X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Netta Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Cześć! Aktualnie 2 miesiąc starań, mój obecny cykl się wydłużył, niestety najprawdopodobniej się nie udało, bi wczorajsza beta wykluczyła ciążę. Kochane jak się przygotować do nowej roli - jaka suplementacja? Przyznam że jestem podłamana, wiem że to bardzo krótki czas jeżeli chodzi o starania, ale w głowie zaczynają się zbierać dziwne myśli…

U mnie też 2 cykl starań, zbliża się koniec cyklu i raczej też nic z tego bo czuję się jak przed okresem.

Też mam różne myśli w głowie, chociaż wiem że 2 miesiące starań to nie jest tak dużo,ale wiadomo że chciałabym zeby już w pierwszym cyklu się udało

• Netta Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was może ma problemy z tarczycą?

• Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączę i ja w tym wątku. O drugie dziecko staramy się na luzie i nie, od stycznia. Po drodze cb. Dzisiaj mam 29 dc i dalej @ brak, co myślicie o moim wykresie? Testy negatywne 😢temp, co sądzicie?
    bb66b4105128fdb5b37fdcaecaf8fe0c.png

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej🙂

Daaaawno mnie tutaj nie było więc myślę, że powinnam się jakoś od nowa przywitać😅

Do ovu dołączyłam w 2015 roku kiedy to starałam się o pierwsze dziecko, ostatecznie w ciążę zaszłam w listopadzie 2015 i urodziłam przekochana córeczkę w sierpniu 2016.
    Ciaze miałam bardzo trudna, powikłana.
    Po porodzie tez trochę komplikacji, ale było warto ❤️🙂.

W międzyczasie przez te osiem lat rozwiodłam się i teraz w maju ponownie wyszłam za mąż.
    No i zapadła decyzja o drugim dziecku.
    Zdaję sobie sprawę z tego że teraz może być trudniej bo mam 33 lata a nie 25 jak wtedy, dodatkowo przy porodzie popękała mi szyjka która nie została zszyta.
    Mimo to podejmuję starania.
    Póki co czekam na @ która ma być czwartek/piątek chociaż mam cichą nadzieję, że jednak nie przyjdzie. Coś mnie dzisiaj natchnęło i zrobiłam test🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ właściwie to przed chwilą, negatyw

Monia555 lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie dwa dni opóźnienia @ wczoraj zrobiony test biało dziś beta nie ma nic. Piersi nabrzmiałe i tkliwe. Nie wiem czy za wcześniej zrobiłam testy czy antybiotyk Dalacin krem dopochwowy mógł opóźnić okres? Po antybiotyku zrobiłam kontrolny posiew i już nie mam bakterii. Wiecie czy antybiotyk mógł opóźnić @?

• Darrika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opóźnienie @ to mogłoby dużo czynników, ja bym nawet zwaliła ma ostatnie upały, sama miałam cykl przesunięty o 7 dni poprzednio ;/

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Na opóźnienie @ to mogłoby dużo czynników, ja bym nawet zwaliła ma ostatnie upały, sama miałam cykl przesunięty o 7 dni poprzednio ;/

No właśnie też tak pomyślałam. Tym bardziej że beta dwa dni po terminie @ już coś powinna pokazać prawda?

• Darrika Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po terminie tak, myślę, że by już coś pokazało a ile dni masz ten obecny cykl ?

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wynik bety negatywny:( okres spoznia się 16 dni. Zaczynam znow odczuwać bóle owulacyjne .. klucie, bol podbrzusza , sluz przezroczysty.. może tym razem..

preg.png
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoniasta785 wrote:
    Cześć kochane.
    Czy któraś z was miała polipa endometrialnego ?
    Czytałam różne historie odnośnie tego że lekarz pomyli polipa że wszesna ciaza, lub zasugerował wczesna ciaze a to okazał się polip.

Ja miałam usuwane dwa dwa lata temu (powiedziano mi wtedy że może utrudniać starania o ciążę) i na ostatniej wizycie u ginekologa znów wyszedł na badaniu USG mały polip ale tym razem lekarz nie widzi w tym problemu.

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    rośnij fasolko 🤞

preg.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka_kh wrote:
    U mnie dziś wynik bety negatywny:( okres spoznia się 16 dni. Zaczynam znow odczuwać bóle owulacyjne .. klucie, bol podbrzusza , sluz przezroczysty.. może tym razem..
    A mierzysz temp albo robisz testy owu? I zazwyczaj są regularne?

• Agatta96 Nowa

Wysłany: 24 lipca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😄 Byłam parę lat temu na forum ale się nie udzielałam bo partner wiecznie nie był gotowy na zostanie rodzicem. Teraz jestem w nowym związku, za nami pierwszy cykl starań 🤞🏻

Komanuss, Darrika, Olcia1987, AgaKa800 lubią tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A witamy witamy i kciuki trzymamy 😁

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• shaylen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć... od czerwca 2023 ciągle się staramy.. raz bardziej raz mniej. Pilnujemy 'tych' dni i nie pilnujemy... I co miesiąc to samo - jedna kreska 🥲
    Aktualnie spóźnia mi się okres 3ci dzień, ale u mnie to w sumie nic nowego bo z moim okresem to są różne schematy... przez pół roku co do dnia,później totalnie cykle rozwalone i tak wkolo.
    Nie wytrzymałam,przed chwilą zrobiłam test, wyszedł negatywny ale nadal nie daje mi to spokoju bo jakoś dziwnie boli mnie brzuch, inaczej niż zawsze na @, nie bolą mnie piersi a zawsze bardzo bolały na @ czuje jakbym miała początek infekcji pecherza🫣 ogólnie jakaś czuje się napeczniala i pewnie sobie coś wkręcam ale no... szukam chyba zrozumienia i ludze się ze to to...
    Tez tak macie że mimo 1 kreski dalej sobie wmawiacie że może trzeba zrobić kolejny i kolejny i kolejny? 🙈
    Stosuje miovelia nac +pregna start od 3 miesiecy, partner zażywa parenton pierwszy miesiąc

OlkaO lubi tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Agatta96 Nowa

Wysłany: 24 lipca 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    A witamy witamy i kciuki trzymamy 😁
    Dziękuję, też trzymam kciuki za was wszystkie 🫶🏻

OlkaO lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Cześć... od czerwca 2023 ciągle się staramy.. raz bardziej raz mniej. Pilnujemy 'tych' dni i nie pilnujemy... I co miesiąc to samo - jedna kreska 🥲
    Aktualnie spóźnia mi się okres 3ci dzień, ale u mnie to w sumie nic nowego bo z moim okresem to są różne schematy... przez pół roku co do dnia,później totalnie cykle rozwalone i tak wkolo.
    Nie wytrzymałam,przed chwilą zrobiłam test, wyszedł negatywny ale nadal nie daje mi to spokoju bo jakoś dziwnie boli mnie brzuch, inaczej niż zawsze na @, nie bolą mnie piersi a zawsze bardzo bolały na @ czuje jakbym miała początek infekcji pecherza🫣 ogólnie jakaś czuje się napeczniala i pewnie sobie coś wkręcam ale no... szukam chyba zrozumienia i ludze się ze to to...
    Tez tak macie że mimo 1 kreski dalej sobie wmawiacie że może trzeba zrobić kolejny i kolejny i kolejny? 🙈
    Stosuje miovelia nac +pregna start od 3 miesiecy, partner zażywa parenton pierwszy miesiąc

Wiesz może się owu przesunęła i wyjdą dwie kreski za dzień dwa dopiero? Może sobie wkręcasz a może coś jest loteria trochę 😅 zatestuj jak @ nie przyjdzie za dzień dwa i zobaczysz 😁

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    A mierzysz temp albo robisz testy owu? I zazwyczaj są regularne?

Zawsze regularne, teraz dwa cykle wlasmke takie dziwne dłuższe..
    Mierzylam temperaturę, robilam testy ale zrezygnowałam z tego jakoś. Chyba bede musiała wrócić do tego. Chociażby do temperatury

preg.png
  • OlkaO Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:

Hej. Ja mam podobnie. I w zasadzie teraz czułam się tak jak Ty, brałam 7 dni po owulacji duphaston. W 34dc poszłam na betę i okazało się, że nie ma wzrostu. Duphaston opóźnił mi miesiączkę. Nie wiem dlaczego ginekolog kazała mi przyjmować do dopiero 7 dni po owulacji

starania od listopada 2023r.
    AMH 5,0 ✅
    hsg ✅
    witaminy ✅
    hashimoto 🛑
    kariotypy ✅
    KIR AA 🛑 HLA-C: C1,C2 / partner C1, C2
    homocysteina 7,3
    ANA ✅
    ASA ✅
    mutacja Leiden ✅
    układ heterozygotyczny 🛑 - heparyna
    adenomioza (łagodna) 🛑 - dieta przeciwzapalna
    biopsja endometrium 🛑 przewlekłe zapalenie endometrium -> CD138 -> wyleczone ✅ 5/10 -> antybiotyk, NK CD56 ✅
    krzywa glukozowa/insulinowa ✅
    hemoglobina glikowana ✅
    prolaktyna w obciążeniu metoklopramidem 🛑 -> dostinex ✅
    pasożyty ✅
    subpopulacja limfocytów ✅
    białko C i S ✅
    cytokiny ✅

punkcja grudzień 2024
    hiperstymulacja, transfer odroczony
    22 jajeczka, 6 zamrożonych, 6 zapłodnionych: 5-dniowe 4AA, 3AA i 7-dniowa 3BB

I FET styczeń 2025r.
    5-dniowa blastocysta 4AA
    9dpt beta nie drgnęła

II FET 08.02.2025r.
    5-dniowa blastocysta 3AA
    estrofem, metypred, acard, luteina, duphaston
    7dpt beta nie drgnęła

III FET 03.07.2025r.
    7-dniowa 3BB
    🤞
    🩷💙
  • Miłka24 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Chciałabym do was dołączyć. To jest mój pierwszy cykl starań. Zbliżenie mieliśmy w 9dc a cykl u mnie trwa 28 dni. Mam nadzieję,że uda się za pierwszym razem. Bardzo pragniemy tego dziecka. Chyba tak jak każda z nas tutaj. Dziś jest 12 dc i już się nie mogę doczekać testowania.

OlkaO lubi tę wiadomość

• OlkaO Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłka24 wrote:
    Witajcie. Chciałabym do was dołączyć. To jest mój pierwszy cykl starań. Zbliżenie mieliśmy w 9dc a cykl u mnie trwa 28 dni. Mam nadzieję,że uda się za pierwszym razem. Bardzo pragniemy tego dziecka. Chyba tak jak każda z nas tutaj. Dziś jest 12 dc i już się nie mogę doczekać testowania.

Hej! Ja też jestem nowa aczkolwiek starania mam od 9msc i niestety jeszcze nie udało się.
    Życzę powodzenia i wspieram całym 🩷

Komanuss lubi tę wiadomość

starania od listopada 2023r.
    AMH 5,0 ✅
    hsg ✅
    witaminy ✅
    hashimoto 🛑
    kariotypy ✅
    KIR AA 🛑 HLA-C: C1,C2 / partner C1, C2
    homocysteina 7,3
    ANA ✅
    ASA ✅
    mutacja Leiden ✅
    układ heterozygotyczny 🛑 - heparyna
    adenomioza (łagodna) 🛑 - dieta przeciwzapalna
    biopsja endometrium 🛑 przewlekłe zapalenie endometrium -> CD138 -> wyleczone ✅ 5/10 -> antybiotyk, NK CD56 ✅
    krzywa glukozowa/insulinowa ✅
    hemoglobina glikowana ✅
    prolaktyna w obciążeniu metoklopramidem 🛑 -> dostinex ✅
    pasożyty ✅
    subpopulacja limfocytów ✅
    białko C i S ✅
    cytokiny ✅

punkcja grudzień 2024
    hiperstymulacja, transfer odroczony
    22 jajeczka, 6 zamrożonych, 6 zapłodnionych: 5-dniowe 4AA, 3AA i 7-dniowa 3BB

I FET styczeń 2025r.
    5-dniowa blastocysta 4AA
    9dpt beta nie drgnęła

II FET 08.02.2025r.
    5-dniowa blastocysta 3AA
    estrofem, metypred, acard, luteina, duphaston
    7dpt beta nie drgnęła

III FET 03.07.2025r.
    7-dniowa 3BB
    🤞
    🩷💙
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ