X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • IzaZ Nowa

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka_kh wrote:
    U mnie tsh zawsze w granicach 2.5 ale żaden z lekarzy nigdy nie powiedzial mi że nie jest ono takie jak powinno być. W ciazy juz na samym początku podniosło mi się do ponad 5. Teraz biorę euthyrox - spadlo do 1.4. Cykl mialam całe życie co 29 dni, a teraz mój ostatni cykl miał 60 dni. Też staramy się 4 miesiące i nic.

Ginekolog był zdziwiony, że tak regularnie miesiączkowałam przy takim tsh, ale jednocześnie stwierdził, że w pierwszej kolejności należy parametr uregulować dopiero ciąża wchodzi w grę. A jak tu teraz się starać, kiedy rozregulowało się to co było w terminie 🫣🙄🫤

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety dzisiaj słaby dzień. Właśnie wróciłam z łazienki i zobaczyłam delikatne krwawienie :( Chyba zaczyna się @, a nie powiem liczyłam na ten cykl.

Zobaczymy, czy przez najbliższe dni się rozkręci,czy nie. Niby powinnam dostać za około 7 dni, więc wcześnie, ale u mnie z tym różnie. Około 16/17 również miałam 1 dniowe plamienie (krwawienie).

Jeśli znowu nie wyszło to już luzuje i zaczynam się cieszyć w pełni latem :P

Darrika, Fragrance lubią tę wiadomość

• Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IzaZ wrote:
    Ginekolog był zdziwiony, że tak regularnie miesiączkowałam przy takim tsh, ale jednocześnie stwierdził, że w pierwszej kolejności należy parametr uregulować dopiero ciąża wchodzi w grę. A jak tu teraz się starać, kiedy rozregulowało się to co było w terminie 🫣🙄🫤

Dokładnie. Mi się spóźniała ostatnia @ 38 dni. . Poszlam do lekarza bo nie wiedziałam o co chodzi. To powiedział mi, być może nie było owulacji. Kazał się starać dalej, no ale tak jak mówisz jak, skoro nawet nie wiadomo w którym momencie cyklu jesteś. Zalecił schudnąć i odwiedzić diabetologa , mierzyc cukier przed i po każdym posiłku. Cukier w normie. Tsh w normie ff3 i ft4 tez.
    Mam nadzieję że to jednarozowe 'rozregulowanie' i teraz będzie tak jak ma być.

Darrika, Kamcia97 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik1702 wrote:
    U mnie niestety dzisiaj słaby dzień. Właśnie wróciłam z łazienki i zobaczyłam delikatne krwawienie :( Chyba zaczyna się @, a nie powiem liczyłam na ten cykl.

Zobaczymy, czy przez najbliższe dni się rozkręci,czy nie. Niby powinnam dostać za około 7 dni, więc wcześnie, ale u mnie z tym różnie. Około 16/17 również miałam 1 dniowe plamienie (krwawienie).

Jeśli znowu nie wyszło to już luzuje i zaczynam się cieszyć w pełni latem :P

A może implantacyjne plamienie ? Obserwuj może jeszcze nic straconego. :)

Kamcia97 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka_kh wrote:
    Dokładnie. Mi się spóźniała ostatnia @ 38 dni. . Poszlam do lekarza bo nie wiedziałam o co chodzi. To powiedział mi, być może nie było owulacji. Kazał się starać dalej, no ale tak jak mówisz jak, skoro nawet nie wiadomo w którym momencie cyklu jesteś. Zalecił schudnąć i odwiedzić diabetologa , mierzyc cukier przed i po każdym posiłku. Cukier w normie. Tsh w normie ff3 i ft4 tez.
    Mam nadzieję że to jednarozowe 'rozregulowanie' i teraz będzie tak jak ma być.

O rety aż 38 dni spóźnienia? Długo bardzo, chociaż moja sąsiadka jak się o drugie dziecko starała to miała tako dziwny czas właśnie, że 3 miesiące nie miała w ogóle okresu (a już wrócił dawno po 1 ciąży) I nagle cyk ciąża druga z zaskoczenia

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O rety aż 38 dni spóźnienia? Długo bardzo, chociaż moja sąsiadka jak się o drugie dziecko starała to miała tako dziwny czas właśnie, że 3 miesiące nie miała w ogóle okresu (a już wrócił dawno po 1 ciąży) I nagle cyk ciąża druga z zaskoczenia

To właśnie ja po poronieniu mialam elegancko regularny. 2 lutego poronienie , a już 1wszego kolejna miesiączka. I tak aż do teraz jak mój cykl postanowił porobić sobie ze mnie 'jaja' 😀

Darrika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka_kh wrote:
    To właśnie ja po poronieniu mialam elegancko regularny. 2 lutego poronienie , a już 1wszego kolejna miesiączka. I tak aż do teraz jak mój cykl postanowił porobić sobie ze mnie 'jaja' 😀

Te cykle to chyba są po prostu specjalnie złośliwe 🤣

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dołączyłam do was i chyba się udało. Ginekolog 10 lipca

Darrika, Kamcia97, Lexia, nick nieaktualny, Deyansu lubią tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Kat. Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:
    Dziewczyny, dołączyłam do was i chyba się udało. Ginekolog 10 lipca

Super! Ale fajnie! Może ta grupa na mnie tez zadziała tak POZYTYWNIE 😄

AgaKa800, Kamcia97, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

preg.png
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres mialam zawsze jak w zegarku, zrobiłam test w 10dpo- cień, 11dpo-blada kreseczka, a teraz mam 5 dni spóźnienia miesiączki i dwie grube krechy na testach.
    Na becie nie byłam, czekam na wizytę 10 lipca.

U mnie nigdy nie zdażyło się aby okres nie przyszedł na czas (raz w przeciągu 8 lat odkąd wpisuje do aplikacji spóźnił się 3 dni)

Darrika, Oleczka_kh , Lexia, Olcia1987, OlkaO lubią tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:
    Okres mialam zawsze jak w zegarku, zrobiłam test w 10dpo- cień, 11dpo-blada kreseczka, a teraz mam 5 dni spóźnienia miesiączki i dwie grube krechy na testach.

U mnie nigdy nie zdażyło się aby okres nie przyszedł na czas (raz w przeciągu 8 lat odkąd wpisuje do aplikacji spóźnił się 3 dni)
    Jak długo się staracie ?

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm

♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:

No to książkowo 😍 gratulacje, czekamy na dalsze wieści 😁

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania od 3 miesiacy
    W tym miesiącu chyba owulacja była wcześniej
    Test owu pozytywny już w 8 dc
    W 9 i 10 dc mocne bóle jajnika, plodny śluz
    Starania w 9 i 12 dc
    Moje temp mierzone dzień po @
    6dc - 36.4
    7 .36.3
    8. 36 .0
    9.36.5 tutaj skok
    10 . 36.5
    11. 36.7
    12.36.9
    13.36.8
    14.36.7
    15.36.4 temp mierzona o 3.30 bo praca od 5 rano takto mierze zawsze o tej samej porze
    16.36.8
    17.36.8

Starania od 06.24
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:

Gratulacje
    Może kiedyś i ja się doczekam

AgaKa800, OlkaO lubią tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:

Gratuluję ! No to teraz wszyscy trzymamy kciuki za mamę i malucha ❤

Darrika, AgaKa800 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Katarzyna33 Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...
    No są dwie kreseczki,test zrobiłam godzinę temu,totalnie mnie tknęło "idź i zrób teraz"...
    Jutro rano powtarzam dla pewności!!!! ❤️

Darrika, Lexia, Fragrance, AgaKa800, Deyansu lubią tę wiadomość

Mama dwójki uroczych superbohaterów Amelki (7lat) i Kuby (11lat) ❤️🌹

ce45aa8a5b433411f60334fc5df53dae.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna33 wrote:
    Dziewczyny...
    No są dwie kreseczki,test zrobiłam godzinę temu,totalnie mnie tknęło "idź i zrób teraz"...
    Jutro rano powtarzam dla pewności!!!! ❤️

Jeeej super! To dawaj jutro rano znać czy jak tam teścik wyszedł 🤭

Fragrance lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Katarzyna33 Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jeeej super! To dawaj jutro rano znać czy jak tam teścik wyszedł 🤭
    Byłoby fantastycznie zobaczyć je znów ❤️

Darrika lubi tę wiadomość

Mama dwójki uroczych superbohaterów Amelki (7lat) i Kuby (11lat) ❤️🌹

ce45aa8a5b433411f60334fc5df53dae.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragrance wrote:
    Czy w waszym otoczeniu (rodzina, znajomi, ludzie w pracy), też wypytują kiedy będziecie mieli dziecko? Czy może w rodzinie wiedzą o waszych staraniach i nie pytają? Jak sobie z tym radzicie? Co odpowiadacie?
    U mnie w rodzinie spoko. Są na tyle taktowni, że nie pytają. Uważają, że to nasza sprawa i nie wnikają, czy w ogóle planujemy, czy nie. Ale w pracy, pytają, mówią, że to już czas, nie ma na co czekać. Ja mam 32 lata i wiem, że młodsza nie będę, ale wcześniej się nie zdecydowałam na starania, bo tego nie czułam i miałam inne "priorytety".
    A jak u was z tymi priorytetami? 🙂

My co prawda będziemy starać się o drugie, ale o pierwsze nikt nie dopytywał- mimo, że pojawiło się dopiero 3 lata po ślubie, a w związku ogólnie byliśmy wtedy 12 lat.
    Co do priorytetów, to ja miałam duży problem z decyzją o pierwszym dziecku. Nie było chciejstwa, instynktu, jakiegoś rozpływania się nad niemowlakami itp. Decyzja była wypadkową wielu zmiennych- miałam stałą pracę, do końca ciąży na pewno mieliśmy już mieszkać na swoim, dodatkowo bardzo bałam się problemów z zajściem w ciążę więc wolałam zacząć, niż czekać na niewiadomoco i potem obudzić się z ręką w nocniku. Uwielbiałam swoje życie sprzed dziecka, regularne treningi, wyjścia z koleżankami i sporą niezależność- bałam się tego, że będzie mi ciężko się odnaleźć z dzieckiem. Na szczęście obawy się nie sprawdziły, kocham to moje dziecko nad życie i cieszę się, że jest ❤️ Mąż te 3 lata temu też nie był jakoś super do dziecka przekonany i on uważał, że się nie paliło i spokojnie mogliśmy jeszcze poczekać 😛

Fragrance, Deyansu lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragrance wrote:
    Ja, wraz ze swoim mężem, mimo ze jesteśmy już dojrzałymi ludźmi (obydwoje po 30stce) i jesteśmy już ze sobą od dziewięciu lat, to nie staraliśmy się o dziecko prędzej. Dopiero od kilku miesięcy czujemy, że to odpowiedni czas na starania i jakie było moje rozczarowanie, że w poprzednim cyklu się nie udało (mimo że był to tylko jeden raz w dni płodne. Jeden, jedyny).
    Nie wiem, co ja sobie myślałam, że to takie szybkie, proste? 🙈🤦‍♀️
    W każdym razie, podziwiam i kibicuję z całego serca kobietkom, które starają się długo, bo u mnie to był jeden raz rozczarowania i jaki był mój smutek, a co mówiąc teraz o kobietkach, które starają się latami. Jest to naprawdę bardzo trudny czas; czas oczekiwania, nadziei...

Zapraszamy, rozgość się 😁
    No niestety tak to jest kurde z tymi staraniami, za młodu człowiek strach, żeby nie wpaść, a jak przychodzi co do czego to się okazuje, że nie takie hop siup, my się o córkę staraliśmy równo rok, teraz jesteśmy w trakcie 3 cyklu no i w sumie czekam na 10 lipca na testowanie jak @ nie wpadnie.

Trzymam kciuki, żeby u Was było tych cykli jak najmniej i żeby zaraz nam tu się dwie kreseczki sypały 😁

Fragrance lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ