X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • IzaZ Nowa

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka_kh wrote:
    U mnie tsh zawsze w granicach 2.5 ale żaden z lekarzy nigdy nie powiedzial mi że nie jest ono takie jak powinno być. W ciazy juz na samym początku podniosło mi się do ponad 5. Teraz biorę euthyrox - spadlo do 1.4. Cykl mialam całe życie co 29 dni, a teraz mój ostatni cykl miał 60 dni. Też staramy się 4 miesiące i nic.

Ginekolog był zdziwiony, że tak regularnie miesiączkowałam przy takim tsh, ale jednocześnie stwierdził, że w pierwszej kolejności należy parametr uregulować dopiero ciąża wchodzi w grę. A jak tu teraz się starać, kiedy rozregulowało się to co było w terminie 🫣🙄🫤

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety dzisiaj słaby dzień. Właśnie wróciłam z łazienki i zobaczyłam delikatne krwawienie :( Chyba zaczyna się @, a nie powiem liczyłam na ten cykl.

Zobaczymy, czy przez najbliższe dni się rozkręci,czy nie. Niby powinnam dostać za około 7 dni, więc wcześnie, ale u mnie z tym różnie. Około 16/17 również miałam 1 dniowe plamienie (krwawienie).

Jeśli znowu nie wyszło to już luzuje i zaczynam się cieszyć w pełni latem :P

Darrika, Fragrance lubią tę wiadomość

• Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IzaZ wrote:
    Ginekolog był zdziwiony, że tak regularnie miesiączkowałam przy takim tsh, ale jednocześnie stwierdził, że w pierwszej kolejności należy parametr uregulować dopiero ciąża wchodzi w grę. A jak tu teraz się starać, kiedy rozregulowało się to co było w terminie 🫣🙄🫤

Dokładnie. Mi się spóźniała ostatnia @ 38 dni. . Poszlam do lekarza bo nie wiedziałam o co chodzi. To powiedział mi, być może nie było owulacji. Kazał się starać dalej, no ale tak jak mówisz jak, skoro nawet nie wiadomo w którym momencie cyklu jesteś. Zalecił schudnąć i odwiedzić diabetologa , mierzyc cukier przed i po każdym posiłku. Cukier w normie. Tsh w normie ff3 i ft4 tez.
    Mam nadzieję że to jednarozowe 'rozregulowanie' i teraz będzie tak jak ma być.

Darrika, Kamcia97 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik1702 wrote:
    U mnie niestety dzisiaj słaby dzień. Właśnie wróciłam z łazienki i zobaczyłam delikatne krwawienie :( Chyba zaczyna się @, a nie powiem liczyłam na ten cykl.

Zobaczymy, czy przez najbliższe dni się rozkręci,czy nie. Niby powinnam dostać za około 7 dni, więc wcześnie, ale u mnie z tym różnie. Około 16/17 również miałam 1 dniowe plamienie (krwawienie).

Jeśli znowu nie wyszło to już luzuje i zaczynam się cieszyć w pełni latem :P

A może implantacyjne plamienie ? Obserwuj może jeszcze nic straconego. :)

Kamcia97 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka_kh wrote:
    Dokładnie. Mi się spóźniała ostatnia @ 38 dni. . Poszlam do lekarza bo nie wiedziałam o co chodzi. To powiedział mi, być może nie było owulacji. Kazał się starać dalej, no ale tak jak mówisz jak, skoro nawet nie wiadomo w którym momencie cyklu jesteś. Zalecił schudnąć i odwiedzić diabetologa , mierzyc cukier przed i po każdym posiłku. Cukier w normie. Tsh w normie ff3 i ft4 tez.
    Mam nadzieję że to jednarozowe 'rozregulowanie' i teraz będzie tak jak ma być.

O rety aż 38 dni spóźnienia? Długo bardzo, chociaż moja sąsiadka jak się o drugie dziecko starała to miała tako dziwny czas właśnie, że 3 miesiące nie miała w ogóle okresu (a już wrócił dawno po 1 ciąży) I nagle cyk ciąża druga z zaskoczenia

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O rety aż 38 dni spóźnienia? Długo bardzo, chociaż moja sąsiadka jak się o drugie dziecko starała to miała tako dziwny czas właśnie, że 3 miesiące nie miała w ogóle okresu (a już wrócił dawno po 1 ciąży) I nagle cyk ciąża druga z zaskoczenia

To właśnie ja po poronieniu mialam elegancko regularny. 2 lutego poronienie , a już 1wszego kolejna miesiączka. I tak aż do teraz jak mój cykl postanowił porobić sobie ze mnie 'jaja' 😀

Darrika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka_kh wrote:
    To właśnie ja po poronieniu mialam elegancko regularny. 2 lutego poronienie , a już 1wszego kolejna miesiączka. I tak aż do teraz jak mój cykl postanowił porobić sobie ze mnie 'jaja' 😀

Te cykle to chyba są po prostu specjalnie złośliwe 🤣

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dołączyłam do was i chyba się udało. Ginekolog 10 lipca

Darrika, Kamcia97, Lexia, Wik1702, Deyansu lubią tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Kat. Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:
    Dziewczyny, dołączyłam do was i chyba się udało. Ginekolog 10 lipca

Super! Ale fajnie! Może ta grupa na mnie tez zadziała tak POZYTYWNIE 😄

AgaKa800, Kamcia97, Wik1702 lubią tę wiadomość

preg.png
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres mialam zawsze jak w zegarku, zrobiłam test w 10dpo- cień, 11dpo-blada kreseczka, a teraz mam 5 dni spóźnienia miesiączki i dwie grube krechy na testach.
    Na becie nie byłam, czekam na wizytę 10 lipca.

U mnie nigdy nie zdażyło się aby okres nie przyszedł na czas (raz w przeciągu 8 lat odkąd wpisuje do aplikacji spóźnił się 3 dni)

Darrika, Oleczka_kh , Lexia, Olcia1987, OlkaO lubią tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:
    Okres mialam zawsze jak w zegarku, zrobiłam test w 10dpo- cień, 11dpo-blada kreseczka, a teraz mam 5 dni spóźnienia miesiączki i dwie grube krechy na testach.

U mnie nigdy nie zdażyło się aby okres nie przyszedł na czas (raz w przeciągu 8 lat odkąd wpisuje do aplikacji spóźnił się 3 dni)
    Jak długo się staracie ?

• Darrika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:

No to książkowo 😍 gratulacje, czekamy na dalsze wieści 😁

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania od 3 miesiacy
    W tym miesiącu chyba owulacja była wcześniej
    Test owu pozytywny już w 8 dc
    W 9 i 10 dc mocne bóle jajnika, plodny śluz
    Starania w 9 i 12 dc
    Moje temp mierzone dzień po @
    6dc - 36.4
    7 .36.3
    8. 36 .0
    9.36.5 tutaj skok
    10 . 36.5
    11. 36.7
    12.36.9
    13.36.8
    14.36.7
    15.36.4 temp mierzona o 3.30 bo praca od 5 rano takto mierze zawsze o tej samej porze
    16.36.8
    17.36.8

Starania od 06.24
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:

Gratulacje
    Może kiedyś i ja się doczekam

AgaKa800, OlkaO lubią tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:

Gratuluję ! No to teraz wszyscy trzymamy kciuki za mamę i malucha ❤

Darrika, AgaKa800 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Katarzyna33 Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...
    No są dwie kreseczki,test zrobiłam godzinę temu,totalnie mnie tknęło "idź i zrób teraz"...
    Jutro rano powtarzam dla pewności!!!! ❤️

Darrika, Lexia, Fragrance, AgaKa800, Deyansu lubią tę wiadomość

Mama dwójki uroczych superbohaterów Amelki (7lat) i Kuby (11lat) ❤️🌹

ce45aa8a5b433411f60334fc5df53dae.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna33 wrote:
    Dziewczyny...
    No są dwie kreseczki,test zrobiłam godzinę temu,totalnie mnie tknęło "idź i zrób teraz"...
    Jutro rano powtarzam dla pewności!!!! ❤️

Jeeej super! To dawaj jutro rano znać czy jak tam teścik wyszedł 🤭

Fragrance lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Katarzyna33 Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jeeej super! To dawaj jutro rano znać czy jak tam teścik wyszedł 🤭
    Byłoby fantastycznie zobaczyć je znów ❤️

Darrika lubi tę wiadomość

Mama dwójki uroczych superbohaterów Amelki (7lat) i Kuby (11lat) ❤️🌹

ce45aa8a5b433411f60334fc5df53dae.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragrance wrote:
    Czy w waszym otoczeniu (rodzina, znajomi, ludzie w pracy), też wypytują kiedy będziecie mieli dziecko? Czy może w rodzinie wiedzą o waszych staraniach i nie pytają? Jak sobie z tym radzicie? Co odpowiadacie?
    U mnie w rodzinie spoko. Są na tyle taktowni, że nie pytają. Uważają, że to nasza sprawa i nie wnikają, czy w ogóle planujemy, czy nie. Ale w pracy, pytają, mówią, że to już czas, nie ma na co czekać. Ja mam 32 lata i wiem, że młodsza nie będę, ale wcześniej się nie zdecydowałam na starania, bo tego nie czułam i miałam inne "priorytety".
    A jak u was z tymi priorytetami? 🙂

My co prawda będziemy starać się o drugie, ale o pierwsze nikt nie dopytywał- mimo, że pojawiło się dopiero 3 lata po ślubie, a w związku ogólnie byliśmy wtedy 12 lat.
    Co do priorytetów, to ja miałam duży problem z decyzją o pierwszym dziecku. Nie było chciejstwa, instynktu, jakiegoś rozpływania się nad niemowlakami itp. Decyzja była wypadkową wielu zmiennych- miałam stałą pracę, do końca ciąży na pewno mieliśmy już mieszkać na swoim, dodatkowo bardzo bałam się problemów z zajściem w ciążę więc wolałam zacząć, niż czekać na niewiadomoco i potem obudzić się z ręką w nocniku. Uwielbiałam swoje życie sprzed dziecka, regularne treningi, wyjścia z koleżankami i sporą niezależność- bałam się tego, że będzie mi ciężko się odnaleźć z dzieckiem. Na szczęście obawy się nie sprawdziły, kocham to moje dziecko nad życie i cieszę się, że jest ❤️ Mąż te 3 lata temu też nie był jakoś super do dziecka przekonany i on uważał, że się nie paliło i spokojnie mogliśmy jeszcze poczekać 😛

Fragrance, Deyansu lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragrance wrote:
    Ja, wraz ze swoim mężem, mimo ze jesteśmy już dojrzałymi ludźmi (obydwoje po 30stce) i jesteśmy już ze sobą od dziewięciu lat, to nie staraliśmy się o dziecko prędzej. Dopiero od kilku miesięcy czujemy, że to odpowiedni czas na starania i jakie było moje rozczarowanie, że w poprzednim cyklu się nie udało (mimo że był to tylko jeden raz w dni płodne. Jeden, jedyny).
    Nie wiem, co ja sobie myślałam, że to takie szybkie, proste? 🙈🤦‍♀️
    W każdym razie, podziwiam i kibicuję z całego serca kobietkom, które starają się długo, bo u mnie to był jeden raz rozczarowania i jaki był mój smutek, a co mówiąc teraz o kobietkach, które starają się latami. Jest to naprawdę bardzo trudny czas; czas oczekiwania, nadziei...

Zapraszamy, rozgość się 😁
    No niestety tak to jest kurde z tymi staraniami, za młodu człowiek strach, żeby nie wpaść, a jak przychodzi co do czego to się okazuje, że nie takie hop siup, my się o córkę staraliśmy równo rok, teraz jesteśmy w trakcie 3 cyklu no i w sumie czekam na 10 lipca na testowanie jak @ nie wpadnie.

Trzymam kciuki, żeby u Was było tych cykli jak najmniej i żeby zaraz nam tu się dwie kreseczki sypały 😁

Fragrance lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ