Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff, ja już po rozmowie. Z mojej strony byłaby rola idealna 🤩 także mam nadzieję, ze i po drugiej stronie taki sam pozytywny odbiór 🤞🏻🙈 mają dać znać w przyszłym tygodniu.
AnMiPe, Justa28, karczoch321, NinaB, White1, sandrac_94, Rudylisek, Nayeli, ater, Nana11, snieżka, almost.there, Wianek, Meggi_**, Darrika, assialbnn, Lisik, Marty.Na, Agat99, SanderkaA, Marzycielka94, Belia, DreamBee, Pacynka, kasialinkaa, Olisska, CrazyDaisy, Mardotka, Zosia667, grazka0022, Nadzieja32, Loraa, Dżozu, izzou97, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Karczoszku, zjadłabym to!!! 😍
Powder, trzymam kciuki zatem do przyszłego tygodnia! 🤞karczoch321, Powder lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Powder wrote:Uff, ja już po rozmowie. Z mojej strony byłaby rola idealna 🤩 także mam nadzieję, ze i po drugiej stronie taki sam pozytywny odbiór 🤞🏻🙈 mają dać znać w przyszłym tygodniu.
To tym bardziej trzymam kciuki skoro jesteś zadowolona z rozmowy 🤞😁 daj nam tutaj koniecznie znać jak będziesz już coś wiedziała 🙈Powder lubi tę wiadomość
28 👩 & 38 🧑 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
🧑 badania płodności 11.04 🤞
💊 witamina d3, witamina b12, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC -
Powder wrote:Uff, ja już po rozmowie. Z mojej strony byłaby rola idealna 🤩 także mam nadzieję, ze i po drugiej stronie taki sam pozytywny odbiór 🤞🏻🙈 mają dać znać w przyszłym tygodniu.
Trzymamy kciuki! 🤝🤝🤞🤞 pochwal się koniecznie w następnym tygodniu!
A mi się trochę przez tego proga schrzanił humor, trochę na pewniaka w głowie zakładałam, że będzie jednak wyższy 🥺Powder lubi tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Hej Dziewczyny,
namiętnie was podczytuję już kolejny miesiąc i postanowiłam w końcu dołączyć.
Ogólnie nasza historia wygląda tak ,że od początku związku się nie zabezpieczaliśmy w żaden sposób i nigdy nie zobaczyłam 2 kresek ( ponad 3 lata związku, małżeństwo od 08.2024 ). Można powiedzieć ,że nie starliśmy się jako tako , tylko po prostu co będzie to będzie ... Moje cykle są z reguły 26-28 dni . Starania z monitoringiem zaczęłam od stycznia 2025 . Wyniki badań hormonów wq lekarza są dobre, TSH w granicach 2 Lekarz mówił ,że ok.. byle by nie przekroczyło 2,5 .
Styczeń monitoring 10dc 1 wizyta pęcherzyk 15mm , zalecenia by się starać i przyjść po kilku dniach zobaczyć czy pęcherzyk pękł . Kolejna wizyta już u innego Lekarza nie widziała pęcherzyka, endometrium nie wskazywało na przebytą owulacje i brak płynu z zatoce. Wq pierwszej wizyty owulacja miała być w niedziele , test OWU pozytywny w niedziele więc możliwe ,że jednak owulacja mogła być w poniedziałek. Ta druga wizyta, na której Lekarka nie widziała pęcherzyka dominującego była właśnie w poniedziałek . Wszystkie objawy śluz , testy jak najbardziej wskazywały na OWU, zrobiłam proga 6 dni po wyszedł ponad 15. Ta druga lekarka stwierdziła ,że pęcherzyk się wchłonął bo ona nic nie widzi. No i tutaj byłam w lekkim szoku bo nie tego się spodziewałam po 1 monitoringu . No ale staraliśmy się w tym cyklu no ale nie pykło
Odpuściłam luty, marzec monitoringi . Luty mąż zapalenie pęcherza w OWU , później znowu jakiś wirus więc nie było sensu . Teraz przyszła wiosna i moje nastawienie i zrezygnowanie już minęło i zaczynamy znowuMąż w najbliższym czasie wybiera się na badanie nasienia .
Na testowanie można mnie wpisać na 26 kwiecień będę 1 dzień po spodziewanej miesiączce . Owulacja wq apki wypada mi na 10 kwietnia, monitoring zaczynam 8 kwietnia więc zobaczymy co z tego wyjdzie . Testy owulacyjne robię od stycznia i dalej będę to kontynuować . Mam nadzieje ,że ten monitoring znowu mnie nie zrazi i lekarz potwierdzi ,że ta owulacja faktycznie się odbywa bo objawy mam ( kłucie jajnika i dużo śluzu).
Starając się o dziecko nie sądziłam ,że to wszystko będzie tak mocno skomplikowane i stresujące ...
Powder, Darrika, assialbnn, SanderkaA, Belia, DreamBee, kasialinkaa, aga_42lata, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻34🧔🏻♂️36🐶x2 -
Gratulacje Powder!! Trzymam kciuki, żeby to było to
Z ciekawości - jak wygląda u Ciebie proces rekrutacyjny wewnętrzny?Powder lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- aktualnie 10cs 🤞
- 10.03 wizyta w nowej klinice leczenia niepłodności
- kwiecień: powtórka badań nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG
- badanie nasienia: morfologia 2%, ruchliwość ok -
Cześć Milka, witamy w naszych progach
A jak twoje wyniki z pierwszej strony? Samo TSH może być niewystarczające. Może jest problem z gospodarką cukrową? PCOS?🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
@Nana11 jaki piękny ludzik 😍 gratulacje 😍
@PaulinaNnn gratulacje, trzymam kciuki za betę i proga ❤️
@Powder kciuki za wyniki rozmowy 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 15:40
Powder, Nana11, PaulinaNnn lubią tę wiadomość
Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
02.04 beta 3504, prog 35,5
04.04 beta 6922, prog 34,3
08.04 beta 22092
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼
💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane
Rośnij kruszynko 🍀
03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵 -
Powder, Grażka dajcie czadu z nowymi robotami! ❤️ Myślę, że wiosna to idealny czas na zmiany i może to Wam zrobić dobrze! Trzymam kciuki aby wszystko poszło po Waszej myśli
Paulina gratuluję dwóch kreseczek! Czekam na info o becie 😍😍😍
Dziewczyny, które stosują NAC możecie coś o tym powiedzieć? Kiedy jak itd? I czy zmieniło Wam to coś w cyklu? Bo leży w mojej szafce a ja mam obawy że np skróci mi cykl 🙈Powder, PaulinaNnn lubią tę wiadomość
Starania na luzie od 2023/2024
Starania na poważnie od 04.2024
Grudzień 9tc 💔👼 -
Dziękuję za wszystkie kciuki! Mam pozytywne nastawienie i afirmuję, że zostanę w firmie, na tej roli. ✨✨
sandrac_94 wrote:Gratulacje Powder!! Trzymam kciuki, żeby to było to
Z ciekawości - jak wygląda u Ciebie proces rekrutacyjny wewnętrzny?
Milka, witamy w naszych skromnych progach! 🩷 ale dziwna akcja z tą lekarką, która niczego nie widziała 🫣Nayeli, milka_91, sandrac_94, Lisik, Nadzieja32, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
@Nana11 cudny ten Twój Okruszek😍niech rośnie zdrowo i nudnej ciąży. Zaglądaj i dawaj znać jak się czujesz. Łapię trochę wirusków 😁
@Powder kciuki🤞🏼oby się udało i jeden stres z głowy mniej. Może teraz przed Tobą seria powodzenia 😁
@Karczoch ale mi narobiłaś smaka na kulki!! Serio, nie jadłam tego z 15 lat i wróciły wspomnienia. Po pracy biegnę przeszukiwać lodówki z mrożonkami w ich poszukiwaniu. Zapożyczę pomysł i zrobię z wątróbką i kiszonkami 😍
@milka_91 cześć 🥰Nana11, Powder, milka_91, karczoch321, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring -
Nana11 wrote:Ja dziś prosto z usg wysyłam ciążowe wiruski 🦠🦠🦠🦠
Nie umiem się z Wami rozstać! Na pewno będę nadal podczytywać. Jestem pewna, że w kwietniu w końcu posypią się kreski i to mam na myśli te podwójne. Bardzo trzymam kciuki za wszystkie z Was.
Stresowałam się dziś przed wizytą, czy zobaczę jeszcze serce, ale jest i bije, po raz drugi odrobinę mi ulżyło.
Jeśli ktoś chce odrobinę słodyczy, tu zdjęcie z dzisiaj, siedzę w pracy i muszę sobie co chwilę patrzeć, żeby uwierzyć:
https://zapodaj.net/plik-azRwUDmz1U
Odnośnie niedawnej rozmowy o niedoborach żelaza - dostałam Tardyferon na receptę +laktoferynę, żeby się lepiej wchłaniało i sprawdzić za miesiąc, czy coś podskoczyło, a później zmienić na suple z żelazem.Nana11 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Powder lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
@AnMiPe uzupełnie właśnie w stopce jak będę miała więcej czasu. Stosunek LH do FSH mam 1.1 , na USG również nie było na obrazie pcos i nic na to nie wskazywało . Dzisiaj wybieram się do Lekarza rodzinnego po badania morfologia, mocz , żelazo , ferytyna , insulina , glukoza i ogólnie będę próbować wyciągnąć wszystko co się da
Mam fajnego lekarza i takie badania robie co roku i zawsze bez problemu przepisuje .
@Powder sama byłam w szokui ogólnie mi się odechciało ..ręce opadły i nie wiem co jeszcze
Na moje pytanie czemu tak się stało ,że pęcherzyk się wchłonął odpowiedziała "tak się czasami zdarza"
AnMiPe lubi tę wiadomość
👩🏻34🧔🏻♂️36🐶x2 -
Tak w ogóle dziewczyny dzisiaj w toalecie zaczęłam się przeglądać w lustrze i stwierdziłam, że ani jednego pryszcza nie mam toż to niemożliwe, bo zawsze mi jakiś wyłaził tuż przed @, a nawet kilka ich było, a teraz zero 🙈 możecie sobie wyobrazić co mi się teraz w głowie uruchomiło tzw brajan 🤣🤣
ater, karczoch321, Rudylisek, Powder, Darrika, Liliuszka_2024, SanderkaA, Marzycielka94, Lisik, Belia, DreamBee, kasialinkaa, sandrac_94, Olisska, Zosia667, Loraa lubią tę wiadomość
28 👩 & 38 🧑 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
🧑 badania płodności 11.04 🤞
💊 witamina d3, witamina b12, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC -
Powder wrote:Dziękuję za wszystkie kciuki! Mam pozytywne nastawienie i afirmuję, że zostanę w firmie, na tej roli. ✨✨
Mamy tablicę z ogłoszeniami wewnętrznie, a potem sama rozmowa już tak samo jak z zewnątrz, tylko trochę luźniej, bo bardzo często już znasz osoby, które Cię rekrutują.
Milka, witamy w naszych skromnych progach! 🩷 ale dziwna akcja z tą lekarką, która niczego nie widziała 🫣
Oo super, w takim razie szybko będziesz znała wynik rekrutacji. Ogólnie chyba też firmy wolą brać kogoś wewnętrznie. Ja właśnie też próbuje coś zmienić zawodowo i chyba najłatwiej będzie wewnątrz - za chwilę mam wstępną rozmowę z managerem rekrutującym, bo chcę się dowiedzieć o roli i zastanawia mnie proces. Ja pracuję w tech i tutaj rekrutacja to często kilka etapów rozmów, w tym techniczna + zadanie do zrobieniaZastanawiam się czy osoby wewnątrz też tak maglują 🤣
Powder lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- aktualnie 10cs 🤞
- 10.03 wizyta w nowej klinice leczenia niepłodności
- kwiecień: powtórka badań nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG
- badanie nasienia: morfologia 2%, ruchliwość ok -
Cześć dziewczyny!
Podczytuję was od miesiąca i dołączam do społeczności. 😍
U nas dopiero 2 cykl starań, testy owu wskazują, że ta zbliża się wielkimi krokami… także chciałabym wpisać się na testowanie 16.04 ☺️ Mam nadzieję, że dołączę do grona 🦠🦠
Trzymam kciuki za wszystkie starające się dziewczyny ❤️ater, White1, Nayeli, Powder, assialbnn, SanderkaA, Marzycielka94, Belia, DreamBee, Pacynka, Zielistka., Mardotka, Zosia667, aga_42lata, Loraa, S_va_88 lubią tę wiadomość
🙎♀️29 & 🤵🏻♂️33
💒 06.06.2025 r. 😱
Początki starań 03.2025 r. ❤️
Cykle 23 dni -
Belcia ależ piękna grafika! ❤️🔥
Dziękuje za nowy wątek i nowe nadzieje.
Proszę wpisz mnie na wolnego strzelca, jak będę wiedzieć kiedy owu to na pewno wpiszę się na testowanie.
Na razie zrobiłam krok ku zwycięstwu i zamówiłam 25 testów owu z DL i 6 pinków strumieniowych. Dziś 4dc, małpa na końcówce więc niech się dzieje!Darrika, Marzycielka94, Belia, DreamBee, Donna89, Mardotka, S_va_88 lubią tę wiadomość
🧩 11cs o brakującego puzzelka. To będzie nasza wiosna 🫵
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ Są dwa wilki które zawsze ze sobą walczą. Pierwszy jest ciemnością i rozpaczą. Drugi światłem i nadzieją.
Który wilk wygra?
Wygra ten którego nakarmisz. -
Hej kurcze już kwietniowy wątek, ale leci 🫣 ten cykl bez stymulacji, do tego z mężem w rozjazdach także poproszę o wpisanie na wolnego strzelca ☺️
DreamBee, S_va_88 lubią tę wiadomość
32 & 33
⛪2020r.
starania na luzie od 2020r.
starania na poważnie od 2024r.
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem 🔜
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62%