X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    W ogóle czasem myślę że może owu sie przesunęła, chociaż w 10 dc śluz i ból jajnika był największy, ale temp była najwyższa w 12 dc , a w 9dc temp skoczyla z 36 dzień wcześniej na 36.5

No to ciekawe jak u Ciebie będzie, mnie od wczoraj i dzisiaj sutki swędzą fest, ale @ mam mieć dopiero 11.
    Ciężko tak stwierdzić pewnie bo to co cykl pewnie też różnie ciekawe co jest pewniejsze temperatura czy jednak ból jajnika, może taki ból przed a owulka fsktyczna była wtedy co temperatura skoczyła

Kamcia97 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No to ciekawe jak u Ciebie będzie, mnie od wczoraj i dzisiaj sutki swędzą fest, ale @ mam mieć dopiero 11.
    Ciężko tak stwierdzić pewnie bo to co cykl pewnie też różnie ciekawe co jest pewniejsze temperatura czy jednak ból jajnika, może taki ból przed a owulka fsktyczna była wtedy co temperatura skoczyła

Pamiętam jak dziś, bo nawet sobie zapisałam że w 10dc miałam taki ból jeden jajnika jakby mi coś miało pęknąć aż się w sklepie musiałam zgiąć..
    I w 10 dc zaczęłam robić testy owu bo myślałam że dopiero przed jestem i był test pozytywny a z ciekawości zrobiłam kolejny na drugi dzień i była już blada druga kreska
    Nie spodziewałam się że będzie wcześniej
    Chociaż serduszkowanie było w 9dc tak spontanicznie

Starania od 06.24
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Pamiętam jak dziś, bo nawet sobie zapisałam że w 10dc miałam taki ból jeden jajnika jakby mi coś miało pęknąć aż się w sklepie musiałam zgiąć..
    I w 10 dc zaczęłam robić testy owu bo myślałam że dopiero przed jestem i był test pozytywny a z ciekawości zrobiłam kolejny na drugi dzień i była już blada druga kreska
    Nie spodziewałam się że będzie wcześniej
    Chociaż serduszkowanie było w 9dc tak spontanicznie

A widzisz, to ja bym jednak stawiała, że to w 10 dc miałaś owulke skoro testy tak wyszły 🤔 więc jak 9 było serduszkowanie to jest szansa 😁

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Kat. Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna33 wrote:
    Melduje się, wykonałam trzy testy różnych firm, są piękne czerwone krechy jak maliny, bardzo się cieszę ❤️❤️❤️

Gratulacje! Może jednak opłaca się czekać i nie testować
    Nnie bylo mnie tu kilka dni, bo u mnie czas przeprowadzki i po prostu armagedon, nie miałam czasu tu zaglądać. Ale słuchajcie - miesiączka spóźnia się 2 dni, już po 00:00 wiec zaczyna się 3 😈 objawów jako takich brak, bol piersi ale nie jakiś znaczny, także zobaczymy. Jeśli nie przyjdzie, to jutro zrobię teścik. Zaczynam 17dpo!

Darrika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj znów temp 36.8
    Zrobiłam test ,ale niestety negatywny ,już nie rozumiem nic z tego

Starania od 06.24
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2024, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ze ta temp 36.3 co byla to bylo jakies późne zagniezdzenie..moze cos sie przesunelo

Starania od 06.24
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 8 dc, testy owulacyjne zaczęły ciemnieć wczensiej były baludziutkie. Czy to znaczy że owulacja może być do kilku dni czy nie sugerować się nimi? 😊

• Darrika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Jestem w 8 dc, testy owulacyjne zaczęły ciemnieć wczensiej były baludziutkie. Czy to znaczy że owulacja może być do kilku dni czy nie sugerować się nimi? 😊

Jak zaczęły ciemnieć to teraz próbuj wyłapałam pik czyli żeby krecha była równy kolor z testową 😁

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Darrika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat. wrote:
    Gratulacje! Może jednak opłaca się czekać i nie testować
    Nnie bylo mnie tu kilka dni, bo u mnie czas przeprowadzki i po prostu armagedon, nie miałam czasu tu zaglądać. Ale słuchajcie - miesiączka spóźnia się 2 dni, już po 00:00 wiec zaczyna się 3 😈 objawów jako takich brak, bol piersi ale nie jakiś znaczny, także zobaczymy. Jeśli nie przyjdzie, to jutro zrobię teścik. Zaczynam 17dpo!

No dawaj rób teścik i czekamy na wynik 😁

Kat. lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Darrika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Chyba ze ta temp 36.3 co byla to bylo jakies późne zagniezdzenie..moze cos sie przesunelo

No też może być bo przy zagniezdzeniu jest jednodniowy spadek i od tego dnia chyba w ciągu dwóch dób powinien już być wykrywalny poziom hcg. Ja tak kojarzę w pierwszej ciąży, że jak wyłapałam spadek temperatury I zagnieżdżenie to chyba test robiłam dwa dni później i wyszedl.mega bladzioch a dopiero później ciemniał

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Hej, ja po odstawieniu anty mialam dwa cykle gdzie ta kreska byłas którymś momencie cyklu trochę ciemniejsza, ale nadal nie była tak ciemna jak kontrolna. A w kolejnym z dnia na dzień coraz ciemniejsza i w końcu była mega ciemna, wiec rób jeszcze i może jeszcze ściemnieje!

preg.png
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No też może być bo przy zagniezdzeniu jest jednodniowy spadek i od tego dnia chyba w ciągu dwóch dób powinien już być wykrywalny poziom hcg. Ja tak kojarzę w pierwszej ciąży, że jak wyłapałam spadek temperatury I zagnieżdżenie to chyba test robiłam dwa dni później i wyszedl.mega bladzioch a dopiero później ciemniał

To mam nadzieję że to to !
    Bo był jednodniowy spadek a teraz idzie w górę, a jak w tamtych miesiącach był spadek to już była małpa, a teraz nic na nią nie wskazuje
    Więc będę czekać co się wydarzy przez te parę dni

Darrika lubi tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Kat. Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny! 17dpo i to się chyba dzieje 😭 zrobiłam test, patrzcie!

https://ibb.co/sCtxRFC

Kamcia97, Dahlia, edka85, Rysia☺️, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat. wrote:

Gratulacje!

Kat. lubi tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat. wrote:

gratulacje 🍀
    Piękny widok!

Kat. lubi tę wiadomość

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Kat, super ☺️ i ty wytrzymałas do 17 dpo 😯

Kurde a ja 14 dpo i negatyw ,ale być może właśnie warto poczekać jak Kat

Kat. lubi tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat. wrote:

Noooo piękna krecha 😍 dzieje się dzieje ! Gratulacje !

Kamcia97, Kat. lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Anastiq Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Chciałam się przywitać ☺️
    Jestem tu nowa, co prawda forum obserwowałam od dłuższego czasu, ale konto świeżutkie.

My rozpoczęliśmy takie poważne starania w czerwcu - zobaczymy co z tego wyjdzie. Staram się oczywiście nie nakręcać i mieć w sobie dużo spokoju i cierpliwości, ale wiecie jak to jest 🫣 Poza tym to rzadkość że udaje się w pierwszym cyklu starań.

Póki co 9 dni do okresu.

Miłego dnia dla Was 🥰

Kamcia97, Darrika, Laura25 lubią tę wiadomość

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat. wrote:

Cudownie, spokojnej ciąży ;*

Kat. lubi tę wiadomość

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastiq wrote:
    Hej dziewczyny!

Chciałam się przywitać ☺️
    Jestem tu nowa, co prawda forum obserwowałam od dłuższego czasu, ale konto świeżutkie.

My rozpoczęliśmy takie poważne starania w czerwcu - zobaczymy co z tego wyjdzie. Staram się oczywiście nie nakręcać i mieć w sobie dużo spokoju i cierpliwości, ale wiecie jak to jest 🫣 Poza tym to rzadkość że udaje się w pierwszym cyklu starań.

Póki co 9 dni do okresu.

Miłego dnia dla Was 🥰
    Powodzenia ;)

Anastiq, Kat. lubią tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ