Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 10 września, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga94 wrote:
    Cześć dziewczyny 😀

Jestem tu nowa, u nas początki bo to dopiero 2cs.

Jestem ok 7-8 dpo, moje cykle są regularne ok 27-28 dni, do @ 7 dni. Od dwóch dni czuję kłucie jajnika i delikatny ból podbrzusza. Nigdy wcześniej tak nie miałam, zwykle boli mnie podbrzusze dopiero drugiego dnia @. Czy to możliwe, że to implantacja? Dziś rano robiłam test ale wyszedł negatywny. Wydaje mi się, że to za wcześnie i z następnym testem postaram się wstrzymać do @.

Co myślicie?
    Ja przy pierwszych miesiącach mocno wkręcałam sobie każde objawy, testowanie tylko mnie dobijało.
    Jeden cykl byłam pewna że jestem w ciąży bo wszystkie objawy się zgadzały, a tak naprawdę miałam mocny pms. Życzę dużo cierpliwości przez najbliższe parę dni i trzymam kciuki za powodzenie.

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 10 września, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:
    Cześć dziewczyny
    :)
    Jestem tu nowa, postanowiłam do Was dołączyć bo już sama nie wiem co o tym myśleć. Staramy się już ok. 3 miesięcy, dwa miesiące po prostu bez nacisku ale ostatni miesiąc już z kontrolą dni płodnych i większym zaangażowaniem. Ok. tydzień przed planowaną @ miałam dziwne pobolewanie podbrzusza nie przypominające tych miesiączkowych i kłucie w okolicach jajnika +później dochodziło do tego zmęczenie i ból piersi. Dzień przed okresem zrobiłam wieczorem test ale wyszedł negatywny. Dziś przypada @ nie odczuwam już bólu a delikatnie taki jak na okres, pojawił się też śluz delikatnie zabarwiony na różowo.
    Mam test ale chyba bez sensu robić go znów wieczorem i lepiej będzie poczekać i zrobić jutro z porannego moczu. Co sądzicie? Może ktoras z Was miała podobne doświadczenia?
    3 miesiące to nie „już” tylko dopiero trzy :p bardzo krótki okres czasu patrząc na statystyki z forum.
    Test tylko z porannego moczu w takiej wczesnej ciąży, a i tak często nie wykrywają. Daj znać czy pojawił się @. Najlepiej poczekać parę dni i miło się zaskoczyć niż testować z rozczarowaniem :)
    Ja na początku wkręcałam sobie totalnie każdy objaw, kilka razy byłam 100% pewna że to ciąża to potem wszystko się weryfikowało i mega rozczarowanie. Czytam forum i dziewczyny dużo piszą że ten cykl w którym zaszły w ciążę był totalnie bezobjawowy a wcześniejsze właśnie każdy objaw to zapalała się lampka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 18:44

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Patrycja_Pati Koleżanka

Wysłany: 10 września, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    3 miesiące to nie „już” tylko dopiero trzy :p bardzo krótki okres czasu patrząc na statystyki z forum.
    Test tylko z porannego moczu w takiej wczesnej ciąży, a i tak często nie wykrywają. Daj znać czy pojawił się @. Najlepiej poczekać parę dni i miło się zaskoczyć niż testować z rozczarowaniem :)
    Ja na początku wkręcałam sobie totalnie każdy objaw, kilka razy byłam 100% pewna że to ciąża to potem wszystko się weryfikowało i mega rozczarowanie. Czytam forum i dziewczyny dużo piszą że ten cykl w którym zaszły w ciążę był totalnie bezobjawowy a wcześniejsze właśnie każdy objaw to zapalała się lampka

Dziękuję za odpowiedź :)
    Mamy już 4 latka i fiksuje bo wlasnje udało się przy 2 cyklu. A teraz czuję frustracje że to 3 cykl i chyba nic z tego 🤷

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 10 września, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:
    Mamy już 4 latka i fiksuje bo wlasnje udało się przy 2 cyklu. A teraz czuję frustracje że to 3 cykl i chyba nic z tego 🤷
    Jak maluszek jest w już w domu 4 letni to dobry znak 💪🏻💪🏻 a w jakim wieku jesteście ?

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Vilka Autorytet

Wysłany: 10 września, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dokładnie tak samo przy pierwszej ciąży, 7 cykli sobie wkrecalam że już jestem w ciąży, miałam objawy 😂, a w 8 odpuściłam totalnie i się okazało że się udało. To naprawdę działa! :)
    Tak więc staraliśmy się prawie rok, 3 próby to mało... Cierpliwości uda się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 19:50

Kc1234, edka85 lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶 08.2023
    08.2024 początek starań o drugie
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Beta 19.10 - 25,8
    Beta 21.10- 82,9
    Beta 23.10 - 203
    Progesteron 30,9
    Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm 169ud/min
    Wizyta 26.11
    preg.png
  • suzume Przyjaciółka

Wysłany: 10 września, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja miałam dokładnie tak samo przy pierwszej ciąży, 7 cykli sobie wkrecalam że już jestem w ciąży, miałam objawy 😂, a w 8 odpuściłam totalnie i się okazało że się udało. To naprawdę działa! :)
    Tak więc staraliśmy się prawie rok, 3 próby to mało... Cierpliwości uda się.

Dajesz mi nadzieje, bo nam w tym miesiącu suknie 5 cykl staran i za każdym razem mam depresję i nie rozumiem dlaczego wszyscy zachodzą w ciaze tylko ja nie 😂

Vilka lubi tę wiadomość

ona 💁🏼‍♀️ 31 | on 🙋‍♂️ 56
    ❤️ bez zapezpieczenia od 2021
    Świadome starania od 04/24

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

✖️ USG - policystyczne jajniki

Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻

Wysłany: 10 września, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Jak maluszek jest w już w domu 4 letni to dobry znak 💪🏻💪🏻 a w jakim wieku jesteście ?
    Ja 28,mąż 31 lat. :)

Martwi mnie to że znów rozreguluje mi się długość cyklu i będę miała ciężko wyliczyć dni płodne 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 20:19

• edka85 Autorytet

Wysłany: 11 września, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:
    Hehe, taka jest przewrotność losu 😛 Mi się udało poprzednim razem już w 1 cyklu, a teraz jestem po 6cs i nic się nie zadziało. No nic nie zrobię, muszę dalej próbować 😁 Spokojnie koleżanko, uda się!

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 11 września, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:
    Dajesz mi nadzieje, bo nam w tym miesiącu suknie 5 cykl staran i za każdym razem mam depresję i nie rozumiem dlaczego wszyscy zachodzą w ciaze tylko ja nie 😂

Dajcie sobie czas do roku:) uda się!!! Tylko głową niech będzie czysta :) w cyklu w którym się udało nawet piłam z mężem grzańca nad morzem bo sobie myślałam "a w D...z tym, na pewno nie jestem w ciąży" a dwa dni później test pozytywny 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 14:17

👰🤵 2017
    👶 08.2023
    08.2024 początek starań o drugie
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Beta 19.10 - 25,8
    Beta 21.10- 82,9
    Beta 23.10 - 203
    Progesteron 30,9
    Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm 169ud/min
    Wizyta 26.11
    preg.png

Wysłany: 11 września, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zrobiłam test i nadal jedna kreska, okresu też brak 😂

• Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 11 września, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BETA Z 9 września 452,
    Dziś 11 września 843
    Czyli chyba wszystko w porządku:)
    Czekam jeszcze na wynik progesteronu

Siasi, Vilka, edka85 lubią tę wiadomość

preg.png
  • suzume Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pati wrote:
    Rano zrobiłam test i nadal jedna kreska, okresu też brak 😂

Ja w sierpniu zrobiłam chyba 3 testy ciążowe bo okres mi się spóźniał, ale oczywiście biel biel biel 🙈

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

Wysłany: 11 września, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:
    Ja w sierpniu zrobiłam chyba 3 testy ciążowe bo okres mi się spóźniał, ale oczywiście biel biel biel 🙈
    Mi się spóźnia pierwszy raz od kilku lat stąd to namiętne robie testów + dochodzi frustracja że wszystkie znajome po kolei zachodzą w ciążę bez żadnych problemów 🤷 Jestem bardziej przejęta niż przy pierwszym dziecku

• edka85 Autorytet

Wysłany: 11 września, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, i jak twój prog? Ja dodam, że w ostatniej ciąży badałam trzy razy przy becie. I kolejno wynosił on: 10 ng, 12ng i ponownie 12ng 🙈 Potem już dałam sobie spokój z badaniem.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 12 września, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Oleczka, i jak twój prog? Ja dodam, że w ostatniej ciąży badałam trzy razy przy becie. I kolejno wynosił on: 10 ng, 12ng i ponownie 12ng 🙈 Potem już dałam sobie spokój z badaniem.

Progesteron wzrósł minimalnie z 12.0 na 12.8 przez 48h. Beta wzrosła prawie dwukrotnie, chyba juz nie będę badała nic do wizyty 18stego.

Vilka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Olisska Koleżanka

Wysłany: 27 września, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do wątku. Od nowego roku starania o drugiego dzidziusia. W tym cyklu miałam hsg więc mam nadzieję że niedługo znów się uda, ponoć dużo kobiet zachodzi w ciążę po tym badaniu.

Starania o pierwsze 👶🏼 2,5 roku
    2021- Laparoskopia (jeden jajowód niedrożny)
    2022 - ciąża ♥️

Starania o rodzeństwo na luzie od 01.2024
    Świadome starania od 09.2024
    09.2024 - HSG - oba jajowody drożne 🥹🔥

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌
  • suzume Przyjaciółka

Wysłany: 27 września, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Cześć dziewczyny, dołączam do wątku. Od nowego roku starania o drugiego dzidziusia. W tym cyklu miałam hsg więc mam nadzieję że niedługo znów się uda, ponoć dużo kobiet zachodzi w ciążę po tym badaniu.

Hej, mogłabyś powiedzieć coś więcej o hsg? :)

• zuzia96 Nowa

Wysłany: 4 października, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny może to nieodpowiednie miejsce, jestem tutaj nowa ale nikt mi nie odpowiada więc napiszę tutaj. Może któraś będzie wiedziała jak postąpić w końcu też się staracie.
    Z zaleceń ginekologa biorę duphaston 2 razy dziennie przez 10 dni od 16 dnia cyklu do 26 bo jestem po poronieniu itd.
    Staramy się obecnie z mężem o dziecko, jestem w 23 dniu cyklu no i mam ogromną nadzieję że za parę dni test wyjdzie mi pozytywny. Ale tutaj pojawia się problem bo pojutrze powinnam przestać przyjmować duphaston a wciąż pewnie nie będę wiedzieć czy udało mi się zajść w ciążę czy też nie. Dziś rano wynik testu negatywny no ale mam świadomość że do spodziewanej miesiączki jeszcze 5 dni więc pocieszam się, że druga kreseczka mimo wszystko później mi się pokaże. Co mam zrobić z tym duphastonem brać dalej aż nie dostanę okresu ( mam nadzieję że nie dostanę ) ? Czyli dłużej i tak niż powinnam go zażywać ? Co zrobić ? Czy przerwać ? A jeśli za te 5/6 dni okaże się, że jednak w tej ciąży jestem a ja już przerwę branie duphaston?
    Proszę o pomoc

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 4 października, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka jest różnica między pierwszym dzieckiem a teraz jak się staracie?

• zuzia96 Nowa

Wysłany: 4 października, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pytanie do Pani wyżej ?

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ