Zaczynam starania w 2024 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna33 wrote:Dziewczyny...
No są dwie kreseczki,test zrobiłam godzinę temu,totalnie mnie tknęło "idź i zrób teraz"...
Jutro rano powtarzam dla pewności!!!! ❤️ -
Fragrance wrote:Czy w waszym otoczeniu (rodzina, znajomi, ludzie w pracy), też wypytują kiedy będziecie mieli dziecko? Czy może w rodzinie wiedzą o waszych staraniach i nie pytają? Jak sobie z tym radzicie? Co odpowiadacie?
U mnie w rodzinie spoko. Są na tyle taktowni, że nie pytają. Uważają, że to nasza sprawa i nie wnikają, czy w ogóle planujemy, czy nie. Ale w pracy, pytają, mówią, że to już czas, nie ma na co czekać. Ja mam 32 lata i wiem, że młodsza nie będę, ale wcześniej się nie zdecydowałam na starania, bo tego nie czułam i miałam inne "priorytety".
A jak u was z tymi priorytetami? 🙂
My co prawda będziemy starać się o drugie, ale o pierwsze nikt nie dopytywał- mimo, że pojawiło się dopiero 3 lata po ślubie, a w związku ogólnie byliśmy wtedy 12 lat.
Co do priorytetów, to ja miałam duży problem z decyzją o pierwszym dziecku. Nie było chciejstwa, instynktu, jakiegoś rozpływania się nad niemowlakami itp. Decyzja była wypadkową wielu zmiennych- miałam stałą pracę, do końca ciąży na pewno mieliśmy już mieszkać na swoim, dodatkowo bardzo bałam się problemów z zajściem w ciążę więc wolałam zacząć, niż czekać na niewiadomoco i potem obudzić się z ręką w nocniku. Uwielbiałam swoje życie sprzed dziecka, regularne treningi, wyjścia z koleżankami i sporą niezależność- bałam się tego, że będzie mi ciężko się odnaleźć z dzieckiem. Na szczęście obawy się nie sprawdziły, kocham to moje dziecko nad życie i cieszę się, że jest ❤️ Mąż te 3 lata temu też nie był jakoś super do dziecka przekonany i on uważał, że się nie paliło i spokojnie mogliśmy jeszcze poczekać 😛Fragrance, Deyansu lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Fragrance wrote:Ja, wraz ze swoim mężem, mimo ze jesteśmy już dojrzałymi ludźmi (obydwoje po 30stce) i jesteśmy już ze sobą od dziewięciu lat, to nie staraliśmy się o dziecko prędzej. Dopiero od kilku miesięcy czujemy, że to odpowiedni czas na starania i jakie było moje rozczarowanie, że w poprzednim cyklu się nie udało (mimo że był to tylko jeden raz w dni płodne. Jeden, jedyny).
Nie wiem, co ja sobie myślałam, że to takie szybkie, proste? 🙈🤦♀️
W każdym razie, podziwiam i kibicuję z całego serca kobietkom, które starają się długo, bo u mnie to był jeden raz rozczarowania i jaki był mój smutek, a co mówiąc teraz o kobietkach, które starają się latami. Jest to naprawdę bardzo trudny czas; czas oczekiwania, nadziei...
Zapraszamy, rozgość się 😁
No niestety tak to jest kurde z tymi staraniami, za młodu człowiek strach, żeby nie wpaść, a jak przychodzi co do czego to się okazuje, że nie takie hop siup, my się o córkę staraliśmy równo rok, teraz jesteśmy w trakcie 3 cyklu no i w sumie czekam na 10 lipca na testowanie jak @ nie wpadnie.
Trzymam kciuki, żeby u Was było tych cykli jak najmniej i żeby zaraz nam tu się dwie kreseczki sypały 😁Fragrance lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Fragrance wrote:Czy w waszym otoczeniu (rodzina, znajomi, ludzie w pracy), też wypytują kiedy będziecie mieli dziecko? Czy może w rodzinie wiedzą o waszych staraniach i nie pytają? Jak sobie z tym radzicie? Co odpowiadacie?
U mnie w rodzinie spoko. Są na tyle taktowni, że nie pytają. Uważają, że to nasza sprawa i nie wnikają, czy w ogóle planujemy, czy nie. Ale w pracy, pytają, mówią, że to już czas, nie ma na co czekać. Ja mam 32 lata i wiem, że młodsza nie będę, ale wcześniej się nie zdecydowałam na starania, bo tego nie czułam i miałam inne "priorytety".
A jak u was z tymi priorytetami? 🙂
Nas się nigdy nikt nie pytał ani znajomi, ani rodzina, teściowa jak już się staraliśmy, ale nie wiedziała, to czasem jakimś tekstem coś o wnukach, ale bez spiny czy przytyków, więc naprawdę mieliśmy luz. Decyzja o pierwszym dziecku była w sumie z góry wiadoma, rok przed ślubem odstawiłam antykoncepcję, a po ślubie przestaliśmy się zabezpieczać. Też to było takie teraz albo nigdy, dom już w budowie, u mnie w pracy się źle działo, zostałam sama reszta zespołu zwolniona a miałam dobre zarobki i na nieokreślony czas więc musieliśmy działać.
Za to drugie dziecko, to mega trudna decyzja, długo rozmyślaliśmy za I przeciw, plus od niedawna czujemy się tak stabilnie i pewnie, żeby próbować, chociaż nadal jest cień wątpliwości, czy aby sie nie pakujemy kłopoty 😅Fragrance lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
nick nieaktualnyMnie niestety dopadł okres
Ale najgorsze jest to, że jutro mamy wesele, no ale co poradzić. Chociaż się wybawię za wszystkie czasy obiecuje.
Od lipca kolejne starania, ale tym znowu razem spróbuję testów owulacyjnych i mierzenia temperatury.
22.07 mam wizytę kontrolną u ginekologa i zobaczymy, co powie o moim stanie zdrowia.
Za wszystkie pozostałe laseczki trzymam kciuki za II kreseczki.
Fragrance, Deyansu, OlkaO lubią tę wiadomość
-
Wik1702 wrote:Mnie niestety dopadł okres
Ale najgorsze jest to, że jutro mamy wesele, no ale co poradzić. Chociaż się wybawię za wszystkie czasy obiecuje.
Od lipca kolejne starania, ale tym znowu razem spróbuję testów owulacyjnych i mierzenia temperatury.
22.07 mam wizytę kontrolną u ginekologa i zobaczymy, co powie o moim stanie zdrowia.
Za wszystkie pozostałe laseczki trzymam kciuki za II kreseczki.
Oj oby ten okres tak nie dokuczał za bardzo, żebyś mogła się wybawic. wyszalej się, a na starania w kolejnym cyklu będzie czas.Wik1702 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
nick nieaktualny
-
Wik1702 wrote:Dzięki
Czy wy też widzicie jakieś nowe arabskie wątki? Czy to jakiś atak hakerski?
Ktoś spamuje, dosłownie chyba 2 dni temu bylo zawalone forum chińskimi krzaczkami, jak się zgłosi do koderacji to ogarną.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Kamcia97 wrote:Dzisiaj spadek temp o 0.2
Być może to zagniezdzenie..wczoraj takie rozpieranie w brzuchu i jakby klucie jajnika
O no może coś się dzieje, to czekamy aż będzie teścik. ja temperatury nie mierze, w ogóle miałam późno owulke więc na razie noe myślę, bo do 11 lipca do czasu @ to jeszcze długo 😅Kamcia97 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:O no może coś się dzieje, to czekamy aż będzie teścik. ja temperatury nie mierze, w ogóle miałam późno owulke więc na razie noe myślę, bo do 11 lipca do czasu @ to jeszcze długo 😅
Dzisiaj temperaturka podskoczyla o 0.2 znów
Brzuch mnie bolał tak okresowo ,ale na to za wczas
I rano tak dziwnie mnie mdliło, ale to może oznaczać wszytkoStarania od 06.24 -
Melduje się, wykonałam trzy testy różnych firm, są piękne czerwone krechy jak maliny, bardzo się cieszę ❤️❤️❤️
Darrika, Olcia1987, Aries94, Dahlia, edka85, Wik1702, Deyansu, AgaKa800 lubią tę wiadomość
-
Kamcia97 wrote:Gratulacje kochana
Bardzo dziękuję i każdej z was życzę tego samego ❤️❤️❤️❤️😘😘 trzymam mocno kciuki!! I przesyłam duuuuzo pozytywnej energii ❤️Darrika, Kamcia97, Olcia1987, OlkaO lubią tę wiadomość
-
Kamcia97 wrote:Dzisiaj temperaturka znów w górę!
Tylko nie wiem jak od jutra będzie..bo zawsze mierze o stałej porze a od jutra mam do pracy na 5 rano I czy te trmp nie będą zaburzone..może macie jakąś wiedzę? 🥰
No teoretycznie powinno być o tej samej porze, żeby było to miarodajne, ale czy zmiana pory na aż tak diametralny wpływ na wyniki? Ciężko powiedzieć. Ja jak dawniej mierzyłam to niby w miarę stała pora, ale czasem były przesunięcia, bo z budzikiem w ręku nie mierzyłam.
Jak na rano do pracy idziesz to i tak nie masz wyjścia i musisz o innej godzinie mierzyć to zobaczysz w sumie cyz faktycznie ma to jakiś wpływ na pomiaryKamcia97 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:No teoretycznie powinno być o tej samej porze, żeby było to miarodajne, ale czy zmiana pory na aż tak diametralny wpływ na wyniki? Ciężko powiedzieć. Ja jak dawniej mierzyłam to niby w miarę stała pora, ale czasem były przesunięcia, bo z budzikiem w ręku nie mierzyłam.
Jak na rano do pracy idziesz to i tak nie masz wyjścia i musisz o innej godzinie mierzyć to zobaczysz w sumie cyz faktycznie ma to jakiś wpływ na pomiary
No tak nie mam wyjścia..najwyżej temp będą zaburzoneDarrika lubi tę wiadomość
Starania od 06.24