Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Kokosik wrote:Myślę, że minimum 3 miesiące na powtórkę - tyle trwa mniej więcej produkcja.
Do tych suplementów dorzuciłabym jeszcze l-argininę i koenzym q10
Fertil Man braliśmy ale moim zdaniem ma trochę ubogi skład - ogólnie większość tych supli ma po prostu niezbyt duże dawki pojedynczych składników. Ale jak to potem rozbijesz to wychodzi garść supli, my tak stosujemy i właśnie jestem w momencie gdzie zastanawiam się czy badań nie powtórzyć i zobaczyć na czym stroimy po suplementacji -tylko u nas wszystko ponad normę oprócz tej nieszczęsnej morfologii💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Dziewczyny ja mam dzisiaj takiego wku@#a 😡
W pracy Armageddon- beze mnie ta firma leży i kwiczy, do tego nowa pracownica takie babole wali, że mam ochotę powiedzieć jej żeby się zwolniła, bo nie ogarnia 🤦🏼♀️
Jedyny mój cel to zajść w ciążę i leżeć do góry brzuchem, serio 😅
Dziś mam 7/8dpo - cycki bolą, nerwy mam jakie nie wiem co, jeśli to PMS to naprawdę się załamię 😩Liliuszka_2024, Powder, Darrika, Ragazza, Agat99, Mardotka, Loraa, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Kokosik wrote:Dziewczyny ja mam dzisiaj takiego wku@#a 😡
W pracy Armageddon- beze mnie ta firma leży i kwiczy, do tego nowa pracownica takie babole wali, że mam ochotę powiedzieć jej żeby się zwolniła, bo nie ogarnia 🤦🏼♀️
Dziś mam 7/8dpo - cycki bolą, nerwy mam jakie nie wiem co, jeśli to PMS to naprawdę się załamię 😩Kokosik, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Kokosik wrote:Dziewczyny ja mam dzisiaj takiego wku@#a 😡
Dziś mam 7/8dpo - cycki bolą, nerwy mam jakie nie wiem co, jeśli to PMS to naprawdę się załamię 😩Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Belia wrote:Dziewczyny zbieram się do pracy. Zapisujcie się na spokojnie. Kalendarz uzupełnię pod wieczór. Miłego dnia!
NinaB, Belia, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
👸🩺 AMH 1,340😭 | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺 -
Ragazza wrote:Widzę, że wiele z nas ma problem ze stresującą pracą 😞
Ja sobie myślę, że kurczę babki podczas wojny zachodziły w ciążę albo w obozach koncentracyjnych nawet. A przecież wtedy ogromny stres i niedożywienie…32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
Powder wrote:Żeby nie było tak radośnie, to dostaliśmy wyniki badania nasienia, no i jest nad czym pracować niestety.
objętość: 2,4 ml
pH: 8.1
aglutynacja: negatywna
koncentracja w ejakulacie: 61.1 mln
ruch postępowy szybki (typ a): 12.4%
ruch postępowy wolny(typ b ): 12.8%
ruch niepostępowy (typ c): 12%
nieruchome (typ d ): 62.8%
A + B: 25.2%
plemniki o prawidłowej budowie: 2%
Chyba zdecydujemy się na Fertilman Plus + Witaminę D + sok pomidorowy. Zaczął chodzić na siłownię, plus teraz przy ładnej pogodzie wpadną dłuższe spacery z psami. Po jakim czasie najlepiej powtórzyć badanie?
Nam androlog zalecił powtórzyć badanie po 2,5 miesiąca. Z suplementów kazał brać mieszanki witamin zawartych w: Sermatrop Alfa i Prosperm, ale niestety drogie są te suplementy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 18:34
Powder lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Dziewczyny ogarnęłam kalendarz. Jeżeli którejś nie wpisałam to proszę o informację. Starałam się nie przeoczyć dlatego jeżeli polubiłam jakiś post, który nie miał w sobie dobrych informacji to nie dlatego, że go lubię tylko chciałam sobie odznaczyć co już ogarnęłam. Poszalałyście z wiadomościami jak byłam w pracy nie powiem ale już wszystko nadrobiłam 😅
Dziękuję dziewczynom, które przyszły podzielić się wirusami - to dużo dla nas znaczy, że tu zagadacie ❤️
@PaulinaNnn czekamy na betę i wpisuję tulipanka, kciuki zaciśnięte 🤞 ale według mnie to tylko formalność bo kreska jest piękna, także gratuluję! Ból jak na @ to przecież jeden z najbardziej klasycznych objawów wczesnej ciąży a plamienia też się zdążają. Dobrze, że oznaczyłaś sobie proga.
@karczoch321 u mnie w szczęśliwym cyklu był 12 a później zaczął spadać bo coś było nie tak ale myślę, że normalnie działa to tak, że po prawidłowej implantacji się podnosi. Ważne, że jest taki, który świadczy o owulacji.
ater, Darrika, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka -
Niezła lista się szykuje, praktycznie każdego dnia któraś. Emocji nam nie zabraknie 🎉 Niech pierwsza strona zapełni się ⏸️
Powder, Belia, Zielistka., Agat99, Meggi_**, kasialinkaa, Deyansu, Justa28, Marzycielka94, Darrika, Nadzieja32, DreamBee, Lisik, S_va_88 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
ater wrote:Niezła lista się szykuje, praktycznie każdego dnia któraś. Emocji nam nie zabraknie 🎉 Niech pierwsza strona zapełni się ⏸️
Wizualizuję sobie, że za 9 miesięcy wszystkie będziemy z wielkimi brzuchami ogarniały prezenty pod choinkę dla bliskich 🥰Agat99, ater, Powder, Marzycielka94, Darrika, Pacynka, DreamBee lubią tę wiadomość
2 cs o drugie dziecko
👩 33 🧔♂️ 36
1 córka 11.2018 z 5 CS 🥰🥰 -
Nowy miesiąc nowa nadzieja! Powodzenia kochane! Trzymam za wszystkie mocno kciuki i zostawiam moc
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠😘Belia, Meggi_**, kasialinkaa, Deyansu, Justa28, Olisska, Powder, White1, Agat99, snieżka, Darrika, Nayeli, Pacynka, Zosia667, NinaB, emciak, Mika1992, Loraa, DreamBee, Lisik lubią tę wiadomość
-
No i poszłam do Rossmanna pod pretekstem kupienia worków na śmieci 🤣
ater, Liliuszka_2024, Marty.Na, Powder, Kokosik, Donna89, Marzycielka94, Zosia667, NinaB, Loraa, DreamBee, Lisik, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Zespół antyfosfolipidowy?
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
NinaB wrote:Laski kupilam przed chwilą 4 pinki.
Czy wytrzymam do jutra???? CHYBA NIE 😂
Oczywiście jeszcze w trakcie kupowania spotkałam kolegę z pracy…. Ale chyba nie widział co kupiłam 🤣
Hahaha ja ostatnio też kupowałam testy w Rossmann w rodzinnej miejscowości (10tys mieszkańców, więc dużo osób się zna) i mąż stał na czatach czy ktoś znajomy nie idzie xD mąż się ze mnie śmiał, ale chciałam uniknąć plotekBelia, Powder, Marzycielka94, NinaB, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
- 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
- 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
@PaulinaNnn i jak z tymi wynikami? Bo ja tu odświeżam 😆
Piękne zakończenie wątku marcowego i rozpoczęcie kwietniowego tymi kreseczkami 😍Belia lubi tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
marzec chyba jednak owulka ninja 🥷 -
Hej Dziewczyny, ja również witam w kwietniowym wątku.
Mam nadzieję, że początek wiosny przyniesie nam wysyp cudownych wieści 🌷🌷🌷🌷.
Dzisiaj zaczynam monitoring cyklu, jestem ciekawa czy owulacja wróciła - moje cykle skróciły się do 24 dni, chcę sprawdzić czy wpłynęło to na fazę lutealną. Czuję jakbym od nowa poznawała swoje ciało.
Z pozytywów, to zamówiłam Androvit Plus dla partnera, oczywiście marudził pod nosem, ale ostatecznie zgodził się, że też zacznie coś brać. 😁
Nieśmiało poproszę o wpisanie na testowanie 16 kwietnia.Belia, Powder, Darrika, DreamBee, S_va_88 lubią tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
21.12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶 -
Powder wrote:Żeby nie było tak radośnie, to dostaliśmy wyniki badania nasienia, no i jest nad czym pracować niestety.
objętość: 2,4 ml
pH: 8.1
aglutynacja: negatywna
koncentracja w ejakulacie: 61.1 mln
ruch postępowy szybki (typ a): 12.4%
ruch postępowy wolny(typ b ): 12.8%
ruch niepostępowy (typ c): 12%
nieruchome (typ d ): 62.8%
A + B: 25.2%
plemniki o prawidłowej budowie: 2%
Chyba zdecydujemy się na Fertilman Plus + Witaminę D + sok pomidorowy. Zaczął chodzić na siłownię, plus teraz przy ładnej pogodzie wpadną dłuższe spacery z psami. Po jakim czasie najlepiej powtórzyć badanie?
Proces spermatogenezy trwa 72 dni, to takie minimum (+ minimum miesiąc po przeziębieniu, a nawet więcej jeśli była gorączka powyżej 38, to może strasznie obniżać wyniki).
Tam w Fertilman widzę, że jest trochę wit. D, więc jak się dołoży jeszcze więcej, to trzeba sobie skontrolować po pewnym czasie jej poziom, żeby nie przesadzić w drugą stronęPowder lubi tę wiadomość
👧25 🧑26 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 Morfo 3% -> 4%
Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta -
Olisska wrote:@PaulinaNnn i jak z tymi wynikami? Bo ja tu odświeżam 😆
Piękne zakończenie wątku marcowego i rozpoczęcie kwietniowego tymi kreseczkami 😍
Czekam nadal… nie mogę się skupić na niczym innym 😒 niby o 19-20 godz.Belia, Olisska, Powder, assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
PaulinaNnn wrote:Tak jak i ja odświeżam 🤣
Czekam nadal… nie mogę się skupić na niczym innym 😒 niby o 19-20 godz.
Ja też czekam i odświeżam 😆ater lubi tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️