X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    U mnie kolejny cykl stracony...
    Przykro mi

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie nie każdy dzieci może mieć i tyle

Starania od 06.24
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Widocznie nie każdy dzieci może mieć i tyle
    nie załamuj sie , jeszcze sie uda , ja poszłam do kliniki i w koncu coś sie dzieje

• KEJTI 38 Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Jestem tu nowa, właśnie dziś się zalogowałam 😊. Mam już niestety.. 38 lat. Mam 8letnia córkę o którą staraliśmy się rok czasu, czyli zajście w ciążę u mnie nie jest takie hop siup... Właśnie z mężem obudziliśmy się, że chcemy jeszcze jedno dziecko. Pierwszy miesiac starań za nami bez powodzenia... Dziś dostaje powoli @. Oczywiście od jakiegoś czasu suplementuje się bombom witaminową dla kobiet starajacych się o dziecko. Robię też testy owulacyjne, mam 30 dniowy cykl i tak różnie u mnie z tą owulacja.. Raz szybciej raz trochę później... Mam nadzieję za jakiś czas powiększy nam się rodzinka.

Darrika lubi tę wiadomość

Kejti
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 2 września 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miało mnie tu nie być, miało być bez stresu, ale już znów zaczynam panikować.

Mamy już jedno dziecko o które staraliśmy się 1,5 roku, miałam po drodze dwa poronienia.

Teraz staramy się 10 miesięcy i nic, kompletnie nic. Już świruje że może mam jajowody niedrożne - czy to w ogóle możliwe jeśli mam już jedno dziecko?

Obydwoje jesteśmy już przebadani hormonalnie, ja oczywiście też usg i mas badanie nasienia - wszystko ok.

Możecie jakoś wesprzeć na duchu 😞🙈

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 3 września 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..
    Chyba się udało!

https://linksharing.samsungcloud.com/6QvEPuq0sUx8

edka85, Vilka, Kropka w Kreski lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kropka w Kreski Nowa

Wysłany: 3 września 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Dołączam do Waszego grona. W skrócie o sobie. Mam 33 lata, młodszego partnera. W marcu ciąża biochemiczna 🥺 na pokładzie juz dwoje dzieci w wieku 12 i 11 lat. Od czerwca staramy się, jednak dziś znów przyszła @. Od poprzedniego cyklu piję zioła o. Sroki nr 3. Tak bardzo pragnę maleństwa, dziś nastąpił kryzys. Będzie mi z Wami raźniej.

• Vilka Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie poddawajcie się! Trzeba być cierpliwym i się uda, na każdą przyjdzie czas. Tak to jest niestety ze jak się bardzo chce to się nie od razu udaje. 🤗🤗🤗

Kropka w Kreski, Olećka lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Kropka w Kreski Nowa

Wysłany: 3 września 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Dziewczyny, nie poddawajcie się! Trzeba być cierpliwym i się uda, na każdą przyjdzie czas. Tak to jest niestety ze jak się bardzo chce to się nie od razu udaje. 🤗🤗🤗

Coś w tym jest. Pierwsza ciąża nie była planowana, poszło gładko. Druga planowana, też szybko poszło. Teraz dopiero jest trudniej.

• Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dołączam znów na forum i do ekipy staraczek. Krótko o mnie. Mam 33 lata i Jestem mamą 12 latka i roczniaka. Dlaczego że chcemy jeszcze jedno dziecko zaczęliśmy znów długa kręta i wyboistą drogę po cud.

Darrika lubi tę wiadomość

• Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka_kh wrote:
    Dziewczyny..
    Chyba się udało!

https://linksharing.samsungcloud.com/6QvEPuq0sUx8
    Gratulacje ❤️

• Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 5 września 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie jestem po wizycie . Nic nie widać bo to dopiero 4+2.
    Wyniki z wczoraj beta hcg 42
    Progesteron tragiczny 4.75.
    Dostałam duphaston 2x dziennie i dopochwowo luteine na noc.
    Mam nadzieję że będzie dobrze, chociaż jestem załamana

preg.png
  • Malgo49 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dołączam ponownie do grona, staramy się od 3 miesięcy. Prawdopodobnie kolejny nieudany cykl. Potrzebuję Waszej porady. Około 7-10 dpo pojawiają się krople krwi (może dwie plamki), które ustają. Następnie dużo śluzu mleczno-żółtego, pojawia się brazowe plamienie, które zmienia się w wodniste różowe-to wszystko trwa około 5 dni. Nie jest tego dużo. Okres pojawia się na 2-4dni. Przed staraniami nie miałam takiego problemu. Ginekolog nic nie zalecił.
    Jestem załamana. Help!

👩 30
    👱‍♂️ 42

2017 13tc💔😇
    2018 puste 💔

Starania 06.2024 🥰
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 6 września 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Oleczka, wcale ci się nie dziwię, że wynik proga cię złamał. Pamiętam jak ja zobaczyłam swój progesteron w ostatniej ciąży - 10ng. Byłam pewna, że to źle wróży. Ale mimo wszystko ciąża się utrzymała i urodziłam córkę. Jednak kiedyś w ciąży miałam proga 8ng i potem okazało się, że to biochem. Musisz uzbroić się w cierpliwość i nastawić na każdą ewentualność.

Dzielnie biorę leki od wczoraj i pójdę w poniedziałek zbadać bete i progesteron.
    Powtórzę bete w środę żeby zobaczyć przyrost. Testy ciemnieją , więc mam nadzieję że to dobry znak w tej całej niezbyt dobrej sytuacji. Tlumacze dzieciakowi żeby był silny i się tam trzymał , ja staram się też nie załamywać choć najchętniej usiadłabym i płakała. Ale nic mi to nie da, a może tylko zaszkodzić. Wierzę że stanie się cud i wszystko będzie dobrze. Chociaż juz naprawdę ciężko mi w to uwierzyć..

Olećka lubi tę wiadomość

preg.png
  • annabu Nowa

Wysłany: 6 września 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przyłączam się! Jestem tu nowa, staramy się z narzeczonym o dzidziusia od 4 miesięcy, w poprzednim cyklu miałam CB która zakończyła się w 5 tygodniu.

Mam 34 lata, narzeczony 36 lat.

Obecnie jestem w 11dpo i od 5 dni czuję że "coś" się dzieje, podobnie jak w poprzednim cyklu, wczoraj zrobiłam test ClearBlue (mieszkam poza PL) i wyszedł cień cienia, trzymajcie kciuki :)

Najlepszości dla przyszłych i obecnych mam!

Darrika, Olećka, Vilka, Miśka 91 lubią tę wiadomość

• Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 6 września 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ależ Oleczka, skoro testy ciemnieją, to beta rośnie, więc to daje już sporą szansę na powodzenie. Prawdę mówiąc, gdyby to była biochem, to testy by jaśniały. U ciebie jest wrecz przeciwnie! Być może masz zwykłą niedomoge lutealną.

A po 4 dniach brania lekow juz coś powinno się poprawić w wynikach?

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 6 września 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabu super wieści dawaj znać!!

Oleczka trzymam mocno kciuki żeby było dobrze. Musi być!

U mnie zaczynają się dni płodne więc wkrótce działamy z mężem :) Dziś 10 dzień cyklu, pojawił się popołudniu śluz rozciągliwy, jutro zaczynam robić testy owu, ale obstawiam na 14 dnia jak ostatnio.
    Ogólnie przy takich regularnych cyklach to mija okres i rach ciach dni płodne są, tylko potem to oczekiwanie na test lub okres się dłuży i dłuży ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2024, 21:08

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annabu wrote:
    Cześć dziewczyny, przyłączam się! Jestem tu nowa, staramy się z narzeczonym o dzidziusia od 4 miesięcy, w poprzednim cyklu miałam CB która zakończyła się w 5 tygodniu.

Mam 34 lata, narzeczony 36 lat.

Obecnie jestem w 11dpo i od 5 dni czuję że "coś" się dzieje, podobnie jak w poprzednim cyklu, wczoraj zrobiłam test ClearBlue (mieszkam poza PL) i wyszedł cień cienia, trzymajcie kciuki :)

Najlepszości dla przyszłych i obecnych mam!
    Trzymam kciuki ✊✊ A gdzie mieszkasz?

• Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka_kh wrote:
    Aktualnie jestem po wizycie . Nic nie widać bo to dopiero 4+2.
    Wyniki z wczoraj beta hcg 42
    Progesteron tragiczny 4.75.
    Dostałam duphaston 2x dziennie i dopochwowo luteine na noc.
    Mam nadzieję że będzie dobrze, chociaż jestem załamana
    Wierzę że będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki. Bierze lekarstwa , odpoczywaj ile się da i staraj się nie stresować. ✊✊

Iambee, Izabell155 lubią tę wiadomość

• Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 7 września 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 91 wrote:
    Wierzę że będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki. Bierze lekarstwa , odpoczywaj ile się da i staraj się nie stresować. ✊✊

Staram się. Nawet biorę 3x dupka bo stwierdziłam że co ma pomóc to nie zaszkodzi. Bolą mnie plecy od wczoraj, nic innego się nie dzieje. Może troszkę brzuch, bardziej kłucie rozpieranie. Nie są to skurcze. Martwie się, bo jak się nie martwić. Ale krwawień nie ma więc może macica się powiększa?

preg.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ