Zagubiona i zamieszana - prosze o rade!:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje dziewczyny czyli wg Was nie jestem w ciazy? Nie nialybyscie juz obaw? Wiem, ze dzieci, rodzina to cos wspanialego, najsilniejsze wiezi powstaja wlasnie w niej, ale ja jeszcze nie jestem na to gotowa...
rybka, amelia04072006, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Agatko popieram Twoja wypowedz
czytajac ten temat mialam jedno pytanie na mysli czy wam tez nie zdazyl sie spontaniczny sex bez zabezpieczen
dziewczyna chce w miare ogrniczyc ryzyko zajscia w ciaze i jes to zrozumiale.. a ze ma watpliwosci no coz.. pewnie nie jedna z nas je miala
co do tabl anty.. my z moim M podjelismy od poczatku decyzje ze nie biore bo wprowadza jeszcze wiekszy syf do organizmu ;/
porozmawialismy i liczyclismy sie z ciaza..
Emma - moj rada siac z chlopakiem pogadajcie co by bylo dla was najlepsze
a najlepiej po wizycie u gina nawet wejdzicie razem .. i omowcie najlepsza dla Was forme zabezpieczenia
No mi się NIE zdarzył spontaniczny sex bez zabezpieczeń. Może jestem mało spontaniczna i sztywna, ale lubię myśleć, ze to się nazywa odpowiedzialnośćAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZłota wrote:No mi się NIE zdarzył spontaniczny sex bez zabezpieczeń. Może jestem mało spontaniczna i sztywna, ale lubię myśleć, ze to się nazywa odpowiedzialność
-
Złota wrote:No mi się NIE zdarzył spontaniczny sex bez zabezpieczeń. Może jestem mało spontaniczna i sztywna, ale lubię myśleć, ze to się nazywa odpowiedzialność
jak jak wiedzialam ze nie jestem gotowa na wspolzycie nie wspolzylam a moj obecny maz byl moim pierwszzym .. po szych rozmowach doszlism do wniosku ze nawet jesli zajdziemy w ciaze to luzik tragedii nie bedzie. wiec skoro ma se przy sobie osobe odpowiedzialna i ma sie do neij pelne zaufanie to spontanicznosc dosc czesto wchdzi w gre
wszytsko jest dla ludzi i jak dla mnie dziewczyna ma prawo do tegozeby zadawac takiepytania..a osodzanie jej ze raz sie zapomnieli no cóz mowie zdarza sie .. to ze trafila akurat z tym pytaniem na forum starajacych sie ktore przezywaja nie ra zi nie dwa flustracje zwiazane z rpba zajscia w cize nie oznacza ze jest niedopowiedzialna..
Emma jak dla mnie w ciazy nie jestes ..alejak pojdziesz do gina to sie przekonasz.. polecam przed wzieciem tabletek zrobienie podstawowych hormonow..i jesli gin ci wypisze tabl tak na chybil trafil to zmien lekarza ;/
amelia04072006, rybka, Sylwia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyna zadaje pytanie, oczekuje na odpowiedz i zostaje zlinczowana bo ... ? bo ma 18 lat? bo popełniła błąd?
skoro jesteście starsze i takie doświadczone, grzeczne, nie popełniacie błędów itd. to są dwie możliwości- odpowiedzcie konkretnie i na temat, albo się nie wypowiadajcie jeśli nie macie nic do powiedzenia. dziewczyna ma 18 lat a interesuje się śluzem, interesuje się npr-em cholera normalnemu dałoby do myślenia, ze się stara i nie zrobiła tego specjalnie.
kurwa mam jeszcze raz tyle lat co ona a śluzem zainteresowałam się dopiero, kiedy zaczęły się problemy z poczęciem. tez chce dziecko ale to nie znaczy, ze nie ma dla mnie osób, które tych dzieci nie chcą.
dobra rada- nie oceniajcie a nie będziecie oceniane.Ania_84, zAgatka, gigsa, rybka, Sylwia87, gosiunia, suzysue, Eowena lubią tę wiadomość
-
Amelia dokładnie o to mi chodziło ujeaś to najlepiej
amelia04072006, gigsa, rybka lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Amelia dokładnie o to mi chodziło ujeaś to najlepiej
ania powiedziałaś to samo, ale w wersji grzeczniejszej a tu jak widać grzecznością się nie grzeszyrybka, Sylwia87, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Złota wrote:Moja polonistka wpadła na tabletkach, bo była chora i nie zadziałały.
Generalnie, jak ktoś współżyje musi być gotowy na przyjęcie dziecka i tyle.
jak nie jest, to niech nie współżyje, proste. nie ma żadnej 100% metody poza wstrzemięźliwością.
moja bardzo chuda znajoma brała do 5 mc tabletki anty i nie wiedziała że jest w ciąży
zaszła biorac tabletki anty
nie opusciła ani jednejrybka lubi tę wiadomość
-
hejka az jestem zdziwiona jak mozna kogos tak oceniac i wogole tak niemilo odpisywac..dziewczyna potrzebowala pomocy rady a co nie ktore...a szkoda slow..niewiedzialam ze na forach moze byc taka niemila atmosfera...szkoda... Emma w ciazy nie jestes wiec bez zadnej obawy
amelia04072006, Asha, Iza75, Sylwia87, Ania_84, mik82 lubią tę wiadomość
-
Witam...nie ma to cholerna tolerancja naszego kraju .... normalnie sie dziewczyna zapytala...moim zdaniem w dobre miejsce przyszla bo z wiara ze dziewczyny doswiadczone..no to prosze...jak sie nie stara to ja trzeba zgnoic...gratulacje!!!! Pokazalyscie jakie to wsparcie mozna miec na of.....moim zdaniem ona wie wiecej i jest bardziej dojrzala niz wiekszosc z was w jej wieku i to ze akurat teraz nie chce miec dzieci to jest jest wybor....a wy oczywiscie nigdy nie spalyscie z nikim przed decyzja o zajsciu w ciaze...no ja pierdole ..rece mi opadaja...sluchac sie was nie da!!!! Amelia zgadzam sie z toba calkowicie!!! Zal dupe sciska na taka wyrozumialosc i wsparcie i tolerancje na tych watkach tutaj
Sylwia87, Ania_84, amelia04072006, rybka, mik82, zAgatka, gosiunia, suzysue, MiSia :), gigsa, Eowena lubią tę wiadomość
-
witam...emma w ciązy nie jestes...przykro mi, że dostałaś na dzien dobry w dupe od dziewczyn...mam nadzieje, że nie zrazisz sie przez to do tego forum bo całę szczęcie możesz tu - to znaczy nie TU ale na innych wątkach - znaleźć prawdziwe wsparcie
a te komentarze pierwsze..pogratulować...co za świętojebliwość w pełnej krasie..dziewczyny chyba odrazu urodziły się douczone i gotowe do bycia matkami..
Ania_84, Asha, Sylwia87, rybka, mik82, amelia04072006, zAgatka, gosiunia, suzysue, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
Iza75 wrote:witam...emma w ciązy nie jestes...przykro mi, że dostałaś na dzien dobry w dupe od dziewczyn...mam nadzieje, że nie zrazisz sie przez to do tego forum bo całę szczęcie możesz tu - to znaczy nie TU ale na innych wątkach - znaleźć prawdziwe wsparcie
a te komentarze pierwsze..pogratulować...co za świętojebliwość w pełnej krasie..dziewczyny chyba odrazu urodziły się douczone i gotowe do bycia matkami..
pozdawiam a tak na marginesie watpie ze szybko sie teraz kolezanka odwazy i bedzie chciala gdzies pisac ale ba niedziwie sieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:07
Iza75, Ania_84, Asha, amelia04072006, Sylwia87, mik82 lubią tę wiadomość
-
Asha wrote:Witam...nie ma to cholerna tolerancja naszego kraju .... normalnie sie dziewczyna zapytala...moim zdaniem w dobre miejsce przyszla bo z wiara ze dziewczyny doswiadczone..no to prosze...jak sie nie stara to ja trzeba zgnoic...gratulacje!!!! Pokazalyscie jakie to wsparcie mozna miec na of.....moim zdaniem ona wie wiecej i jest bardziej dojrzala niz wiekszosc z was w jej wieku i to ze akurat teraz nie chce miec dzieci to jest jest wybor....a wy oczywiscie nigdy nie spalyscie z nikim przed decyzja o zajsciu w ciaze...no ja pierdole ..rece mi opadaja...sluchac sie was nie da!!!! Amelia zgadzam sie z toba calkowicie!!! Zal dupe sciska na taka wyrozumialosc i wsparcie i tolerancje na tych watkach tutaj
prawda. właśnie tutaj powinno się wspierać, bo przecież rożne się ma problemy i poglądy. nie wiem czy znacie słowo " TOLERANCJA" ? tutaj wszystkie "podobno" maja doświadczenie i większą wiedze. jeśli przychodzi ktoś nowy to znaczy ze można go tak traktować? widziałam wiele dziwnych pytań, aż się dziwiłam, ze z taka wiedza można brać się za "robienie" dzieci, ale dla mnie to oznaczało , ze muszę pomoc a nie wyśmiać. chciałabym żeby moja córka, kiedy dorośnie miała taka wiedze, i żeby nie trafiła na takie lasencje . żal
Iza75, rybka, Asha, mik82 lubią tę wiadomość
-
rybka wrote:tak masz racje mozna znalezc na innych forach bardzo duze wsparcie i zrozumienie ale kuz...czemu jak dziewczyna niechce miec dziecka odrazu ma takie negatywy?? przeciez niema tu tylko staraczek sa tez i to dosc duzo dziewczyn ktore poprostu chca sie obserwoawac i co sa niemadre?? a szkoda slow na to wszystko..poprostu nierozumie ale moze jestem za mloda ;-p
pozdawiam a tak na marginesie watpie ze szybko sie teraz kolezanka odwazy i bedzie chciala gdzies pisac ale ba niedziwie sie
A wątpliwości zawsze można miec bo nikt cholera omnibusem nie jest..chyba,że.. przepraszam..te pomocne tutaj hahha pozdrawiamrybka, amelia04072006 lubią tę wiadomość