Zaczynam starania w 2024 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
edka85 wrote:Oleczka, i jak twój prog? Ja dodam, że w ostatniej ciąży badałam trzy razy przy becie. I kolejno wynosił on: 10 ng, 12ng i ponownie 12ng 🙈 Potem już dałam sobie spokój z badaniem.
Coś tu się ruszyło, więc i ja napiszę
U nas wszystko dobrze, dzidzia rosnie , serce jak dzwon i cale 1.5cm 🥰🥰
Progesteron doszedł mi do 16 I lekarz stwierdził że nie będziemy tego juz badać narazie. Brac cały czas leki, jak narazie wszystko jest dobrzeedka85 lubi tę wiadomość
-
Oleczka_kh wrote:Coś tu się ruszyło, więc i ja napiszę
U nas wszystko dobrze, dzidzia rosnie , serce jak dzwon i cale 1.5cm 🥰🥰
Progesteron doszedł mi do 16 I lekarz stwierdził że nie będziemy tego juz badać narazie. Brac cały czas leki, jak narazie wszystko jest dobrze -
Cześć. Niniejszym do Was dołączam. Jest właśnie pierwszy dzień drugiego cyklu naszych starań o pierwsze dziecko. Ja 33 lata, partner 55. Poprzedni cykl był obserwowany na USG i przebiegł u mnie prawidłowo. Mam AMH 1,52. Przebadane wszystkie parametry tarczycowe zasadniczo w normie, ale jednak TSH ma zejść z 2,9 do 2, więc biorę na to jakiś lek. Poza tym suplementuję tylko kwas foliowy (neofolian) i witaminę D3 (którą też zbadałam i jest bezpiecznie w normie). Partner jeszcze nie badał nasienia, ale bierze od jakichś dwóch tygodni profertil. Ginekolog powiedział, żebyśmy sobie popróbowali do lutego i jeśli nie wyjdzie, to będziemy dalej myśleć.
(Miniony cykl trwał u mnie 29 dni. Od ponad dwóch lat nie miałam cyklu, który byłby dłuższy niż 28 dni, więc do dzisiejszego poranka się łudziłam. )
Życzę wszystkim powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 14:01
👩 33 👨 55
Starania od 09/2024 -
pupuś wrote:Cześć. Niniejszym do Was dołączam. Jest właśnie pierwszy dzień drugiego cyklu naszych starań o pierwsze dziecko. Ja 33 lata, partner 55. Poprzedni cykl był obserwowany na USG i przebiegł u mnie prawidłowo. Mam AMH 1,52. Przebadane wszystkie parametry tarczycowe zasadniczo w normie, ale jednak TSH ma zejść z 2,9 do 2, więc biorę na to jakiś lek. Poza tym suplementuję tylko kwas foliowy (neofolian) i witaminę D3 (którą też zbadałam i jest bezpiecznie w normie). Partner jeszcze nie badał nasienia, ale bierze od jakichś dwóch tygodni profertil. Ginekolog powiedział, żebyśmy sobie popróbowali do lutego i jeśli nie wyjdzie, to będziemy dalej myśleć.
(Miniony cykl trwał u mnie 29 dni. Od ponad dwóch lat nie miałam cyklu, który byłby dłuższy niż 28 dni, więc do dzisiejszego poranka się łudziłam. )
Życzę wszystkim powodzenia!
Hej pupuś! Widzę że jesteśmy w podobnym wieku, ja 31 moj chłopak 56 czy Twój partner ma już dzieci z poprzedniego związku? my staramy się od kwietnia. W tym miesiącu mam urlop także miejmy nadzieję to pomoże! Powodzenia w październiku! Niech nam wszystkim przyniesie szczęście:)ona 💁🏼♀️ 31 | on 🙋♂️ 56
❤️ bez zapezpieczenia od 2021
Świadome starania od 04/24
✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml
✖️ USG - policystyczne jajniki
Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻 -
pupuś wrote:Polecicie termometr dobry w kontekście śledzenia cyklu?
Easy@Home Termometr podstawowy do kontroli cyklu termometr owulacyjny.
No i u mnie się sprawdził bo zobaczyłam dwie kreseczki -
🍀 iwoniasta gratuluję dwóch kreseczek! ❤️
🍀 pupuś ja mam termometr firmy beurer i jest okej, spełnia swoją robotę
Tak, M. ma dwóch synów z poprzedniego związku. Oboje kilka lat młodsi ode mnie więc fakt że w młodości był plodny nic nam teraz nie mówi. Czekamy aż jego lekarz umowi go na badanie nasienia w miedzy czasie nie poddaje się! Owulka się zbliża
A Wy dziewczyny kiedy owulka, kiedy testujecie?pupuś lubi tę wiadomość
ona 💁🏼♀️ 31 | on 🙋♂️ 56
✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml
U mnie jutro owulka działamy. Wam również życzę powodzenia!
pupuś lubi tę wiadomość
-
Hej laseczki to znowu ja... ta od spóźniającego się okresu po 2-3tygodnie..
Wiec powiedzmy że zabrałam się za to i wyszło że niestety nie mam owulacji więc wszystkie dotychczasowe starania były bez sensu.. trochę mnie to podlamalo, ale już się pozbierałam i teraz działamy inaczej. 23ego mam mieć zrobione HSG, czytając tutaj wątek widzę że niektóre z was też to przerabiały. Dodatkowo od swojego lekarza dostalam skierowanie do Kliniki.... niestety termin dopiero na kwiecień, ale skoro czekam już prawie dwa lata, to już pół roku nie robi wrażenia..
Trzymam kciuki za Was i za siebie ❤️👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
27.11.24 zaplanowana wizyta u lekarza -
shaylen wrote:Hej laseczki to znowu ja... ta od spóźniającego się okresu po 2-3tygodnie..
Wiec powiedzmy że zabrałam się za to i wyszło że niestety nie mam owulacji więc wszystkie dotychczasowe starania były bez sensu.. trochę mnie to podlamalo, ale już się pozbierałam i teraz działamy inaczej. 23ego mam mieć zrobione HSG, czytając tutaj wątek widzę że niektóre z was też to przerabiały. Dodatkowo od swojego lekarza dostalam skierowanie do Kliniki.... niestety termin dopiero na kwiecień, ale skoro czekam już prawie dwa lata, to już pół roku nie robi wrażenia..
Trzymam kciuki za Was i za siebie ❤️🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Kc1234 wrote:Hsg dobrze zrobić, ale co z owulacją ? Jakie kroki podjęte w tym kierunku? Czy nic i czekać na klinikę ?
Kc1234 lubi tę wiadomość
👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
shaylen wrote:No nic,bo w sumie dalej lekarz mi nic nie zaproponował.... stwierdził ze po tym hsg 2-3miesiace i jeśli się nie uda no to klinika... W sumie może lepiej że zajmą się mną specjaliści, niż takie leczenie na łapu capu... tak mi się przynajmniej wydaje🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Kc1234 wrote:Tak pewnie że tak, jestem za tym żeby skorzystać z kliniki, tylko myślę że skoro nie ma owulacji to jaki sens próbować kolejne trzy miesiące ? Tylko lepiej się przyjrzeć temu problemowi
-
Kc1234 wrote:Tak pewnie że tak, jestem za tym żeby skorzystać z kliniki, tylko myślę że skoro nie ma owulacji to jaki sens próbować kolejne trzy miesiące ? Tylko lepiej się przyjrzeć temu problemowi
No masz rację, tylko ile jestem w stanie zrobić na własną rękę? Myślałam żeby porobić te typowe badania hormonów, żeby już nawet mieć do tej kliniki coś...
Lekarza dopiero co zmieniłam i tak jestem wdzięczna że w końcu ktoś powiedział mi jak jest... wcześniej chodziłam do innego, płaciłam kupę kasy za wizytę a slyszalam tylko ze wszystko okej, że wszystko dobrze a w sumie odkąd pamiętam mój okres nigdy nie był regularny 🫣
A co do tego nowego lekarza to jest najbardziej polecany tutaj w moim rejonie, tylko po prpstu ciężko się do niego dostać bo on normalnie w szpitalu przy porodach jest, więc myślę że dlatego posłał mnie dalej...
Zamówiłam sobie też te ziola ojca sroki... może to mi jakoś pomoże 🙈👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
shaylen wrote:No masz rację, tylko ile jestem w stanie zrobić na własną rękę? Myślałam żeby porobić te typowe badania hormonów, żeby już nawet mieć do tej kliniki coś...
Lekarza dopiero co zmieniłam i tak jestem wdzięczna że w końcu ktoś powiedział mi jak jest... wcześniej chodziłam do innego, płaciłam kupę kasy za wizytę a slyszalam tylko ze wszystko okej, że wszystko dobrze a w sumie odkąd pamiętam mój okres nigdy nie był regularny 🫣
A co do tego nowego lekarza to jest najbardziej polecany tutaj w moim rejonie, tylko po prpstu ciężko się do niego dostać bo on normalnie w szpitalu przy porodach jest, więc myślę że dlatego posłał mnie dalej...
Zamówiłam sobie też te ziola ojca sroki... może to mi jakoś pomoże 🙈
Pozatym jak można po jednej wizycie bez badań hormonalnych twierdzić że nie występuje owulacja? Może akurat w tym miesiącu jej nie było. Oby dwaj lekarze dla mnie mega dziwni. A z drugiej stwierdzić że nie ma owulacji z zlecić hsg pomijając badania nasienia..
Pamiętaj że forum jest po to żeby nam pomagać, dzielimy się wspólną wiedzą i nakierowujemy 💓💓🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Jeśli dobrze rozumiem to nie miałaś robionego podstawowego profilu hormonalnego? Usg? Partner nie badał nasienia? Dokładnie jak mówi Kc , to że w jednym miesiącu miałaś albo nie miałaś owulacji nie znaczy chyba że w ogóle jej nie ma bądź zawsze jest? Jak w ogóle lekarz słysząc że ktoś stara sie o dziecko 1.5 roku nie zleci chociazby podstawowych badan?
Dobrze ze zmieniasz lekarza...
W ogole to co masz na mysli ze masz nieregularne miesiaczki?ona 💁🏼♀️ 31 | on 🙋♂️ 56
Wiec tak.. wysłał mnie w grudniu na badania krwi : glukoza, tsh, fsh, prolaktyne i później LH. Wyniki niby były dobre i w grudniu powiedział że mam brac miovelie nac i robic testy owu przez 3 miesiące i jak się nie uda to do niego wrócić. No i łudziłam się że zajdę w ciążę i dotarłam do niego dopiero we wrześniu 🤦♀️ ale to też trochę przez pracę, nie mogłam wziąć wolnego itd.
No i wszystko fajnie tylko taki prawdziwy pozytywny test wskazujący na pik miałam raz... a tak to albo biały albo lekko różowa kreska (czasami robilam 14dni te testy🤦♀️)👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
suzume wrote:Jeśli dobrze rozumiem to nie miałaś robionego podstawowego profilu hormonalnego? Usg? Partner nie badał nasienia? Dokładnie jak mówi Kc , to że w jednym miesiącu miałaś albo nie miałaś owulacji nie znaczy chyba że w ogóle jej nie ma bądź zawsze jest? Jak w ogóle lekarz słysząc że ktoś stara sie o dziecko 1.5 roku nie zleci chociazby podstawowych badan?
Dobrze ze zmieniasz lekarza...
W ogole to co masz na mysli ze masz nieregularne miesiaczki?
Nieregularne czyli np raz mam tydzień spóźniony, raz dwa a zdążą się i 3 tygodnie.... aktualnie spóźnia mi się 7dzien także wcale już się tym nie przejmuje.👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
27.11.24 zaplanowana wizyta u lekarza