Zaczynam starania w 2024 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia97 wrote:Widocznie nie każdy dzieci może mieć i tyle
Belia lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Jestem tu nowa, właśnie dziś się zalogowałam 😊. Mam już niestety.. 38 lat. Mam 8letnia córkę o którą staraliśmy się rok czasu, czyli zajście w ciążę u mnie nie jest takie hop siup... Właśnie z mężem obudziliśmy się, że chcemy jeszcze jedno dziecko. Pierwszy miesiac starań za nami bez powodzenia... Dziś dostaje powoli @. Oczywiście od jakiegoś czasu suplementuje się bombom witaminową dla kobiet starajacych się o dziecko. Robię też testy owulacyjne, mam 30 dniowy cykl i tak różnie u mnie z tą owulacja.. Raz szybciej raz trochę później... Mam nadzieję za jakiś czas powiększy nam się rodzinka.
Darrika lubi tę wiadomość
Kejti -
Cześć dziewczyny, miało mnie tu nie być, miało być bez stresu, ale już znów zaczynam panikować.
Mamy już jedno dziecko o które staraliśmy się 1,5 roku, miałam po drodze dwa poronienia.
Teraz staramy się 10 miesięcy i nic, kompletnie nic. Już świruje że może mam jajowody niedrożne - czy to w ogóle możliwe jeśli mam już jedno dziecko?
Obydwoje jesteśmy już przebadani hormonalnie, ja oczywiście też usg i mas badanie nasienia - wszystko ok.
Możecie jakoś wesprzeć na duchu 😞🙈Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Oleczka_kh wrote:Dziewczyny..
Chyba się udało!
https://linksharing.samsungcloud.com/6QvEPuq0sUx8Oleczka_kh lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Dołączam do Waszego grona. W skrócie o sobie. Mam 33 lata, młodszego partnera. W marcu ciąża biochemiczna 🥺 na pokładzie juz dwoje dzieci w wieku 12 i 11 lat. Od czerwca staramy się, jednak dziś znów przyszła @. Od poprzedniego cyklu piję zioła o. Sroki nr 3. Tak bardzo pragnę maleństwa, dziś nastąpił kryzys. Będzie mi z Wami raźniej.
-
Dziewczyny, nie poddawajcie się! Trzeba być cierpliwym i się uda, na każdą przyjdzie czas. Tak to jest niestety ze jak się bardzo chce to się nie od razu udaje. 🤗🤗🤗
Kropka w Kreski, Olećka lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Dziewczyny, nie poddawajcie się! Trzeba być cierpliwym i się uda, na każdą przyjdzie czas. Tak to jest niestety ze jak się bardzo chce to się nie od razu udaje. 🤗🤗🤗
Coś w tym jest. Pierwsza ciąża nie była planowana, poszło gładko. Druga planowana, też szybko poszło. Teraz dopiero jest trudniej. -
Cześć dziewczyny!
Dołączam ponownie do grona, staramy się od 3 miesięcy. Prawdopodobnie kolejny nieudany cykl. Potrzebuję Waszej porady. Około 7-10 dpo pojawiają się krople krwi (może dwie plamki), które ustają. Następnie dużo śluzu mleczno-żółtego, pojawia się brazowe plamienie, które zmienia się w wodniste różowe-to wszystko trwa około 5 dni. Nie jest tego dużo. Okres pojawia się na 2-4dni. Przed staraniami nie miałam takiego problemu. Ginekolog nic nie zalecił.
Jestem załamana. Help!👩 30
👱♂️ 42
2017 13tc💔😇
2018 puste 💔
Starania 06.2024 🥰 -
Oleczka, wcale ci się nie dziwię, że wynik proga cię złamał. Pamiętam jak ja zobaczyłam swój progesteron w ostatniej ciąży - 10ng. Byłam pewna, że to źle wróży. Ale mimo wszystko ciąża się utrzymała i urodziłam córkę. Jednak kiedyś w ciąży miałam proga 8ng i potem okazało się, że to biochem. Musisz uzbroić się w cierpliwość i nastawić na każdą ewentualność.
-
edka85 wrote:Oleczka, wcale ci się nie dziwię, że wynik proga cię złamał. Pamiętam jak ja zobaczyłam swój progesteron w ostatniej ciąży - 10ng. Byłam pewna, że to źle wróży. Ale mimo wszystko ciąża się utrzymała i urodziłam córkę. Jednak kiedyś w ciąży miałam proga 8ng i potem okazało się, że to biochem. Musisz uzbroić się w cierpliwość i nastawić na każdą ewentualność.
Dzielnie biorę leki od wczoraj i pójdę w poniedziałek zbadać bete i progesteron.
Powtórzę bete w środę żeby zobaczyć przyrost. Testy ciemnieją , więc mam nadzieję że to dobry znak w tej całej niezbyt dobrej sytuacji. Tlumacze dzieciakowi żeby był silny i się tam trzymał , ja staram się też nie załamywać choć najchętniej usiadłabym i płakała. Ale nic mi to nie da, a może tylko zaszkodzić. Wierzę że stanie się cud i wszystko będzie dobrze. Chociaż juz naprawdę ciężko mi w to uwierzyć..Olećka lubi tę wiadomość
-
Ależ Oleczka, skoro testy ciemnieją, to beta rośnie, więc to daje już sporą szansę na powodzenie. Prawdę mówiąc, gdyby to była biochem, to testy by jaśniały. U ciebie jest wrecz przeciwnie! Być może masz zwykłą niedomoge lutealną.
Oleczka_kh lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, przyłączam się! Jestem tu nowa, staramy się z narzeczonym o dzidziusia od 4 miesięcy, w poprzednim cyklu miałam CB która zakończyła się w 5 tygodniu.
Mam 34 lata, narzeczony 36 lat.
Obecnie jestem w 11dpo i od 5 dni czuję że "coś" się dzieje, podobnie jak w poprzednim cyklu, wczoraj zrobiłam test ClearBlue (mieszkam poza PL) i wyszedł cień cienia, trzymajcie kciuki
Najlepszości dla przyszłych i obecnych mam!Darrika, Olećka, Vilka, Miśka 91 lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Ależ Oleczka, skoro testy ciemnieją, to beta rośnie, więc to daje już sporą szansę na powodzenie. Prawdę mówiąc, gdyby to była biochem, to testy by jaśniały. U ciebie jest wrecz przeciwnie! Być może masz zwykłą niedomoge lutealną.
A po 4 dniach brania lekow juz coś powinno się poprawić w wynikach? -
Annabu super wieści dawaj znać!!
Oleczka trzymam mocno kciuki żeby było dobrze. Musi być!
U mnie zaczynają się dni płodne więc wkrótce działamy z mężem Dziś 10 dzień cyklu, pojawił się popołudniu śluz rozciągliwy, jutro zaczynam robić testy owu, ale obstawiam na 14 dnia jak ostatnio.
Ogólnie przy takich regularnych cyklach to mija okres i rach ciach dni płodne są, tylko potem to oczekiwanie na test lub okres się dłuży i dłuży ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 21:08
-
annabu wrote:Cześć dziewczyny, przyłączam się! Jestem tu nowa, staramy się z narzeczonym o dzidziusia od 4 miesięcy, w poprzednim cyklu miałam CB która zakończyła się w 5 tygodniu.
Mam 34 lata, narzeczony 36 lat.
Obecnie jestem w 11dpo i od 5 dni czuję że "coś" się dzieje, podobnie jak w poprzednim cyklu, wczoraj zrobiłam test ClearBlue (mieszkam poza PL) i wyszedł cień cienia, trzymajcie kciuki
Najlepszości dla przyszłych i obecnych mam!