specjalnie kupować, muszę się na sobie skupić i zadbaniu o ciało, wziąć się za regularne aktywności, pilnować diety, te suple zacznę brać i niech się dzieje 😅33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Ja też chyba odpuszczam wszelkie mierzenia.. zapisałam się do dietetyka, będę się zdrowo odżywiać trochę schudnę. Jeśli cykl się nie ureguluje sam to wtedy będę coś myśleć.
Dziś test negatywny - i owulacyjny i ciazowy.
Juz ponad tydzień spóźnienia.
Nie wiem. Chyba za dużo stresu, wyliczania i seksu jak za karę bo dziś trzeba, bo jutro bo pojutrze.
Dam na luz tyle ile to możliwe. Może faktycznie przyjdzie samo, jeśli nie pójdziemy na badania.Darrika lubi tę wiadomość
-
Laura25 wrote:U mnie chyba nici z tego cyklu:(. Wszystko było pięknie- płodny rozciągliwy śluz, bóle jajników. Śluz od soboty kremowy z moich obserwacji owulacja była w czwartek/piątek. Mierzę temperaturę i nie drgnęła może odrobinę z 36,10 na 36,20 ale nie rośnie a to już powinien być 3 dzień wyższej temperatury. wykres jest płaski:( nie wiem czy prawidłowo mierzę temperaturę albo cykl bezowulacyjny.
A jak u was ?
Ja odpuszczam wszystkie analizy w przyszłym cyklu 😊 -
Ja polipa nigdy nie miałam, wiem jedynie, że moja koleżanka miała jakieś polipy i miała je usuwane, bo planowali się starać o dziecko i lekarka najpierw kazała się tym tematem zająć.
Iwoniasta785 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
nick nieaktualnyHej, wracam po chwilowej nieobecności
Nie wiem, czy pamiętacie moją historię. Dla przypomnienia od dłuższego czasu staramy się o dziecko, ale lekarz zaczął podejrzewać PCOS, robiłam badania, które wychodziły w miarę dobrze, brałam duphaston itd. Szczegółowy opis znajdziecie na pierwszej stronie forum.
Nie byłam do końca zadowolona z poprzedniej wizyty i podejścia lekarki, dlatego poszłam do innego ginekologa i otrzymałam informację, że wprowadzone zostało złe leczenie.
Jeśli chodzi o poprzednie wyniki ginekolog je przeanalizował i stwierdził, że ma tylko uwagę do mojego testosteronu, który był za wysoki i przepisał mi lek na jego obniżenie (który podobno powinnam dostać od razu.
Lekarz wprowadził mi również ponownie Duphaston na wyregulowanie miesiączki, ale w innym dawkowaniu. Dodatkowo zalecił mi branie Inofemu.
Po analizie Pani ginekolog stwierdziła u mnie PCOS, ale powiedziała, że zadziałamy temu dziadostwu. Inofem i lek na testosteron mam brać aż do odwołania, a duphaston przez 2 miesiące. Następnie wprowadzimy stymulacje owulacji i monitowanie cykli od września.
Mimo wszystko lekarz dalej prężnie kazał się nam starać i nie odpuszczać, bo bywają różne przypadki, a natura zaskakuje. Spodobało mi się podejście tej lekarki, bo poświęciła mi ponad godzinę na tłumaczeniu mojego stanu zdrowia i etapów leczenia.
Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że do końca roku uda mi się zajść w ciążę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 15:17
Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Cześć! Aktualnie 2 miesiąc starań, mój obecny cykl się wydłużył, niestety najprawdopodobniej się nie udało, bi wczorajsza beta wykluczyła ciążę. Kochane jak się przygotować do nowej roli - jaka suplementacja? Przyznam że jestem podłamana, wiem że to bardzo krótki czas jeżeli chodzi o starania, ale w głowie zaczynają się zbierać dziwne myśli…
U mnie też 2 cykl starań, zbliża się koniec cyklu i raczej też nic z tego bo czuję się jak przed okresem.
Też mam różne myśli w głowie, chociaż wiem że 2 miesiące starań to nie jest tak dużo,ale wiadomo że chciałabym zeby już w pierwszym cyklu się udało -
Hej🙂
Daaaawno mnie tutaj nie było więc myślę, że powinnam się jakoś od nowa przywitać😅
Do ovu dołączyłam w 2015 roku kiedy to starałam się o pierwsze dziecko, ostatecznie w ciążę zaszłam w listopadzie 2015 i urodziłam przekochana córeczkę w sierpniu 2016.
Ciaze miałam bardzo trudna, powikłana.
Po porodzie tez trochę komplikacji, ale było warto ❤️🙂.
W międzyczasie przez te osiem lat rozwiodłam się i teraz w maju ponownie wyszłam za mąż.
No i zapadła decyzja o drugim dziecku.
Zdaję sobie sprawę z tego że teraz może być trudniej bo mam 33 lata a nie 25 jak wtedy, dodatkowo przy porodzie popękała mi szyjka która nie została zszyta.
Mimo to podejmuję starania.
Póki co czekam na @ która ma być czwartek/piątek chociaż mam cichą nadzieję, że jednak nie przyjdzie. Coś mnie dzisiaj natchnęło i zrobiłam test🤦🏼♀️🤦🏼♀️ właściwie to przed chwilą, negatyw -
Hej, u mnie dwa dni opóźnienia @ wczoraj zrobiony test biało dziś beta nie ma nic. Piersi nabrzmiałe i tkliwe. Nie wiem czy za wcześniej zrobiłam testy czy antybiotyk Dalacin krem dopochwowy mógł opóźnić okres? Po antybiotyku zrobiłam kontrolny posiew i już nie mam bakterii. Wiecie czy antybiotyk mógł opóźnić @?
-
Na opóźnienie @ to mogłoby dużo czynników, ja bym nawet zwaliła ma ostatnie upały, sama miałam cykl przesunięty o 7 dni poprzednio ;/33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina