Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Loraa, my rowniez „testowalismy” rozne opcje - codziennie, co 2 dzien, niby w dniu owulacji a pozniej przerwca to co gdzies zasluszelismy ze działa. Ale niestety narazie cisza.
Chyba najbardziej spokojna glowe mialam jak caly cykl byl co 2/3 dzien a w dni plodne codziennie. Ale to rowniez nie zakonczylo się sukcesem.
Ale chyba ja juz taka nieststy jestem, że bardzo się nakręcam.
Dałam sobie kilka miesiecy luzu, przestrzeni, przestalam pilnowac dni, ale w tym miesiacu stwierdzilam ze WRACAM. I co ma być to bedzie, najwyzej zamkna mnie w psychiatryku 😂Powder, karczoch321, Loraa, Belia, Paula08, Marzycielka94, Zosia667, frytka lubią tę wiadomość
-
Loraa wrote:Ja wczoraj sobie uświadomiłam, że gdybym udało nam się na początku starań, to pewnie byłabym lub wybierałabym się na zwolnienie ciążowe. A tu ani widu ani słychu
Też mnie praca coraz bardziej irytuje, dochodzi coraz więcej obowiązków, męczy mnie już to coraz bardziej....
Noo ja bym była na macierzynskimPrzeraża mnie to ile czasu już minęło. Straszne to jest
Start starania: Marzec 2024
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
? - 🥚
? - testowanie
📆
14.04 - monitoring - 16x16mm
17.04 - monitoring - 19x18mm - endo 9 mm
18.04 - Ovitrelle 💉
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Joanka# wrote:Hej!
Powracam po wielu miesiącach.
Aktualnie zaczynamy starania już tak na poważnie.
Zrobiłam badania podstawowe.
Testować będę 23kwietnia chyba że przyjdzie 🐒. A na 99% przyjdzie. Zazwyczaj czułam owulacje a od kilku miesiecy cisza, zero odzewu jajnikow, nie wiem o co chodzi. Czy moga trwac cykle bezowulacyjne? Sama nie wiem…
Chyba to sie czuje, ze mimo staran nic z tego? Czy warto manifestowac?😂
Powiedzcie, czy ❤️ się codziennie w dni plodne, czy raczej co 2 dzien? Rozne slyszalam teorie i juz sama nie wiem. W tym cyklu staralam sie pilnowac co drugi dzień aby było ale mam wrazenie że to moze za malo, moze cos przegapilam?
Powodzenia! 🤞🏻Marzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
Joanka# wrote:Powiedzcie, czy ❤️ się codziennie w dni plodne, czy raczej co 2 dzien? Rozne slyszalam teorie i juz sama nie wiem. W tym cyklu staralam sie pilnowac co drugi dzień aby było ale mam wrazenie że to moze za malo, moze cos przegapilam?
Na to nie ma złotej rady. My serduszkujemy codziennie, czasem 2 razy dziennie, kiedy mamy ochotę.
Mamy wysokie libido więc ♥️ leci przez cały cykl 😃
Bergamotka94, Powder, Dżozu, Marzycielka94, kasialinkaa lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Kokosik wrote:Na to nie ma złotej rady. My serduszkujemy codziennie, czasem 2 razy dziennie, kiedy mamy ochotę.
Mamy wysokie libido więc ♥️ leci przez cały cykl 😃
Jeju podziwiam i zazdroszczę! My ostatnio co 2 dzień albo codziennie i powiem Wam, że jestem wykończona 😂 czuje się jak na produkcji a nie prokreacji 😂
Odebrałam wyniki (dziś 17 dc)
LH 23mIU/ml
Estradiol 359 pg/ml
Czyli wygląda jakby owulacja zbliżała się wielkimi krokami.AnMiPe, Kokosik, snieżka, Powder, Dżozu, Paula08, Olisska, Meggi_**, assialbnn, Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość
Ona 30
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1
Wit. D
Magnez
Koenzym Q10
TSH - 1,7✅
‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 41 - wywalona w kosmos 😵💫
‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵💫
FSH:LH 0,85 ✅
Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml ✅
Starania od 03/2025 na poważnie -
grazka0022 wrote:Hej dziewczyny,
Ja dzisiaj coś podenerwowana jestem, koleżanka z pracy mnie wkurzaOgólnie praca mnie wkurza
Z tego co Was nadrobiłam to widzę, że Was też praca wkurza.
Ehh, where is moja ciąża i l4 ciążowe?
Moja praca nie jest stresująca, mam blisko i umowę na stale i dlatego w niej tkwię, mimo marnych pieniędzy i perspektyw na lepsze.
U nas ze staraniami różnie, najpierw próbowaliśmy codziennie blisko owulacji, a tak to co kilka dni i nie wyszło, a w szczęśliwym cyklu owulacja się przesunęła i udało się zajść 3 dni przed owu.AnMiPe lubi tę wiadomość
👱♀️35 👱♂️37
04.2025 powrót do starań 🐣
01.2025 13tc 💙👼 💔 -
Bergamotka94 wrote:Jeju podziwiam i zazdroszczę! My ostatnio co 2 dzień albo codziennie i powiem Wam, że jestem wykończona 😂 czuje się jak na produkcji a nie prokreacji 😂
Odebrałam wyniki (dziś 17 dc)
LH 23mIU/ml
Estradiol 359 pg/ml
Czyli wygląda jakby owulacja zbliżała się wielkimi krokami.👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
snieżka wrote:Ja mam tak samo. My z narzeczonym nigdy nie mieliśmy wysokiego libido
My tak samo, wystarczyłby mi raz w tygodniu. A tu no raz w tygodniu może nie wystarczyć chyba że liczy się na złoty strzał
snieżka, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Ona 30
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1
Wit. D
Magnez
Koenzym Q10
TSH - 1,7✅
‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 41 - wywalona w kosmos 😵💫
‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵💫
FSH:LH 0,85 ✅
Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml ✅
Starania od 03/2025 na poważnie -
Bergamotka94 wrote:My tak samo, wystarczyłby mi raz w tygodniu. A tu no raz w tygodniu może nie wystarczyć chyba że liczy się na złoty strzał
Nam wcześniej wystarczył raz w miesiącu 😅👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Agat99 wrote:Siedzę dziś w pracy też z taką myślą, że już bardzo chcę być w ciąży i iść na L4.
Moja praca nie jest stresująca, mam blisko i umowę na stale i dlatego w niej tkwię, mimo marnych pieniędzy i perspektyw na lepsze.
Podpisuję się rękoma i nogami. Chyba to jest tak, że zawsze odpada jeden element, którego nie można mieć, tj. kasa/spokój/lokalizacja/dobra umowa/fajni ludzie. Coś zawsze trzeba wykreślić.
snieżka wrote:Ja mam tak samo. My z narzeczonym nigdy nie mieliśmy wysokiego libido
Ja mam momenty po prostu, są takie z 4-5 dni co jakiś czas, gdzie mogłabym co chwilę, ale najczęściej jest to przed owu, nie w trakcie. Ale jestem dość wyrozumiała dla Starego, co by go nie zabić 😅🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
No my się pod tym względem dobraliśmy.
Brałam 10 lat AH, a moje libido było niezmiennie wysokie.
Też czasem mi się nie chce, jestem zmęczona, jak i mój mąż, nie produkujemy się wiecznie jak króliczki ale ogólnie jest tego dużo i wydaje mi się ponad przeciętnie. A jak mąż wraca z pracy po 3 tyg. przerwy to tym bardziej, ciężko się opanować 🤭
W dni płodne ❤️ zazwyczaj codziennie- za dużo też ponoć niedobrze.
Dżozu lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Ale nie powiem Lubie sobie sikac na testy z ta nutką ekscytacji chociaz wiem ze nic z tego :p
Jestem z tych staraczek wariatek ktore maja testow w domu na zapas i sikam jak tylko owulka sie skonczy hahahkarczoch321, Bergamotka94, Powder, Meggi_**, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
snieżka wrote:Nam wcześniej wystarczył raz w miesiącu 😅👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
04. 2025 2cs 🤞
18.04 cień cienia 🧐
W oczekiwaniu na testowanie 🤞 20. 04
👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
🧔💊 Pregna On, witamina D -
No z tą pracą to tak jest, że chyba takiej idealnej to nie ma bo zawsze coś się znajdzie, u mnie jest luz, nie mam stresu, zdalnie, przełożeni super, zespół super, praca nie wymagającą jakoś nie wiadomo czego, ale kasa średnio, brak perspektyw na coś więcej, na rozwój, coś za coś. Na ten moment brak dojazdów i brak stresu jest dla mnie kluczową, więc łykam niska pensje. I mimo tego braku stresu w pracy to marzę o tym, żeby iść na l4, najlepiej ciążowe, ale rozważam też żeby może od internisty załatwić chociaż z tydzień zwolnienia tak po prostu, nie wiem na jakieś wypalenie zawodowe albo co 😅
A co do częstotliwości swrduszkowania, to ja się trzymam swojej tezy, że nie ma ona większego znaczenia czy codziennie, czy Ci drugi dzień czy dwa razy dziennie, złoty strzał może się trafić kiedykolwiek i nawet tu nie mamy jakiegoś wielkiego wpływu na to 🤷♀️ my np teraz przy tej ciąży ostatnio to dzień przed owu, w dniu owulacji i jeszcze 3 dni przed owu działaliśmy, więc często, a np z córką jak się udało, to był tylko jeden seks w dniu owulacji, żadnych wcześniej, żadnych później w odstępie dobrego tygodnia jak nie dalej 🤷♀️Joanka#, karczoch321, Dżozu, Meggi_** lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
Cześć dziewczyny 🩷
Byłam wczoraj na monitoringu. Mimo brania lametty najwiekszy pęcherzyk mial 14mm. Zwykle w tym czasie mialam już 19-23mm. Lekarz kazał wziąć kolejne 4 tabletki lametty i zjawić się ponownie w środę. Oby to coś podziałało, ale wychodzi na to, że owulka będzie na urodzinowym wyjeździe na Rodos ☀️ Tylko, oby udało się zastrzyk zrobić przed wylotem 🫣
Teraz problem z pęcherzykami, zeszly cykl najdłuższy w życiu (35dni). Wczoraj pierwszy raz na obrazie USG widziałam więcej niż 1 pęcherzyk. Na prawym jajniku 2, na lewym 3 mniejsze. Zawsze miałam tylko 1 pęcherzyk. Ja nie wiem co się dzieje, może to przez te 2 antybiotyki w zeszłym cyklu? 🥹Belia lubi tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
8cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
28.03🩸| 07.04 🥚14mm 🔜 09.04🥚16 i 17mm - cykl bez stymulacji
5 cykli stymulowanych ❌
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
@sniezka uwielbiam ten test ze w naszym zawodzie nikt nie chce pracować 🥶😂 ja też sobie raczej przebieram w ofertach ale co z tego jeżeli potem żeby coś zarobić trzeba pracować cały dzień. Też bym już wolała sobie siedzieć w domku szczególnie, ze znowu czuję jakby łapała mnie jakaś infekcja 😫 Po prostu ewidentnie jestem już przemęczona. 80 dni do wakacji 😀😀
@Joanka# zapisuje Cię w takim razie na 23. Kciukasy 🤞🏼
@dailydamn ja w takim razie trzymam kciuki, żeby wszystkie pęcherzyki pękły👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team #rodzew2026 ✊🏼 -
emciak wrote:Hej, dziś u mnie 28 dc, małpa miała być wczoraj ale na razie cisza. Natomiast test najbielszy z białych. Generalnie można mi wpisać biel bo już nie mam się na co nastawiać, teraz tylko pozostaje czekać na malpiszona.
Przykro mi 🫂Siostro tego cyklu ❤️
Oby nie przyszła wcale, a jeśli już musi to bez grania ma czekanie.
Póki o to chyba jeszcze półka w grze ?
Sorki jeśli nie jestem na bieżąco ale dopiero nadrabiam poranek 🙂
emciak lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston ?
05/2025
🧔Badanie nasienia