X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zagubiona i zamieszana - prosze o rade!:)
Odpowiedz

Zagubiona i zamieszana - prosze o rade!:)

Oceń ten wątek:
  • EmmaEm Znajoma

Wysłany: 16 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :) czyli wg Was nie jestem w ciazy? Nie nialybyscie juz obaw? Wiem, ze dzieci, rodzina to cos wspanialego, najsilniejsze wiezi powstaja wlasnie w niej, ale ja jeszcze nie jestem na to gotowa...

rybka, amelia04072006, Ania_84 lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Agatko popieram Twoja wypowedz :)
    czytajac ten temat mialam jedno pytanie na mysli czy wam tez nie zdazyl sie spontaniczny sex bez zabezpieczen :P

dziewczyna chce w miare ogrniczyc ryzyko zajscia w ciaze i jes to zrozumiale.. a ze ma watpliwosci no coz.. pewnie nie jedna z nas je miala :)

co do tabl anty.. my z moim M podjelismy od poczatku decyzje ze nie biore bo wprowadza jeszcze wiekszy syf do organizmu ;/

porozmawialismy i liczyclismy sie z ciaza..

Emma - moj rada siac z chlopakiem pogadajcie co by bylo dla was najlepsze :)
    a najlepiej po wizycie u gina nawet wejdzicie razem .. i omowcie najlepsza dla Was forme zabezpieczenia :)

No mi się NIE zdarzył spontaniczny sex bez zabezpieczeń. Może jestem mało spontaniczna i sztywna, ale lubię myśleć, ze to się nazywa odpowiedzialność ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    No mi się NIE zdarzył spontaniczny sex bez zabezpieczeń. Może jestem mało spontaniczna i sztywna, ale lubię myśleć, ze to się nazywa odpowiedzialność ;)
    ja wg nie używałam antykoncepcji, bo nie współżyłam ;/ dopiero po ślubie jak podjeliśmy decyzję o dziecku :D teraz używam prezerwatyw bo miałam infekcję i dmucham na zimne :D

• EmmaEm Znajoma

Wysłany: 16 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie ptrzebuje wiedziec o Waszych przygodach z antykocepcja. Zdecydowalam sie na tabletki.
    Pytam sie tylko czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy...

zAgatka, amelia04072006 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    zwal jak zwal :P
    jak jak wiedzialam ze nie jestem gotowa na wspolzycie nie wspolzylam a moj obecny maz byl moim pierwszzym .. po szych rozmowach doszlism do wniosku ze nawet jesli zajdziemy w ciaze to luzik tragedii nie bedzie. wiec skoro ma se przy sobie osobe odpowiedzialna i ma sie do neij pelne zaufanie to spontanicznosc dosc czesto wchdzi w gre ;)

wszytsko jest dla ludzi i jak dla mnie dziewczyna ma prawo do tegozeby zadawac takiepytania..a osodzanie jej ze raz sie zapomnieli no cóz mowie zdarza sie .. to ze trafila akurat z tym pytaniem na forum starajacych sie ktore przezywaja nie ra zi nie dwa flustracje zwiazane z rpba zajscia w cize nie oznacza ze jest niedopowiedzialna..

Emma jak dla mnie w ciazy nie jestes ..alejak pojdziesz do gina to sie przekonasz.. polecam przed wzieciem tabletek zrobienie podstawowych hormonow..i jesli gin ci wypisze tabl tak na chybil trafil to zmien lekarza ;/

amelia04072006, rybka, Sylwia87 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmmaEM
    nie jesteś w ciąży

Czarnaa94, rybka lubią tę wiadomość

• amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna zadaje pytanie, oczekuje na odpowiedz i zostaje zlinczowana bo ... ? bo ma 18 lat? bo popełniła błąd?
    skoro jesteście starsze i takie doświadczone, grzeczne, nie popełniacie błędów itd. to są dwie możliwości- odpowiedzcie konkretnie i na temat, albo się nie wypowiadajcie jeśli nie macie nic do powiedzenia. dziewczyna ma 18 lat a interesuje się śluzem, interesuje się npr-em cholera normalnemu dałoby do myślenia, ze się stara i nie zrobiła tego specjalnie.
    kurwa mam jeszcze raz tyle lat co ona a śluzem zainteresowałam się dopiero, kiedy zaczęły się problemy z poczęciem. tez chce dziecko ale to nie znaczy, ze nie ma dla mnie osób, które tych dzieci nie chcą.
    dobra rada- nie oceniajcie a nie będziecie oceniane.

Ania_84, zAgatka, gigsa, rybka, Sylwia87, gosiunia, suzysue, Eowena lubią tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia dokładnie o to mi chodziło :D ujeaś to najlepiej :)

amelia04072006, gigsa, rybka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 16 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Amelia dokładnie o to mi chodziło :D ujeaś to najlepiej :)
    mamy się wspierać a nie pokazywać, kto jest mądrzejszy. krew mnie zalewa na chamskie zachowanie :/
    ania <3 powiedziałaś to samo, ale w wersji grzeczniejszej a tu jak widać grzecznością się nie grzeszy ;)

rybka, Sylwia87, Ania_84 lubią tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• ania14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Moja polonistka wpadła na tabletkach, bo była chora i nie zadziałały.

Generalnie, jak ktoś współżyje musi być gotowy na przyjęcie dziecka i tyle.
    jak nie jest, to niech nie współżyje, proste. nie ma żadnej 100% metody poza wstrzemięźliwością.

moja bardzo chuda znajoma brała do 5 mc tabletki anty i nie wiedziała że jest w ciąży
    zaszła biorac tabletki anty
    nie opusciła ani jednej

rybka lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :-) az jestem zdziwiona jak mozna kogos tak oceniac i wogole tak niemilo odpisywac..dziewczyna potrzebowala pomocy rady a co nie ktore...a szkoda slow..niewiedzialam ze na forach moze byc taka niemila atmosfera...szkoda... Emma w ciazy nie jestes wiec bez zadnej obawy :-)

amelia04072006, Asha, Iza75, Sylwia87, Ania_84, mik82 lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...nie ma to cholerna tolerancja naszego kraju ....:-( normalnie sie dziewczyna zapytala...moim zdaniem w dobre miejsce przyszla bo z wiara ze dziewczyny doswiadczone..no to prosze...jak sie nie stara to ja trzeba zgnoic...gratulacje!!!! Pokazalyscie jakie to wsparcie mozna miec na of.....moim zdaniem ona wie wiecej i jest bardziej dojrzala niz wiekszosc z was w jej wieku i to ze akurat teraz nie chce miec dzieci to jest jest wybor....a wy oczywiscie nigdy nie spalyscie z nikim przed decyzja o zajsciu w ciaze...no ja pierdole ..rece mi opadaja...sluchac sie was nie da!!!! Amelia zgadzam sie z toba calkowicie!!! Zal dupe sciska na taka wyrozumialosc i wsparcie i tolerancje na tych watkach tutaj :-(

Sylwia87, Ania_84, amelia04072006, rybka, mik82, zAgatka, gosiunia, suzysue, MiSia :), gigsa, Eowena lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam...emma w ciązy nie jestes...przykro mi, że dostałaś na dzien dobry w dupe od dziewczyn...mam nadzieje, że nie zrazisz sie przez to do tego forum bo całę szczęcie możesz tu - to znaczy nie TU ale na innych wątkach - znaleźć prawdziwe wsparcie :-)
    a te komentarze pierwsze..pogratulować...co za świętojebliwość w pełnej krasie..dziewczyny chyba odrazu urodziły się douczone i gotowe do bycia matkami..

Ania_84, Asha, Sylwia87, rybka, mik82, amelia04072006, zAgatka, gosiunia, suzysue, MiSia :) lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i chętnie posłucham co jeszcze mają ciekawego do powiedzenia o życiu..bo widze, że życia chyba nie poznały jeszcze

Sylwia87, Ania_84, Asha, rybka lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza75 wrote:
    witam...emma w ciązy nie jestes...przykro mi, że dostałaś na dzien dobry w dupe od dziewczyn...mam nadzieje, że nie zrazisz sie przez to do tego forum bo całę szczęcie możesz tu - to znaczy nie TU ale na innych wątkach - znaleźć prawdziwe wsparcie :-)
    a te komentarze pierwsze..pogratulować...co za świętojebliwość w pełnej krasie..dziewczyny chyba odrazu urodziły się douczone i gotowe do bycia matkami..
    tak masz racje mozna znalezc na innych forach bardzo duze wsparcie i zrozumienie ale kuz...czemu jak dziewczyna niechce miec dziecka odrazu ma takie negatywy?? przeciez niema tu tylko staraczek sa tez i to dosc duzo dziewczyn ktore poprostu chca sie obserwoawac i co sa niemadre?? a szkoda slow na to wszystko..poprostu nierozumie ale moze jestem za mloda ;-p
    pozdawiam a tak na marginesie watpie ze szybko sie teraz kolezanka odwazy i bedzie chciala gdzies pisac ale ba niedziwie sie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:07

Iza75, Ania_84, Asha, amelia04072006, Sylwia87, mik82 lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza75 wrote:
    i chętnie posłucham co jeszcze mają ciekawego do powiedzenia o życiu..bo widze, że życia chyba nie poznały jeszcze

Oj konniecznoe :-) chetnie tez poslucham hahahahah

rybka, Iza75, amelia04072006 lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Witam...nie ma to cholerna tolerancja naszego kraju ....:-( normalnie sie dziewczyna zapytala...moim zdaniem w dobre miejsce przyszla bo z wiara ze dziewczyny doswiadczone..no to prosze...jak sie nie stara to ja trzeba zgnoic...gratulacje!!!! Pokazalyscie jakie to wsparcie mozna miec na of.....moim zdaniem ona wie wiecej i jest bardziej dojrzala niz wiekszosc z was w jej wieku i to ze akurat teraz nie chce miec dzieci to jest jest wybor....a wy oczywiscie nigdy nie spalyscie z nikim przed decyzja o zajsciu w ciaze...no ja pierdole ..rece mi opadaja...sluchac sie was nie da!!!! Amelia zgadzam sie z toba calkowicie!!! Zal dupe sciska na taka wyrozumialosc i wsparcie i tolerancje na tych watkach tutaj :-(

prawda. właśnie tutaj powinno się wspierać, bo przecież rożne się ma problemy i poglądy. nie wiem czy znacie słowo " TOLERANCJA" ? tutaj wszystkie "podobno" maja doświadczenie i większą wiedze. jeśli przychodzi ktoś nowy to znaczy ze można go tak traktować? widziałam wiele dziwnych pytań, aż się dziwiłam, ze z taka wiedza można brać się za "robienie" dzieci, ale dla mnie to oznaczało , ze muszę pomoc a nie wyśmiać. chciałabym żeby moja córka, kiedy dorośnie miała taka wiedze, i żeby nie trafiła na takie lasencje :( . żal :/

Iza75, rybka, Asha, mik82 lubią tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    tak masz racje mozna znalezc na innych forach bardzo duze wsparcie i zrozumienie ale kuz...czemu jak dziewczyna niechce miec dziecka odrazu ma takie negatywy?? przeciez niema tu tylko staraczek sa tez i to dosc duzo dziewczyn ktore poprostu chca sie obserwoawac i co sa niemadre?? a szkoda slow na to wszystko..poprostu nierozumie ale moze jestem za mloda ;-p
    pozdawiam a tak na marginesie watpie ze szybko sie teraz kolezanka odwazy i bedzie chciala gdzies pisac ale ba niedziwie sie :-)
    dokładnie :-)..uważam, ze to super jesli dziewczyna obserwuje sie nie myslac jeszcze o dziecku..ja żałuje, ze wczesniej nie zaczelam.
    A wątpliwości zawsze można miec bo nikt cholera omnibusem nie jest..chyba,że.. przepraszam..te pomocne tutaj ;-) hahha pozdrawiam

rybka, amelia04072006 lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png

Wysłany: 17 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze dziewczyna jednak nie odejdzie i znajdzie swoje miejsce na of

rybka, Asha, Iza75 lubią tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• Asha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    mam nadzieje ze dziewczyna jednak nie odejdzie i znajdzie swoje miejsce na of

Oj ja tez :-)

rybka lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ