X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastiq wrote:
    Hej dziewczyny!

Chciałam się przywitać ☺️
    Jestem tu nowa, co prawda forum obserwowałam od dłuższego czasu, ale konto świeżutkie.

My rozpoczęliśmy takie poważne starania w czerwcu - zobaczymy co z tego wyjdzie. Staram się oczywiście nie nakręcać i mieć w sobie dużo spokoju i cierpliwości, ale wiecie jak to jest 🫣 Poza tym to rzadkość że udaje się w pierwszym cyklu starań.

Póki co 9 dni do okresu.

Miłego dnia dla Was 🥰

Witamy i zapraszamy. :) no nie często się taj zdarza, że za 1 razem pyknie, chociaż moja bliska mi kolezabka z dwójką dzieci tak miała, jedno i drugie od razu w pierwszym cyklu, farciara 🤭

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Kat. Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Kurde a ja 14 dpo i negatyw ,ale być może właśnie warto poczekać jak Kat
    Myśle ze warto, bo faktycznie ona nie jest jakaś gruba. Dopiero teraz po czasie pociemniała 😄

Kamcia97 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kat. Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastiq wrote:
    Hej dziewczyny!

Chciałam się przywitać ☺️
    Jestem tu nowa, co prawda forum obserwowałam od dłuższego czasu, ale konto świeżutkie.

My rozpoczęliśmy takie poważne starania w czerwcu - zobaczymy co z tego wyjdzie. Staram się oczywiście nie nakręcać i mieć w sobie dużo spokoju i cierpliwości, ale wiecie jak to jest 🫣 Poza tym to rzadkość że udaje się w pierwszym cyklu starań.

Póki co 9 dni do okresu.

Miłego dnia dla Was 🥰

Hej! Powodzenia 🍀

Anastiq lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety pojawiło się jakieś plamienie..Chyba jednak @ przyszła...nic mnie boli ,temp niby nadal wysoka ale i tak raczej już wszystko stracone

Starania od 06.24
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    No niestety pojawiło się jakieś plamienie..Chyba jednak @ przyszła...nic mnie boli ,temp niby nadal wysoka ale i tak raczej już wszystko stracone
    Przykro mi

• Darrika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:

🫂🫂🫂

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tylko trzy miesiące starań a ja już mam dość zwłaszcza że wychodzi na to że udaje się i dzień przed i po i w dzień owu serduszkowac i nic z tego...😥😥😥

OlkaO lubi tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Kamcia, 3 cykle to wbrew pozorom i tak jeszcze nie dużo. Ja pierwsza ciążę złapałam w 6 CS takim, że obserwowałam, temperatury itd kiedy ta owulka, nawet monitoring u gina, a wcześniej już się 6 cykli nie zabezpieczaliśmy i regularne współżycie, także łącznie równo rok starań zanim się udało, a jeszcze ciąża biochemiczna po drodze.
    Ale doskonale Cię rozumiem, ja mam teraz 3cs, trochę jak na szpilkach czekam co to z niego będzie, gdzieś z tyłu głowy myślałam, że z 2 dzieckiem nam pójdzie szybciej 🤷‍♀️

Kamcia97, edka85, Olcia1987 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2024, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Niby tylko trzy miesiące starań a ja już mam dość zwłaszcza że wychodzi na to że udaje się i dzień przed i po i w dzień owu serduszkowac i nic z tego...😥😥😥

Wiem co czujesz, o pierwsze dziecko staraliśmy się 9 miesięcy. A planujecie może jakieś wakacje? wakacyjne wyjazdy to dobry czas, bo trochę odpoczywa głowa, a spokojna głowa mega dużo daje w okresie starań

preg.png
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2024, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat. wrote:
    Wiem co czujesz, o pierwsze dziecko staraliśmy się 9 miesięcy. A planujecie może jakieś wakacje? wakacyjne wyjazdy to dobry czas, bo trochę odpoczywa głowa, a spokojna głowa mega dużo daje w okresie starań

Może też ten czas teraz nie był dobry ,bo tak naprawdę kończymy remont i będziemy mieć ślub we wrześniu, może gdzieś się wybierzemy w sierpniu, a po ślubie napewno zaraz jedziemy na wakacje więc może wtedy..
    Po prostu trochę człowiek zaczyna myśleć dlaczego nie wychodzi ,nawet nie starając się..kurde ludzie co nie chcą mieć dzieci itd to niejednokrotnie nawet nie wiedzą kiedy to się stało i bum ciaza ,taki paradoks

Starania od 06.24
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też dawniejnz mężem dyskutowaliśmy, jak juz nam tak nie szło i nie szło, że niektórzy co nie chcą to cyk I wpadka, albo za nastolatka stres, żeby w ciążę czasem nie zajść, a tu przychodzi co do czego, człowiek chce a nie idzie 😬

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2024, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No też dawniejnz mężem dyskutowaliśmy, jak juz nam tak nie szło i nie szło, że niektórzy co nie chcą to cyk I wpadka, albo za nastolatka stres, żeby w ciążę czasem nie zajść, a tu przychodzi co do czego, człowiek chce a nie idzie 😬

No dokładnie
    Ja mam nawet koleżankę co nie chciała w ogóle dzieci i oczywiście tak wyszło że ledwo co poznała swojego chłopa i zaszła w ciaze

Darrika lubi tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2024, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Może też ten czas teraz nie był dobry ,bo tak naprawdę kończymy remont i będziemy mieć ślub we wrześniu, może gdzieś się wybierzemy w sierpniu, a po ślubie napewno zaraz jedziemy na wakacje więc może wtedy..
    Po prostu trochę człowiek zaczyna myśleć dlaczego nie wychodzi ,nawet nie starając się..kurde ludzie co nie chcą mieć dzieci itd to niejednokrotnie nawet nie wiedzą kiedy to się stało i bum ciaza ,taki paradoks
    o ja tez mam slub we wrześniu ;)

Kamcia97, OlkaO lubią tę wiadomość

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    o ja tez mam slub we wrześniu ;)

Gratulacje! :> ja mam 7 ,a czas tak leci ,że szok

Starania od 06.24
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2024, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz też tak myślę, bo zaczęłam pić od tego cyklu zioła ojca Sroki ,może któraś z Was też pije /piła?
    I zauważyłam że przy owulce jajniki faktycznie bardziej czułam, a przed tą @ w ogóle nic mnie nie bolało i nadal nic nie boli ,a zawsze mialam pierwszy i drugi dzień mocny ból podbrzusza i byłam taka mega rozdrażniona

Starania od 06.24
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piłam, w ogóle odkąd jestem ponownie na forum tak od miesiąca to właśnie widzę, że te ziółka się przewijają, a w sumie fajnie byłoby mieć pierwszy dzień @ lagodniejszy bo mnie zawsze poniewiera. A smaczne te ziółka są, da się je w miarę pić?

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Gratulacje! :> ja mam 7 ,a czas tak leci ,że szok
    strasznie leci , ja 14, a jeszcze nie wszystkie zaproszenia rozdane

Kamcia97, OlkaO lubią tę wiadomość

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja nie piłam, w ogóle odkąd jestem ponownie na forum tak od miesiąca to właśnie widzę, że te ziółka się przewijają, a w sumie fajnie byłoby mieć pierwszy dzień @ lagodniejszy bo mnie zawsze poniewiera. A smaczne te ziółka są, da się je w miarę pić?

Co s jak rumianek smakują, dla mnie są smaczne
    I zauważyłam że lepiej przechodzę teraz tą małpe
    Zobaczymy co będzie w nowym cyklu

OlkaO lubi tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia97 wrote:
    Co s jak rumianek smakują, dla mnie są smaczne
    I zauważyłam że lepiej przechodzę teraz tą małpe
    Zobaczymy co będzie w nowym cyklu

O rumianek akurat lubię to może spróbuje też jakby miało pomoc, to super. A ile razy pijesz ? Raz dziennie więcej jak to wygląda?

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O rumianek akurat lubię to może spróbuje też jakby miało pomoc, to super. A ile razy pijesz ? Raz dziennie więcej jak to wygląda?

Ja mi się uda to dwa razy dziennie ale pod wieczór
    Ale ponoć najlepiej pić przed snem
    Taka jedna czubata łyżeczka
    To jest ta mieszanka nr 3
    Tylko potem chce się siku więc tak zaraz przed spaniem to trochę gorzej

Darrika lubi tę wiadomość

Starania od 06.24
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ