Zaczynam starania w 2024 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaga94 wrote:Cześć dziewczyny 😀
Jestem tu nowa, u nas początki bo to dopiero 2cs.
Jestem ok 7-8 dpo, moje cykle są regularne ok 27-28 dni, do @ 7 dni. Od dwóch dni czuję kłucie jajnika i delikatny ból podbrzusza. Nigdy wcześniej tak nie miałam, zwykle boli mnie podbrzusze dopiero drugiego dnia @. Czy to możliwe, że to implantacja? Dziś rano robiłam test ale wyszedł negatywny. Wydaje mi się, że to za wcześnie i z następnym testem postaram się wstrzymać do @.
Co myślicie?
Jeden cykl byłam pewna że jestem w ciąży bo wszystkie objawy się zgadzały, a tak naprawdę miałam mocny pms. Życzę dużo cierpliwości przez najbliższe parę dni i trzymam kciuki za powodzenie.🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Patrycja_Pati wrote:Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa, postanowiłam do Was dołączyć bo już sama nie wiem co o tym myśleć. Staramy się już ok. 3 miesięcy, dwa miesiące po prostu bez nacisku ale ostatni miesiąc już z kontrolą dni płodnych i większym zaangażowaniem. Ok. tydzień przed planowaną @ miałam dziwne pobolewanie podbrzusza nie przypominające tych miesiączkowych i kłucie w okolicach jajnika +później dochodziło do tego zmęczenie i ból piersi. Dzień przed okresem zrobiłam wieczorem test ale wyszedł negatywny. Dziś przypada @ nie odczuwam już bólu a delikatnie taki jak na okres, pojawił się też śluz delikatnie zabarwiony na różowo.
Mam test ale chyba bez sensu robić go znów wieczorem i lepiej będzie poczekać i zrobić jutro z porannego moczu. Co sądzicie? Może ktoras z Was miała podobne doświadczenia?
Test tylko z porannego moczu w takiej wczesnej ciąży, a i tak często nie wykrywają. Daj znać czy pojawił się @. Najlepiej poczekać parę dni i miło się zaskoczyć niż testować z rozczarowaniem
Ja na początku wkręcałam sobie totalnie każdy objaw, kilka razy byłam 100% pewna że to ciąża to potem wszystko się weryfikowało i mega rozczarowanie. Czytam forum i dziewczyny dużo piszą że ten cykl w którym zaszły w ciążę był totalnie bezobjawowy a wcześniejsze właśnie każdy objaw to zapalała się lampkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 18:44
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Kc1234 wrote:3 miesiące to nie „już” tylko dopiero trzy :p bardzo krótki okres czasu patrząc na statystyki z forum.
Test tylko z porannego moczu w takiej wczesnej ciąży, a i tak często nie wykrywają. Daj znać czy pojawił się @. Najlepiej poczekać parę dni i miło się zaskoczyć niż testować z rozczarowaniem
Ja na początku wkręcałam sobie totalnie każdy objaw, kilka razy byłam 100% pewna że to ciąża to potem wszystko się weryfikowało i mega rozczarowanie. Czytam forum i dziewczyny dużo piszą że ten cykl w którym zaszły w ciążę był totalnie bezobjawowy a wcześniejsze właśnie każdy objaw to zapalała się lampka
Dziękuję za odpowiedź
Mamy już 4 latka i fiksuje bo wlasnje udało się przy 2 cyklu. A teraz czuję frustracje że to 3 cykl i chyba nic z tego 🤷
-
Patrycja_Pati wrote:Dziękuję za odpowiedź
Mamy już 4 latka i fiksuje bo wlasnje udało się przy 2 cyklu. A teraz czuję frustracje że to 3 cykl i chyba nic z tego 🤷🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Ja miałam dokładnie tak samo przy pierwszej ciąży, 7 cykli sobie wkrecalam że już jestem w ciąży, miałam objawy 😂, a w 8 odpuściłam totalnie i się okazało że się udało. To naprawdę działa!
Tak więc staraliśmy się prawie rok, 3 próby to mało... Cierpliwości uda się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 19:50
Kc1234, edka85 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Ja miałam dokładnie tak samo przy pierwszej ciąży, 7 cykli sobie wkrecalam że już jestem w ciąży, miałam objawy 😂, a w 8 odpuściłam totalnie i się okazało że się udało. To naprawdę działa!
Tak więc staraliśmy się prawie rok, 3 próby to mało... Cierpliwości uda się.
Dajesz mi nadzieje, bo nam w tym miesiącu suknie 5 cykl staran i za każdym razem mam depresję i nie rozumiem dlaczego wszyscy zachodzą w ciaze tylko ja nie 😂Vilka lubi tę wiadomość
ona 💁🏼♀️ 31 | on 🙋♂️ 56
❤️ bez zapezpieczenia od 2021
Świadome starania od 04/24
✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml
✖️ USG - policystyczne jajniki
Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻 -
Kc1234 wrote:Jak maluszek jest w już w domu 4 letni to dobry znak 💪🏻💪🏻 a w jakim wieku jesteście ?
Martwi mnie to że znów rozreguluje mi się długość cyklu i będę miała ciężko wyliczyć dni płodne 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 20:19
-
Patrycja_Pati wrote:Dziękuję za odpowiedź
Mamy już 4 latka i fiksuje bo wlasnje udało się przy 2 cyklu. A teraz czuję frustracje że to 3 cykl i chyba nic z tego 🤷 -
suzume wrote:Dajesz mi nadzieje, bo nam w tym miesiącu suknie 5 cykl staran i za każdym razem mam depresję i nie rozumiem dlaczego wszyscy zachodzą w ciaze tylko ja nie 😂
Dajcie sobie czas do roku:) uda się!!! Tylko głową niech będzie czysta w cyklu w którym się udało nawet piłam z mężem grzańca nad morzem bo sobie myślałam "a w D...z tym, na pewno nie jestem w ciąży" a dwa dni później test pozytywny 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 14:17
-
Patrycja_Pati wrote:Rano zrobiłam test i nadal jedna kreska, okresu też brak 😂
Ja w sierpniu zrobiłam chyba 3 testy ciążowe bo okres mi się spóźniał, ale oczywiście biel biel biel 🙈ona 💁🏼♀️ 31 | on 🙋♂️ 56
✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml
suzume wrote:Ja w sierpniu zrobiłam chyba 3 testy ciążowe bo okres mi się spóźniał, ale oczywiście biel biel biel 🙈
-
Oleczka, i jak twój prog? Ja dodam, że w ostatniej ciąży badałam trzy razy przy becie. I kolejno wynosił on: 10 ng, 12ng i ponownie 12ng 🙈 Potem już dałam sobie spokój z badaniem.
-
edka85 wrote:Oleczka, i jak twój prog? Ja dodam, że w ostatniej ciąży badałam trzy razy przy becie. I kolejno wynosił on: 10 ng, 12ng i ponownie 12ng 🙈 Potem już dałam sobie spokój z badaniem.
Progesteron wzrósł minimalnie z 12.0 na 12.8 przez 48h. Beta wzrosła prawie dwukrotnie, chyba juz nie będę badała nic do wizyty 18stego.Vilka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dołączam do wątku. Od nowego roku starania o drugiego dzidziusia. W tym cyklu miałam hsg więc mam nadzieję że niedługo znów się uda, ponoć dużo kobiet zachodzi w ciążę po tym badaniu.Starania o pierwsze 👶🏼 2,5 roku
2021- Laparoskopia (jeden jajowód niedrożny)
2022 - ciąża ♥️
Starania o rodzeństwo na luzie od 01.2024
Świadome starania od 09.2024
09.2024 - HSG - oba jajowody drożne 🥹🔥
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌 -
Olisska wrote:Cześć dziewczyny, dołączam do wątku. Od nowego roku starania o drugiego dzidziusia. W tym cyklu miałam hsg więc mam nadzieję że niedługo znów się uda, ponoć dużo kobiet zachodzi w ciążę po tym badaniu.
Hej, mogłabyś powiedzieć coś więcej o hsg?ona 💁🏼♀️ 31 | on 🙋♂️ 56
Cześć dziewczyny może to nieodpowiednie miejsce, jestem tutaj nowa ale nikt mi nie odpowiada więc napiszę tutaj. Może któraś będzie wiedziała jak postąpić w końcu też się staracie.
Z zaleceń ginekologa biorę duphaston 2 razy dziennie przez 10 dni od 16 dnia cyklu do 26 bo jestem po poronieniu itd.
Staramy się obecnie z mężem o dziecko, jestem w 23 dniu cyklu no i mam ogromną nadzieję że za parę dni test wyjdzie mi pozytywny. Ale tutaj pojawia się problem bo pojutrze powinnam przestać przyjmować duphaston a wciąż pewnie nie będę wiedzieć czy udało mi się zajść w ciążę czy też nie. Dziś rano wynik testu negatywny no ale mam świadomość że do spodziewanej miesiączki jeszcze 5 dni więc pocieszam się, że druga kreseczka mimo wszystko później mi się pokaże. Co mam zrobić z tym duphastonem brać dalej aż nie dostanę okresu ( mam nadzieję że nie dostanę ) ? Czyli dłużej i tak niż powinnam go zażywać ? Co zrobić ? Czy przerwać ? A jeśli za te 5/6 dni okaże się, że jednak w tej ciąży jestem a ja już przerwę branie duphaston?
Proszę o pomoc